Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 augusti 2023

Yahad/jihad och Sverige - ett tankeexperiment

DN understryker villigt att Tjetjeniens Putintrogna ledare är en mördare (i solidaritet med hatiske Jomshof) medan Expressen lyfter fram tillmälet "Putins attackhund" i sin rubrik. Engelska Wikipedia balanserar ut den tendentiösa och uniforma svenska tonen. Enligt W sägs Ramzan Kadyrov ha vördat sin far som var ortens iman, och far och son utkämpade jihad mot Ryssland innan de bytte sida och sonen nu har Putins förtroende. 

Kristendomen har raderat ut den tydliga kopplingen mellan religionens krav på rättfärdighet och åtgärder där människor degraderat sig till lägre än djuren eller lever i falska luftslott, utan verklighetskontakt.

https://www.dn.se/varlden/tjetjenske-ledaren-kadyrov-uppmanar-till-vald-mot-sverige/

https://en.wikipedia.org/wiki/Ramzan_Kadyrov

Inte alltför många islamologer bereds plats i svenska medier för att klargöra att jihad inte primärt betyder "heligt krig" (en tolkning islamofobiska länder förgiftar sina befolkningar med). Ordet förekommer redan i de 2000 år gamla judiska Dödahavsrullarna med vokaliseringen "yahad", och syftar där på det esséiska samfundet som tålmodigt väntade på Messias som var tänkt att inleda - och här kommer det - det heliga kriget mot ockupationsmakten Rom. 

"Krigsrullen" ingick samlingen textrullar och skildrar ett tänkt eskatologiskt sista krig mellan Ljuset och Mörkret, men föga förstod samfundet hur stort Romarriket var och vilka resurser det förfogade över!

En kort men bra och orienterande artikel i ämnet "samfund":

YAḤAD (Heb. יַחַד; "union" or "unity"). This term is used in the Bible most often adverbially in the sense of "together." In some of the *Dead Sea Scrolls it appears as a designation of the group usually identified as the *Qumran sect or community.

https://www.encyclopedia.com/religion/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/yahad

Också för muslimen betyder jihad de samhälleliga plikter som åligger var medlem för att skapa ett gott och sammanhållet samhälle (det är ju samma ord). FN har följande dokument till delegaternas upplysning men det krävs vidsynthet för att se att det är exakt samma innebörd som i hebreiskan. För FN-författaren att trycka på ordet "kamp" (struggle) är otillräckligt. Det bör fattas som att tillvaron i sig är en kamp och det är just därför samfund eller samhällen uppstått. Ensam är svag men många ger styrka.

https://www.unaoc.org/repository/Esposito_Jihad_Holy_Unholy.pdf

Esséerna stipulerade dödsstraff för den som smädade Laggivarens namn (Moses) så man kan tänkta sig vilket öde som väntade den som brände deras heliga skrifter. Det är förklaringen till den märkliga upptäckten i början av 1900-talet av en genizah (avskilt rum i en synagoga) i Kairo där gamla sönderlästa bokrullar fått gå till sista vilan. Böckerna begravdes med respekt, så att säga. 

(I denna gravkammare hittades ett exemplar av de judiska esséernas ordningsstadgar men ingen visste vid den här tiden vad det var - fyndet av Dödahavsrullarna låg ännu årtionden i framtiden).

Jihad är således primärt "social omsorg" och "krig" ligger långt ner på listan av betydelser och blir aktuell först om samfundet angrips. Som när esséerna förtvivlade över de vin- och sexorgier som landets ståthållare och elit hängav sig åt. Skyll på hellenismens inflytande, inte olik den amerikanska kulturimperialism som närapå fyller svenska medier från första till sista artikel. 

Tankeflykt bortom aviserat experiment: En esséer i Sverige idag skulle kunna betrakta kvällstidningar som dryper av sex och könsorganstrivia och fråga sig om han/hon kommit till helvetets lägsta plats. Jämför den hinduiska läran om människokroppens 7 energistationer (hjul, chakras) och hur av den att döma svenskt tidningsfolk fastnat på de brutala vildarnas 2 lägsta nivåer. "Sex säljer" är argumentet, men vem har skapat ett så fattigt folk till att börja med?

Att Sverigehoroskopets Måne rotad i den skadade sexdriftens Mars-i-8e, tyder på att överheten håller folket bojade på låg nivå. Idioter kan varken tala för sig eller göra nämnvärt mycket uppror. Så när det är tid för återbetalning enligt karmaläran, måste globala krafter dras in i det svenska ödet, just som man läser om varje dag.

Jesus egen yngre bror Jakob, var den som styrde den viktiga församlingen (yahad) i Jerusalem och enligt den judiske forskaren Robert Eisenman yttrade de ord som satte igång det judiska upproret mot Rom (66-70, Wiki adderar 3 år). 

För sitt trovärdiga historiska återskapande av vad som måste ha hänt har Eisenman rönt föga uppskattning av kristna forskare. De föredrar den spiritualiserade luftslottsfigur DERAS Jakob länge varit. Tidiga kyrkohistoriker som Eusebius på 300-talet visste berätta hur from Jakob varit och hur han bad så ofta och länge att han fick valkar på knäna!

*****

Som ett tankeexperiment: Tjetjeniens ledare eller rättare himlen för dygnet då han föddes och som vanligt med inkompletta data utgångspunkt i Månen eller sinnelaget. Med en "psykisk horisont" etablerad kan man leva sig in i hur detta sinne betraktar Sverige via dess nationalhoroskop.

Det är på sin höjd ett experiment eftersom psykets/Månens faktiska position är okänd och därmed vilken roll Kayrovs kunskapshunger spelar i det totala väsen vi kallar människa av kött och blod men som egentligen är något större och mer komplicerat.


Här händer många och ofördelaktiga saker.  Månen råkade få positionen för klockan 6:48:48 - det var då beräkningen gjordes utifrån DN och lite preliminär läsning som gav upphov till idén om detta tankeexperiment du just läser dig igenom.

Att den militanta prästsonen har sitt i Vattenbäraren synnerligen uppmärksamma sinne bara en grad från det Sveriges solärt manifesterar ser ut som mer än en slump. I vilket fall kommer hans sinne oavsett födelsetid att ligga mellan 12-24 grader och så länge Månen ligger inom en teckengräns betraktas det som en lös konjunktion. Kadyrov har koll på vad som utgår från Sverige via dess agerande (koranbränningar på svensk mark).

Till saken hör att Kadyrov är extremt överkänslig för övertramp mot sitt eget folks (här: muslimernas) rätt att vara ett samfund som lever tryggt. Månen i Luft visar på disponenten Saturnus i Vatten (Krabban, protektionismens princip) - tidigare inlägg har pekat på att den kombinationen av element är oförutsägbar. Rationalitet och irrationalitet kan komma samma om man rättfärdigar de grövsta impulser. 

Men återigen: i lyckosamma fall ett rådligt och överseende sinne som är medveten om att den baserar sig på en alltför subjektivistisk och känslomässig reaktivitet. (Vattenbäraren är universalistisk och är eller är inte medveten om hur snävt dess disponent Saturnus kan bete sig i "biologiska vatten" - se exempel som Ebba Busch och Magdalena Andersson m.fl. svenska politiker med principplaneten på känslonivå istället för på den rationella själens nivåer.)

Jag kan anta att det hot om att komma hit till Sverige och storma som DN skriver om, har att göra med kalkylerad skrämseltaktik. Hur hade han tänkt sig invadera Sverige med en armé krigare för Jihad - den 2 miljarder stora islamiska samfundet? Det är möjligt att Sverige redan har "sleeper cells" som det heter i det paranoida USA:s alla "politiska" långfilmer sedan 9/11.

Eftersom detta är ett tankeexperiment om Kadyrovs sinnelag och dess perspektiv får hans omsorg om Jihad positiv grön färg där en tydlig beredskap att kämpa för det högsta goda (hus 9) som den avancerade humanisten Vattenbäraren upplever saken. Ingen kan väl invända sig mot den skicklighet med vilken zodiaken med tillhörande regelsamling skapats / vuxit fram. 

Vattenbäraren som utgångspunkt (hus 1) gör YAHAD/JIHAD till hjärtefrågan. Hela samfundet hade inneburit hela mänskligheten, men i detta fall krymper blickfånget via Saturnus till "bara den egna gruppen". Likväl gör en så vid utblick som "samhället snarare än egocentrering", det högsta goda till en perfekt match. (Vattenbäraren OCH Väduren i ett horoskop kan ge utmärkta resultat!)

Vågens rättvisa och balans är just det tecken där Vattenbärarens härskare Saturnus anses "upphöjd" vilket här perfekt rimmar med hinduernas epitet "det bästa huset".

Och se hur taggat Kadyrovs sinnelag är att efterleva hans samfunds värderingar: Mars + Venus som "översexualiserad horkarl" går definitivt bort, den läsarten passar i allmänhet bara in för nationer som tappat allt förstånd och blivit helt sekulära (Sverige?).  Nationens "evolutionsnivå" sätter ofta tanketaket för den enskilde. Däremot kan man alltid byta sex mot krig - Mars råder över båda uttryckssätten. 

Men Mars med Venus skapar komplexitet. Mars vill kriga, Venus vill samförstånd. I VÅGEN, behärskad av Venus, handlar det således om krig för det högsta goda och inte "terrorist" eller något demoniserande som den Universella Morallagens fiender i Väst kläckt.

Men här finns definitivt en beredskap att kriga och överdriftens eller ambitionens norra månnod (Ketu) förstärker betydelsen (i Kadyrovs sinne) av "det högsta goda". Han är en selot som Nya testamentet kallade de judar som så "ivrade" för saken att de var beredda att skära halsen av förfallna landsmän som tjänade för egen del på ockupationsmakten Roms närvaro i landet. 

Det är mig oklart om någon efter Eisenman haft modet att sammanbinda Jesus bror Jakob med dessa seloter (eng: zealot, ivrare eller "fanatiker" eller "terrorist" som en motståndare till Israels frihet från Rom skulle säga). Tiden efter Jesus var turbulent och skiftande. Esséerna kan ha radikaliserats under romarnas förtryck som var avsevärt - västerlänningen fattar ofta inte ensidigheten i traditionell historieskrivning om "Roms storhet" - att den gav eftervärlden Pax Romana, tanken på ett lagstyrd och genomreglerat samhälle. Självsmickret utelämnar helt det övervåld Rom utsatta de erövrade folken för, så som nu. Horribla H&M-fabriker i låglöneländer, någon?

I Kadyrovs sinnelag syns också upplevelsen att hans Sol inte lyser erforderligt. Solen i 8e står undertryckt i förhållande till den mottagande Månen, och den senare blir därför en traditionalist som lutar sig mot tradition och hävd. (Solen öppnar nya synsätt, men den här Månen, med bas i protektionismens Krabba kan t.o.m. vara aversiv mot nytänkande.)

Om Kadyrov vs. fienden Sverige finns mer att säga. Sveriges inre välmående är i grunden inte det bästa: Månen i egocentriska Väduren visar ett land vars inre knappt hänger ihop eftersom bristen på mognad får alla att söka sin egen väg fram. Detta har varit grundbudet sedan födelsen (Regeringsformen 1974) och många inlägg har pekat på att "enkelt folk" både beundrar eliten (de där som syns på tv i vartenda program) men också är lurade på konfekten av överheten som rent av utnyttjar folket (så långt från socialdemokrati man kan komma, ett bittert avslöjande redan 1974 även nationens ras började först med nyliberalismen).

Att landet inte rasat ihop i inbördeskrig (fast det verkar ha börjat i förorterna) beror på att Månens barnalika vilja att sätta ett avtryck som sin egen och inte bara del av en grupp, den förmågan är svårt nedsatt av disponenten Mars i relativt passiva 8e huset. Man kan läsa det som "upproret som frös inne". frigörelsen Socialdemokraterna utlovade men som de backade från. (Det är omöjligt att tyda Sverigehoroskopet utan att tänka på att Sverige ännu 1974 i mycket är produkt av socialdemokratins unkna under bordet-avtal med den forna Överklassen.)

Kadyrov hittar här två krisande kontakter med Sverige som anknyter till den svaga inrikespolitiska hälsan i detta land. Både folkets och landets inre tillfredsställelse (båda Månen) är på historiskt låga nivåer och Kadyrovs Jupiter (den grundläggande planeten för godhet, religion och liknande nobla strävanden) fångar direkt upp Sveriges inre röta: Mars i Oxen. 

Förutsatt att hans Jupiter fungerar i hans kompletta horoskop (baserat på känd födelsetid) måste en frisk Jupiter uppleva svagheten i Sveriges inre som det landets förlust av Jihad, av det goda samfundets sammanhållning för allas bästa. Kadyrov ser med sin andliga sensibilitet vilket skitland det är som bränner och accepterar brännandet av heliga skrifter! 

(Att ha Jupiter som faktisk ägare av 9e nobla huset är förstås inte alla förunnat, och ägarrollen till husen skiftar med varje ascendentskifte. Jupiter som det heligas försvarare har dock en viss inverkan kvar och kan studeras med 9e husets tillfälliga ägare. I Sverigekartan är den dock tämligen korrupt och stora pengar är snarast uttryck för landets religion, till och med synligt i svenska kyrkans förmögenhet.)

Också Kadyrovs egen "halshuggare", södra månnoden Ketu, förnimmer Sveriges manifestation via vår Mån-Vädurs där på folkligt nivå dessa enstaka små bokbål utförs. Sveriges låga sinne (det lunära dubbelsystemet Månen+fundamentet Mars) faller inom tjetjenierns sinnliga intryck och Sveriges flata emotionella uttryck (den haltande Månen) tycks väcka hans lust att halshugga eller bestraffa Sverige (och Danmark).

*****

Bonusspaning - ett scoop

Se även föregående inlägg där misstankar också riktas mot Sveriges Mars som landets vekaste punkt (vilket inte vill säga lite). Överheten har sugit ut landet helt och ingen inre sammanhållning finns kvar. Sverige 2023 har förverkligat 1974 års framtidsomen och är nu bara en sladdrig skinnkropp utan innehåll. 

För eliten i 5e huset är det förstås "business as usual" (men inte riktigt, under åren av brustna bubblans Jupiter 2020-36 har nu Sverige en av västvärldens uslaste valutor). 

Eliten lyckas indirekt äga 10e regeringshuset (och kontrollera lagar m.m.) just för att svenska regeringar är så vansinnigt kraftlösa och andefattiga. Allt som kan sägas Mån/Mars-komplexet gäller också för regering och riksdag i 10e huset, var tillfälliga ägare är just Månen.

Men folket märker inget av detta, för hur kommunicerar makten? Här kan man ta den indiska metoden att räkna hus i zodiaken utifrån det valda intresseområdet och etablera ett "virtuellt horoskop" för vart och ett av husen/livsområdet

Bloggen har ofta påpekat hur maktens 10e mest ser ut som en skendemokrati  givet problemen Mån/Mars-systemet tecknar. Men här kommer en ny insikt som inte redan upprepats till förbannelse. Kommunikationen som utgår från Maktens Höga Torn har kapats och tjänar elitens syften. Med den indiska metoden börjar man med 10e makthusets härskare (Månen) och går framåt till tredje steget. Här är nu ett virtuellt 3e kommunikationshus. Men inte hela Sveriges utan just makthavarnas påbud och dekret. Och vad finner man?


Detta virtuella 3e har nu inget med det normala 9e att göra. Men i likhet med normal husanalys gäller alltjämt att ev. planeter i huset är det som möter ögat i fråga om maktens offentliggöranden, som t.ex. vid den presskonferens om "höjd hotbild 4" som redan fått skarp kritik för att vara ett hafsigt och självmotsägande budskap. Saturnus undertryckt av Ketu innebär att makthavarna är lika usla som landet i allmänhet på att definiera och organisera sina kommunikéer. 

Saturnus är normalt knapp men knivskarp och otvetydig. Att ha södra månnoden vid sin sida sätter ifråga maktens förmåga att kommunicera klart och tydligt. (Här måste man undra om Himmelen ignorerar sossarnas kupp när fråntog landets kung all politisk makt - ominat låter exakt som en beskrivning av nuvarande dyslektiska kung när han öppnar munnen utan att ha ett skrivet tal att hålla sig till.)

Men det finns mer att säga om Maktens förmedling, för vem äger det virtuella 3e om inte Merkurius, kommunikatören. Planeten är en av Vågpersonlighetens tillgångar - utom för entiteten Sverige och därmed också delmängden "makthavarna". 

Ännu en gång: Merkurius är i sig en verksamt god tillgång för Vågascendenten men i just Sveriges fall har det fria ordet kapats och förfalskas som en följd av belägringen från å anda sida Solen och å den andra storfinansens Jupiter. Ledarskap och riktigt stora pengar är för den balanserade Vågen något verksamt ont, båda stör den ideala harmonin i universum eller en person. 

Man kanske inte kan ta för hårt på regeln ifråga om Solen eftersom även de födda med Vågascendent har ett klappande hjärta och måste kunna leva. Men hjärtat lyder under Solen och Vågen anses vara en svag ("fallen") placering för denna himlakropp. 

Värre för Vågen som ledande princip är den otåliga Jupiter, den stora rikedomens emblem. Den vill ständig expansion och yttrar sig som kvartalskapitalism eller för de verkligt otåliga som värdelösa klippare och chanstagare. De tillför ingen annan något utan försöker bli rika snabbt, som IT-fascisterna vilka nu fått ännu ett ansikte i porrsajten OnlyFans datautvecklare. Han kom nyss på tal i AB via offret Linda Skugge.

Men vad motiverar till att kalla denna diskussion om maktens kommunikation ett scoop? Jo, helt oavsiktligt visade sig ett astrologiskt bevis på att Sverige verkligen är en skendemokrati som bloggen hävdat i många år. Det som såg enkelt nog ut, att Merkurius råkade bli ägare till maktens kommunikation avslöjar vid lite eftertanke att Månen inte alls har "all makt" som regeringsformen säger. 

Istället har Merkurius i 5e elithuset kapats av Solen och Jupiter, båda verksamma illgörare så att det är den odemokratiska Överheten, genom inte minst näringslivet som tagit över Merkurius kommunikation och kan vrida och vinkla den på vilket sätt som helst. 

Den som noterat att kungen alltid på sina utlandsbesök åtföljs av näringslivets högsta profiler, blir knappast förvånad. När det fortfarande fanns socialism i Sverige sjöng ju någon progressiv grupp om att "staten och kapitalet" satt i samma båt. Det är precis det ovanstående förhållanden av en slump uppdagade. 

Så jo, ett smärre scoop är det, men osynligt för nybörjaren. "Att känna sin karta" är a och o i astrologi (som annorstädes). Önskar bara jag i yngre år lagt lika många timmar på min egen karta som på senare år på Sverigehoroskopet... Det hade sina brister till trots mer att löften i sig, tillgångar som Arbetslinjens Sverige inte kunde fånga upp då blinda leder blinda i detta land. Det blev för mycket tid i det förödmjukande svenska "systemet" och sysslor helt utan koppling till utbildningen. 

Svensk arbetsmarknad är inte värt kallas system enligt Satunus/Ketu-konjunktionen. Lågavlönat skrivbordsfolk har som tidigare noterat "it-stöd" för urvalet och resulteat blir ett generande korkat gallringssystem som missar mängder av guldkorn bara för att det kostar för mycket att med kapabel och manuell bedömning. 

Inte bara 9e huset skadas (religion/filosofi-utbildning räknas lägre än en analfabet i Sverige), nationalkartans Saturnus har en grundläggande betydelse (inte minst som ägare av Solen, Merkurius och Jupiter i elitens hus). Detta avslöjar hur nedsatt intellektuell förmåga landet som helhet besitter. Mängder av områden drabbas av "inte helt upp till normal standard". 

Vart tog t.ex. "IT-undret" vägen? Ett BankID som inte ens motsvarar och internationell standard och där färre och färre typ av enheter/operativsystem stöds ("kostar för mycket") och ett osjälvständigt slaveri under dominanter som Microsoft som tvingar fram nya datorköp vilket får samhällsnödvändiga funktioner som BankID:s legitimation att bli oanvändbar om du inte är en duktig konsument! De där rekryteringssystemen är för övrigt alla ett av några få amerikanska system som nödtorftigt "personifieras" för att den svenska fattigdomen inte ska märkas fullt så mycket för den som sökt jobb en längre tid...

Och vad om svenska Swishs ständiga småfel? Eller alla dessa appar för ekonomiska idioter? LendO, Sam(b?)la och några till. Så många it-tjänster i Sverige är rent triviala och bygger på småskolans fyra räknesätt, typ. Men så har Sverige förstås också några mer kunniga ingenjörer, men de har valt att bygga Krigsvapen för svensk export. 

Det är de senare som renderat landet så dålig karma på både sol- och månsidan att jag misstänker krigets Mars som den faktor som kan leda till terror i landet (det ovan länkade inläggets kontroll av när Mars närmaste transit infaller). 

Ett land utan antikens filosofi kan inte fatta att det onda man gör kan komma åter i skepnader som för den ytlige låter inte direkt låter sig spåras till källan. Bara mogen filosofi förstår sådant. Det var den djupaste innebörden i t.ex. det här nyliga inlägget:

Sveriges verkliga terrorhot (infrån den egna nationalsjälen)



Inga kommentarer: