Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 augusti 2023

Hur kan ett ointelligent land lagstifta intelligent mot hat? (Mer om Danmark)

Inlägget "Danmarks lag mot hatbrott andas intelligens" fick sin titel enbart som en helomvändning av AB-Cantwells artikel. Sideriska ägnade nu inte Danmarks beslut ett ord utan granskade ytterligare en skribentkarta och fann att också denna månkarta för hela dygnet ändå antydde av många livsöden inom ramen för de kosmiska indikationerna. Förklaringen är den gamla vanliga: de som lyckas bäst är de som föds i ett så fördelaktigt förhållande som möjligt till den övergripande kartan.

Men något måste sägas om Danmarks "intelligens" i bokbränningsfrågan efter att Sideriska i tre inlägg om Danmark (det första bara några månader efter bloggstarten 2009) knappast givit landet något högre betyg.

Kan det vara så att landet 2023 genomlever en ovanligt gynnsam planetär cykel (dasha|s)? Här blir det genast problem. Metoden kräver känd födelsetid och Danmarks införande av modernt styre har två uppgifter: 12.00 (astrotheme.fr) och 12.15 (astro.com). 

En kvart verkar obetydligt men innebär nästan en veckas skillnad på när landet "kuggar i" den evigt snurrande ödescykeln, vilket skulle kunna innebära att en prognos missar en kritisk period med flera dagar. Bättre då välja 12.00 för att åtminstone inte vara för sen med eventuell varning. 

Tidpunkten 12.15 ger dessutom problemet att nationens rollspel utåt hamnar närmast exakt i vid gränsen mellan självgoda livsnjutaren Lejonet ("hygge"?) vilket jag mer nu än förr börjar tro på. 2009 såg jordbrukaren Jungfrun i stigande ut att bättre stämma med ett land i huvudsak känt för agrikulturella produkter och öl - en direkt produkt av Jungfruns spannmålsodling. 

Men man får göra som astrologin brukar här: se lite av varje i landets utblick. Kombinationen kunde dock knappast vara värre. Herren och Tjänare eller Ägare och Slav samlad i en person. En smula schizofrent? Danmarks slavhandel och kolonialism passar t.ex. väl under ett katastrofalt sjukligt Lejon och trälen Jungfrun. 

Särskilt som ascendenthärskaren Solen står i Oxen i opposition till en fallen Måne i Skorpionen. Detta är samma hörnplaceringar av tre tecken i Mörkrets kvalitet som förklarar Donald Trumps självgoda natur. En bekant som dåraktigt försökte ett äktenskap med en dansk kvinna mötte i hennes familj hela det danska föraktet för grannen Sverige. Fascinerande nog var han sideriskt född med Solen i Lejonets sista grad och mötte därför fysiskt (i sin kropp) den danska personligheten. Bloggaren såg en släkting flytta till Danmark och med åren degradera som personlighet. 

Det heter ju att nationalkartan kräver individens underordning och anammande av seden dit man kommer. Annars stöts man ut eller kommer aldrig del av landet...

Dessa exempel tyder sannerligen inte på någon högre intelligens även om danska stoltheten Mads Mikkelsen spelade slug skurk i en gammal Bond-film. Den enda rollen gjorde honom stinkande rik så många års reklam för dansk öl ("troligen bäst i världen") var väl bara för att döda tid. 

Mikkelsen har för övrigt Solen i Skorpionen (opposit hemlandets och skiljer sig därmed från gemene dansk) och Solen inflätad  i den karmiska månnodsaxeln. Det tycks göra honom till en särling (redan ansiktet ger en antydan om det). 

Solen med Ketu visar att "halshuggningens" månnod inte alltid omintetgör karriär, kändisskap, etc. Men är förstås idioti att ens diskutera den här ingrediensen (även om den passar på superskurken Le Chifre i Bond-filmen) och missa att han har den stora Lufttriangeln som via tursamhetens och rikedomens Jupiter kan förklara att han fått chansen att bli en världskändis via en Bondfilm.

Tyvärr inget klockslag och triangeln gäller bara om Månen ännu dröjer kvar i slutet av Vågen men det gör den garanterat. "Suavé" är ordet som bäst beskriver honom och Vågen har ofta en elegant aìr kring sig. Se bara hur en Luft-Måne via Vågens Venus introducerar enorm karisma genom Venus konjunktion med Mars i Eld-Skytten. Han t.o.m. SER distinkt ut och när den överladdade Skytten via sin härskare, tursamhetens Jupiter och dess position låter Eld och Luft mingla på ännu ett ställe. Allt verkar stämma, detta är den lyckliga skiten Mikkelsen! Eld och Luft är en elementkombination som gynnar individen på många sätt. 

I den mån man ännu kan tala om en materialistisk eller satanisk axel mellan Oxe/Skorpion, är den här varianten mer komplex än normalt. Oxen huserar den äregiriga norra månnoden Rahu men den pekar vidare och förstärker Oxens härskare som här är Venus-i-Eld. 

Lurigt infogas därför ett Eld/Jord-krig (egenmäktighet eller "av egen makt"), men istället för att ge en förgrovad typ som liberalernas Pehrson finns så mycket som lyfter Mikkelsen till nästa nivå och ren och skär elegans. Det kan bara vara Eld/Luft-ingredienserna som bäst beskriver denna man.

Sol-Skorpionen bildar med sin disponent Mars (i Eld-Skytten) dessutom ett Eld/Vatten-krig, en sensationalism eller någon som drar blickarna till sig. På många sätt en otroligt favoriserad födelsedag. Man kan just undra om ovanligt många födda denna dag och dagen innan som lyckats väl...

*****

Men bortsett enskilda lyckosamma medborgare, finns det något i Danmarks öde som plötsligt får landet att ruska av sig sin rasism och fatta ett intelligent beslut? Här väljer jag klockslaget 12.00. Landet har ett gammalt horoskop jämfört med det historielösa Sverige som avverkat nationalkartor som ett instabilt land utan moralisk ryggrad. Danmark är inne på andra varvet har inrikes och folkliga Månen som nuvarande 10 år långa storcykel. Det kan hållas i bakhuvudet, men mer exakt är subcykeln Saturnus som startade runt månadsskiftet april/maj 2022 och gäller fram till december 2023. Saturnus och allvarets, realismens och ansvarstagandets planet stämmer väl med att Danmarks invandrarhatiska vansinne verkar ha bedarrat. Och Saturnus visar sig nu som Gränsdragaren av ett annat slag.

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2018-01-29  -  2028-01-29

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2018-01-29  -  2018-12-01
  Mar:  2018-12-01  -  2019-07-01
  Rah:  2019-07-01  -  2020-12-30
  Jup:  2020-12-30  -  2022-04-29
  Sat:  2022-04-29  -  2023-12-01
  Mer:  2023-12-01  -  2025-04-29
  Ket:  2025-04-29  -  2025-12-01
  Ven:  2025-12-01  -  2027-08-01
  Sun:  2027-08-01  -  2028-01-29


Men hur landet beter sig och vad det upplever under Saturnus period beror på dess styrka i nationalkartan.


Utan mer tid för övervägande än de få minuter det tog att kladda grön färg på kartan i de hus där Vatten-tecken naturligen hör hemma, är det just där man ska söka svaret. Eld har alltid symboliserat glädje och Vatten sorg (eller om man så vill omsorg eller empati.)

Storcykelns Måne i Danmarks inrikespolitiska 4e hus (även trygghet för folket) fungerar här tillsammans med sub-cykelns Saturnus i 8e dödshuset, natalt invid den inrikes Månens disponent Mars. Båda stärks (på GOTT och ONT) av aspekter från expansiva Jupiter i Krabban men i den världsliga förlustens 12e hus.

Detta är inte en tid för intelligens men väl en naturlig djurisk instinkt. Vattenelementets domän motsvarar människans djuriska lägre själshälft och i termer av t.ex. ekonomi och samhälle, marknaden/kapitalismen och militärt försvar. Den påträngande rädsla många nu känner, att se om sitt hus, har sina rötter i närigheten som i sig kan ses som naturens blinda sexualitet - i panik söker naturen fortsätta sitt osäkra kretslopp utan att någonsin komma någonstans. Temporalitet och dess flyktiga kickar är helt enkelt en fallen världen jämfört med den Evighet ingen längre befattar sig med i döende kulturer.

Gissningsvis har Danmark lärt sig läxan av tidigare bojkotter mot danska produkter i samband med sitt islamofobiska inre psyke/folksjäl (Månen i 4e privata huset, men tvivelaktigt stöd från Mars i onda 8e).

Så när de ansvariga fattar hur nära det är att låta den sunkiga nationalsjälen ännu en gång löpa sitt lopp inser man tydligen att det här kostar landet för mycket. 

Saturnus är lika usel som närighetsminister Ebba Busch med hennes mycket snarlika Vattentriangel. Gränsdragaren Saturnus i Skorpionens Vatten kan se ut som principfasthet men det är bara instinkt bakom besluten och föga av Saturnus egen intellektualitet/Luft). Men den här gången drar Danmark i nödbromsen och blockerar sin usla karma genom att låta Saturnus stoppa den inre brottslingen Mars just invid. 

Varför Danmark kan tala i tv-reklamen (öl) om sitt "hygge" beror på att de fula sidorna gömts undan i hus 8 och representerar ett undertryckt förflutet som just börjat bearbetas. (Landet blir en slavhandlarnation och kolonialist under detta horoskop och måste också befria sig från sin historiska belastning via samma stjärnor.)

Intressant nog har grannen Sveriges samma illgörare instängd i 8e huset för ond karma - båda länderna är en olycka som bara väntar på att hända, och under Mars sorterar förstås hatbrott eftersom planeten inte har ett skvatt psykologi i sig utan bara kör på tills någon sätter stopp. Ont måste med ont förgöras, så det blir gränsdragaren Saturnus (den Stora Illgöraren) som här faktiskt vaknar upp och är till nytta. Uppenbarligen finns något av intelligens även i en Saturnus som sjunkit ner i Vatten.

Sverige har också dålig karma som våldsverkare (men det försyndelserna ligger längre tillbaka i landets historia). Tvvärr har Sverige en defekt Saturnus som inte vill eller förmår dra några gränser alls (frihandel och att uppgå i USA är vad landets elit drömmer om), så det stämmer så väl att Danmarks granne nu känner press på att agera "vuxen i rummet" och också få slut på hatet som delar av regeringen faktiskt håller om ryggen.


Inga kommentarer: