Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 augusti 2023

Terrorhotet - tid för Jomshof att dubblera livvakten?

En tanke föds efter att ha tagit del av Lena Mellins krönika om Jomshof, "den vettlösa ... resonerar de", dvs oppositionen. (Mellin själv vill inget säga.)

När Sveriges planeter närmar sig en perfekt storm vars centrum är den 26/11 (undersökningen här), blir det intressant om Jomshof själv är involverad i de kritiska dagarna.

Och det är han, via sin egen inbyggda terror-Mars! Dönickarna som bränner koraner är lättviktare, i Jomshofs islamhat ses den typiska drivkraften bakom Sveriges problem, så vem blir förvånad att Mars på himlen denna tid opponerar sig hans natala Mars, vilken i sin tur opponerar sig mot jämvikten och rättvisans Venus. 

Vilket märkligt bud: kräver han krig för att känna balans? Hur tokig blir han då om balans redan råder i nationen? Är han det skadade barnet som först måste förstöra för att sen stapla byggklotsarna på sitt vis?

Mars/Venus ockuperar vidare "den sataniska axeln", som kan ge trög och hedonistisk läggning. Kanske dominerar självfixering och självberikande hans känsloliv. Det är svårt att sia om utfallet av några dagars Mars-transit eftersom födelsetid saknas och därmed möjligheten att korrekt vrida himlen till de hus/livsområden som gällde vid födelsen. Därför visar följande bild bara en "naturlig zodiak" som ignorerar husplaceringarna:


Det som för Sverige är skadegöraren Mars oppositionella hot till nationens sovande folk (Mars som fundament till folkets Månen), är för Jomshof "uppfyllelsen av allt det" som för honom bevisar för hans hat är legitimt. Transiterande Mars nuddar vid hans medfött retrograda Mars, och hela hans udda emotionella läggning ("krig ger mig fred") aktiveras under några dagar.

Att Mars här färdas med Solen innebär en transit mot Sverigedemokratens hälsa (inte minst mentala) kan jag inte bedöma. I ett personhoroskop sägs den större ljuskällan Solen kontrollera Mars vid konjunktion. Den mer omdömesfulla Solen håller tillbaka den rabiata krigshetsaren. Men som transiterande par, vet jag inte vad som gäller. Gäller regeln att Solen dominerar över Mars är återigen bristen på klockslag hindret, för hälsotillståndet hos födelsehoroskopets Sol avgör hur transiten kan uttrycka sig. Att döma av Jomshofs politiska gärning verkar Solen inte i toppskick, men här finns så många okända variabler.

Inte heller är det klart vad Jomshofs andra tillfälliga röda febertopp kan innebära. I normala fall är en flyktig måntransit tillsammans med Jupiter som en lycklig dag, kanske vinner man på lotteri. Men när Jupiter står EXAKT vid "ingen tur eller gratis lunch här", vid det hårda slitets Saturnus, vad symboliseras då? 

I bloggens början resonerade jag teoretiskt men utan erfarenhet. Räknat utifrån sjunde himlen (Saturnus) verkar sjätte himlens Jupiter som en expansion av den saturniska principen för mottagaren nere på Jorden (i systemets centrum). Det skulle innebära att utbredningens princip effektuerar en mega-effekt av saturniskt slag.

Men 6e och 7e himlasfären i ett horoskop är en tung sak, och ser man på Saturnus som sista ordet kan ett moget horoskop innebära rättrådigt och reserverat bruk av Jupiter framåtanda. Återigen tyder Jomshof inte på att kartan fungerar på det optimala sättet...

Men ett är säkert: Den transiterande Saturnus som i år och framöver utövar tryck på Sveriges Sol (med tydliga effekter) påverkar också Jomshofs Saturnus, via den kontrollerande planetens transit här "lägger kort koppel" (60°) på sig själv i sitt medfödda tillstånd. 

Är det den fega och maktfixerade Ulven Kristerssons reprimand men uraktlåtenhet att göra det rätta om tecknas av att auktoritetens Saturnus hämmar sig själv? I så fall kan man betrakta Jupiters vandring genom Jomshofs Saturnustecken Väduren som välgöraren som skonat honom där vem som helst med moral hade eliminerat Jomshof. Jupiter kallas Guru i Indien, lärare, så året för Jupiters passage kanske lär honom något om hur illa det kan gå när man låter egots Vädur löpa vilt - Saturnus blir då "dålig karma" som Ödet söker justera denna period via Jupiter. 

Jupiter som beskyddare mot ont, kanske blir det som avvärjer det onda omen som Mars attack mot Mars indikerar? Men Eftersom Jomshofs Saturnus i Väduren har Mars som härskare ser Mars-transiten ut att få hela den tanken i gungning! Har inte Saturnus solid grund i Väduren, kanske den skyddande Jupiter i transit inte gör mycket gott? Detta är ett horoskop närmast omöjligt att tolka och visst finns det sådana livsödet också! Folk det bara inte går att förstå eftersom de är "fuskbyggen" från början till slut. 

Och det finns mer. Jag kanske nämnt det vid granskningen av Sveriges mest känsliga tid för terror, men det kan upprepas. Som ses på bilden bildar här de två naturliga illgörarna Saturnus och Mars en ringdans i sina transit. Mars söker vad ont är och söker skada allt som ligger 90 grader framför sig (Saturnus!), medan Saturnus som är klassats naturligt ond ändå försöker kontrollera Mars genom att i gengäld kasta sitt långa onda öga 270 grader framåt och begränsa Jomshof (Kristersson som makthavaren Saturnus!) eller Saturnus som svenska säkerhetsmyndigheter som söker förekomma Mars, terroristen och förhindra dådet.

Problemet är att Mars är en snabb krigare och kan ändra taktik nästan mitt i steget. Så det är verkligen en katt & råtta-lek mellan dessa två, bundna i en OND ÖMSESIDIG RECEPTION som bara snurrar runt i ett födelsehoroskop (kronisk plåga). Som transit ligger förmodligen en händelse som kommer att eka eller valsa runt flera varv men inbäddad i själva händelsen transiten ev. pekar mot.

(Saturnus klassas "naturlig illgörare" men står ändå för statsmakt och dess våldsmonopol för lag och ordning, här märks en kluvenhet som dem som skapade astrologin! Det finns gott om skarvar i systemet som påminner om att det inte är perfekt.)

För Sveriges del var det knappast lugnande att se en av de värsta brottslingarna och uppviglarna som givit landet problem ha ett födelsehoroskop som på punkten Mars så perfekt är i rörelse vid just den hypotetiska kris jag noterat. Kanske Jomshof som den monstermagnet är bevisat sig vara blir den som åldrar sig Vredeseld så att allmänheten, som bara är passivt medskyldiga till landets urartat sekulära tillstånd skonas den här gången?


Inga kommentarer: