Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 augusti 2023

Så klart en "Satans son" går till Wallenbergsfären

Svensk teknokrat stilar
med sin dumbphone


Alla svenska tidningar basunerar skenheligt ut nyheten - som om den var helt neutral - att den av S tillsatte Nato-förhandlaren Oscar Stenström av okänd anledning (leda över lergeggan i det svenska misslyckandet?) nu visar sina kort och likt Jimmie Åkesson visar sig mer trogen näringslivet än något annat - går till den arketypiska skurken Wall(en)berg. Som alla så kallade politiker görs först några hundår som "folkets tjänare" medan de väntar på ett lukrativt anbud från den inte särskilt demokratiska privata sektorn.

Jag drar fram Jimmie Åkesson - "muta mig med en lunch och jag är er man" - är att dessa båda "politiker" föddes med Solen i födo- och ägandeinstinktens Sol-Oxe just invid Satans korrumperande natur (den onda stjärnan Algol). I detta fall är det uppenbart att Den Onde visat sig som Frestaren och genast träder Jord-tecknets materialistiska sida fram.

Satan har också rollen som Åklagare men den gäller absolut inte när Stenström likt Ebba Busch är tungt under Vattentriangeln som i bästa fall vill andras välfärd, men lika ofta trillar dit och blir en egocentrisk lycksökare. Som f.d. diplomat med ett sinnelag i Krabban är denna trygghetssökare som klippt och skuren för den hyperkapitalistiska Wallenbergkoncernen. 

Krabban är Månens tecken och åtrår en trygg försörjning bortom allt annat och med Vattentriangeln aktiv är detta en perfekt lågmäld ambassadörstyp som dock söker sitt eget. Månen i Krabban är närig och behöver en stark Sol som ger kursen och gissa hur den kursen ser ut med en satansangripen Sol i ägandeprincipens Oxe?

Astrologi på denna principiella nivå är rent nedslående eftersom stora alarmerande stora delar av mänskligheten i grund och botten avslöjas som "bara djur". Till och med det fullvuxna Luft-elementet ("Människans element" i Romarriket) kan lätt reduceras till tomma åtbörder och spel om Luften bara är yttre påhäng till i grunden ett basalt djur. Inte för inte är Jorden en plantskola där fallna själar får en chans att rehabilitera sig över många återfödelser. Här har vi en som nu nått nästan så lågt själen kan falla och som kanske når sin vändpunkt redan i livet efter detta som teknokratisk sossepolitiker och det ultimata fallet in i privata sfären...

Ändå visar kartan en del godhet, Vatten och Jord, särkild med Krabba och Fiskarna är sällan anstötliga eller uppsendeväackande. Här stöttas Månen i Krabban väl av välgöraren Jupiter i sitt negativa härskarläge. En tidig granskning av vd-typer på bloggen visade hur dominant Månen-i-Fiskarna var och jag spekulerade att den världsliga förlustens tecken gjorde dessa psyken som besatta av att undvika förlorarstämpeln och blev näriga chefer pga djupt sittande fruktan.

Här tycks Stenström ha gått en mindre skrajsna omvägen via nominellt hjälpsamma socialdemokratin (en högersosse men alltjämt med humanitet kvar i sinnet). Men karriäristiska Solen störd av Frestaren (Algol) styrde honom med åren käpprätt fel. 

Med månkartor kan inte mycket sägas, och att kommentera att satans frestelser står i 11e idealhuset är visserligen träffsäkert för en skev ideologi till att börja med, men månkartan är sekundär, födelseklockslagets karta är viktigare än vad som ev. rör sig i sinnets inre värld.

Varför är kartan dubbelt markerad med både näriga Vatten-triangeln och den mörka sataniska axeln (varningen för allt annat uppslukande materialism)? Den senare signaturen är ju inte ens komplett. Återkommande läsare vet redan att norra månnoden betraktas som en planet till skillnad från södra noden. Norra Rahu är demonens hungriga och ärelystna sida och kanaliserar och förstärker sin disponent som i Skorpionen förstås är Mars. 

Och Mars invid den vällevnadsglada Jupiter förvärrar ytterligare människans benägenhet att bli ett rov för frestelser och det materiellt självefterlåtna liv som alla Jord/Vatten-kombinationer varnar för. Dessa själar är nybörjare på Jorden och har fallit djupt och pladask för sinnesupplevelserna som håller djurarterna evigt låsta som kollektiva själar. 

Människan var menat ett annat liv som tillhörig en annan "skapelseordning". Men bläddra inte i "Om Arternas Uppkomst" efter den termen, Darwin var materialist för och merparten av Livets hemligheter var honom förborgade. Han såg dock att djurarter i småsaker verkade anpassa sig till sina miljöer. Darwin producerade en kul insikt som nybörjarna på Jorden tog galet långt och i princip gjorde en ny religion av...)

Sataniska axeln har varit flitigt företrädd på bloggen och mer blir det. Ett annat inlägg som noterar flera andra kända exempel färdigställdes just innan tidningarna meddelande (och ändå inte) att en satans son till sist kommit hem där han kanske hört hemma hela tiden. Publiceras endera dagen.


Inga kommentarer: