Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 augusti 2023

När filosofin drivs av något annat (Sveriges religionsförakt som nationellt självhat)

Filosofen Torbjörn Tännsjö i Expressen använder i sitt sista exempel av händelser i Sverige på senare tiden Salwan Momika, en flykting från Irak, som brände en Koran. Han utelämnar personens namn och byter till kvinnligt kön i ett spelat allmängiltigt resonemang, men smyger in sin egen ateistiska trosföreställning vilket i sin tur leder till ytterligare skymfande av Islam. 

Hans ateism driver honom dessutom att kalla Iran en förtryckare och tyrann (inte långt från Jomshofs rabiata hatiskhet om "massmördaren" Muhammed som borde kosta honom rollen som justitieutskottets ordförande). Tännsjös är knappast neutrala formuleringar för en filosof som påstår sig föra ett distanserat resonemang:

"En annan har förföljts med stöd i en viss religion i ett annat land och lever nu som flykting i ett land där yttrandefriheten är säkrad. Där bränner hon religionens heliga skrift för att sända ett budskap till andra som fortsatt lider under det förtryck hon undsluppit. Om reaktionerna blir starka går budskapet fram. ... Motståndet mot tyranniet vinner i styrka. I så fall är detta också en nyttig användning av yttrandefriheten i det land där det är lagligt att bränna 'heliga' skrifter." 

https://www.expressen.se/kultur/ide/darfor-kan-det-vara-bra-att-branna-heliga-skrifter/

Jag var kritisk till Tännsjö resonemang i någon fråga när bloggen var ny och hade läsare - den hade ännu inte börjat resonera utifrån en senantik filosofisk horisont (utifrån vilken Väst är synnerligen depraverat). Men sedan har två blogginlägg uppskattat hans resonemang (se hur noga han bygger upp sitt argument i citatet). Och konstigt annars. Både Tännsjö och bloggaren har en viktig Saturnus som med Merkurius sorterar som logiska planeter.

Dessutom: Hinduisk astrologi menar av någon anledning att just den låga och sinnesbundna Månen är välplacerad i merkuriska Tvillingarna och ger en stark lunär förnimmelse av logik som passar filosofer. Tännsjö är filosof och undertecknad med samma Mån-Tvilling uttrycker åtminstone det intresset, låt vara att de uppenbart tillhör olika "skolor".

Tännsjös logik är föredömlig tills man ser glappen, där hans ateism tränger sig på och reducerar diskursen till ännu en av Sveriges många blasfemiska röster, som noterat. 

När födelseklockslaget saknas används Månen som ascendent, men vore Sideriska ännu mer ambitiös skulle också en solascendent användas för varje inlägg. Även när födelsetiden saknas borde en granskning av båda två kartorna kunna avslöja vilka som mest liknar personen, landet, händelsen eller vad saken rör. Ibland kompletterar de varandra.

I det här fallet visar sig månascendenten ge ett annorlunda besked jämfört med solascendenten och kartorna är så oförenliga att de direkt besvarar frågan hur Tännsjö så saknar solidaritet med Sverige att han sällar sig till Jomshof-typen och vidhåller Sverige som trolös blasfemiker som bjuder in terrorresponser till landet och dess befolkning - exakt de skyldiga sekulära som vi blivit genom via materialism och som nyliga inlägget sökte peka på:

Sveriges verkliga terrorhot (infrån den egna nationalsjälen)

Dessvärre är Sideriska en blogg som inte ens den "rikaste procenten" kan följa eftersom den kräver annan bildning än civilekonomens eller datahackaren (de nyrika svenskarna tycks alla vara it-fascister och barn av kapitalismens allra sista fas). En inlaga som den i länken ovan är därför att elda för kråkorna! Bloggaren skriver inte för Sverige utan med adressat andevärlden, poängen med vilken det inte är lönt att orda närmare om när nu Tännsjös mån- och solsida ska jämföras. Sägas ska bara att vem som helst med minsta önskan att förstå något har en smula "andlighet" aktiv inom sig, en liten eld inte samhällets stöpning lyckats utsläcka.

*****

Månen som utgångspunkt (hus 1)

Månen/sinnet upplever sig som "upplyst" (disponenten i Eld) men Tvillingarnas Luft kan vara det inre sinnets självbedrägeri: den kognitiva klarhet är härledd från Tvillinghärskaren Merkurius i 7e huset, dvs intellektualiteten hämtas från det sinnet orienterar sig med som dess allierade. Egentligen den "enda vägen" för en ateist som Tännsjö: man måste "upplysas" av externa allianser eftersom ateisten inte tror på någon inre högre fakultet.

Denna 1a till 7e-relation kan beskriva en bokmal som kanaliserar ämnets stora tänkare. Merkurius vilar dessutom på en välplacerad disponent (Jupiter i Eld i 3e "tänkarhuset"). Detta är ett briljant besked om man bryter regeln att inte söka länge än till det manifesta sinnets fundament för att bedöma de två nivåernas förenlighet utan går ännu djupare ned i disponentkedjan.

Givet att redan Månen indikerar Platons grotta men de mer alerta bland materialismens fångar borde Jupiter-i-Lejonet indikerar hela andra resultat av vitaliserad tanke än "ateism" och det är uppenbart att den här Månen inte nått hela vägen.

Förklaringen kan vara sinnets slaveri under Saturnus, även denna välplacerad i Luft för en mindre hantverksmässig byggmästare men mer en konstruktör i tanken. Problemet är att Månen välkomnar alla här i konjunktion med Saturnus bjuder in en diktator som menar sig ha "modellen". Månen i 1a huset gör därför individen själv något av en diktator. Men glöm inte att detta är sinnets karta och det är inte säkert att denna inre diktator är märkbar i det yttre... Nog för att det en hårdnackad och omedgörlig typ bör märkas vilket soltecken och ascendent (vid känd födelsetid) kartan än har...

Tännsjös text låtsas presentera läsaren med olika scenarier där blasfemi påstås vara gynnsamt - verkligen en djävulens advokat här, Tvillingarna är kända för att inta hypotetiska ståndpunkter. Men psyket bedrar honom pga den gravallvarliga Saturnus och i den publicerade texten läcker hans psyke ut och avslöjar sig som ett ateistisk, religionsföraktande diktatorspsyke som redan har svaret. Tvärtemot en äkta filosofs sinnelag...

Jag tycker mig ha uppfattat att Tännsjö ofta uttalade sig i medicinetiska frågor och någon artikel där han diskuterade smärtans etik (kan ha fel om det sistnämnda). Missa inte att Månen/psyket har den sataniska axeln som sin mardröm, och placerar Solen opposit smärtans Mars längsmed den axel där 6e hörnet indikerar ohälsa (och smärta) och där 12e hörnet den intensifierade 12e som kan beteckna kronisk ohälsa och terminal sjukdom (där inte exil eller klosterliv eller fängelse är tillämpbara). 

Tolfte huset kan också innebära frivilliga försakelser för högt utvecklade själar. Hos Tännsjö verkar Mars attack mot Livet (Solen) vara en dominant psykologisk ingrediens, en återkommande mardröm. (Kanske var Tännsjös själ själv ett av otaliga dödsoffer på något slagfält i det förgångna, en i ett helt pack soldater som återfötts över hela världen detta år när Månens rörelse flyktigt öppnade för själar som drömmer mardrömmar om smärta och hemskheter. Knappast sorten med "ro i själen" som attraheras av platonska eller andliga filosofier.)

Solen som utgångspunkt (hus 1)

Själen, ja, här indikerad just av Solen som därför enligt solascendeten är rejält angripen av skammens, krigets, syndens, turbulensens Mars. Solen kan ses som den aktiva, dagverksamma människan - en utifrånblick på den utagerande varelsen där Månen är dess inre förnimmelser och attityder. 

Men Solen är också själens symbol - hur du agerar i det externa säger vem du i djupet av din själ är. Solen är både ytskenets indikator samtidigt som den djupa individualiteten. (Sveriges dyrkade "individualism" är egentligen "fejk-individualism" eftersom sekulära samhället exkluderar Solen/själen från sin beskrivning av människan. Därför är ateister de svagaste av människor, självvalt bortkopplade från sin egen solära identitet!)


Jag tror bloggen för första gången prövade solascendenten som närbild på själen helt nyligen och händelsevis på just den religonshatiske Jomshof:

Solen som själens ascendent? Jomshof igen.

Solkartan bjuder på en ny uppsättning problem - inte helt oväntat för en som väljer filosofi som sin karriärplattform. Det kanske största av problemen är 150-gradersglappet som håller Sol och Måne separata eller med bristfällig integration. Så vips far den till filosofisk strävan maskerade diktatorsmentaliteten som redan har alla svar! 

Istället tar Solen opposit Mars över, och här passar förstås "den sataniska axeln" i sitt allra starkaste uttryck. Solen i Skorpion både ägs av den materialistiska Mars-i-Oxen samtidigt som Solen opponeras av sitt eget fundament. Att detta är ateism och materialism i samma andetag behöver knappast förklaras.

Solascendenten knuffar dessutom in Månen i 8e dödshuset där den definitivt tonar ned i betydelse. Få horoskop rymmer det fördelaktiga omen där Sol och Måne "spelar bordtennis" med varandra (vilket tecknar ett starkt engagemang), men en Sol som lägger Månen åsido tappar i intresse för andra människor (det gamla talesättet "geniet är sterilt"). 

Är dock Solen verkligt gynnsam och vinnande kan den dock bli populär även utan Månen, dock alltid en smula autokrat. Enbart Sol drar mot aktivism, Månen krävs för en mer laidback och kontemplativ natur så deras sällsynta samarbete är nog att föredra. (Eftersom Sol och Måne i opposition - fullmåne - kan ge maniska skov och överdrifter kan den bästa hinduiska mixen vara de Stora Ljusen i synergi via samma element. Vilket av de fyra spelar ingen roll, men Sol och Måne "förstår varandra" på samma "existensplan" och blir därför en ideal produktiv duo. 

Utvikning. Med åren kommer nostalgi, bloggaren minns hur han som rätt omogen 16-åring delade dubbelbänk i skolan med i hans ögon klassens sötaste tjej. Hon hade tydligen inte ett välbeställt hem och saknade glasögon fast hon behövde dem. Jag beskrev vad som stod på svarta tavlan och kände oerhörd empati och belåtenhet över att vi hamnat i bredvid varandra.

Hittade härförleden en gammal skolkatalog och ägnade tid att ställa horoskop - dygnet enbart - för några av eleverna jag hade tydliga minnen av. Månen är snabb och kartorna ställs för lunchtid, men här är vad jag upptäckte. De gröna fälten beskriver precis hinduernas åsikt om synergin mellan Sol och Måne när de delar samma element, och i synnerhet vid partnerjämförelse när två kartor möts via samma zodiaktecken. Här är Han = Solen, Hon = Månen. Gradexakt förutsatt hennes födelse mitt på dagen.

Som extra plus upprepades elementsynergin via grabbens ascendent+Måne i kombination med den söta flickans Mars+Venus i Tvillingarna.

Tyvärr fattade grabben inte hur bra matchningen var utan slösade bort hela läsåret på drömmar om en annan (som nu visar sig ha haft Sol och Måne båda i Vatten som saknar naturlig synergi med Luft). Han dejtade henne flera år senare och upptäckte hur lite det tänkande Luft-elementet hade gemensamt med en tuggummituggande gym-brud utan andra intressen än sin egen kropp.

(Vatten = grekernas physis som dras mot hyle, stoffet eller pur negativitet, oäkta existens). Mest intetsägande dejten någonsin. Mänsklighetens skiljelinjer följer inte partifärg eller hudfärg utan den "existensnivå" vissa (men inte alla) själar tydligt tydligt valt att arbeta med i detta liv. I andra liv, andra planeter och element...

*****

Själens och utagerandets karta beskriver således en oreflekterad reaktion på denna världen som ett dödsrike, fylld av ondska och smärta. Detta synsätt är ett där Tännsjö förutspås excellera i: se den "högsta kastens" Jupiter i 10e makthuset. Att ha ett så lågt och primitivt synsätt som möjligt är vägen att bli firad och hyllad som Sveriges egen "normalfilosofi". Missa inte att Jupiter bara sekundärt står för lagerkransar eller konkret rikedom. Primär är detta Filosofins planet. Även om nu Solen opp. Mars indikerar Satans egen filosofi snarare än den verkliga varan.

Det som såg ut som åtminstone en filosofisk böjelse i sinneskartan (Luft/Eld) blir här ytterligare ett problem eftersom Mån/Saturnus oppositionen till Merkurius lägger sig i den husrelaterade versionen av den sataniska axeln (husen 2 och 8), den romarna kallade Tyfons säte, en plats för dem helt fyllda av vrede och harm! Som sagt, bakom texten om hur "uppfriskande" en Koranbränning kan vara döljer sig mor Gaias monstruösa son i en av Sveriges mest kända filosofer. Så oerhört passande nationalkartans haveri i 9e huset för filosofi och religion.

Tännsjös text är ytterligare bränsle på den terrorattack Sverige snabbt tycks söka på egen mark. Varför vill svenskarna uppleva detta kollektiva straff? Är folket helt perverst?


Bilaga

Iranske ateisten Momika som Tännsjö så uppenbart sympatiserar med (en broder i vantron). Här en naturlig zodiak som inte ens försöker personalisera utan bara representerar de himmelska omina som sådana.


Nog för att ett av sex horoskop innehåller den sataniska axeln i mer eller mindre pregnant form, men här är den i all sin mest primitiva och grova form. Det spelar egentligen mindre roll om Månen/psyket hunnit in i sitt "fall" i Skorpionen, dygnets första halva är nog så usel med Solen opposit sin planetära fiende Saturnus och dessutom det klara intellektet Merkurius (som ofta kan reda upp problematiska himlar) också sitter på denna vredesfyllda Tyfons eller Satans tron. 

Visst är horoskopet fullt begripligt ur skenet av vad denna man på sistone sysslat med. 

Innebär den naturliga zodiaken att vissa födslar är PREDESTINERADE TILL FÖRDÖMELSE EFTERSOM DE FÖDDES SÅ HÄR? Är detta det sämsta utfallet i Platons berättelse om Daimonen och Ödeslotten? Saturnus som ananke eller Nödvändigheten tyder på det. Den håller redan på himmelsk nivå Solen, som senare, i den lägre verkligheten, ska teckna den levande och "jazzande" jiva-atman under stenhård styrning.

Obs. På bloggen har Saturnus knutits både till Newtons materialistiska universum av deterministiska skeenden - Ananke - men också till Nous eller det gudomliga Intellektet hos Platon, men detta är inte flummigt tänkande hos bloggaren. Astrologin har minst två distinkta Saturnus. Dels denna världens herre, Saturnus som negativ härskare över Jord-tecknet Stenbocken, en genuin determinist som har ytterst svårt att kompromissa om något. Men också en Saturnus som härskare över det positiva Luft-tecknet Vattenbäraren (med vilken den primärt hör samman, Saturnus varande essentiellt Luft). 

Nu kan även Nous implicera determinism i egenskap av "den allsmäktige Gudens" inre tankeliv, men eftersom detta Intellekt tänker bortom tiden - i evigheten - är detta den enda fritänkare som existerar. Troende tror t.ex. på att bön eller meditation kan "beveka" Gud  än ändra Ödet (den lägre Saturnus) och det stämmer. Men ateisten kan inte fatta att mirakler sker eftersom de bara ser den fysiska världen. De kan inte följa t.ex. nyplatonismens resonemang eftersom de vill tänka "ekonomiskt" och heller skippar Övernaturen än tänker korrekt. 

I t.ex. meditation söker människan sin själs högsta nivå som är den sjunde himmelen i den subtila kroppen: hinduernas sjunde kron-chakra, energisätet just ovanför hjässan. Saturnus i Luft representerar denna nivå och enligt läran om den mikro- och makrokosmiska parallellismen är den mediterande nu ansluten till det gudomliga Intellektet bortom denna värld och i någon mån delaktig i skeendet uppe i arkitektkontoret.

Det var genom 5 års meditation delat på två omgångar med några års mellanrum bloggaren "korkade upp" sitt eget från födelsen trånga medvetande och började förstå de problematiska tidigare liv som kan ha lagt grunden till att ödet bara räckte till att "bli svensk" den här gången. 

Typiskt för mediation som snart nog aktiverar drömliknande syner (och till och med "guldregnet" runt huvudet som i vissa kulturer ritats som en gloria i konsten) är att Saturnus står i visuell Eld och dessutom påverkar (gradexakt) den fysiska Tvillingkroppen via opposition. I detta fall inte som en jämställd partner eller något egot (hus 1) kan berömma sig av. Saturnus, maximalt stark i 7e är en sträng läromästare och för filosofins Tvillingarna i 1a kommer Saturnus att äga det högsta goda, 9e huset för filosofi och religion. Detta är den astrologiska metafysikens förklaring till att Sideriska siktet startades i Sverige. 

(Missa inte att Saturnus också tecknar en initialt trög start - oppositionen mot Månen som för ålderstrappen betecknar barndomsåren 0-4 år, positionen hängde fast och bloggaren var påfallande diskalkylisk i 1-2 klass. Saturnus kräver hårt arbete.)

Men i detta land blir de högsta de ringaste i nationalsjälens ögon. Sverigekartan har ju ett helt dött 9e hus och förstår inget av det antikens folk listat ut. Men det är inte de friska som behöver ett ord på vägen utan de sjuka. I takt med bloggens förändrade inriktning har förutsägbart nog läsekretsen krympt - rejält. Det bara bekräftar att en viss predestination tycks finnas och att talet om människans "fria vilja" också tillhör sekularismens uppsättning dubiösa argument. 

Genom att förneka Övervåningen skolas medborgarna att bli främlingar för sina egna själar och snart har vi - de otrogna hundarna - fullt krig i detta land. Försök styra om den historiska processen, du politiker som bara väntar på chansen att få hoppa över till näringslivet.


Inga kommentarer: