Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 augusti 2023

UFO-intervjun som föregick den historiska vändpunkten + Thatchers monstruösa bidrag

 

Främmande livsform ?

Medan svenska medier - Försvarsmaktslojala och ytterst Pentagonlojala - slarvade förbi Kongressförhöret med de två stridspiloterna som mött UFO:s men framför allt säkerhetsmannen David Grosch som "kom ut" med uppgiften att USA dolt kraschade och t.o.m. hela farkoster (och varelser) under årtionden, publicerades följande intervju redan den 11 juni 2023. 

En skarp australiensisk nyhetsman vid namn Ross Coulthart intervjuade visselblåsaren Grosch och remarkabelt snart därpå följer kongressutfrågningen den 26 juli.

"We Are Not Alone: The UFO Whistleblower Speaks":
https://www.youtube.com/watch?v=gfZUA9DMzYQ

40 effektiva minuter varmt rekommenderade!

I en senare utsändning kommenterar australiern att kongressutfrågningen var ett historiskt ögonblick, trots att slöa kongressledamöter aningen gått hem för dagen eller försatte chansen att ställa begåvade frågor. Han råkar också ge tidpunkten för denna utfrågning: den startade vid midnatt i Australien. 

Efter tidzonskontroll och dubbelkontroll för korrekt Washington DC-tid är här horoskopet för förhörets start - ett förhör under ed måste påminnas. För sanningsenliga uppgifter är det intressant att Faktagranskaren stiger i öster, Jungfruns tecken, ett SAK-ligt och intellektuellt tecken. Men egentligen hade Grosch suttit edsvuren i sekretessbelagda utfrågningar redan innan vanliga politiker fick chansen. Där hade han yppat insidesinformation han vägrade svara på i den här radioshowen, men DET horoskopet lär det aldrig gå att få fram data för. 

Kartan för utfrågningens start sänker intrycket av kartan för hela dygnet (visad här, i "bonusspaningen"). Men vad som förloras av den sensationella Elden var kanske nödvändigt efter själva kongressutfrågningen där Jord stigande i öster kan ses som att visst material var mörklagt och utelämnat från politikernas jungfruliga och känsliga öron. 

Grosch, tydligen alltjämt förtegen om närmare fakta, är dock tydlig om en sak: "de" har varit här LÄNGE men låter mänskligheten sköta sin egen "evolution" (vilket inte verkar gå så bra)! Och säkerhetsanalytikern Grosch är uppenbarligen ingen 100%-ig vän (vilket han påstår i intervjun) till ett land som ljugit för sitt folk i 70 år om vad de sysslar med. 

Den här linjen av uppnystandet av USA:s värsta lögn för sitt folk (och mänskligheten!) tycks närmare "skruv & mutter"-tänkandet komplett med "främlingar" som inte lyder under våra naturlagar eftersom de färdas i farkoster som klarar omöjliga g-krafter. 

Men det räcker med att återvända till senantikens filosofier för att hitta stoff som stödjer Sideriskas framkastade tanke om hyperintelligenta livsformer som "läser" människor och ger dem precis det de vill se (prylar) och t.o.m. låter UFO:s krascha som uttryck för en överlägsen kreativ skaparförmåga.

Dessa intelligenser sänker sig alltså ner till vår nivå i sitt sätt att visa sig, vi är för primitiva för att klara kommunikation som kräver direkt åtkomst till Världssjälen. Denna åtkomst tecknas i VISSA person- och nationshoroskop via det "bästa" huset, det 9e, som indikerar medvetande bortom mänsklig intellektualitet.

Eftersom detta skrivs i Sverige måste åter noteras att landets nationalhoroskop har ett utslaget 9e hus för samvete och högre medvetande! Detta återspeglas i hur folket "dummats ner" av härskare och samhällsutveckling sedan 70-talets mitt - intressant nog just då vänstervågen mojnade och nyliberalismen började krypa in.

Nyliberalismen, som utgick från forna kolonialherren / imperialisten Storbritannien och lätt fick fäste i USA var och är en ren Ondskans Zeitgeist som förnekar de ålderdomliga filosofiernas tänkande kring de fyra elementen som "existensnivå" bortom den grovt kroppsliga människan fastnat i (som "fallna själar"). Nyliberalismen är en plattmarksmänniskas och räknenisses enfaldiga världsbild som bygger på 1800-talets naturvetenskapliga insikter som fick västerlänningen att dumpa allt mänskligheten listat ut dessförinnan. Därav det helvete Jorden är idag. 

UFO-frågan och dess intensifiering hänger nära samman med den onda liberalismen som mänsklighetens sista dödsrosslingar, förrän den nya Människan i Vattenbärarens tidsålder tar över och - inte en dag för tidigt - börjar reglera människans livsförhållanden och skapa en ny beteendekodex. "Hållbarhetstänkande" är bara början på förändringen. Rättvis fördelning mellan alla folk en annan.

*****

Om David Grosch avslöjat de amerikanska rovkapitalisterna i det militär-industriella komplexet (värsta kombination mänskligheten skapat!) och under sekretess redan vittnat i större detalj om kapitalisterna suger upp skattebetalarnas pengar och likväl hemlighåller UFO:s i hopp om banbrytande tekniska genombrott, är här ett annat historiskt ögonblick: 1979 års val i Storbritannien.

Det betecknas som Thatcherismens födelse, dvs den naturvidriga nyliberalismen. Margaret Thatchers personhoroskop är en helt annan sak, detta är ett mundant (världsligt) horoskop, ett historiskt ögonblick där det globala ödet bytte riktning. Och illa, illa, såg det ut! (Först tidens gång har visat viktigt detta val var, men redan 1979 borde sideriska astrologer ha reagerat på kartans spektakulära och katastrofala innehåll.)


Någon kanske känner igen Ebba Busch-fanatism i Vatten-triangeln (känslostyrda) fixering mot egna hemmet och en inskränkt materialistisk trygghetsmentalitet (och hat mot socialismen, givetvis - det sociala tycks alltid vara ett hot för trygghetstecknet Krabban, de mest avancerade varianterna undantagna). 

Att ha den i Lejonet illa placerade Saturnus och dessutom i maktens 10e hus visar en DIKTATOR som här stiger fram i världen och demoniska begärets månnod (Rahu) invid Saturnus... Förstå hur gränslöst skadlig denna seger var för världen eftersom Thatcher snackade in sin melodi hos USA:s president Ronald Reagan! 

Att tidsandan eller ideologin är en katastrof, för sig själv och alla andra, visar slutligen att det tillträdande diktators-Lejonet står fast rotad i 6e olyckshuset (Solen, Lejonets härskare). 

Och elementens fördelning! Bara emotionell fanatism! (Eld + Vatten = se t.ex. de svenska lobbygruppernas uttryckliga ondska ännu i vår tid, Timbro, Svenskt Näringsliv, m.fl. liknande manipulatörer, alla är de barn av eller relaterade till detta horoskop).

Wikipedia: I internationella termer har Thatcheranhängarna beskrivits som del av den socioekonomiska rörelse känd som nyliberalismen, med skilda länder utöver Storbritannien (såsom USA) delaktiga i snarlik politik baserad på EXPANSIV KAPITALISM.

https://en.wikipedia.org/wiki/Thatcherism

Att precisera kapitalismen som "expansiv" förefaller lätt onödigt men jag märker ut ordet eftersom expansionens Jupiter i näriga Vatten-tecknet Krabban befinner sig med begärssjälen (Månen) i 9e huset för "det bästa" det här ögonblicket är kapabelt att tänka sig. Tidsandan! Detta var vad britterna ville ha och som de förstörde den värld de nu dragit sig ur (Brexit)! Omedveten skam över den värld de bidragit till?

Jupiter står normalt för "Gud-i-världen" och är nominellt anledningen till att trots allt några människor har fungerande samveten och etisk medvetenhet är att de har en aktiv kanal till den högre medvetenheten varifrån t.ex. "Ufo-folket" kommer. (Beroende på individens födelseminut byts Jupiter som 9e naturliga härskare i nästan alla fall ut mot en annan tillfällig husägare och detta påverkar vad som uppfattas som "det högsta goda". Det 9e indikerar något om utblicken i 1a, synfältet hos den förkroppsligade varelsen (själen). Det är här astrologin blir lite skrämmande eftersom den ritar upp så vitt skilda grundtyper, många helt övertygade om att de fattat det rätt.

*****

Ju mer jag tänker på det, desto rimligare tycks det att nationella och internationella horoskop använder dygnets öppning som "födelsetid". För små och obetydliga människor kanske egot är viktigt och med det exakt födelseminut under dygnet. Men med tidsandorna, de stora är zodiaktecknens flertusenåriga tidsbaserade riken ("Fiskarnas tidsålder"), minskar behovet av den precision som gäller i dagsländors och myrors värld. Att teknikfascister jagar precision intill sjätte decimalen säger något om hur LITEN denna civilisation blivit och ändå tror sig om att var den bästa som funnits...

För det demoniska väsen, Nyliberalismen, som fick sin tid-att-leva vid Thatchers valseger gäller såldes valdagens födelse som ascendent. Till och med detta omen tycks signfikant eftersom ascendenthärskare nu blir den mörka eldens Mars, naturens blinda sexualdrift i naturens oändliga fruktan att livet (med gement l) ska stanna av och komma till sitt slut. 

Utvikning. Bloggarens Sol i tät konjunktion med Mars blev i detta ögonblick mer begriplig. Solen betecknar det stora eller eviga Livet och här "bränner" själens signifikator  det lilla livet - båda i 5e huset (som utöver den sociologiska kategorin "elit" också betecknar "barn"). Solens Eld och Mars "svarta eld" har en väsenslikhet enligt hinduerna men med platonisk filosofi kommer man längre: Mars är bara den lägre verklighetens tafatta försök att i tiden replikera Solens ägodel "evighet" i timlig tidsbunden form - visa naturens fortplantning. Bloggaren valde bort barn i detta liv för att istället koncentrera sig på läror om det eviga.

Det finns förstås många sätt att illustrera barnlöshet men det här exemplet är ovanligt tydligt. En f.d. kvinnlig arbetskollega som också frivilligt valde barnlöshet visar sig ha - när jag många år senare nu begagnar siderisk zodiak - den mäktiga Eldtriangeln och dessutom i alla de tre dharmiska husen, 1,3,9. Hon var en mästerlig asiatisk kampsportare (Månen i Lejonet i hus 1) och påfallande intresserad i yngre år av det övernaturliga / andliga och beskriver sig på äldre dar som illustratör (Eld = visuella uttryck) med kinesisk inspiration.

"Geni är sterilt" heter det, och syftar förstås på Solen (atma=genius?). I detta fall Solen i Stenbocken i 6e olyckshuset, som om Solen i bemärkelsen "avkomma" var ett hinder för Eldtriangeln att uppfylla dess kallelse eller ödet... Notabelt vilar Månen i Eld men disponeras av den olyckligt och "inkonjunkt" (150°) placerade Solen i Jord. Det vill säga, Eld/Jord-kriget som ibland blir verkliga krigare som älskar att låta Elden kämpa mot omedgörlig Jord. Har tidigare föreslagit den elementkombinationen som perfekt för idrottsmän - om de lyckas undvika skador som avslutar karriären...) 

Den romerska filosofen Plotinos hade en del otrevligt att säga om Vatten-principen ur ett filosofiskt sammanhang och upprepade i princip vad den långt tidigare filosofen Herakleitos (c 500 fvt) sagt om Vattnets princip (och på ett sätt som tyder på att den astrologiska elementläran är äldre än det äldsta kända personhoroskopet (Babylon, 400-talet fvt):

Herakleitos, "den mörke filosofen"

Men här ska inte personhoroskop med mycket Vatten röras in i sakfrågan utan urskillning. Koncentration på Vatten i kartan ger ofta mänsklighet än många andra kombinationer (egentligen inte alls "mänskligt" utan den empati man hittar i djurriket). Tyvärr är "månandet om"/den protektionistiska instinkten ohållbar på det kosmiska planet, där "vatten" tvärtom spelar en viktig DESTRUKTIV roll, som "avslut", t.ex. den syndaflod som inträffade vid istidens slut för 12 000 år sedan (då Atlantis sjönk och proto-turkarna i Göbekli Tepe övergav och begravde en hel tempelstad).

I Plotinos "högre värld" är elementen eviga entiteter och berörs inte av det här resonemanget i den lägre världen. Ett mundant horoskop förefaller mig lite av båda världarna, som indikation om nya vindar, en ny Zeitgeist sorterar det under Ödet, men som alltid måste man hämta tankar från det jordiska för att fatta i vad t.ex. Ebba Busch "födelseskador" har sin upprinnelse. (I ett annat land kan en annan berättelse skrivas och andra exempel dras fram, men principerna består.)

I vår värld ses det personifierade Vattnet vara principlösheten själv (alternativt den ultimata följsamheten). Kineserna såg både falskhet och trohet mot livet som dess uttryck. Den demoniska månnodsaxeln tillhör denna atmosfäriska vattensfär som i antiken kallades "de övre vattnen". "Modersprincipens närande" eller "Falsk som vatten" (Hans Alfredson hade f.ö. Månen i Vatten-Skorpionen under attack från Mars i Lejonet: Skorpionpsyket angrips av sitt eget fundament. En stor underhållare var han många år, men allt mörkare och bittrare mot slutet.) 

Vatten är biologins eget element och skälet till såväl liv med litet "l" som alla de sinnliga attraktioner (gastronomiska, erotiska) som drar ner själarna till Jorden, gång på gång. Alla dessa själar kommer att sorteras bort i Luftens tidsålder som står för dörren: VattenBäraren. Människan identifierar sig inte längre med sin biologiska kropp utan med sitt högre Luft-väsen. 

Jag hatar att säga det, men HBTQ-sjukan som nu drar som en farsot genom världen, till stora delar en social sjukdom ("memer") och i betydligt färre fall "medfött",  KAN VARA de första krumma uttrycken av den Nya Människan som kommer att "rullas ut" när de nuvarande civilisationerna som samexisterar på Jorden utlånats vid Naturens Vedergällning/Harmageddon.

Själen - som ligger "ovanför" Naturen i nyplatonismens lära om Existensen lyssnar nu intensivt "uppåt" och hör (det gudomliga) Intellektet ruva på Vattenbärarens princip. Och det Världssjälen orienterar sig mot etableras sedermera som "lag" nere på Jorden.

Jordens befolkning kommer att vara så reducerad efter den kommande, ultimata Syndafloden - nu levererad via bl.a. Eld eller Värme - att många andevarelser kommer att få söka sig ett annat hem i universums mångdimensionella mysterium. Det kommer inte att finnas föräldrar nog på Jorden att ta mot dem alla. Dårskapen på Jorden under 1900-talet tyder på att vår värld med sina vetenskapliga framsteg drog till sig lycksökare. Många själar är nybörjare och därför omåttliga eller fyllda av egenskaper som inte passar Jordens förhållanden, och regeln är väl "sist in, först ut". Jorden har sparkat bakut på den låga kvalitet världen numera håller till följd av Nyliberalism och ego-dyrkan (vanlig hos nybörjarsjälarna).

Ett gäckande jesusord har aktualiserats i den moderna multiversum-teorin: "I min Faders hus finns många boningar". Jesus förklarar att hans förestående död bara öppnar dörren till nya världar. 

Detta får Vattnet aldrig uppleva eftersom det tjänar som platshållare för materia som "strömmar" oförmågan att behålla sin från Lufen/anden givna form. Vatten kan likställas med grekernas physis medan hyle "bara" är "stoff" (Jord-elementet), Psyke och fysik jämställdes förr vilket svagt modern psykologi minns i sitt tal om psykosomatiska åkommor.

Intressant med Nyliberalismens horoskop är att dess diktatoriska allmaktsanspråk i dessa dagar OPPONERAS av Saturnus passage genom sitt rätta tecken, den kollektivistiska Vattenbäraren. Folk kanske inte fattar det än, men vi lever just i tider då den onda tidsandan från 1979 är på väg att upplösas som den onda ande den alltid var.

Saturnus varv runt zodiaken tar visserligen bara runt 29 år (avrundat till "trettioårskrisen"), men 2023 är lite ovanligare eftersom Mars + Venus i Lejonet bildar ett tillfälligt men tydligt överhettningens omen. Eftersom all Sveriges svaghet ligger i vårt sekulära och monetärt styrda ledarskap i Vattenbäraren är det i backspelen tydligt hur landets gudlöshet synas och utmanas av den muslimska världen - just genom regeringens blindhet för det monster detta land blivit sedan regeringsformen 1974. Småfisken inne i samhällets akvarium ser inte vilka avvikare de blivit. 

Att Sverige aldrig nåddes av astrologin och kontinentens tänkande förbättrar inte situationen. Men för den som kan läsa symbolerna är Nyliberalismens horoskop så nattsvart och omöjligt att det det tvärtom blir en källa till förtröstan. Också detta måste tids nog passera och dö bort. 

Att nyliberalismens ascendent är Skorpionens 30e grad leder blicken till något som redan haft sin död, förutom att i hinduernas märkliga system blir alla Jord- och Vatten-tecken "bakvända världen" så att horoskopet beskriver ett något nyfödd. 

Läran om planeters faser (avastha-doktrinen) gäller visserligen inte ascendenten men man kan överföra resonemanget på ascendenthärskaren Mars. I 27e graden Fiskarna är Mars inte bara ascendenthärskare utan också Atma Karaka - om man nu vågar tillskriva en själslig ambition till något så efemärt som en tidsanda! För resonemangets skull har tiden en själ eller innersta härskare. Denna AK, "själens ambition", sitter i 5e huset för de välmående styrande och eliten men också Fiskarna räknas baklänges och Mars är också bara barnet, det första av planetens avastha-tillstånd i negativt polariserade tecken. 

Redan dessa omen säger att nyliberalismen representerar ett spädbarns mycket ofärdiga tankeförmåga - inget vidare betyg åt Västmänniskan att ideologin slog så djupa rötter! Budskapet samklingar med den vitaliserande Solens svaga placering i 6e hälsohuset och förutspår en sjuklig ideologi som väl redan lever på övertid.

Däremot är jag inte längre så säker på att "UFO-folket" kommer att hjälpa oss på traven (från granndimensionen). Den livsformen respekterar andra livsformers rätt att förinta sig själv om de inte visar sig värda Livet och dess minimikrav. Vad jag i det längsta velat undvika är slutsatsen om Nyliberalismens "högsta goda" (9e huset). Månen och Jupiter ser ut som en fantastisk bästa föresats: massor av föda till den egna gruppens mage. 

Men kapitalismen gynnar inte alla och det är därför en demons falska bild av "det högsta goda". Det är bara Skorpionascendentens djupt sittande (och befogade) dödsskräck som uttrycker sig i detta högsta goda. Det är fysikens, den flödande materiens oförmåga till evig formbeständighet som skapar särintresset Krabban som det högsta goda.

För en astrologi som saknar filosofin, en viktig pusselbit, ser 9e huset naturligtvis ut som klartecken och till och med hyllning av en nyliberal "crab fight" - den dåraktiga, blott mänskliga människans åsikt om en naturens grymma strid där både individer och nationer kämpar intill döden att sno åt sig så mycket resurser och trygghet som möjligt är, på någon annans bekostnad ("imperialism" kallades det i den gamla döda civilisationen).

Som sagt, mycket Vatten i personhoroskopet gör det viktigt att se skillnaden på ett "barn av sin tid" och den astrologi som diskuterar tillvaron som sådan, vad som fungerar olika väl beroende på vart man är på väg... Det som fungerar utmärkt som en slav på den svenska arbetslinjen kanske inte alls passar kraven på en kung eller härskare. Och den tanken då enbart född ur rådande civilisationstyp... 

Den typ av Skorpion som porträtteras i Nyliberalismens karta är mer av ett snabbsimmande fiskstim enligt Mars teckenplacering. Mars-i-femte är Eliten som blixtsnabbt rör sig dit arbetskraften är som billigast för deras eget högsta goda: Jupiter-Månen eller gigantiskt välstånd för de egna. 

Det finns påtagliga ekon av britternas gamla, koloniala herravälde över handelsrutterna över vatten i denna karta. Ett Ondskans Imperium vilket alla de utnyttjade länderna och slavarna så väl vet. Man kan faktiskt läsa denna karta för Thatchers valseger som (det mörka) IMPERIETS SVANESÅNG, inte det brittiska utan Västimperiet! 

Således ett perfekt horoskop att prova de hinduiska ödescyklarna (dasha/dashas) mot. Kanske det bästa horoskopet i den ultimata jämförelse av vilka framtidsutsikter "världssystemet" Kina har, jämfört med "Väst". Det sparar in mycket jobb istället för att söka jonglera ett antal kapitalistiska länders nationalkartor och fundera över vilken länk som först brister. En uppgift för en annan dag.

 

Inga kommentarer: