Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 augusti 2023

Ovädret Hans inte ens början...

Stackars DN, apropå lite regn och blixtar. Tidningen är helt klart ur synk med värdefullt vetande...


Den hinduiska astrologin förutspår en verklig skittid för Sverige redan från 2036. Det är svårmodets och fattigdomens Saturnus som jag tiden till ära döpte om till Stora Dödens period. Olika huvudnummer har föreslagits: ett kärnkraftverkhaveri i grannlandet Finland drabbar bl.a. Sverige som följd av Nato-medlemskapet och alla problem det ställer till med. Miljökatastrofen kan få en tidig start. Ett annat scenario är att Golfströmmen stannar av och Sverige plötsligt blir svinkallt.

Men inget av detta ens närmar sig den Stora Död en synsk amerikan i landsmannen Edgar Cayces efterföljd förutspår för världen. Eftersom Cayces framtidsskådande från 1930-talet innehåller många luckor förvånas väl ingen av att USA producerar en ny synsk figur som kan komplettera i bilden. Ja, jag är skeptisk eftersom så mycket om Gordon-Michael Scallion (nu över 80 om han lever) verkar vara en en person som tutar i sitt eget horn. Och se profitören i länken längst ned! Detta är USA som den Stora Satan - gör t.om. kommers av sin kommande undergång!

Cayces förutsägelse att "norra Europa (Skandinavien?) kommer att förändras som i en ögonblinkning" blir hos Scallion hela Skandinaviens undergång i en global kataklysm som som inte ligger långt fram tiden. 

För att återknyta till Cayce finns enligt en av hans privata drömmar inte längre New York kvar på 2100-talet, den tid han såg sig återfödd i härnäst. (Cayce hade i trans åsikten att VISSA själar hade en så fixerad bana att deras kommande liv redan var bestämda och utgjorde ramen för framtiden. Samma tanke finns lustigt nog i gamla kinesiska I-Ching (och kan vara förlagan till tanken om Dalai Lamas ständiga återfödelse och närvaro för folkets skull). Här avslöjar drömmen att "den sovande profeten" såg sig lika viktig i sitt kommande liv som hans det sensationella liv som gav honom stora tidningsrubriker på 1920/30-talet.)

USA:s atlantiska kustlinje har i Cayces mer fåordiga förutsägelser in i 21a årtusendet redan börjat ändrats. För att inte nämna västkusten, där syndens städer nu ligger under vatten! Inget mera Hollywood, inga fler underhållande men ytterst desinfomativa "Barbie-produktioner"! Ingen mer fabrikation av "den amerikanska drömmen". Troligen är mediernas bugande inför sin egen monstrositet - "miljarders pengar indragna på rekordtid av Barbiefilmen" - rovkapitalismens sista suck. Klockan är redan slaget och världen kommer nu att omformas under 100 turbulenta år. Bloggens älskade tema: Vattenbärarens tidsålder har startat.

Denna kommande och brutala "justering" av Jorden är nu inget för foliehattar och dårar. De rikaste kapitalisterna i USA tar allt detta på allvar. De rika har aldrig varit generösa och rikemanstidningen Forbes medger fyra artiklar innan sajten spärras. En av dessa går i detalj igenom förutsägelserna och pekar ut "säkra landområden" enligt båda dessa siare. Våldsamt rika amerikaners landinnehav i dessa säkra områden redovisas. De med pengar kan köpa in sig, alla andra får rädda sig så gott det går. De fattiga amerikanerna på fel plats kommer att drunkna som råttor i hundratusental.

Googla "The Shocking Doomsday Maps Of The World And The Billionaire Escape Plans" (Forbes kom sig för att skriva om materialet först 2017.)

Chocken för Europa kommer efter att oviktiga landområden klarats (de viktiga, USA och Kanada sparas till artikelfinalen). Här är  Scallions förutsägelse om Skandinavien, en figur jag aldrig hört talats om tidigare:

Europa kommer att uppleva de snabbaste [Cayce: "som i en ögonblinkning"] och allvarligaste geologiska förändringarna. Det mesta av norra Europa kommer att sjunka under havsnivån när den tektoniska plattan ifråga kollapsar. Norge, Sverige, Finland och Danmark kommer alla att försvinna och till sist bara lämna hundratals små öar kvar över vatten. 

Det mesta av Storbritannien, från Skottland ner till Engelska kanaler kommer att försvinna under havet. Ett flertal små öar förblir synliga. Större städer som London och Birmingham kommer att befinna sig på de återstående öarna. Mycket av Irland försvinner, med undantag gör de höglänta områdena.

Kommer detta att synka med svenska nationalhoroskopets, Finlands och Norges hinduiska förutsägelser, eller blir det här en fråga för de som lever senare under 21a millenniet? Det stämmer å andra sidan med Naturens krav på en radikal decimering av skadedjuret "människan" och introduktionen av en ny och förbättrad version. Kanske "UFO-folket" ändå planerar att ta över?

Scallions "chockerande" kartor har naturligtvis funnits till försäljning för USA:s alla flagellanter och därfpå parasiterande spekulationsfolk:

https://bostonraremaps.com/tag/gordon-michael-scallion/

Den här, en av få texter på nätet, tycks se "profeten" som en bluff, vilket jag anade när jag såg expansionen av Cayces "som i en ögonblinkning":

http://tomorrowpictures.tv/lifestyle/Xmpo4hAAACAABm7I/absurdity-vs.-gordon-michael-scallion

Det här referatet av Scallions visioner har mer än en flyktig koppling till Cayces transmonologer och flera detaljer verkar rena kopior. Men redan originalet siar om ett abrupt stopp för mänsklighetens nuvarande strävanden. Och däri ligger kanske kopians existensberättigande. Man tänker efter lite, hur folk kan acceptera sina ledare...:


Inga kommentarer: