Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 augusti 2023

Sideriska siktet tre dagar före övriga Sverige (Om Dharma)


Ett inlägg från 24 oktober 2017 som efter en tid togs bort eftersom det lät som självskryt, men som nästan sex år senare har omvärderats, mest för att indisk astrologi faktiskt är skarp. Se bara diverse svenska myndigheters ökade terrorhot, meddelat den 17 augusti 13.00.

Hur väl stämmer inte det med den "förhöjda period" astrologin pekat ut (se t.ex. detta  inlägg men egentligen redan i ett två veckor äldre eller ännu tidigare påpekanden om "Lilla dödens tid" för landet).

Därför: Bloggaren har likt många andra okändisar en bättre koppling till Dharma än de flesta politiker. Dharma är förstås den universella morallagen. Universum är inte materia utan medvetande och hos individen medvetenhet därom (kanske genom boklärdom, kanske förstahandsupplevelser).

Inlägget ompubliceras utan ändringar
(fast nu inaktuellt) men med ett rejält tillägg med exempel på symbolik och utfall i verkligheten.

***

ˈdɑːmə,ˈdəːmə/
noun: dharma
  1. (in Indian religion) the eternal law of the cosmos, inherent in the very nature of things.

Så har Mediesverige nått dit den här bloggen pekade för tre dagar sedan, mot Etablissemangets sätt att förkrympta folkets hjärtan att bara klappa för den egna husknuten. Den verkliga skandalen, menade jag, var inte Timells grabbnävar på kvinnor och allmänna oförskämdhet, problemet låg i hela det förbannade pseudo-nirvana som Timells hemsnickrarprogram lurade in folk i och som exploderade när regeringen Reinfeldt lät de fattiga betala för de rikas Rut och Rut-ombyggnader.


Nu tar grävande journalister på Aftonbladet, troligen oberoende av mina skriverier, tag i ämnet Timells byggnationer ur ett annat korruptionsperspektiv

Det läcker nu uppgifter om Timell och TV4-chefernas som klassiska svenska myglare som såg till att bona om sina egna hem först och främst och sedan vännernas. Folk som skrivit till programmet och velat få hjälp hamnade längst ner på listan! Och Timell stal i princip de mest värdefulla sakerna och materialet olika företag sponsrat serien med. Sedan skaffade han billigare saker till de ombyggnader som visades i tv...

Kan en nations identitet sjunka lägre, apropå den pågående solcykeln i Sveriges nationalhoroskop? Vår hemmafixarhjälte och hans tv-chefer som simpla snattare! 

Detta påminner om en flera år gammal rapport som jag skadeglatt nämnt några gånger i samband med nationalhoroskopets Måne ("hemmet") och dess koppling till 8e korruptionshuset: svenskarna snattar mer i butik än något av de andra skandinaviska länderna. 

Och när Panamapappren offentliggjordes 2016 om systematiskt skattesmitande av svenskar och andra nationaliteter - en nyhet så pinsam att några lyckades döda ner den - var det dags för bloggen att ompublicera en gammal text från 2010 om det tjuvaktiga svenska folket

Så, under en nymåne som fejkar vänskapliga och sociala Vågen men egentligen drivs av en underliggande egoistisk profitlystnad (se föregående inlägg) - faller så sanningens öga på Timell och uppenbarar att inte ens denna aspekt av "svenskheten" klarar identitetschecken.

De som tycker den här bloggen mörknat i tonen de senaste åren har troligen inte tänkt på att det bara är en ovanligt trogen blogg. Trogen vad? Sanningen förstås, sanningen om tidsandan! Det är bloggarens studier i hellenismens platonism som drivit fram ett fruktbart perspektiv på den hinduistiska dialekt av astrologin som redan i sig är mycket mer filosofisk och trogen verkligheten än vad som serveras i den västerländska kulturen idag. Eftersom greker och indier från början delade ungefär samma lära är det lätt att se vilken kultur som med tidens gång spårade ur och idag är en sekulär och materialistisk kultur med ett vansinnesbegär som kan mäta sig med de orena demonerna.

Ett par generationer från nu kommer bloggens antikapitalistiska kommentarer att kännas mer naturliga än för tillfället, men precis som t.ex. Fredrik Reinfeldts horoskop visade prov på en utvald själ med ödet att göra ONT i sin samtid via den verksamt onda rikemansplaneten Jupiter i 9e dharmahuset, så har den här bloggaren en uppgift i det osedda att i detta liv rädda sin egen själ (som varit mycket rik och inte särskilt god i tidigare jordeliv) genom att tydligt förespråka tesen "less is more".



Budskapet utgår från hans 9e dharmahus, ägt av måttfulla Saturnus, en planet bloggaren befinner sig i ständig kreativ opposition med genom sitt psyke (Månen) exakt vid ascendenten och Saturnus som en opponent eller sparringpartner exakt vid descendenten i väster. 

På så vis blir bloggarens eget sinnelag och person en direkt kanal till en aspekt av det universella ödet - den plikt som åligger honom och många fler, den aspekt av den universella dharman som handlar om att dra korrekta gränser för den osköna jakten på lätta rikedomar (profit i tid och otid) som Sverige fallit så pladask för. Här har vi dem som bedrar och försnillar som Timell eller unnar sig vidlyftigheter på skattebetalarnas bekostnad och i samhällets botten alla de andra, som torskat på det ständiga pratet om att vara lönsam och bli rik och spiller sina små slantar på lotterier och nätcasinon.

*****

Så långt inlägget från 2017
 
I efterhand förefaller det halvfärdigt.  Men som "förtida" pensionär sorterar nu bloggaren under Saturnus ålderdom i sitt starkaste läge i väster...och tar sak mot fysikalismen (Sveriges hälso- och kroppsfixering) eller "det blott psykiska" (referens till den plottriga kartan ovan).
 
Nionde är i indisk tradition "det bästa huset" och kopplar dess tillfälliga ägare till personens ascendent som här sker, uppstår med stigande ålder en ökad insikt i vilken låg medvetandenivå han själv haft under en stor del av livet, den nivå Sverige söker ingjuta i sin befolkning - en fysiskt frisk arbetare sparar pengar åt staten så att skatten för de rika kan sänkas mer. Inte ett tecken inom synhåll på att Sverige har börjat ställa om till det postkapitalistiska tänkande Jorden efterfrågade redan igår!



Eftersom hinduernas krav på att planeten och dess disponent granskas som en enhet förts på tal många gånger, är det lite förvånande hur lite bloggaren sagt i fråga om det egna horoskopet, trots att det på flera ställen har enkla och tydliga placeringar som passar väl i en nybörjarbok.
 
När den hellenistiska (väst-)traditionens lära om den personliga daimonen använde del 3 återigen bloggarens horoskop och där beskrivs det känsloförhöjda kriget mellan Dharma-bäraren Saturnus i Eld och dess fundament i Vatten.


Trots att 7e huset tillhör folk man allierar sig med (utöver den vanliga tanken om äktenskapspartnern) kan bloggaren kosta på sig att beskriva hur ett Eld/Vatten-krig kan se ut i partnerfrågan. Genom någon mystisk psykologisk mekanism har han genom kriget gång på gång förtjusat sig i två kvinnor (ofta exakt samtidigt) och hamnat i en valsituation som lett till att inget alls hände. 
 
Jag är inte övertygad om västpsykologin men i just detta fall verkar barndomsåren ha påverkat psyket (Månen) på en låg och omedveten nivå. Bloggarens biologiska mor jobbade dagtid och han hamnade i händerna på två konkurrerande kvinnor som bodde husen invid varandra, farmodern och hennes ogifta syster. Båda slösade gåvor på pojken och sökte köpa hans kärlek - mest så den ogifta. Den unga biologiska modern hade föga chans mot dessa, så i bloggarens "kvinnosyn" finns mer psykologisk rikedom via tre skilda temperament än någon levande kvinna kan tänkas uppvisa. Detta kan förklara Eld/Vatten-kriget i 7e huset för en lämplig partner!

Men att Saturnus (i sig något av ett fundament) ligger i den i äktenskapsfrågor otrogna Skytten, vars natur likt härskaren Jupiter är att expandera och ständigt färdas vidare (minns den seriellt otrogna golfaren Tiger Woods som demonstrerade Jupiter i 7e). Här förstärks Skyttens obundna natur dessutom av Eld/Vatten-kriget i partner resp. fiendehusen sju och sex.
 
Jupiter, som har en Vatten-sida, fungerar väl i Skorpionen men blir ett hot mot Saturnus trohet mot obundna Skytten att Vatten kan släcka Eld. Sjätte är dessutom ett av de onda eller olyckliga husen. På djupet finns också motivet att avslå partnerskap helt eftersom det tycks hämma frihetsmotivet. Och där bidrog den biologiska fadern och moderns äktenskap garanterat, med deras dåliga kontakt och hans patriarkalt fixerade dominansbehov. Kan tro att de flesta som undanber sig traditionella paketlösningar som "gifta sig, skaffa barn och villa" har en barndomsmiljö som inte alls behöver vara knäckande eller usel, men som barnet inte känner sig hågad att kopiera framåt i ännu ett släktled...
 
Själva husen personaliserar detta Eld/Vatten-krig som gäller ett helt år och Saturnus exakta opposition till ascendenten/personen gör att denna intensifierade svårighet att "lokalisera en partner" bara gäller ett fåtal under året. Under bloggarens tonår var religion (hus 9) hans stora fiende och intressena var normala, men gradvis smög sig hus 9-frågor in i livet och i sena tonåren mediterade han t.o.m. dagligen. Det är uppenbart "det bästa huset 9" som nu börjat verka från sin ägares prominenta 7e hörn mot bloggarens ascendent. 
 
Bloggarens absorberande Måne lät sig nu instrueras från det högsta huset istället för att motsätta sig det! Nu kan kartan plötsligt läsas som en fråga VEM man ska gifta sig med, en mänskliga kvinna eller Gud själv (i hellenistisk tradition kallades alltid 9e Guds hus). Så kartan tycks konstruerad att alltid stå inför flervalsfrågor och t.o.m. i en flyktig affär slog hus 9 igenom. Övernattning hos en kvinna ledde till en dröm där bloggaren i förväg drömde om att de åt frukost tillsammans medan drömmaren förvånat och besviket inte serverade en viss sorts gröt som fanns på menyn på en hinduisk restaurang snett mittemot hans adress. 
 
Detta var kodspråk i drömmen, gröten representerade paradoxalt nog "gräddan på moset" eller andlighet. Dröm-jaget dissar alltså den kvinna han sover invid för att hon saknar andlighet och detta utan att känna henne mer än någon känner ett krogragg! Senare har jag kommit över hennes kompletta födelsedata och det var ett barn av soluppgången, men i den världstillvända Krabbans tecken som representerar modersprincipen med uppgiften att nära den nyanlända själen. Just det här exemplaret var en "partypingla" och saknade verkligen högre ambitioner med livet. Många många år senare hade hon lämnat äldrevård och blivit dagismamma - ett steg i sidled så att säga.
 
Hon hörde tydligt hemma i en annan krets än 9e huset drog bloggaren mot (och som snart nog ledde till religions- och filosofistudier och därmed Dharma-husen 1, 5 och 9 vilka alla är aktiva i horoskopet. Idag tror sig bloggaren till och med veta i VILKA tidigare liv som en sådan "specialisering" tagit allt starkare form. 
 
Försummelse kan vara märkligt nog vara en konstruktiv drivkraft. Den välbeställde arabiska handelsman som varje morgon öppnade portarna till Fez marknadsplats med "stadens nyckel" skämdes i sitt hjärta att han inte ägnade tid åt de arabiska filosoferna som nu vann respekt till och med i Europa. Denne marockan hade "säljturnéer" upp till slott i Europa. 
 
Dessa drömförnimmelser kan förstås förklaras med en småkurs i Islam som bloggaren studerade in vid samma tid. Men handelsmannen dök upp igen årtionden senare och bilden av honom har klarnat och kanske förklarar att själen återvände genom en familj där fadern var försäljningschef (på vissa arbetsplatser med ännu snofsigare titel: försäljningsdirektör).
 
Men långt före detta liv förefaller samma själ ha varit assyrier och astrolog/astronom (uppenbarat via ett drömmöte med en gammal assyrisk härskare, en dröm som förekom upptäckten av den assyrisk-babyloniska originalzodiaken med kanske så mycket som ett kvartssekel!


Och jag ger mig sjutton på att bayerske 1400-tals Albrecht åtminstone kunde något om astrologin, så prästutbildad han var innan makthungern tog över, född privilegierad som han var. (Allt bloggaren under 40 år har flera drömda liv som träl eller enkla bönder förklarar inte den orimliga mängden liv i gräddfilen, som också ryms bland de 20 mest realistiska drömmarna som utspelat sig på helt otippade platser i världen: nordamerikansk Omaha-indian (visste inte ens att en stam med det namnet existerat förrän jag googlade många år senare), som terassjordbrukande peruan (otroligt verklighetstrogen dröm), som enkel regnskogs-venezeluan. 
 
Den senare drömmen visar inte själva livet men tycks korrigera en missupfattning av en väninna som han föregående dag velat sortera till den peruanska upplevelsen. I drömmen väntar dröm-jaget i ett bibliotek på en tjock uppslagsbok som passande nog just lämnas åter. Titeln är "Sydamerikas fullständiga historia" och på första sidan en karta från Mexikanska golfen och söderut. 
 
Drömmaren iakttar kartan och noterar att någon ritat ett tydligt kryss just där Venezuela befinner sig. Drömmarens högre medvetande vet bättre än dag-jagets fåfänga antagandenr sänder under sömnen ett korrigerande budskap! "Fel land, det var HÄR." Dessa var alla liv som verkar ha förgått själens omlokalisering till västvärlden! ("Kulturen driver västerut"?)
 
Men med samtliga Dharma-hus aktiva skulle man åtminstone kunna gissa en viss koppling till de högre klasserna, vilka i alla tider och samhällen före Franska revolutionen representerat Guds upprätthållare på Jorden (låt vara haltande och felbart). Ja, just vid Franska revolutionen har bloggaren dröm om ett pöbelaktigt liv, han var en ung och mycket enkel borgare som med fanatikerns tillfredsställelse bevittnade halshuggningar av adeln.
 
I försöken att placera några av de drömda liven på en tidsaxeln tycks en färgad slav i North Carolina "ägd" av en fransman i Nya Världen med minsta marginal ha föregått den unga och tölpaktiga franske ynglingen. Ett liv tidigt 1700-tal - husbonde bussade sina hundar på den rymningsbenägne slaven och det livet kan inte ens ha nått trettio - och en snabb återfödelse i Frankrike lagom för att se huvuden likt husbondes rulla! Genom vissa serier av drömliv tycks löpa en röd tråd... Och i några fall en tråd som läggs åt sidan och sedan kommer tillbaka.
 
Adeln avrättades med yxa och inte giljotin, vilket förvånade mig när jag vaknade. Dåligt historiskt påläst fick det sin lösning långt senare när uppfinnaren av giljotinen tillhör ett senare skede av revolutionen. Jag som byggde en giljotin som byggsats runt åtta-nio hade alltid föreställt mig att den användes under hela perioden, men drömmaren visste bättre! (Minst tredje gången denna korta dröm figurerar på Sideriska...) 
 
Dessa "alter egos" susar inte runt i medvetandet - det vore galenskap (eller ha en multipel personlighetstörning), men ibland passerar tankar och känslor som jag numer kan härleda till alla dessa emblom för - kanske skilda milstolpar från själens jordiska besök... 
 
Det var förstås upptäckten av den synske Edgar Cayce runt 18-19 som födde intresset för meditation som metod att återkalla tidigare liv - Cayce hävdade att alla hade det i sig att inhämta information på det vis han förmådde i trans (och i högfrekventa ögonblick av klarvakenhet i vakenlivet). Han isolerade sig från människor eftersom han plockade upp så mycket information bara genom att vistas bland dem och behövde avskildheten för att få ro. 
 
Bloggarens experiment som lett till att även drömlivet börjat likna mediationsupplevelserna är det motsatta: försök att uppleva MER och inte mindre av det högre medvetandet (9e huset). Sägas kan att ibland flera år förflutit utan en enda dröm av detta slag och inget alls sedan 2006 (tyske Albrecht). Kanske har alla de liv som spelat in i detta livets karma-samling nu glimtat förbi... De motsvarar väl ämnen bloggen återkommit till ovanligt ofta.

Det är inte en utfransning att uppehålla sig vid förnimmelser av tidigare liv, eftersom synskhet borde sortera under 9e huset, vars härskare Jupiter indikerar "utbredelse i tid och rum" eller Gud i denna världen som Ande som fyller alla tider och platser, en medvetandenivå som är OMEDELBART och inte kräver några logiska slutledningar. 
 
Den som väckt upp intuitionen kan vidareutveckla den till klärvoajans och vips kan man resa även längsmed sin egen tidslinje. Det var detta, egentligen rätt egocentriska mål, den här själen hade i detta "svenska liv". Förmodligen ser själarna från tillståndet före födelsen vad som vissa "ödeslotter" lämpar sig för, och även om Lyckas lott inte är utritad i kartan har bloggaren sin i Vågens 3 grad, i själens eller Solens 5e hus och bara 3 grader från Solen själv. 
 
Detta har varit ett liv som handlat om självkännedom och förståelse av vad identitet egentligen är (Solen = ID = själen). Naturligvis har samma solplacering ett otal andra uttryckssätt, men här måste man väga in den dominanta Saturnus exakt i väster och således signifikator över högre lärdom, där självkännedom definitivt ingår. Samläser man Sol och Saturnus som niondeägare blir horoskopet är även här lite av ett skolboksexempel på den gamla grekiska uppmaningen "känn dig själv":
 

Jag har inga minnen kvar (bortträngda i skam?) men ansågs tydligen vara ett "turbarn" som liten och skickades, kanske 5-7 år gammal att köpa biljetter till lotterier och allsköns ålderdomliga lyckohjul. Har dock minnen av att jag faktiskt ofta vann ett halvkilo kaffe eller något annat. Nu sägs hörnhusen 1, 3, 7 och 10 ge verkligt tydliga "världsligt" kännbara resultat, men vad vet man om alla dessa astrologiska regler? 
 
Lyckans lott tillsammans med Sol (och Mars där dock Solen bränner bort det ofördelaktiga hos Mars) i det solära huset kan inte vara helt dharmiskt eller andligt. Huset är ju isomorft med Solen-i-Lejonet, och vem har inte känt de påtagliga effekterna av en självhärskare (av Guds nåde eller ej)?
 
Dessa, i detta liv underordnade sidopersonligheter, kan förklara en del mycket kritiska blogginlägg om t.ex. Sveriges och västvärldens HBTQ-sjukdom (en lindrig sjukdom, som när man råkat köpa ett par skor numret för små). Så här går det för kulturer som inte valt tillnärmelsevis rätt plattform att bygga förståelse från. 
 
Det är lätt hänt om det är en förryckt civilisation som byter sanningar som kvinnor luras att byta mode en gång i kvartalet - det är därför IT-fascisterna kommer att bryta sönder den här civilisationen, fega och till och med smittade politiker kommer inte att kunna hålla emot. Svenskar är dessutom värre däran än EU är i fråga om att låta den överstatliga IT-fascismen frodas och infektera ALLT i samhället. Senast var det materialisten Jan Helin som värvades av Bonnier för att skapa kostnadsfri och därmed mer lönsam produktion av nyheter via AI. Bonnier med långa näsan för pengar - fördomar är ibland träffsäkra!
 
Bloggaren har ett eller troligen två närmast identiska kvinnliga livsöden från England tidig medeltid, men dessa förnimmelser (som kom i vakentillstånd i en rogivande och grönskande park om sommaren) var så vaga att de uppenbarligen inte har mer med detta liv att göra än att bloggaren tidigt arbetade som vårdbiträde innan tog religionsintresset på allvar och började studera igen. Förnimmelsen av dessa två närmast identiska kvinnoöden var så detaljfattig att de utlämnats från de 20 intressanta.


*****

Sökningar efter astrologiska mönster
 
Bättre än att plåga sig genom biografiska detaljer (även om de ger material till hur astrologin kan visa i sig i verkliga livet och en sällan sedd serie alternativa uttryck för samma Sol/ID), bättre kunde vara att t.ex. söka andra med samma Eld/Vatten-krig och hur de yttrat sig. 
 
Tyvärr är 2000 horoskop med känd födelsetid ett smalt underlag och det måste vara samma Eld- och Vattenplaceringar för att se hur Saturnus baserad på Jupiter beter sig när fundamentet INTE har det beklämmande svaga 6e huset. Jag har faktiskt alltid identifierat mig med vanliga kvinnor, arbetande människor, och inte de tomma snobbar alla svenskar förefaller satsa på att bli. Det kan bero på tidiga år inom vården. 
 
Eftersom hinduisk tradition placerar Fienden i 6e huset skulle man kunna tro att 7e huset är avstängt till följd av underliggande kvinnohat, ett ämne jag intresserat studerat i samband med "Shakespeare" och hans attityd mot drottning Elisabet (varom ännu ett inlägg som legat i månader och väntat snart publiceras). Men i detta fall gäller snarare 6e som olycka eller kanske bara det mildare missöde, som när bloggaren första gången blivit störtkär bara för att månaden därpå få veta att familjen skulle flytta ännu en gång. Det var knäckande vid 13-14 och en hink kallt vatten över hela partnerfrågan.

Men före sökningen av andra med samma Saturnus grundad på Jupiter något helt annat:

1. Hur frekvent är förekomsten av aktiv Dharma-triangel?

Är bloggarens största signatur ovanlig? (Så udda att han aldrig före 2023 tagit ett steg bakåt och noterat den.) Sökmönstret förenklas här, bara de 7 klassiska planeterna räknas och programmets programmeringsmöjligheter är små att samma urval måste upprepas en gång för vart kona- eller dharmahus:

SO-SA.H1 & SO-SA.H5 & SO-SA.H9

Detta är som synes INTE bloggarens signatur eftersom hus 9 är tomt medan dess ägare står höggradigt aktiv i ett hörnhus. Men den "rena" Dharmatriangeln ("grundkurs") kunde vara intressant att titta på. Av 2026 kartor med känd tid har 73 personer denna triangel som jag inte ens sett någon hinduisk regel om trots att den förefaller mer viktig än någon annan, givet att 9e huset ska föreställa "det bästa" och 5e fordom ankom "konungen". 
 
Förklaringen är förmodligen att "yogas" skapas av planeter. Husen är bara "mottagare" eller kanaler även om de här i världen replikerar det som den himmelska världen (zodiaktecknen) sägs beteckna som bilder för människorna att kontemplera. 9e husen ger en dragning åt filosofi eller teologi (metafysik) om flera inslag stärker den läsarten.

Låt mig bara återge de tjugo översta i träfflistan (sorterad efter ålder). En kanske mest slumpmässig samling beroende av att just deras födelseklockslag blivit kända...
  • Jonathan Swift;30.11.1667;11:00, författare
  • Hans Christian Andersen;2.4.1805; 1:00, författare
  • Leopold  von Sacher-Masoch;27.1.1836; 8:10, författare
  • Victor Grignard;6.5.1871;23:00, kemist, Nobelpristagare
  • Marcel Proust;10.07.1871;23:30, författare
  • Vladimir Nabokov;22.04.1899; 4:26, författare
  • Hirohito;29.4.1901;22:00, kejsare, massmördare
  • Bing Crosby;3.5.1903;16:00, dominant skådis, sångare
  • George Orwell;25.6.1903;11:30, författare
  • Hannah Arendt;14.10.1906;21:15, filosof
  • Raoul Wallenberg;4.8.1912; 4:35, humanist
  • Nicolae Ceausescu;5.2.1918;12:00, korrupt kommunistledare, massmördare
  • Michele Sindona;8.5.1920; 5:20, pengatvättare åt Vatikanen (insyltad med Vatikanen)
  • Jean-Francois Lyotard;10.08.1924;12:15, filosof, såg Upplysningen som död
  • Jacques Vergès;5.3.1925; 6:00, "Djävulens advokat", försvarade Schakalen
  • Elisabeth Kübler-Ross;8.7.1926;22:45, psykiater, "nära döden"-forskare
  • Harry Dean Stanton;14.07.1926;13:30, skådespelare
  • Andy Warhol;6.8.1928; 6:30, popkonstnär
  • Ingemar Johansson;22.9.1932; 8:20, boxare
  • Dalai Lama XIV;6.7.1935; 4:38, folkledare
För de verkliga rötägg som smugit sig in måste man påminna sig att Dharma arbetar med både gott och ont, men ändå sägs stå för det ultimat Goda. Dharma är som karma på en högre nivå, och karma är antingen belönande eller retributiv/uppfostrande.

En större invändning är då att de 2000 kartorna innehåller lika kända kändisar som föddes utan "draghjälp" av en den jordiska representationen av Dharmas perfekta symbol, triangeln (som enbart 9e huset naturliga herre Jupiter kan skapa via aspekterna 120 och 240 grader). Samma konstaterande har tidigare gjorts kring läran om fixstjärnan Regulus i konungsliga Lejonet. 
 
Visst kunde man le åt hur väl den stämde in på en och annan skådespelare med kunglig elegans och samtidig tyngd, men det kunde sägas som mängder av andra lika kända skådisar utan någon planet i kontakt med stjärnan.... Men man får inte hänga upp sig, astrologin kan berätta saker på flera olika sätt.

2. Saturnus-Skytt i hörnhus med fundamentet Jupiter i Skorpionen

Så till bloggarens Eld/Vatten-krig. Sökmönstret tar här sikte på Saturnus-i-Skytten i alla hörnlägen. Det blir 19 träffar av 2000:

Sa.Sag & Sa.H1,H4,H7,H10 & Ju.Sco

Det intressanta är nu frågan om Eld/Vatten-kriget är märkbara även hos andra som har Saturnus i ett prominent hus. Här är det förstås intressant att veta i vilket prominent hus, så röd siffra anger detta:
  • 4 Oliver Wendell Holmes;8.3.1841;20:30, rasistisk och socialdarwinistisk domare i Högsta domstolen, USA - 4e huset har med modern/biologi att göra
  • 1 Edward VII "Bertie";9.11.1841;10:48, alltigenom dekadent brittisk kung
  • 4 Luis Buñuel;22.2.1900;12:00, filmare, bl.a. av borgerlighetens dekadens
  • 1 Giorgos Seferis;13.3.1900; 1:30, författare, Nobelpristagare
  • 4 Erich Fromm;23.3.1900;19:30, psykolog - jämför huset med den rasistiska domarens hat av "inavlade imbeciller" som han famöst sade. Här istället psykologen som empatiskt söker förstå den lättkorrumperade bio-psykiska "insidan" i 4e huset.
  • 10 Rudolf Höss;25.11.1900;12:00, SS-nazi, effektiviserade gasningen i Auschwitz - översittaren och makthavaren i hus 10 en passande placering för Saturnus som Liemannen.
  • 1 Michel Onfray;1.1.1959; 8:50, ateistisk filosof, uppväxt som på kloster och skrev ett mastodontverk i 6 volymer om förbisedda tänkare. Skrev han om sig själv? Saturnus disponent Jupiter ligger i 12 som bl.a. representerar fattiga som söker klosterliv som sista chans.
  • 4 ---;28.1.1959;21:36, fd sjuksköterska, sade upp sig i insikt om att hon börjat hata de hon vårdade! Återigen 4e moderliga huset i samband med närhetsfrågor.
  • 4 John McEnroe;16.2.1959;22:30, tennisspelare känd för att bli tvärilsk - åter 4e huset för det inre/privata och känslolivet (huset analogt till Månen).
  • 7 Irene Cara;18.03.1959;10:41. sångerska Flashdance/What A Feeling vann både Grammy och Oscar för bästa filmmusik
  • 4 Roger Eno;29.4.1959;18:00, likt sin långt mer berömde bror Brian Eno skapar av musikalisk minimalism (snarlikt broderns ambient-musik). Här kan man se att "snåla" Saturnus in 4e huset skapar nedbantad musik. Som en ogin modersprincip som mer liknar Saturnus, sparsam patriark.
  • 7 Christian Wulff;19.6.1959; 5:28, tysk president, avgick pga mutbrott
  • 4 David Koresh;17.8.1959; 8:49, ledare för Waco-kulten vars gård FBI så misslyckat stormade. Igen: Saturnus i det slutna Hemmets hus, är som en sektledare. Så här långt ser 4e ut som en problemplacering för Saturnus och dess långa kontrollerande 270-aspekt riktat mot det egna uttrycket (hus 1) har jag några anonyma fall som helt bekräftar - repression i hemmet!
  • 1 ---;3.10.1959;14:30, teologistudent så försynt att bloggaren och klasskamraten inget minne alls har henne. Här kan man påminna sig att Saturnus i första kan ge diktatorstendenser eller självrepression och med Saturnus fundament i hus 12, ett hus som inte blandar sig i denna värld, ges tydliga tecken på en introvert och fåordig sida. Jämför med klosterbarnet ovan.
  • 1 Boris Nemtsov;9.10.1959;13:05, politiskt mordoffer, skjuten utanför Kreml 2015. Saturnus bara 2° från kroppsliga ascendenten.
  • 7 Siwert Aldenryd;22.10.1959;19:00, bloggaren
  • 1 Weird Al Yankovic;23.10.1959;11:00 - parodierande musiker med exakt 180-gradersrotation av bloggarens karta: Saturnus ännu tajtare med horisontlinjen men nu i öster och hypersekulär att döma av kopplingen mellan Sol och Venus i 9e/11e idealhuset. Han ÄR inte sin ID-Sol, hans ideal är att harmoniera med olika "idealiserade" solar (Michael Jackson/EAT IT ?)
  • 4 ---;8.12.1959; 2:05, mer ur bloggarens lilla samling anonyma kartor (cirka 300). Brottsoffer, hade blivit instängd och psykiskt misshandlad av en ex. Ytterligare ett horoskop med en Stora Illgöraren Saturnus på "insidan" i 4e trygga huset som här verkar "otryggas" av den okänsliga patriarken/skarprättaren där empatiska Månen naturligt hör hemma.
  • 4 Michael Stipe;4.1.1960; 0:26, sångare i R.E.M. som trots att hans kroppsspråk röjt honom hela tiden kom ut som homo först 2008 (efter gruppens storhetstid). Fjärde igen, uppenbarligen en problemskapar mittemot den tionde maktzon som är dess naturliga hemvist

Det är uppenbart att den här kombinationen av Saturnus och Jupiter verkar problematisk och det tycks bero på att det är oklokt att bygga ett slott i Eld när underlaget är Vatten och Jupiter motsätter sig dödens realitet. (Skorpionen den minst smickrande av det enbart fysiska eller biologiska livets kretslopp.) Man kan säga att bloggarens hela reinkarnationsintresse uttryckt denna motsättning och i synnerhet då Jupiter-Skorpionen befinner sig i Fiendens 6e hus för Tvillingascendenten av vissa årgångar. 
 
En annan vinkel är att Saturnus, symbol för 9e husets högre sanningar, vägrar att ta den svenska materialismens dödslära om ett enda liv som en sanning värdig en insiktsfull kulturs sista ord, och som den utan konkurrens starkaste planeten började bedriva egna undersökningar. Det går oftast att hitta flera jämgoda förklaringar till en astrologisk signatur...

Varför Saturnus bästa position inte är 10e makthuset (politiker eller makttypen) beror på dygnets symbolik, väster representerar dagens slut och Saturnus symboliserar här vishet. Ett liv har levts och slutsatser har dragits. Detta är inte längre en diktator utan så nära man kan komma en symbol för Platons rationella själ.
 
*****

Intressant är Platons lilla allegori om hur själar väljer återfödelse. De "bästa" menade filosofen valde att bli svanar, en symbol för de höga konstarterna. I det avseendet har den näst mest underrepresenterade typen, 7-husplaceringarna, inte lyckats nå den bästa själstypen. Bloggaren och den korrupta tysken är knappast material för svanar (även om den förstnämnde jobbar på saken via niondehus-ämnen). 
 
Men Irene Cara skulle kunna få godkänt, dansös och sångerska! Var hon en i princip fulländad själ som i detta liv gjorde sitt sista besök i Jämmerdalen (Jorden)? En rolig detalj är att hon med den föga dansanta bloggaren delar Månen i Tvillingarna i öster. Till Tvillingarnas 3e hus står som bekant "sång och dans" som en undertyp till "kommunikation" så här prickade Oscarsjuryn in en värdig kommunikatör. Rörliga Månen i Tvillingarna i öster under perfekt kontroll av Åldermannen (Saturnus) i väster. 
 
För Cara slog däremot Saturnus disponent Jupiter i 6e ohälsohuset till, och hon dog fyllda 63. Ska bloggaren, född 7 månader senare bli nojig nu? Nej, Ödet finns och är vad det är. Bloggaren och Cara delar förvisso halshuggaren Ketu i 10 karriärhuvudet (en världslig sektor), men hon hade sin Sol där och bloggaren utan en tillstymmelse till karriär har troligen ett annat öde om man nu talar om Solen som liv i denna världen (Liv med stort L relaterar till den högre verkligheten). 
 
Wikipedia avslutar artikeln med den här (återigen likt bloggaren barnlösa personen): "...died from arteriosclerotic and hypertensive heart disease at her home on November 25, 2022, at 63 years of age". Hjärtsvikt har alltid varit bloggarens misstanke som sin egen dödsorsak (Solen konjunkt attackens Mars i femte solära).

Min mormor (födelsetid okänd) dog i hjärtsvikt och förutsåg (utan astrologi) sin egen död (vid mogen ålder, runt 80). 
 

Hos Cara tycks det vara månnodernas axel som gjorde jobbet. Och gissa vad? Bloggarens mormor hade hjärtats Sol i Tvillingarna (gradexakt med min Måne) och likt Cara kopplad till den halshuggande södra månnoden. 
 
Detta är nytt för bloggaren. Kan "halshuggningen" invid livsstyrkan vara ett "naturligt omen" för avfarter från det lilla livets motorväg? Det kan finnas forskning i den frågan, men troligen ett impopulärt ämne och därför heller inte representerat på nätet i vare sig den västliga eller indiska traditionen.
 
Mormoderns Måne just i slutet av Lejonet förefaller stämma (23e graden vid dygnets start): hon var lugn och fåordig men utövade en stark närvaro i rummet, samma har jag upplevt med andra Lejon. Mars attack mot Lejonet antyder även den hjärtattacken eftersom Lejonet behärskas av Solen. Detta har jag tolkat som att det är härifrån den egna Sol/Mars-konjunktionen kommer. 
 
Min mor hade tyvärr heller ingen värst koll på sin födelsetid ("tidig morgon" vid ett tillfälle och några år senare "ungefär halvfem") men bloggarens kvinnoplanet Venus i Lejonets 23e grad matchar både mormoders och moderns Mån-Lejon (15e graden vid halvfem). Man kan därför nästan utesluta en Måne i Jungfrun för mormodern. Just sådana återkommande teman man kan hitta inom släkten... 
 
Mormodernas turbulenta 10e hus  beror inte på politisk aktivism utan att hon som en äldre generations kvinna lät maken vara 10e huset eller familjens ansikte utåt. Pga. olyckliga val av män blev det flera äktenskap.

Men bloggaren lever och skriver ännu trots att i skrivande stund mer än 7 månader (Fiskarna till Vågen) passerat sedan Caras död! Nog för att andningen varit tung och märklig den här sommaren. Kanske bloggarens hjärta är en mindre ofullkomlig avbild av de himmelska förlagorna till den kroppsliga världens alla kopior som antiken kände till men som vi nu kastat bort bara för att senaste skriket DNA tycks kunna ge så mycket mer i framtida produkter-spin-offs åt de rika. (Som dock inte fattat att Naturen kommer att sätta stopp för vissa av de framtider människorna föreställt sig.)