Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 augusti 2023

Nu pladdar DN-ledaren igen - jämför med Martin Luther King Jr.

Läs den här ingressens första mening med grammatikkunskapen påkopplad:

https://www.dn.se/ledare/donald-trump-slapper-varken-makten-eller-rampljuset/

Det här tror säkert DN-läsarna är informativt. I själva verket är det pladder på "shit for brains"-nivå. Sådan tidningen blivit på bara några år med Wlobarolsky vid rodret.

Så vad är problemet?. Propagandamakaren kan inte skilja på ett objekt och dess attribut. Här är makten objektet och dess innehav eller inte är bara en tillfällig egenskap hos objektet, dess "accidens" som man sade på den tiden västerlänningen ännu kunde tänka. (Dvs. före datorer och talböcker.) 

Hela problemet är alltså fiktivt, inkoherent eller tomt pladder i syfte att häva ovett över den förvisso märkliga figuren Trump. Men det är likväl skit som den borgerliga läsaren fyller huvudet med.

Korrekt fråga/svar för en demokrati kräver flera steg:

Viktigare än makten i en demokrati är rätt skolningen hos folket så att ordet demokrati alls betyder något. Och den nivån uppnår inte den anonyma ledarskribenten, själv del av flocken.

När inte folket längre håller måttet måste demokratin falla tillbaka på dess skapare, de gamla grekiska filosoferna (en del var romare, en del syrier, en del afrikaner, det är deras gemensamma språk, grekiskan som förband alla tänkande människor på den tiden).

Den här bloggen har under 13 år med allt större övertygelse noterat hur astrologin tycks ha kodat tänkandets grundprinciper i den händelse mänskligheten drabbades av en blackout som ledaren och Väst i stort. 

Zodiaken döljer grundprinciper och ledtrådar ges av hur de positionerats i förhållande till varandra, i olika dimensioner (polaritet, kvalitet, element = 2,3,4 - 1 utlämnas eftersom Den Ena är upphovet bortom avbildernas värld. Från zodiaken kan den "Eviga Visheten" återskapas som det yttersta underlaget till såväl demokratier som diktaturer.

Det enda skälet västerlandets fader Platon ansåg demokrati usel men ändå marginellt bättre än diktaturen hänger på att diktatorns sinnesförfattning blir helt avgörande. I en demokrati kan man alltid hoppas på att tillräckligt många har vett nog att avstyra t.ex. den situation Sveriges har fått nu, en koalition av högerkapitalister och maskerade nazister. (Helt ofattbart underbetyg faktiskt och tydligt att Platon fattat vilken risk det innebar att försöka införa demokrati hos ett folk som för bara hundra år sedan var illitterata trälar!)

Den kanske viktigaste nyckeln har bevarats väl i den hinduiska astrologitraditionen, men den finns också implicit i den hellenistiska (gamla västerländska). Det som ALLTID är viktigare än makt är inte någons innehav eller inte, utan att makten är strukturerad utifrån Det Högsta Goda, den ultimata makt som bara skitkulturer på fallrepet skulle komma på tanken att förneka.

Den hinduiska emfasen noteras nyligen via deras sätt att beskriva maktens 10e sektor i relation till överordnade 9e huset ("det bästa") som inbegriper filosofi, religion eller andra insikter som tjänar att definiera den världsliga spelplanen (och dess tillfälliga handhavare). 

Dessa två sektorer måste alltid vara väl integrerade, allt annat ger rövarregimer. Sverige är inte ett dugg bättre än Trumps "diktatorsfasoner" om man ska följa denna äldre tids större klarsyn.

Dharma Karmadhipati Yoga - en Raja yoga (kunglig/lyckosam kombination)

Denna Yoga noterades kort därefter i praktfull version hos suffragetten Pankhurst:

Emmeline Pankhurst - rätten att få göra sig hörd

Det första av dessa inlägg provade att leka med spelreglerna, lite som hinduerna själva uppvisar en obekymrad förmåga att transponera doktriner som tillhör de "jordiska husen" till "himmelens zodiaktecken". Ännu ett exempel på en fri tillämpning av Dharma Karmadhipati Yoga är följande kommentar till folkrättskämpen Martin Luther King Jr. 

En härskarvärdig natur om det någonsin existerat någon i USA! Jag inkluderar här Lyckans lott och Daimonens lott från den hellenistiska astrologin, trots att de inte får röras ihop med den regelbaserade hinduiska tolkningen. (Problem: motsvarar den personliga daimonen själen/atman i allmänhet/Solen eller horoskopets egen Atma Karaka? Håller man systemen mentalt åtskilda behöver man inte rita två kartor... men varning för att röra ihop system vars bevekelsegrunder inte ens har deklarerats.)

Här syns rediga slevar av Jord/Eld-kriget och vad annat än vänta av ett talrör för den vite mannans slavar. Lyckopunkten i kommunikatörernas 3 punkt med Merkurius själv i 10e makthuset visar hur farlig denna kraftfulla och smärtsamt direkta kommunikation var! 

Däremot var det inte någon buffel med fult språk, trots att det här elementkriget syns i både 1a ego-huset och 10e-makthuset. För andra budskap toppar dessa och de är dels samvetet och den gudomliga inspirationens Jupiter i Väduren i första huset. Tolkningen är lätt eftersom historien kan berätta om han religiositet, så med den Stora Välgöraren i sitt världsligt starkaste läge (buren av en individuell kropp/person) blir hans uppmaningar till fredligt motstånd mot den vita satanskulturen en våldsalstrande indikation hur fredlig han än var. Han lockade fram det onda i den vite mannen som blivit van vill slavar till låg kostnad!

För det andra är folkrättskämpens 11e idealhus fenomenalt. Med krigaren Väduren i första hamnar vart tecken i sitt naturliga och korrekta läge och här ser man Månen/psyket öppet för doktrinen om Den Stora Människan, Vattenbäraren, Kristuskroppen där "alla är allt i alla", dvs. en genuint kommunistisk eller kommunal ideologi (som bortom en rent sociologiska nivån också betecknar ett medvetande människosläktet bara här och där uppnått). 

Frågan när nu om denna Kings ideologi är ett påfund av människor eller ett direkt "kommando" från den Eviga Världsordningen? Svaret syns tydligt. Det nionde "högsta huset" har tagit emot ideologins härskare Saturnus, och illuminerar den från högre höjd. Martin Luther King är personligen - i sin kropp - mottagare till Den Stora Välgöraren, Jupiter, som är ägare till 9e huset.

Genom dessa preliminära iakttagelser kan man nu se att det ena Jord/Eld-kriget är RÄTTFÄRDIGT mot satanismens maktförhållanden, dvs den vita mannens demokrati som här tillåter sig först slaveri och därefter rasdiskriminering. Stenbocken i 10e makthuset - "den rådande ordningen" - sätts ifråga av den remarkabla och illuminerade Saturnus i 9e. Man kan säga att 9e ger gudomliga Eld (Eld som gör tankarna till nyplatonismens delning av materia i en lägre och en högre, gudomlig förlaga). 

King motiveras således av de två lyckosamma Dharma-husen 1 och 9 och det är alltså gudomlig eld som stör den världsliga makten i 10e. Satans lakejer söker alltid mörda dessa sant konungavärdiga utskickade. Men horoskopet tecknar alltså två existentiella dimensioner här. Elden är inte låg kroppslig passion utan Andens milda närvaro vilken icke desto mindre vållar oro i de jordiska makthavarnas 10e hus. Ja, han "gjorde en jesus" och dog martyrdöden i kampen mot Satans verklighet - den t.ex. Sverige är helt insvept i till följd av dess dysfunktionella filosofihus.

Som sista detalj: ingen kan ha missat Daimonens lott - förutsätt att födelsetiden max är ett par minuter fel ses här ett praktfull högre själselement gå samman med det låga mänskliga sinnet/Månen så att här syns en som inte behöver fila på sina tal veckor i förväg. Han bara öppnar munnen och färdiga budskap kommer till honom att bara ljuda högt och tydligt. Definitivt en slags medial kapacitet här, lik de gamla judiska profeterna som talade under högre inspiration.

Vad innebar då detta? Jo, att en fri men kunnig symboltydning avslöjar en dold Dharma Karmadipathi Yoga. Det 10 och 9e är implicit förbundna via förstahuskroppen i en kunglig yoga. Sådana här horoskop går en på miljonen, typ. Och att hitta signaturen hos Martin Luther King var precis vad bloggaren hoppades på. 

Namnet bara kom i huvudet som så ofta, och vid kontroll visade det sig intressant. Visserligen bara ett år sedan hans karta kriminellt försenad fick en granskning, men det var innan den här speciella kungayogan fått sin första granskning. En snabbkoll visar dock att samma viktiga punkter noterades även då.

 

Inga kommentarer: