Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 augusti 2023

Hur Väduren kan stå för allt från nazism till harmlös narcissism och t.o.m. de goda

Efter flera inlägg under sommaren där Väduren spelat en viktig roll kan det vara dags att differentiera tecknet. Ofta har baggen förekommit i sammanhang där dess begränsade egocentrering betonas, men det ÄR ändå ett av de tre dharmiska Eld-tecknen (se t.ex. Bagdadmanifestationen) och hinduisk astrologi kommer remarkabelt nära romerska filosofen Plotinos naturfilosofiska och metafysiska böjelse: Eld är det element som kommer närmast det gudomliga i vår värld.

Man skulle kunna anföra Bibelns Gud också, som talar till Moses ur en brinnande buske förutom förstås det Allseende Ögat som nämns i länken och som påminner om att Lejonets härskare Solen/Ögat är upphöjd i Vädurens tecken: "Och Fadern förhärligar sig i sitt Barn". Dessa nära sammanhang visar hur dåraktigt den sekulära världen blivit, den förstår inte längre krafterna som håller ihop världen.

Ska man gå djupare i personanstrologi kan man urskilja typer av Vädur beroende på vilken eller vilka planeter som ockuperar detta jag-formationens tecken. (Utan en stadig ego-punkt är en människa chanslös i denna värld, problemen kommer den den överdrivna jag-fixeringen som inte behöver Väduren, flera och illa placerade planeter i första huset kan ge narcissism av skiftande grad.)

Så det bästa först: astrologins Sol och Måne anses båda tillhöra Ljusets kvalitet och är inledningsvis bra positioner i byggandet av en användbar personlighet.

Men så har vi Adolf Hitler...

Han föddes med båda de emotionella Mars och Venus i Väduren och nu måste omdömet om Väduren sjunka om man ser till deras kvalitet (guna/gunas). Mars tillhör Mörkret och Venus tillhör Passionen. 

Den hinduiska kosmologins tre kvaliteter är egentligen "för-kosmiska" eftersom de t.o.m. logiskt föregår de fyra elementen vilkas västerländska fader Empedokles hävdade föregick vår iakttagbara värld. Men hinduerna "ser" i vår värld kvaliteterna i vissa typiska psykologiska orienteringar, och Hitlers konjunktion i Väduren symboliserar, som den störda hårdrockaren Axl Rose formulerade sig: "aptit på förstörelse", "passion för mörkret".

Det är Hitlers konstnärligt och arkitektoniskt lagda Våg-ascendenten, behärskad av Venus, som far illa av konjunktionen med den destruktiva Mars. Under Berlins sista dagar med Andra världskriget oåterkalleligt förlorat, sitter i Hitler i sin bunker och dagdrömmer om det nya Germania han skulle vilja bygga ovanpå ruinerna av det sönderbombade Berlin. Så ser dårens verklighetsflykt ut.

Ibland är födelsehoroskopets planetplaceringar på himlen oerhört symboliska. Hitler hade också Solen i Väduren och troget sitt soltecken gillade han barn, var i grund och botten ett själv, och drog under krigets sista dagar in unga pojkar som nationens sista försvarslinje. Allt detta stämmer på ett kusligt sätt med en födelsetid när Solen sjunker/dör i väster och på ett spektakulärt imploderande sätt eftersom Mars/Venus-konjunktionen vanställer solplaceringen, neutral eller t.o.m. stark till tecknet men ack så svag i sin världsliga väderstrecksplacering. 

Hitlers omtalade karisma har en hel del med den trots allt starka Eld-betoningen. Hans blick är verkligen särpräglad om än rätt skrämmande när han "onanerat mentalt" och bringat sig själv i Passionens affekt. Då ser man Mörkret i bortom Passionen. Vädurens härskare Mars påminner om hur zodiaken startar med Barnets tecken (i tionde tecknet/månaden efter den lunära modersprincipen Krabban). Och som sådan är den fysiska avkomman i denna värld en produkt av den onda Mars. Antika idéer som dessa ligger bakom kristendomens tonvikt på att snabbt få det nyfödda barnet döpt för att slita det ur Djävulens händer!

Mycket mer finns att säga om Hitlers horoskop men detta får räcka i sammanhanget.

Det var naturligtvis tacksamt och kanske tecken på en trend att också Jimmie Åkesson föddes med Hitlers Mars och Venus i tät konjunktion. Skillnaden i intensitet tycks bero på skilda soltecken. Hitlers Sol i samma tecken som Mars ger en mörk passion (furiositet), medan släpigheten hos den svenska nationalisten och hataren av allt utländskt (i stor del ett spel för de breda och folkliga gallerierna, han verkar inte ha några större invändningar mot global rövarkapitalism), den långsamheten i tanke och tal kan enklast förklaras med Solen i Oxen, inte för att Oxen skulle vara särskilt slö utan för att Solen i Jord här baserar sig på Venus i Eld - två element som motarbetar varandra och särskild när Venus, som hos Hitler, störs av en tät konjunktion med Mars. 

Trots att Ulf Kristersson trodde han manövrerade ut SD utanför regeringsgruppen innehåller hans eget kabinett ett antal personer styrda och störda av Eld/Jord-friktionen som ger mycket slit till ingen belöning (se fiaskot med NATO-anslutningen). 

Som bäst ger Eld/Jord-haveriet goda människor som av ödet tvingas in i kamp men lika ofta tycks en grov och oförfinad typ resultera. I Sverige märks inte typen eftersom nationalhoroskopet ger hela folket (ingen nämnd och ingen gömd) denna låga bas. Månen i Väduren med Mars i Oxen tvingar svensken mot pinsamhetens absoluta avgrund: Månen i Väduren svarar personligt och tar allt personligt och det ges otaliga skäl att känna harm eftersom Mars-Oxen är en så låst och inflexibel position. 

Svenskarna blir därmed också ett perfekt folk att lura skiten ur, vilket alla svenska karriärpolitiker upptäckt. Smädesordet "valboskap" stämmer här bokstavligen på folk-Månens disponent Mars i boskapstecknet Oxen. (Oxens koppling till pengar syns i hinduisk astrologi, där Oxens naturliga hus 2 täcker personliga värdeföremål som enkelt kan flyttas, som boskap kan vallas och avyttras på marknadsplatsen.)

Det är inte lätt att vara ett folk som liknas vid småbarn som aldrig ens nått Vädursbarnets trotsålder då folkliga Månens fundament "fastnat" i 8e huset eller Dödskuggans dal.

Åttonde dödshuset kan jämföras med katolicismens lära om limbo, en vegeterande kvasiexistens kristendomen en gång lärde att den väntade själen befann sig i, i väntan på den Yttersta Dagen (Domedagen), då den antingen förpassades till Helvetet eller till Himmelen. Limbo var ett givet nästa stadium för odöpta människor när de dog. 

Doktrinen gav Kyrkan makt över enkelt folk, men kristendomens "ett liv och sedan dom" är en korruption av de källor Rom byggde upp sin kristna teologi kring. Grekerna trodde på själavandring och det gjorde också de religioner som hämtade inspiration österifrån. Själavandringslärans upprinnelse i Grekland är spännande eftersom den främst spåras tillbaka till orfikerna och namnet säger allt: det är ormens skinnömsande som anknyter till tanken att också människan är något annat: en själ som ständigt ömsar skinn eller värdkroppar...

https://en.wikipedia.org/wiki/Orphism_(religion)

Ormkopplingen lyser med sin frånvaro i denna Wikipedia-artikel, trots att det orfiska ägget (en kosmisk symbol) nämns och att symbolen brukar innehålla en orm som ringar sig runt ägget, nämnt i en annan Wikipedia-text.

En separat googling på på det grekiska ordet för "orm" ger en vink:

The Greek word, όφις (ofis), derives from the Greek word ώφθην (ofthin), which means he who sees everything, the guardian.

Associationer mellan snarlika ord behövs för att alls förstå något av antikens tankeliv. Och glöm inte traditionen, bevarat via romaren Manilius om ormen Tyfon (se illustration i detta inlägg om bl.a. en hinduisk Raja yoga.). Tyfons område mappades i antiken över det som alltjämt är det 2a och 8e huset i horoskopet, på Sideriska döpt till ormliknande "sataniska axeln".

Med den orfiska ormvinkeln (ett kosmos som ständigt ömsar skinn eller kanske tagit till fånga av en vaktande drake) ändras förståelsen av axeln mellan 2a/8e husen: andra huset var Hades port under hellenismen, själens inträde i en bestial kropp. Åttonde huset var därför döden som själva jordelivet, inkarnerade i en kropp! "Låt de döda begrava sina döda" ska Jesus ha yttrat på ett typigt och distinkt antisocialt sätt som påminner om Väduren, det uppstudsiga barnet som vägrar Saturnus - världens föregående historia och auktoriteter.

Den Jesus som förordade LIV istället för död i det förfallna kroppsliga måste astrologiskt fattas som att han verkade från ren eller omixad Eld, talade utifrån DHARMA - universums väg, eller horoskophusen 1, 5 & 9 - den gudomliga triangeln som också den figurerat några gånger på Sideriska på sistone.

Utvikning. Tänk om Jesus horoskop innehöll Eld plus Oxens Jord, lite av de problem som här indikerats hos xenofober! På ett textställe framställs han som inskränkt nationalist som "bara sänts att predika för Israels barn", vilket ska fattas som att han tillhörde esséersamfundet som skickade ut folk att väcka folket till uppror mot ockupationsmakten Rom.

Manipulation av jesustraditionen har sedan "spiritualiserat" honom för att passa den senare exportprodukten den icke-judiske Jesus i Medelhavsvärlden. Men sanningen verkar vara att han avrättades som en politisk uppviglare - "judarnas konung" var detsamma som att ifrågasätta USA:s, ursäkta Romarrikets överhöghet. För imperialisten var detta bara "provinsen Syrien", ett bland många andra administrativa områden. Huruvida Jesus själv började förstå sig i mer än nationalistiska Jord-termer kan inte avgöras, Bibeln är alltför manipulerad och redigerad för en romersk läsekrets.

Plötsligt visar sig personhoroskopet vara skiktat eller beskriver nivåer som inte kan återges i en platt illustration. Det första ego-huset eller Väduren är den "rena" människosjälen eller Adam från Bibelns skapelseberättelse. I likhet med zodiaktecknen som tidsåldrar ger precessionen (bakåtrörelsen) att Adam framträder som Nummer 1, och genast går in genom Dödsrikets port i astrologins hus nr 2. 

Själen - gudomlig Eld - tvingas ned i materiella Jord-förhållanden i Oxen och blir beroende av fysisk föda och symboliska penningar för att kunna anskaffa sådan. Här är då andevärldens lokalisering av svenska folket: nybörjare på Jorden, ett folk som intill Regeringsformen 1974 aldrig kommit vidare från första anhalten! Inte att undra på, givet nationalhoroskopets kollapsade 9e hus för religion och filosofi. 

Det är naturligt att kriser uppstår i en så lågt utvecklad grupp (man kan undra vad nazityskarna såg i de "nordiska och blonda arierna"! Hur låg är man att se något eftersträvansvärt i en nation som rövade och tog slavar på sin utfärder? Europas alla krig och masslakter ser allt mer begripliga ut ur det astrologiska perspektivet. Det är ett hörn av världen som gjort det mesta fel.

Vattenbärarens eller Vattumannens tecken har pluggats som besatt under flera år på Sideriska. Och se nu förklaringen i zodiakens egen konstruktion: Från Adam - den första människan - ligger Vattenbäraren i 11e steget fram. Vattenbäraren är den Andre Adam, den Ideal-Människa som är ego-Adams ultimata mål, att växa ur sitt lokala perspektiv och inse sin essentiella identitet med den arketypiska (och därför platslösa) Människan. Ego-Adam är bara början, en Luft-andlig varelse som är både kollektiv och samtidigt ett aggregat av individuella själar.

Men för de lägst fallna själarna är det lokala och subjektiva perspektivet så ynkligt som bara den egna kroppen. Där har vi västerlandets fitnesshysteriska massor, lägre utvecklade än någonsin i världshistorien! På ett något mer utvecklad nivå har ego-principen lyckats fatta att den måste skydda sig och de sina för att överleva, men då beskrivs det som Krabban, grupprotektionism. Detta kan för lågt utvecklade exemplar fattas som Oxens äganderättsprincip (min föda, mina tillgångar - alltid med den hotande Skorpionen mittemot, hotet om att få sina egna behov kvävda av Dödens tecken), Men på denna tidiga nivå också primitiva versioner av nationalism som egentligen bara är en tankekrävande utsträckning av ego plus det lokala underlaget.

*****

 


Medierna skrev om att finnarna samlat 100 000 underskrifter och nu söker avsätta sin färska och invandrarhatiska finansminister Riikka Purra ("spotta på tiggare"). Det plingar det till och bloggen kan uppvisa P1 Spanarnas regel om att en trend kräver minst tre exempel. 

Också denna kvinna upprepar Hitlers och Åkessons konjunktion av Mars och Venus i Väduren. Till sitt försvar för en livstid av främlingshat anför kvinnan att hon i ungdomen antastats av någon grabb av invandrartyp. För en verkligt primitiv varelse räcker det således att för att skapa en generell xenofobisk attityd. 


Horoskopet visar en "låg" variant av Väduren, som likt Jimmie Åkessons karta inte har någon verklig framåtanda: Solen i Oxen gör att hon blir stående just vid Hades port, nyss förkroppsligad som människa och redan traumatiserad (Mars attack på Venus). Solen driver inte normalt eftersom dess fundament ligger kvar i den himmelska Adams läge och där kroniskt ältar integritetsövertrampet hon varit med om.

De "kroniska" fixeringen vid kränkningen ges av Saturnus i Krabban som via 270-gradersvinkel indikerar en psykisk (Vatten) fixering. Och utan att först ha genomgått psykologins djävulsutdrivning väljer denna kvinna politiken just för att jobba med sin egen själsliga skada, och på ett extremt korttänkt sätt skapar svårigheter för att de invandrare som inte tafsade på den unga Riikka Purra. 

(För andra kvinnliga politikern som mest verkar besatta, se Ebba Busch och Magdalena Andersson, båda med för respektive horoskop VIKTIGA Saturnus sjunken i ett Vatten-tecken. Enbart för lerdrejare verkar den positionen bra, förutom Ebba Busch som har Saturnus i Skorpionens mörker och representerar en särskilt oförsonlig rigiditet. Kanske den sämsta möjliga Saturnus-positionen för en makthavare, såvida man inte gillar fascist-vibben och därmed avslöjar sig själv som en svag sadomasochist.) 

Purras horoskop illustrerar problemet med att Väduren är raka motpolen mot Vågen, där förmågan att balansera och utvärdera data är på sin höjd. Undertecknad tillbringade futtiga 3 år som dataprogrammerare före den första IT-kraschen 2001 och före anställningen lät vd:n syna några provuppgifter. De var rätt ordinära men räckte till i internets ungdom. Den godkännande granskaren hade en skyhögt högre analytisk nivå vilket visade sig i saker han skapade för sitt eget nöjes skull. 

I efterhand visar den sideriska zodiaken - som jag inte kände till vid tiden - att det ännu ganska lilla företagets försteprogrammerare hade Vågascendent med Mars och Venus i tät konjunktion, raka motpolen till Hitler med flera. Men blotta placeringen i 1a egohuset gav en lätt narcissism och ett driv att placera sig i händelsernas centrum. Men förmågan att ordna partys var det inget fel på (Vågen symboliserar också människor i harmonisk sammankomst)!

I Väduren ger planetmixen en egocentrisk och en subjektiv partsinlaga och passar inte för regeringsuppgifter. Passar bäst för dem, som likt Adolf Hitler, söker bygga personkult kring sig själva. Det innebär sololirare inom underhållning, idrott, med mera. Men för att ens komma dithän måste Väduren ha stöd från faktorer som lovar framgång och då är man inne på enskilda horoskop med känd födelsetid.

*****

Dessa tre fall av invandrarhatiska Mars/Venus-konjunktioner i Väduren väckte intresset. Även om hinduerna ser ett samröre mellan planeter i samma tecken verkar ingen bestrida att mycket nära konjunktioner är av större vikt. Typ:

Hitler ±0°
Åkesson ±2°
Purra ±2°

För att locka fram alla med tajta konjunktioner från 11.500 sparade kartor måste inställningarna i programmet ändras. Man kan släppa hinduismens krav på att båda planeterna måste ligga i samma tecken och "orben" ändras så att bara mycket snäva avvikelser från den perfekta konjunktionen accepteras. Jag väljer den traditionellt starka konjunktionen ±3° (västtradition). Vanligen brukar något i stil med ±5° accepteras.

Sökningen ger nu hela 50 träffar - för många att kommentera. Jag söker enbart subsetet om cirka 2020 kartor med känd födelsetid, vilket ger 6 horoskop. Möjligen är detta följden av viss utrensning av asociala typer eftersom medierna mest befattar sig med mänsklighetens drägg för vilka födelseklockslag saknas (förutom för de episka skitstövlarna, som Hitler).

  • Charlie Chaplin;16.4.1889;20:00
    Hoppet om personkult är väl vad som driver många skådespelare men i Chaplins fall stämmer också hans våldsamt otrogna natur väl med Väduren i dess lägsta och mest passionerade form. "Jag och mina behov". Att han hade vänstersympatier (något bra) visar dock Vädurens, nykomlingens, revolutinära natur: "Se! Jag gör allting nytt!"
  • Adolf Hitler;20.04.1889;18:30
    Som rikskansler ersatte han trohet mot staten till trohet mot Hitler, diktatur
  • Zahi Hawass;28.05.1947; 5:00
    Känd egyptisk arkeolog som berikade sig själv i avtal med amerikanskt tv-bolag. Extremt osympatiskt och diktatorisk i alla de program han ledde, vrålar och skriker och bär sig åt som sämsta typen av Vädurs-barn, en verklig Hitler! Personkult inom arkeologin.
  • Ron Jeremy;12.03.1953; 4:00
    Amerikansk porrstjärna, utanför "jobbet" åtalad för mängder av våldtäkter, bl.a. av en 15-årig flicka. 35 åtal.
  • Isabelle Huppert;16.03.1953; 2:40, skådespelare med otal av otroligt mörka och dystra roller - uttryck för andra sidan av sådant som Hitler projicerade utåt?
  • Prins Carl-Philip;13.5.1979; 7:02, snabba bilar och före detta utvikningsbrud till hustru. Allt står inte väl till på hovet.

Det är som synes "enkelt" folk här och bara denna rödglödgade kombination tycks ha ett starkt genomslag i personlighet/intressen. Nu ligger alltid Venus i närheten av Solen så det går inte att tvärsäkert tillskriva allt till konjunktionen.

Chaplin, Hitler och Carl-Philip har alla Solen i Väduren. För arkeologen passar Solen i Oxen (Jord) mer än väl och porrstjärnan bortom all kritik granskades redan sommaren 2009 när bloggen var ny. Helt klart för att det är ett så löjeväckande tydligt exempel på allt det värsta med Väduren på en gång. Återfallsförbrytaren Jeremys soltecken Vattenbäraren säger inte så mycket, däremot att teckenhärskaren Saturnus utsätts för en opposition från Mars/Venus vilket sättter hela "Jag/Du-axeln" i svang och förklarar varför han våldtagit om och om. 

I gengäld har aktrisen Jessica Alba nämnts (2013) som en kanske medelmåttig aktris men en ovanligt vänlig själ. Alba silades bort här eftersom Mars och Venus i Väduren stod 11 grader från varandra men Solen i Väduren med Solen som Lejonascendentens härskare. Överlag är detta ett fenomenalt rent  och "omixat" horoskop som visar vad antiken tänkt om de själar Gud älskar. 

Hon är en perfekt illustration av "det bästa" huset (nr 9) där det enda veka lustigt nog inte är krigaren Mars. Lejonascendenten gör här Mars till en av de "verksamt goda". Det är otippat den "lilla välgöraren" Venus som är 9e husets enda problem, Kvinnans planet förvandlas pga. Lejonets konungsliga ambitioner till "verksam illgörare". 

Med tanke på hur hon i sina bästa år var unga mäns runkfantasier och hur hennes skönhet förmodligen strypt hennes möjligheter i detta liv blir Venus/kvinnligheten som verksamt problem mer begriplig.

*****

Men sedan finns alla andra fall som inte passar in just på de enkla skolboksmönstren  ("Mars/Venus-i-Väduren"). Vem kunde tro annat att Jomshof får stora rubriker efter Badgadmanifestationen: "Svaret måste vara hårt". Sverige är ett nazistiskt och fascisiskt land på tröskeln till NATO-medlemskapet. Då kryper sådana här fram Hitler-wannabes fram..

https://www.dn.se/sverige/jomshof-om-regeringskritiken-vi-har-olika-syn-pa-islam/

(Sedan det här inlägget skrevs och lades på lager har mycket vatten flutit under broarna. Frågan är nu har vek Ulf Kristersson är, eller om han mod nog att sparka den till islamofob förklädde nynazisten.)

Jomshof, som skandalöst nog utsetts som viktig lagberedare (säger en hel del om vad sagda folkliga Mån-Vädur i Sverigehoroskopet står evolutionärt), uppvisar vid en snabb blick inget märkvärdigt på sin himmel.

Men när man börjar jämföra med alla astrologiska traditioner som finns, inser man snart att närapå ingenting talar för en bra politiker. Rasisten Jomshof har kommenterats i fyra tidigare inlägg, så här följer bara ett par korta punkter, utifrån den "naturliga zodiaken" och dess enkla karaktärisering av tecknens "funktioner". 


Med den naturliga zodiaken kan man inte ta ställning till planeternas verksamma natur (för det krävs exakt födelsetid). Mars är krig kort och gott, och här sägs inget om planeten är verksamt ond, dvs en usel eller t.o.m. sadistisk krigare eller verksamt god som i horoskopet för en hjälte. 

I den naturliga zodiaken har förstås planeterna sina essentiella eller grundläggande naturer. Mars är destruktiv här i Skorpionen och Venus harmonisk och relationsbyggande (men med förbehåll i Oxen eftersom den står opposit Mars). 

(Astrologin verkar ge kvinnan/Venus mer rätt än mannen/Mars, om man bortser från att det finns två Venus, den krigiska gudinnan där Venus stiger FÖRE solen och den traditionella där Venus dröjer kvar i väster efter solnedgången.)

Ur det himmelska (naturliga) perspektivet föds Jomshof med ovanligt mycket att frukta och avsky. Saturnus i Väduren är som en iskall klump i hans ego-kärna och han är djupt skadat gods redan "i himmelen", redan innan inträdet i en jordisk kropp. 

Det är som om han är besatt från födelsen av en Führer, en diktator, vilket Saturnus lätt kan bli i opassande konfigurationer. Saturnus har för övrigt mycket lite med demokrati att göra, planeten har helt klart företräde framför "hopen" vilket syns i den naturliga zodiakens konstruktion: Saturnus härskare i Stenbocken ÖVER folket eller massan, Månen i Krabban.

Väduren står i dissociativt förhållande till båda Jungfrun (slaveri) och Skorpionen (död) och erinrar om hur den hinduiska tanken på ett "6-8-förhållande" bottnar i det grundläggande första husets oförmåga att båda vara en god människa här och nu om man samtidigt är antingen död (8) eller i oro över olyckan eller någon fiende (6). 

Helt klart tycks Jomshof vara en av de tallösa själar som återföds och som var kanonmat i något krig, nyligen eller längre tillbaka. I ett intelligent land där astrologi praktiserades på högsta nivå skulle vissa astrologiska signaturer sorteras bort från vissa arbetstyper och det ska till ett så korkat land som Sverige med 9e filosofi- och religionshuset helt skadat att sätta en sådan här människa att arbeta med landets lag! Sverige är ett fullständigt skämt som nation.

Och problemen fortsätter med Månen och demonen Rahu i förlusttecknet Fiskarna som väl bäst förklarar hur rädd Jomshof är för sina egna hjärnspöken från detta tidigare liv. Rahu förstärker det egna sinnets fantasier och uppenbarligen är himlen som helhet så störd att den i och för sig snacksaliga och logiska Tvillingarna inte kan väga upp de djupare attitydstörningarna. 

Tvillingarna är dessutom zodiakens notoriskt amoraliska tecken, dvs. påverkas inte av moraliska påbud och kan under störning bli en patologisk lögnare och desinformatör. Här hör Jomshof uppenbarligen hemma. Han varken kan eller vill byta ut den demoni som styr honom.

Samma med Venus i negativa hemmaläget i Oxen, ingen hjälp där. Ger en instinktiv bundenhet till pengar och andra trygghetsskapande symboler, som den egna nationen. 

Stora rikedomens Jupiter är däremot inte lyckad i Olyckans och träldomens eget tecken Jungfrun. OM BONDEN börjar samla i ladorna på jupiteriska nivåer har vi en skurk och svikare utan trohet till vare sig vassal, länsherre eller staten (hur nu samhället är konstruerat i det aktuella fallet)!

Ser man Jupiter i Jungfrun förklaras hans islamofobi eftersom Jupiter egentligen är Skyttens och religionens beskyddare. Hos sverigedemokraten fungerar den helt annorlunda och troligen upplever han inte bara islam utan alla religioner som sin fiende och olycka, vilket utlöser frågan i vilket helvete han levde innan han återföddes som människa. Men av maktbegärliga intressen - Saturnus i egotecknet Väduren - ser han till att populistiskt rida på folkets islamofobi (allt sedan 11 september-terrorn och sedan påspädd av invandring i ett så rasistiskt samhälle att nykomlingarna aldrig ens blir integrerade).

Jomshof är genomskinlig för en utsocknes eller en som inte bär på speciellt mycket av lokala Jord-elementet i horoskop och sinne. Ur den naturliga zodiakens perspektiv fångar man något djupare, men mindre personligt. Saturnus i Väduren, ägd av Mars i dödens Skorpion är en otroligt olycklig kombination som gäller en lång period. Man kan tänka sig hela busslaster av krigsoffer återfödas under en sådan period. Eller värre.

Range of search: 1.01.1789 - 1.01.2020
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.ari & ma.sco
 
Realization intervals (begin - end):
15.09.1792 - 26.10.1792
 4.10.1822 - 13.11.1822
20.10.1852 - 29.11.1852
23.11.1880 - 14.12.1880
21.11.1882 - 15.12.1882
10.12.1910 - 21.01.1911
26.12.1940 -  7.02.1941
 8.03.1969 - 10.09.1969
13.01.1971 -  1.03.1971
24.08.1999 -  8.10.1999

Testade att starta vid 1798, men Franska revolutionen var kanske inte hemsk nog räknat i massdöd. Och här kommer "projektet" av sig: vem vet om det ens är rätt att titta på krigsskådeplatsers uppkomst? Saturnus i nykomlingens tecken, ägd av Mars i döden pekar snarare på, som sagt, tider när dödstraumatiserade själar återvänder med en "iskall klump som stör egoformationen". Detta mönster kan inte säga när skadan inträffade, bara att här finns historisk karma som manifesterar sig i takt med planeternas alstring av "tid".

Jomshof ett politikerämne? Nej, men definitivt lämplig för terapi. Och som antytt är problemen så djupa att Sverige inte har någon hjälp att ge. Här krävs hypnoterapi som är öppen för själavandringen. Den skadade människan måste förras in i ett medvetandetillstånd där man återupplever källan till nuvarande blockering - åter möte det eller den som vållade rådande främlingshat och sänkning av intelligensnivån. Samma gäller för den finska finansministern och smygnazin Purra.


Inga kommentarer: