Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 augusti 2023

Bråket på Järvafältet - rasister angriper eritreansk kulturfest?

Tillägg. Följande inlägg skrevs på några få minuter innan det stod klart att det var två eritreanska åsiktsriktningar som drabbat samman och inte en fråga om svensk rasism. Lika förhastat som svenska "terrorexperter" i det förgångna, jag tänker på den som trodde sig veta hur Utøya-massakern gått till enbart från sina fördomar om utlänningar. Däremot stämmer mycket av horoskopet ändå, eftersom "dissociationen" (se nedan) tydligt talar om någon form av intellektuell eller ideologisk oförenlighet som grund till rabaldret.


Bloggaren är numera luspank förtidspensionär och eftersom staten aktivt söker döda humanistiska ämnen för att spärra in en ny arbetande underklass (vad Eliten efterfrågar) i fönsterlösa budgetbostäder med extra lågt i tak (!!!) tänker inte jag som astrolog sända ut några varningar i god tid. Det blir bara efterhandskommentarer till redan fullbordade faktum.

("Hovastrolog" är ett heltidsjobb men inte ens mot betalning skulle jag vilja granska Sverigekartan dagligen och söka tider och "hotbilder" - hela landet är ju ett enda hot i sin handlingsförlamning.)

De som besöker Sideriska förmodas kunna nationalkartan utantill och dagens transiter visar hur väl en sjuk FULLMÅNE slår till i nationens horoskop. Samtidigt har en sinnessjuk hyresgäst i bloggarens hus suttit framför sport-tv och vrålat hysteriskt och aggressivt i omgångar hela dagen. (När jag ser rubriken om Järvaupploppen startar hans vansinnesvrål för tredje omgången - pågår något VM?) 

Jag har skrivit om denna pinsamma figur tidigare och vid 30 år finns det förmodligen inga utsikter att mannen kommer att växa upp, det är fullt Eld/Vatten-krig som involverar Barnet Väduren/Protektionisten Krabban vid hans födelse. Att avreagerar sig på "det andra laget" framför bildskärmen, där tar den typens potential slut, i många många fall.

(T.o.m. kungen med samma Eld/Vatten-krig ser väldigt exalterad ut när en fotograf fångar honom på någon idrottsläktare. Detta är enkel populistisk astro-signatur: "jag och mina affekter", helt egoistisk utlevelse som man gärna kan gå till idrottsarenan för att utöva i grupp - inte smitta ner 6-8 intilliggande lägenheter med.)

Något liknande drabbar Sverige idag med en nästan exakt fullmåne som vidrör landets soltecken Vattenbäraren. Missa inte hur eldiga Lejonet upplever ett hotfullt Vatten som tycks vilja släcka elden. Feltolkningen beror på att Lejonets härskare Solen dykt ner under Vatten. Samtidigt lider Solen av ytterligare ett problem, mer om vilket strax.


Utan att bry mig om annat än tumultets ungefärliga starttid, utgår jag ifrån att detta är den sittande rasist-kapitalistregeringens marktrupper som slagit till mot eritreaner som firade någon slags kulturfestival. Problemen framgår i kartan att "svenska Sverige" f.n. upplever gränsdragaren Saturnus med "folkets" Måne, medan den provinsiella och bio-etniska Krabban sticker i ögonen från 10e högst officiella huset. Det faktum att jag tittat till DN flera gånger utan att de vill uppge vilka demonstranterna är tyder på rasist-motivet - "svenskar och de jävla invandrarna".

Särintressents Krabba funkar oerhört illa med Vattenbäraren som symboliserar ett mycket större grepp om vad Människan är en biologiska eller etniska ärthjärnesperspektiv! Detta är en variant av den olösbara olikheten mellan den Irrationella Själen och den Rationella Själen som vår dunkla tid valt att glömma eftersom verkligheten om hur lågt vi sjunkit som civilisation är alltför smärtsam.

Dessa tecken står i det inkonjunkta dissociationsläget och indikerar total oförståelse av den andre. Ibland representerar vinkelvärdet omedvetenhet, men hinduisk astrologi infogar vinkel i sin "6-8-relation" där 150-gradaren motsvarar fiendskapen som 1a egohuset och 6e fiendehuset representerar.

Den exakta fullmånen har bedarrat men uppenbarligen är himmelen så överspänd just nu att den för Sverige viktiga tiden var dagen efter, för nu samlas Måne och Saturnus i "Sverigetecknet" som dock inte är en äkta Vattenbärare utan en sjuklig variant (till följd av Saturnus födelseposition med demoniska halshuggare Ketu, en tydlig idé om reserverade och avvisande svenskar som inte vill dela med sig av välståndet, sådana som röstade fram regeringen Kristersson/Åkesson och slempropparna som startade det här upploppet.)

Tecken på att tidpunkten är ungefär rätt är Vågen stigande i öster och att ascendenthärskaren Venus står i dominanta Venus-Lejonet grovt och förfulat av konjunktionen med turbulenta och krigiska Mars. Denna plötsliga inflammation är densamma som vållade en brand i svenska ambassaden i Bagdad eftersom den emotionella klumpen ligger i Lejonet några veckor. Dagen för bränderna på Järvafältet  bildar som synes en spänning mot Måne/Saturnus mittemot och detta är således närmast skräddarsytt för Sverige, en påminnelse hur långt förfallet gått här.

Landets inbördeskrig som Sideriska lösligt föreslog för x antal år sedan är här nu och folket har valt ett nasseparti som för att klargöra för sig självt att det är kollektivt självmord som är allt som återstår nu, ungefär lika klartänkt som Hitlers sista dagar i Berlinbunkern.

(I ovanstående öppnade bloggaren sitt psyke en smula för tidens astrala påverkan, och hör hur en viss aggression smög sig in!)

PS. Expressen ger senare än DN uppgiften att motdemonstrationen startade vid 13-tiden. Tar man 13.00 jämnt gäller Vågascendenten i 5e graden med halshuggningens södra månnod (Ketu) gradexakt. Det förefaller som ett ännu bättre horoskop. 

Minns att denna undertryckande månnod är den som skadar Sveriges förmåga att sköta sina affärer och gränser (Saturnus) på ett vettigt sätt. Tumultet träffar så att säga Sveriges fysiska kropp Vågens tecken som en effekt av nationens inbyggda konstruktionsfel.

DN insisterar senare på sin ursprungliga uppgift och preciserar: "strax före 14.00". Ska man koppla 13-slagets demonen Ketu i öster till motdemonstranterna?

Tillägg. Nästa dag förefaller DN medveten om det här förhastade inlägget och bjuder på en tidslinje med minutexakta observationer. 13.42 är den första tidpunkten att beakta, men gemensamt för alla är förstås att Sverige ser den dagliga passagen av halshuggningens demon genom sitt 1a "kroppsliga" hus. Lägg i tanken samman den till Sveriges personifierade fullmånen och dessa låsning mot det ostyriga Lejonet...



Inga kommentarer: