Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 augusti 2023

Ebba Busch förklädda sekterism och exempel på HBTQ-relaterade störningar

När jag läser Susanna Kierkegaards seriöst bra minigräv om smygrasisten Ebba Busch testar jag politikerns soltecken i makthavaren och hackordningsspecialisten Stenbocken en gång till. Hon verkar vara Aftonbladets Busch-specialist; jag minns hennes salta kommentar till politikerns iver (ev. fanatism) för alkohol som det blötdjur horoskopet (se nedan) identifierar henne som:

https://siderisk.blogspot.com/2023/03/iver-for-alkohol-hos-ebba-busch.html

Bra men repetitiv är lika nyliga debattinlägget från två socialdemokrater för tro och solidaritet som noterar att Busch inte har smartheten att värdera sin egen offerkofta när hon jämför ett humorprogram med det Paludan dragit igång. 

(Just som inlägget färdigställts och lags i kö instämmer ännu en kvinnlig AB-skribent i det som är den senaste toppen aktuellt drev mot självskadetypen Busch och hennes parti.)

Ebba Bush föddes under fullmånen: Solen i Stenbocken och Månen i Kräftan och nog är hon en makthungrig människa men det ligger främst i axeln som startar i maktlösa Månen-i-Krabban men där Solen-i-Stenbocken pekar ut vägen mot världslig makt. 

Det är känt att Jord-elementets mest dominanta och samtidigt mest underdåniga (inför maktdemonstrationer) zodiaktecken tenderar mot bokstavstro och kan saknar distansen att skilja kategorier. Min gissning är att Busch helt enkelt inte är mer begåvad än så här - en regeringspolitiker till råga på allt. 

Men irriterande nog finns ett spektrum inom varje zodiaktecken och i Stenbocken excellerar också den sarkastiska och verkligt torra typen. Till den typen hör t.ex. Sveriges egen Jan Guillou, kallad vonOben och arrogant av dem som inte behärskar det aktuella ämnet lika väl.

*****

Försöken att locka fram kvantitativa bevis för karaktärer hos zodiaktecknen har inte fallit väl ut, och jag var besviken när inga "skurkar" bland soltecken gick att finna. Likväl provar jag datasamlingen så långt den nu tillvuxit på 8-10 år och från lite olika vinklar. 

Även Sol eller Måne i Krabban inkluderas eftersom jag föreställt mig tecknet som provinsiellt och därför benägen till rasism. Men även där har jag fått tji. Det syns som att Krabban primärt är säkerhetsorienterad och inte i grunden rasistisk. Bara under tryck eller hot utifrån börjar den odla feberfantasier om "den Andre" och förtryck av olika slag. 

Men inte heller nu ville datasamlingen säga något.

So e. Mo i CAP (slumpdatum 1800-1950)
174 av 1000

för jämförbarhet med setet "9565 st utan tid"
1000 x 9,5 = 9500, 174 x 9,5 = 1653
1653 av 9500 (~17,5%)

So e. Mo i CAP + attributet rasist (i set utan födelsetid)
55 av 9565 (0,5%)

So e. Mo i CAP utan tid men INTE flaggad rasist
1442 av 9565 (15%)

____

So e Mo i CAN slump 1800-1950
160 av 1000

för jämförbarhet:
1000 x 9,5 = 9500, 160 x 9,5 = 1520
1520 av 9500 (16%)

So e. Mo i CAN + rasist (set utan födelsetid)
49 av 9565 (0,5%)

So e. Mo i CAN utan tid men INTE flaggad rasist
1448 av 9565  (15,1%)

Rasism i Stenbocken är högre än i Krabban, men ytterst lite, kan mycket väl vara en slumpvariation.

Sökning på endera Sol eller Måne utan rasism-attributet ska ge 15% och här avviker slumpgruppen med 1-2,5%. (Slumpvariationen är troligen mindre eftersom jag multiplicerade setet med 9,5 för att göra resultaten ungefärligen jämförbara.)

Den verkliga horoskopsamlingen (delen med okänd födelsetid) stämmer in med 15%, och likaså en halv procent rasister (eller främlingshatare) i både Stenbocken och Kräftan. Det finns ingen anledning att slösa tid på de övriga tio tecknen.

Rasism har inget eget tecken som visar sig med kvantitativ och simpel metod. Den låter sig skönjas först genom en genomgång av hela horoskopet och många funderingar av vad som inte funkar och hur flera missljud kan bilda ett FETT astrologiskt "komplex".

Problemet kan ligga i barndomssektorer, i allmän psykologisk oskicklighet (trubbighet), eller något annat område som horoskopens hus antyder. Men det är definitivt en mental sjukdom om man ser till symptomen.

Det går inte att helt hålla med någon journalist men flera gånger har Kirkegaard slagit huvudet på spiken. Hennes Ebba-spaning är seriöst allvarlig. Busch härjade mot minareter så, för att vara bekännande kristen har hon en synnerligen ogenerös historia. Den tror jag ingen på allvar grävt efter fler uttryck för. 

AB-skribenten Kirkegaard visar hur Sverige öde nu hänger på ett hårstrå. Regeringen är dödligt farlig för landet och problemet är att det var folket självt som valde den... 

Borde demokratin avvecklas eftersom den gör landet mer ont än gott? Borde en kommission tillsättas, en expertpanel som skissar på ett nytt Sverige och dess Nya Prioriteringar. Exporten av svenska krigs-mord-vapen kan gärna flyttas till botten av den listan. Det är den försäljningen som avslöjar den demoni som driver landet och attraherar illdåd (även om stjärnsmällen typ Västbanken ännu inte visat sig). Hur kan de 10 procenten välmående svenskar förmås acceptera en långt lägre status när kapitalismen börjar avvecklas (och Klimatmålets tidsschema uppfylls)?

Kommer aldrig att hända eftersom Harmageddon (världens undergång) är en global milstolpe. I den stora visionen gör ett enskilt fjuttland varken till eller från. Mänskligheten har redan skrivit sig en Plan som kräver att mänskligheten går bort sig så rejält att i den i chockens efterdyningar gör bot och bättring. 

Det betyder att dagens levande svenskar måste dö i sina synder. Men vissa dör som halv-martyrer (landets alltfler fattiga men dessförinnan lika överkonsumerande som någon). Andra, "de rika" dör med en karmisk skuld som närmar sig Hitlers nivå och som givet den kommande befolkningsreduktionen inte inom överskådlig tid kommer att återfödas till Jorden. Andra "skumma" och hatiska världar väntar på att återta dessa själar. Det lär finnas platser lediga i den värld som har Mars som synligt vägmärke.

"What goes around comes around" - amerikansk talesätt väldigt likt det hinduiska karma-begreppet.


Partnerjämförelse Busch/Kierkegaard (samt en till)

Det kan vara så att Busch har fått Kierkegaard på sig för sina synder. Den här synastri-kartan visar hur oförenliga relationer kan bli om man har grumlig blick och en oren ande. (Kierkegaard avhandlades även för knappa året sedan, men här är en annan infallsvinkel.)


I inre kretsen är Busch stora Vattentriangel tydlig. Vattnet är en mindre och mer begränsad värld än det blå Luftelementets väldighet. De är djuriska begär kontra mänsklig tanke i Platons och antikens i stort gemensamma världsbild för alla folk som nått religionens och sedan filosofins nivå (9e och bästa huset). 

Bakom borgmuren huttrar Busch och borgerliga vattenvarelser som är inriktade enbart på att bevara sitt sin livsstil. De vill bara vara i fred, en fullständigt världsfrånvänd inställning eftersom de nu är i världen.

Utanför stadsmurarna väntar så Susanna Kierkegaard (kartans yttre krets). Här händer spännande om än svårhanterliga saker. Hon har en sjurungandes variant på "det sociala utstötningssyndromet" där Skorpionen är en defensiv ensling som samhället - Vattenbäraren - förkastar. Men det omvända kan också gälla: en giftig skorpion som kommit på kant med majoritetens ideologi och kanske t.o.m. är fylld av hat mot majoritetsåsikten.

K har skrivit tillräckligt många texter om feminism och särartsfolket (hbt) för att detta skulle kunna indikera avvikande sexuell läggning (Sveriges sekulära orientering under lång tid och sedan 1974-horsokopet helt döda filosofihus förklarar varför INGEN i det här landet verkar känna sig hemma och nöjda med den kropp och den roll de har tilldelats av ödet - och i fall av det intensiva "utstötningssyndromet" är oviljan extremt stark. F.d. kollegan i AB, Lena Mellin skötte sin uppgift professionellt, hon har samma syndrom men vad jag sett rörde aldrig en enda gång in den lesbiska orienteringen i sina texter. Ett proffs.

Jämför en senare generation människor som är rena vraken, som den här könsförvirrade queer-hyllaren, vars texter helt saknar intresse för tidningens 98% normalt socialiserade / utvecklade läsare:


Denna Andersson har länge varit en Skugge-dyrkare i sin förvridna värld och finner samtiden driven av en "reaktionär" tidsanda. Han ser inte mycket längre än till regeringen Kristersson! I själva verket är detta en lovande tidsanda (bortom förvirringen i en övergångstid). Genuina människovärden återvänder efter han och hans likars mångåriga kamp för att förvirra unga människor om de mest grundläggande självklarheter. HBTQ är till stor del ett mentalt virus som västvärlden och i synnerhet Sverige aktivt sprider. Det finns skengraviditet men också problemtyngda barn som hoppar på denna etikett som det ännu omogna intellektets "förklaring".

Horoskopet är ett stilprov på hur den förvirrade, överdrivet passionerade typ som för en sekund i historien drev på en post-modernistiska "allt är lika sant"-förvillelse.

Utan tidpunkt tycks det mest användbara att gå ändå ner till läran om de tre kvaliteterna eftersom horoskopet är rejält obalanserat på denna nivå, 6 av de klassiska 7 planeterna i Rajas guna, eller Passionens kvalitet. Den kan vara lika smärtsam som Mörkrets kvalitet som dragit mer uppmärksamhet till sig på bloggen. Här blir problemet med passionen, lidelsen (eller lidandet) att Mars och Venus bytt härskartecken och därmed båda lider av det, samtidigt som Saturnus undertrycker manlighetens Mars och perverterar Solens identitet mittöver. Och är det något Månen i ostyriga Krabban (jämför Ebba Busch) behöver så är det en stark Sol att leda nattens lilla ljus. Den Solen finns inte alls på denna himmel. 

Den enda placeringen i Ljusets eller sökandets kvalitet är god, men kan inte hjälpa upp, särskilt som sinnet vägrar Jupiters sanna progression (stark som den här i sitt eget tecken). För psyket betraktar via 150-gradersdissociationen närmast filosofin och religionens signifikator som en Fiende eller Olycka. I västtraditionen har planeter i 150° vinkel (±1°, en svag aspekt) sagts indikera att planeterna saknar god integration med varandra. 

I hinduisk astrologi är det båda värdtecknen som står för dissociationen och förhållandet verkar mer betydelsefullt. Så sensibel mottaglighet (Krabban) kontra hämningslös utlevelse (Skytten) skapar i värsta fall en clown som ska visa hela världen hur osammanhängande han är och hur lite han är intresserad av verklig självkultur (som de gamla grekerna föreskrev).

Redan utan skribentens tantiga örhängen i bildbyline är det uppenbart att kartan indikerar en djupt perverterad natur. Så intressent för allmänna läsare med alla textens HBT-uttryck som lämnas utan förklarar är det här förmodligen den natur som skriver det mesta homomaterialet i Aftonhoran. Tidningen har bara sjunkit allt djupare i dyn sedan sexannonserna förbjöds för många år sedan. När stora delar av tidningen i rent förfall. 

Men framför allt är det sorgligt att se hur detta horoskop faktiskt antyder att vissa födelser närmast verkar predestinerade till svåra avvikelser. Med känd födelsetid finns Lyckopunkten, som indikerar Ödeslotten i Platons gamla berättelse om hur i reinkarnationsprocessen en daimon paras med ett visst livsöde. Men även utan exakt tid kan man se kartan som helhet som en ödeslott. I ankomsten till jorden kan sedan födelsetiden, minut för minut, ange hur skilda daimoner (andesjälar) väljer dagen men med en egen agenda. 

Detta är djup astrologi, djupare än "ascendenttecknet" som bara är daimonens ytliga presentationsskikt ("personligheten"). Men vi är inte våra kroppar, vi är mystiska väsen! Denna kunskap borde hjälpa många födda under verkligt störda dygn som det här. Men sedan var det demonen Sveriges som effektivt rensat bort allt utom den socialrealistiska dimensionen! Det ska till mycket stora själar att vinna något på en födelse och ett liv i Sverige, platsen för alla med så dålig karma att vida världen var stängd för oss.

Spekulativt, utifrån månkartan kan man tänka sig att den fullvuxna mannen gick snett redan i barndomsåren och där började identifiera sig hårt med en hjälplös och förmodligen extremt självisk mor (Venus + Månen) att frånvaron av en vettig fadersgestalt (Solen) med åren gestaltat sig som en orealistisk fantasifigur dragen till kultur och konst och varje forum där verklighetens spelregler tillåts vara upphävda för en stund. 

Ändå skriker den smärtade själen ut osanningar som i rubriken här ovan. När  Freddie Mercury analknullat sig till för tidig död i aids, framförde bandet Brian Mays "Too much love will kill you" i en stor minneskonsert på Wembley. Genom några menande ord från stod det tydligt att låten framfördes dubbelbottnat, den var också en kommentar till Mercurys senare och ostyriga år. Denna detalj saknas i Wikipedia. Dessutom var Mays en genuin sanning som får skribentens skrikande rubrik att se ut som ett litet barn som råkat illa ut i ett problemhem. Nu försöker han döljer kärlekens sår genom att säga tvärtom det han vet är sant. Kärleken kan visst vara en mördare.

Både Mars och Venus opposita och båda i sitt fall, skadar "Jag-och-Du-axeln" (1a, jaget, 7e, partnern) att detta måste vara en djup identitetsförvirring, så jag läser rubriken i enlighet därmed. Han talar egentligen inte om debatten kring Skugges nakenutvik och tjat om sina multipla partners. Den här skribenten pratar bara om sina egna partnerproblem och gör det i förklädd form. Tolkningen är: "han kommer inte till" men döljer det genom att separera"kärlek" och (perverst) "sex" - sjukdomen gör att Skugges överflöd får honom att kommentera sin egen öken. 

Redan Mars och Venus fallna från sina positiva hemmalägen är en så intressant avvikelse att det kan bli ett inlägg om bara den detaljen. Libido kanaliseras otvivelaktigt mot Venus, mot konsten, mot kvinnan, men en "steril" Mars/Saturnus skulle också kunna ge impotent manlig voyeur, en som utan att delta lever sig in (och i kinky fall) fantiserar om kvinnans roll. Skribentens konstintressen är ett mer begripligt uttryck, givet Saturnus dragning åt det formala.

*****

Åter tillbaka till "partnerkartan". Varför jag kallar Kierkegaard någon som Busch fått på sig för sina synders skull ligger i hur den förras "utstötningssyndrom" får in en fullträff mot Busch-kartan. Är det ett fall av lesbianism kan hennes och övriga unga AB-kvinnors tendens att fäkta mot samma individer om och om (drevmentalitet) förklaras som "förnekad kärlek". De känner för dessa av samma kön men ideologierna är så vitt skilda att attraktionen bara kan uttryckas som genom skarpa reprimander ("man agar den man älskar") - som i ett verkligt risigt äktenskap. (Inte ens det ordet kan dessa samhällets olycksbarn acceptera, de ska prompt byta ut det mot "partnerskap".)

Punkt för punkt:

  • K:s progressiva Sol-Skorpionen (den framstegshatiska Skorpionen har som fundament en eldig kombination av sin härskare Mars med lustan ställd mot Venus eller kvinnan). Men hittar inget partnermaterial i Busch som har nej-sägaren eller stängda dörrens Saturnus i Skorpionen, Saturnus som dessutom är planetär fiende med K:s Sol. Jag har sett kartor på folk som gift sig så här, och herre min skapare vilka problematiska äktenskap. Överlever sällan 7-årskrisen (Saturnus första fjärdedel av zodiakvarvet).

  • K:s extremt dogmatiska sinne i ideologiska Vattenbäraren (Månen + Saturnus) kan inte fördra Ebba Busch Merkurius-pladder från samma ideologiska tecken. Pladder eftersom hennes Vatten-triangel gör henne så ovarsam i tanke och ord. Ingen svensk tror på Busch längre (utom hennes entourage som uppenbarligen är av extremt låg intellektuell skaffenhet och illa utvecklad känsla för sanning). Busch eget tankearbete är skadat ifrån av den "social utstötning" eller Vatten/Luft-dissociationen. I detta fall har hela svenska folket kunnat se hur "Vatten-triangeln" inte kan dra rättrådiga gränslinjer för sin egen personlighet. Sedan debaclet med sitt nya hem, är Busch egentligen värsta rättshaveristen och till det också en helt inkompetent näringsminister. En sådan som får belackare som K på sig, i drivor!

  • Med föregående punkt är det lika klart att K är sin egen värsta fiende eftersom psyket är så hårt låst (Saturnus) i doktrin eller tankeformer. Saturnus i Luft "har svaren" och påtvingar dessa mentala världar hennes djupare Sol-identitet som, som noterats, har en brinnande önskan att transcendera Skorpionens mognadsstadium och komma bort från könets vilja till reproduktion. Tvingande ideologi och vägran att vara biologisk kvinna, det låter ungefär som en flicka som väntar på att blomma ut som flata, men med en extremt kämpalysten ideologisk överbyggnad.

    Kämpaglöden är förstås den överhettade mixen av manligt/kvinnligt i eldiga Skytten. Detta Eld/Vatten-krig är svårt att avgöra utan tid. Bara exakt tidpunkt kan antyda att Mars/Venus i Eld släcker Solen i Vatten. Här anas frågor om att genomföra ett kroppsligt ingrepp - det enda lösningsförslag ett filosofiskt helt perverst samhälle som det svenska har att föreslå eftersom frågor om själen tagits av bordet. Samtidigt är Mars+Venus inte utan kvaliteter. Slumpen och ämnesvalet avgör vilken krönikör bloggaren klickar på i medierna och jag följer kanske bara 2-3 skribenter. K läser jag sällan men har noterat en besynnerlig humor som mest består av språkliga underdrifter. Förnumstiga kommentarer som jag tar som subtilt raljerande.

    Den förmågan kan vara en kombination av att Saturnus gör sinnet knappt och precist, medan Elden i Skytten vill bränna av. Två platser i kartan förenar sig i en speciell kommunikationsstil. Och här ser man elementen på djupet: inga planetaspekter alls mellan Skytten och Vattenbäraren men Eld och Luft gör ett ypperligt jobb tillsamman, båda hemmahöriga i den antika världsbildens supralunära region. Kombinationen tar sig således an större frågor än någon Ebba Busch typ (med det "fallande" störtregnet/vatten/näringsliv och biologiska betraktelser) är ämnad för eller intresserad av. De här två kvinnorna tillhör verkligen från skilda världar.


Inga kommentarer: