Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 augusti 2023

Sataniska axeln kan leda till gott

Som sista inlägg miniserien med den destruktiva materialismens mest själsdödande opposition, Oxe/Skorpion, följer här ett fantastiskt horoskop. DN  möjliggjorde tacknämligt kartan genom en fritt läsbar artikel. 

Kalix tre veckor långa it-strul efter en hackerattack tvingade kommunen bort från smartphone och it-fascistisk minutstyrning och tillbaka till papper och penna. DN berättar att alla utom de mest rigida hemvårdarna uppfattade förbättringen - glädje och en känsla av frihet kom åter!

Med hjälp av klockslaget för it-attacken är tydligt att den sataniska axeln i detta fall illustrerar en materiell destruktion (planeringssystemet slutar fungera), via den "dödliga zon" som sträcker sig mellan 2a och 8e huset. Flera tidigare fall av den "sataniska axeln" har visat Oxen/Skorpionen (eller husen 2/8) som "materialsvaghet", som i tunnelras, fordonsolyckor med mera. Även en hackerattack kan tolkas som materialsvaghet eller t.o.m. ett grundläggande konstruktionsfel alla kommuner som anammat "it-stöd" gjort sig skyldiga till. 

Rubriken är dock en halvsanning. Det är inte den mörka axeln som i sig leder till insikten om hur mycket roligare arbetet blir utan det satans räknenissesystem som räknar vårdminuter som om det här var Henry Fords löpande band-verkstad eller ett ställe där kapitalismens lönsamhetstänkande har något existensberättigande. 

Den svarta axeln är alltjämt bara problemet och det som leder till något gott är förstås Solen, eller den levande oh kognitivt kapabla faktor som på det personliga planet representerar en levande människa och inte en död utförar-zombie. Samhällskrisen tecknas alltjämt Satans axel (eller de som valt it-världens löfte om effektivitet och kostnadsbesparingar i ett kapitalistiskt samhälle). 

Men förbättringen ligger i att den städse progressiva och framåtsträvande Eld-Skytten här har turen att via Skytthärskaren Jupiter basera sig på den mänskliga grunden (Luft-tecknet Vattenbäraren). Eld+Luft = kreativt tänkande som "ser" vägen fram.

På jordnära nivå betecknar Vattenbäraren den kollektiva människan, eller individer som delaktiga i ett socialt sammanhang. Visst, som Luft kan den också beteckna it-fascismens mer eller mindre välkonstruerade system - detta är det högst utvecklade intellektuella zodiaktecknet, men minns att det materiella substratet är utslaget i den här kartan!

Därför måste Skyttens progressivitet i detta fall innebära en annan typ av Vattenbärare. Och då Sverigehoroskopets Vattenbärare är skadad och svag i relation till positionen i 9e filosofi- och religionshistorien (nationshoroskopets hälsotillstånd sätter det möjligas gräns för de flesta medborgarna), återstår i it-systemets frånvaro bara den självklara sociala dimensionen av detta Lufttecken!

Progressivitet i detta fall är när Solen eller arbetsledningen åter engagerar de många vårdbiträdena i ett enda mänskligt samverkande kollektiv - som på kuppen upplever att jobbet blev roligare.

Naturligtvis kan inte DN vara så rebellisk att den påminner om den betydligt bättre värld som existerade före IT och nämner mot slutet att Kalix behåller IT men söker en smartare mix av "människa och maskin". 

I Sverige har det aldrig handlat aldrig om något annat än att snabbt "erbjuda" sig till ARBETSLINJEN och helvete lönsamhetstänkandet fört ner medborgarna i. Helvetets port - det var Romarrikets namn för 2a horoskophuset som i Sverige är arbetsgivarens helvete och löntagarens eviga gissel. 

Huset kallas numera privatekonomins sektor. Så träffsäkert har Oxens naturliga hus fått nytt namn (se tidigare på bloggen om Oxen och dansen kring Guldkalven, senast om produkten "film-Barbie"). 

Faktum är att Oxe/pengar och Vattenbärare/mänsklighet är fientliga tecken och om bloggen döpt den och andra kombinationer av Jord/Luft till "rationalitet" finns  alltid yttringar som "it-fascismen" - den rationellt tänkande människan som urspårad version. Sverige måste ha bra många sådana, en teknokratins högborg vi tror oss om att vara!

Kalix tech-sammanbrott har alltså en karta som beskriver ett materiellt sammanbrott liknande kroppens oundvikliga död, men också en klarsynt framåtanda som påminner sig om att det faktiskt var människor som gjorde samma jobb före datorernas övervåld på den mänskliga livskvaliteten.

Horoskopet beskriver inte en person med en Ödeslott parad med en andlig Daimon (Platons bild av den sammansatta människan). Men se ödes- eller lyckolotten "Fortuna" hur den bara en grad från den destruktiva oppositionen mellan Mars-Skorpionen och de ödesbringande månnoderna i denna svarta dödszon ÄNDÅ taggas "lyckligt" via fru Fortuna. Kalix socialchefer hade kunnat stå helt rådlösa inför hackarnas blockering och detta hade ÄNDÅ varit ett lyckosamt tekniksammanbrott! Det säger något om ondskan i den it-styrda värld som uppstår när kapitalismen får bestämma färdriktningen. 

Lyckopunkten ligger således i 8e dödshuset och Mars-attackens förstärkning (månnoden Rahu i 8e) bara understryker att ju värre systemet förstörts desto bättre var det. Tre veckor i detta fall och man hittade en bättre väg framåt.

*****

Med åren har sakta tillkommit fler av de hinduiska tolkningsmetoderna och skam att säga har bloggaren inte kommit sig för med att använda den alla. Inte för att det alltid behövs, vissa horoskop är så tydliga att man kan utgå från bara en eller två viktiga ingredienser som tydligt nog matchar händelsen eller personens natur.

Men senast 2022 föredrogs alla "relativa förhållanden" mellan planeterna. Förvirrande nog samexisterar de med de gängse planetaspekterna men representerar helt en annan tradition som kommit att ingå i huvudfåran. För Kalix lyckosamma IT-haveri är det speciellt ett "förhållande" som jag vet har passerat revy flera gånger det senaste året utan att ha påtalats. 

Medan det ordinära hinduiska aspektschemat låter illgöraren Mars kasta sin störande 90-gradare vilket här drabbar Jupiter-i-Vattenbäraren - själva fundamentet till Jupiters välmående i samhälleliga Vattenbäraren, finns också ett "relativt förhållande" värt att notera, den nämnda motsättningen mellan människovärdighet (Vattenbäraren) och pengarna (Oxen). Detta är det s.k. 4-10-förhållandet (räkna antalet tecken/hus från vardera kroppen). Detta är ett variabelt "relativt förhållande":

Planeter i 1/1, 7/7 och 4/10 påverkar varandra kraftfullt, men på ett sätt som beror på planeternas inre naturer och styrka/svaghet.

Det är inte så konstigt att denna ytterligare "pålaga" i tydningen ofta utelämnats för alla regler som kräver känd födelsetid, som denna, går inte att använda för den majoritet kartor som passerat revy och som bygger på publika figurer ur medieflödet, sådana som sällan har en offentliggjord födelsetid (förutom filmskådisar och popstjärnor).

Kalix-hackningen har en tid och med Vågen i öster är Mars inte bara naturlig illgörare men här en "verksamt ond" planet. Eftersom Vågen normalt är kooperativ blir den själviska krigaren logiskt "verksamt ond" så i själva verkligt beskrivs en Mars som tappar förmågan att göra vad ont är! 

Det är en usel krigare eller nedsatt förmåga att separera människor från varandra. Det är helt klart att IT-systemet som sådant beskrivs som något från Helvetets förgård - från Pengarna hus - men här är systemet så svagt att det räcker med "halshuggningens" södra månnod för att bryta sönder det onda men svaga systemet. Är ni med på logiken? Kalix denna natt ser Vågen (ett mänskligt Lufttecken) som gynnas av att halshuggaren / hackaren slår ut något som var av ondo till att börja med, men svagt konstruerat. Månnoderna Rahu och Ketu klassas i Indien BÅDA som naturliga illgörare men med känt klockslag blir horoskoptydningen genast resor svårare eftersom alla faktorer blir komplexa.

Vad om Lyckopunkten då? Fortuna i Oxen förstärks av debaclet i det onda penning- och här också teknikstrulshuset. Oxens härskare Venus och tillika Vågascendentens, gynnas enormt av den nu väldigt komplicerade sataniska axeln. Venus i 4e huset för "hemtjänst", där förvisso också det hårda slitets Saturnus befinner sig (de som inte gillade att berövas minutredovisningen via sin smartphone var säkert barn av denna materialistiska Saturnus - planeten som hör hemma i Luft i planeringens dimension - men som nere på Jord-nivå, i Stenbocken, beskriver arbetarklassen som Ägarens trälar. 

De som inte uppskattade att slippa Systemet var förmodligen så extrema materialister och så resignerade människor att de bara såg penna och papper som ännu en Överhetens pålaga. Det finns så lågt utvecklade själar, sådana som skulle tappa taget i varje sorts samhälle eftersom Saturnus i Stenbocken markerar hela årgångar av människosjälar som inte utvecklat något annat än slavmentalitet i sina tidigare liv. Om en karta helt saknar individualitet, då tar mer allmänna krafter över, som t.ex. Saturnus som en allmän princip, detta är Arbetskraftens Ägare som bara ser jobbarna som utbytbara delar i en maskin.

Att Mars attackerar befolkningen (Vattenbäraren) förstärks nu av "4-10-förhållandet" i vilket de båda också ingår. Vilken tolkningsröra! Om detta förhållande betyder att Mars och Jupiter "avböjer samarbete", betyder det då att Mars attack avstyrs eftersom Jupiter ändå inte vill gänga sig? Här ser man vilka problem det kan bli av traditionsblandning till och med inom samma huvudtradition. 

Mitt antagande är att den primära och skadliga 90-gradersvinkel som enbart Mars kastar (i det indiska systemet), söker attackera välfärden (Jupiter) i folkets Vattenbärare MEN att 4-10-relationen omintetgör det onda uppsåtet då Jupiter sägs värna mot skada (till och med när den är verksamt ond, finns någon av dess essentiella godhet kvar och ger mixade resultat). Jupiter har alltså Mars i tionde steget framför sig och godhet från Jupiter förminskar Mars skadegörelse. 

Att teknikavbrottet varade i hela 3 veckor säker ändå något om Vågens förhållande till "stor och lätt rikedom". Vågens ideal är balanserat leverne och Jupiters "eviga tillväxt" blir därför till skada för jämlikheten och t.o.m. Jupiters 10-relation till Mars infekteras därför att den skeva typen av Jupiter i dess framgångshunger. 

Detta är exakt hur Jupiter beter sig i Sverigehoroskopet (också med Vågascendent) och skälet till att jämlikheten i landet nu är ett rent skämt. Jupiter i 5e elithuset visar att landets rika vill ha mer, mer, mer. Också typiskt att de nyrika och rätt avskyvärda rekryteras just ur IT-branschen.

En annan intressant sak med denna karta är att välmåendets och rikedomens Jupiter (i mänskliga Vattenbäraren) saknar kontakt med sitt fundament som just är Saturnus. Små 30-gradersaspekter finns inte i det indiska systemet men Folkets Välmående (Vattenbärar-Jupiter) är del i ännu en av de komplexa "relativa förhållandena", "2-12-relationen", där de båda "avböjer samarbete". 

Denna relation har faktiskt använts på bloggen men via egyptiern Ptolemaios som i engelsk översättning kallar en planet i tecknet bakom en som en "dissociation". (Tyvärr hade Sideriska redan nött in "dissociationen" på elementnivå - Vatten och Luft - vid upptäckten av Ptolemaios översättares ordval.) 

Jupiter i Vattenbäraren ägs eller disponeras av sin värd Saturnus men här "avböjer" de samröre eller står "dissocierade" eller förfrämligade inför varandra. Det ser ut som om DN-artikeln förskönat jobbet som socialarbetare på lägsta nivå i Kalix! 

Eller är det den ständiga personalbristen som är bekräftas av dem som faktiskt kunde bringa välfärden (Jupiter) men avböjer den snåla arbetsgivaren Saturnus? Ju mer man gräver i horoskopet, dess tydligare blir Sverigehoroskopets sjuka konstruktion synlig även i en "händelsekarta" för ett av landets kommuner. Är det antikens mikro-makrokosmiska parallellism som tittar in? Då blir kommunens problem att hitta folk också ett hårt betyd mot folk i stort som inte vill bistå. 

Men zoomar man ut och återvänder till Sverigehoroskopet, blir frågan: Vem skulle vilja arbeta i de knäckande slavmiljöer den svenska Överheten och deras teknokrater skapat åt folket? Ett vanligt råd är att först förstå nationalhoroskopet eftersom det sätter gränser för den enskilde. Speciellt tidsfascismen som syns i minuträknandet i hemvårdsjobbet pekar rakt på Sverigekartans defekta Saturnus/Kronos. Det här är ju, för den som missat floden av astrologiska Sverigeanalyser i Elitens (storfinansens) egen lilla experimentverkstad. 

Sverige årgång 1974 (Regeringsformen) föddes bara några år före nyliberalismen vars ruskiga horoskop sent omsider inkluderades på bloggen, så man kan tänka sig ett Världshoroskop (okänt) som i sig bestämmer vad tider och platser tilldelas av det Högsta Goda. Även länder kämpar med sin kollektiva karma och Sverige har börjat göra mycket fel på sistone. Det är som nya generationer anlänt med för usla meriter för att styra. Dags kalla in någon utländsk adelssläkt igen? Sverige har gjort det förr.

*****

Annat vid skrivtillfället aktuellt exempel på it-fascismen i händerna på klåpare:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pQ5Wao/it-strul-hos-region-stockholm-skickar-dementa-till-inkasso

 

 

Inga kommentarer: