Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 augusti 2023

DN försiktig kalla ryska utbildningsministern propagandist



Varför ryske utbildningsministern sidoställs med hyllade svenske filmaren Ruben Östlund ska strax få sin förklaring.

Historien skrivs av vinnarna och hur det närmast ska sluta för Ukraina som genom historien slits från än och den andra erövraren vet väl ingen. DN vågar därför inte rakt ut kalla den ryske utbildningsministerns mening en ren propagandalögn att östra Ukraina en gång var rejält nazifierat, vilket nu skrivs in skolböckerna till de ryska barnen. DN kan heller inte anklaga Ryssen för direkt lögn om den tydligt ryska prägeln på Krims befolkning, hur mycket tidningens egen propagandaminister Wrål-å-dask kanske sett sin skribent ta i lite hårdare.

Jag tittar efter tecken på desinformativa tendenser i utbildningsminister Sergej Kravsovs födelsehoroskop men utan klockslag är detta mera vårt hörn av Världssjälens under ett par dygn som tecknas. Alla ärver inte universums minsta Zeisgest (Månens) på samma sätt, men utan klockslag... Jag passar också på att se om någon annan fötts samma dag och år bland de 11.500 kartor som sparats så lång. Ryssens 17 mars 1974 är kanske väl mycket att begära för en sådan begränsad mängd men jag vidgar sökningen minimalt genom kravet på samma fullmåne, Solen-i-Fiskarna och Månen-i-Skytten just detta år. 

Det är nu frispråkige Västkritikern och filmaren Östlund dyker upp som som en variation på tema. Trots att lookalike-faktorn inte är speciellt hög är det något... Och framför allt den penibla frågan om även Ruben Östlund skulle klassas av DN som en desinformatör och lögnspridare, särskilt som han efter första internationella framgången (2020) lät sig intervjuas av en kinesisk tidning.

Varför männen saknar tydlig dubbelgångarfaktor kan antingen förklaras med att zodiaktecknens 30 grader rymmer sub-typer och att Kravtsov är född med Solen i Fiskarnas start medan Östlund har den i 30e och sista graden. Det kan också vara ascendenttecken som givit dem olika ansiktsmasker. Men man ser att båda har ett ovanligt bestämt hakparti.

Inte så smickrande för en utbildningsminister är det här fotot som perfekt fångar hur introvert "borta" eller dagdrömmande Fiskarnas tecken kan vara, och här stämmer snarlikheten väl med en ung, litterat men självdestruktiv rockare vid namn Iggy Pop, också han med Solen i Fiskarna och Månen också i Eld (men Väduren istället för Skytten).


Men åter till frågan. Finns det tendenser till desinformation hos utbildningsministern? Östberg kommenteras inte, för här finns en verklig ideologisk krigare - inte nödvändigtvis desinformationskrig - i formen av Mars i mentala Tvillingarna. Vid ryssens födelse befinner sig Mars ännu i Oxen, en betydligt lugnare placering.

Ja och nej, Kravtsov har en mycket stabil karta vad gäller det intellektuella Luft-elementet. Månen i eldiga Skytten kan vara yvig och överdriva men här kontrolleras fantasins eller föreställningens planet av den sakliga Saturnus i Luft och Saturnus essens är Luft. 

Men här tillstöter ett problem: Utbildningsministern är född inte långt efter Sveriges nationalhoroskop och hur många gånger har bloggen inte pekat på hur hela den svenska eliten är vanställt i förstånd och förmåga att styra landet för ALLAS och inte bara deras eget bästa? Saturnus är här skadad eller undertryckt av södra månnoden vilket gör JUST GRÄNSDRAGNINGAR till en potentiell svaghet. 

Så i samma mån Sverige och särskild borgerliga tidningar som DN lurar i läsarna en massa västpropagande som Washington beordrar svenska regeringen att förmedla, i samma mån tycks ryske utbildningsministern vara av samma sort.

Men faktiskt, med bara månhoroskopet som vägledning förefaller ryssen mer ärlig och sanningsenligt eftersom han, till skillnad från Sverigekartan, har den Stora Välgöraren Jupiter på sin sida. Och vad heter Jupiter i Indien? Guru, läraren. Så passande för utbildningsministern att åtminstone i sitt eget sinne uppleva sig stå för sanning och inte desinformation, vilket för att följa DN-skribentens logik också är Putins egen linje : sannfärdighet. 

Det är svenska DN och besläktade organ som sprider falsarier eftersom man tog parti för Ukraina (dvs. USA) från första dag av konflikten. Även om faktisk hjälp satt långt inne eftersom svensk elit är världens snålaste och mest ovilliga att dela med sig. Klyvnaden i Sverigehoroskopet mellan Sol (fina gatan) och Måne (vanligt folk) är påfallande.

Exakt hur bra den ryske utbildningsministern är med sin välgörande Jupiter-Guru syns när man lokaliserar denna bas för hans inre lunära sinne: Jupiter står med faktahanteraren Merkurius - båda välplacerade i det höggradigt intellektuella Luft-tecknet Vattenbäraren. Men återigen faktor x: Denna fina och vittomfattande intellektualitet är bara så bra som den tvivelaktiga disponenten Saturnus med månnoden är! 

Sveriges betyg blir mycket lågt eftersom Saturnus/Ketu äger eliten totalt, vilket innebär Solen/statsministern och alla chefrer, Merkurius kommunikation vilket i stort innebär att alla medier är lögnspridare och inte minst Jupiter som för Sverige knappast betyder filosofi utan stannar på bottennivå: stora pengar inom Eliten.

Sveriges ascendent Vågen dömer ut både Sol och Jupiter som "verksamma illgörare". Eftersom detta är alla som "är något" i landet blir Sverige föremål för uppenbar och berättigad kritik från det globala samfundet, förutom Väst som närmar sig den svenska dekadensen och ensidiga jakten på rikedom. Tiden har bytt ledmotiv och svensk elit befanns tillhöra det förflutna.

Motsvarande bedömning av Saturnus/Ketu kan inte göras för ryssen eftersom tid och kroppslig ascendent saknas. Men ska man gissa något utifrån enbart en månascendent finns en tendentiös Skytt här. Månens fantasi förstärks av norramånnoden Rahu och det är inte trams som produceras här, utan ett mycket finstämd och skickligt intellekt (Merkurius + god Jupiter). 

Men risken för kantring och partisk information ligger ändå där, i disponentparet Saturnus/Ketu som ska kontrollera att den kreativa Eld/Luftsidan på kartans vänstra sida drar iväg eftersom den kan med en försvagad gränsdragare (Saturnus).

Men nu är Sideriska hyperkritisk! Normalt dömer man inte sinnelaget (eller vad som nu studeras) på disponentens disponent, vilket jag just gjorde (bara för att smyga in lite tips om hur tolkningen kan tillgå). 

Utvikning. Det är planeten X och disponenten Y som bildar det par som ofta saknas i nybörjarastrologi. Solen i tecknet X säger ingenting om man inte vet hur den interagerar med sin disponent, i det här fallet "solens själ" så att säga (lätt självmotsägande eftersom Solen ska föreställa atman/själen för en hindu).

I fallet t.ex. Solen i Lejonet är det enkelt eftersom den här hemma och ingen annan disponerar den. Den är vad den är, en så ren signal för Platons högre Idévärld man kan få. Likväl kan Sol-Lejon kapsejsa svårt eftersom vår värld har en vild blandning och även rena symboler kan vilseledas.

Ett sista ord om utbildningsministern: han lutar definitivt mer än den svenska eliten åt godhet och god information. Solen i Fiskarna ser lite omaka ut, en enda men viktig Vatten-placering i ett så intellektuellt och klartänkt horoskop. 

Men Fiskarna drivs av Jupiter som inte bara stöttar den fina reflektiva Månen utan också stödjer Merkurius. Däremot är inte Solen i Fiskarna vräkig eller högljudd, den ger en modest och anspråkslös framtoning, särskilt som Jupiter i Vattenbäraren också har en tillbakalutad profil. Detta är en dolda programarkitekten eller tänkaren av stora tankar, verksam bakom ridåerna. 

Vattenbäraren är ett av de "mörka" eller tamasiska tecknen, kanske skaparen av en ideologi eller manualer som andra tar som sina ramar eller sin vägledning - som skolböcker för barnen.

Ett mycket bra horoskop för en toppmänniska och högklassig politiker så långt ett månhoroskop kan säga något om den verkliga människan.


Inga kommentarer: