Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 augusti 2023

Den nödige ledarskribenten

 

En Patrik säger: SÄTT STOPP FÖR MUSLIMSK
INFILTRATION AV FOSTERLANDET (=ISLAMOFOBI)

Först och främst: det förefaller osannolikt att rubriksättningen i Expressen har gjorts utifrån redaktionens eget vetande. Att ordet "hetsare" dyker upp just efter att Sideriska har lagt ut texten om synen på rättfärdighet och krig, där "hetsare" är en missunnsam omskrivning av ordet selot i Bibeln ("ivrare för de goda värdena") är föga sannolik. Här ses högerdemonins spinn på nyligen förvärvad men ännu inte förstådd faktakunskap. 

Det är bara ett problem med tesen: Expressenledaren publiceras den 19 augusti klockan 15. Sideriska-texten har tidsinställts för senare publicering, vid midnatt den 20. Den skrevs dock dygnet innan, förmodligen ungefär samtidigt.

Så kalla det en härlig SYNKRONICITET modell Carl Jungs lära om det kollektiva omedvetna. Samma SAK ("ivrandet") ligger i luften och sedan avgör den egna graden av andlig insikt eller töcken om man ser något ont i "iver" eller uppfattar det större perspektivet. Om det mindre perspektivet kommer hela denna analys att handla.

*****

Säkerligen har Expressens trotjänare Patrik Kronqvist bara rätat på ryggen och sökt anlägga ett seriöst uttryck - som forntidens fattigsvenskar när de ställde upp sig för avbildning av den kringresande porträttfotograden. Men han lyckas bara se livrätt ut för att skita på sig av stundens allvar. Minen ser lika ansträngd ut som den antiarabiska eller islamofobiska ton som svävar genom hans ledartext

På ytan är är den ett gigantiskt plotter av fakta som visar hur han grottat in sig i vartenda andetag muslimska entreprenörer tar på svensk mark och det är just detta som röjer en småsvensk som nått ända till storstadens tidningsredaktion men tar med sig ett gott stycka av den sorgligt avvisande svenska folksjälen (noterad som en svår Måne i nationalhoroskopet). 

Horoskopet för den här människokroppens födelsedygn visar mycket riktigt på det mest klassiska draget för främlingsfientlighet: Den förskrämda landsortsbon bunden vid sin odlingsbara mark - Jungfruns tecken - i opposition mot den hotfulla "båtflyktingen" eller Fiskarna, sedan antiken kopplad till olycksbarn, (sitt) samhälles förlorare och människor på flykt eller i exil. De Fattiga hotar alltid de nästan lika fattiga.

Skulle man följa läroboken ser horoskopet ändå rätt starkt ut: faktainhämtningen är det inget fel på Merkurius i sitt (negativa) härskartecken Jungfrun, Venus för harmoni och balans också stark i sitt (positiva) härskartecken Venus och inte minst Solen majestätiskt i Lejonet, det enda tecken Solen har som sitt eget.

I ett äldre uppslag bloggen aldrig följt upp prövades den grekiska filosofins doktrin om potential och aktualisering på astrologin. Om de flesta planeter har potential att förvandlas genom den anspändhet alternativt "gräddfil" som uppstår genom en planetär disponent i varierande grad av synergi, så saknar planeter i ett hemmatecken ytterligare potential. De är redan är aktualiserade: "What you see is what you get". 

Därför kan en del uppleva "solkungen" Lejonet som en övermaga position, alltid vänligt och i kontroll av sin show, men vakna människor noterar en vissa vonOben-mentalitet. Solen upplever sig aktualiserad i Lejonkungens tecken, vad den är sysslar med. Drar psyket/Månen åt helt fel håll, kan istället oerhört bräckliga Lejon resultera och ett sådant är det som slitit on på Expressen i många år för att få bli chef över åsiktsmaskinen som flådigt kallar sig "Ledar-sektionen".

Men astrologisk teori i all ära, det är först när man besinnat varenda detalj i horoskopet som man ser att skolbokens rekommendation av de förnämliga "härskarpositionerna" inte alls är självklart bra. Det är här klockslaget behövs för en härskare kan stängas in i ett "dåligt hus" och därmed närmast utgå ur tolkningen.

Här saknas tid men en månascendent för hela dygnet försvagar starkt utsikterna för stordåd eftersom Kronqvists har just den svaga förlorarens Fiskarna som sitt psykes tecken. T.o.m. på svensk mark känner han sig ofta fattig eller som en landsflyktig. Och Solen - hans egen inre livskraft hjälper inte alls upp livsandarna eftersom den ställt sig otillgänglig för sinnelaget, i det undanskymda 6e huset för sjukdom, olyckor eller Fienden! 

Dessutom är Solen i Lejonet redan döende så sent i detta positiva tecken - här är gränsen mellan Herre och slav och det här härskarlejonet kan mycket väl inse vilken träl han i själva verket är i ett större problem, han har ju redan pågående och skarp intellektualitet verksam i åkerbrukaren, trälens eller servicepersonalens tecken. Utifrån Månens eller psykets dunkla känslor och sinnesintryck har han kanske "chef" på visitkortet, men det är inte så han känner sig.

Månascendenten i ett tecken med 150 graders vinkel till fiendehuset har kommenterats många gånger på bloggen och även den förmodligen värsta varianten, där psyket inte förstår vem man är, där Solen (den sanna identiteten eller själen) smutskastas, döljs eller demoniseras och projiceras på någon annan eller en viss grupp. Här är det uppenbart varifrån Kronqvists slugt maskerade angrepp på den muslimska världen kommer. Han är främling för sig själv. Den som förlorat sin själ har också förlorat kontakten med folk från alla kulturer.

Ett anonymt fall har visserligen en mer framåt ascendent än den martyrbenägna Mån-Fiskarna, men även där Månen i irrationella Vatten och en döende Sol i Lejonets sista grad. Kommen från en mindre svensk stad och genomfylld av irrationell nationalism och främlingshat. Jag känner människan och intressant nog tycks han ha vuxit från eller lärt sig tiga i civiliserade sällskap, han är med Merkurius i Jungfrun egentligen för begåvad för att stanna på den SD-nivå som fångar upp bottenskiktet av Sveriges manliga befolkning.

Alla dessa svenska män verkar vara en överbliven spillra ingen vill ha trots att landets styrande strävat efter att fördumma befolkningen till just denna typ. Övre medelklassen och uppåt behöver ju sina trälar i skitjobben och den som ens läst en bok har redan påbörjat sin resa mot högre medvetenheten (det tillstånd Överheten inbillar sig ha uppnått). Så ge dem krigsspel och casinon, håll dem dumma!

Kronqvist tillhör den kanske svåraste "sub-generation" som fötts under de två stora ödesplaneterna i tvivelaktig konjunktion. Cirka vart 20e år går sjätte och sjunde himlen samman, vilket betyder att den expansiva Jupiter slår i taket (eller går i väggen), eftersom sjunde himlens Saturnus ÄR gränsen, det utmätta ödet. När Jupiter och Saturnus möttes den här gången var det i ett Jord-tecken vilket blir en påtagligt materialistisk årgång men också en som kommer att nå sitt öde väldigt tidigt i livet, ett annat sätt att använda tanken om potential och aktualisering! 

Eftersom planeterna utanför jordens omloppsbana periodiskt förefaller backa i zodiaken visar sig den här "subgenerationen" sträcka sig över fyra kortare perioder om man utgår från den antika läran om konjunktion=hela zodiaktecknet:

Range of search: 1.01.1979 - 1.01.1984
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.0.sa
 
Realization intervals (begin - end):
30.08.1979 -  3.11.1979
16.03.1980 - 27.07.1980
27.09.1980 - 27.10.1981
 7.10.1982 - 26.11.1982

Denna tidsbegränsade själsgrupp föds med det kollektiva huvudet stångandes mot väggen i stort sett och kommer därför som framgångsmyntets baksida eller trälar som får se och betala för den gränslösa expansionismens kulmination i Skytten. Generationen som föddes då är mer än genomsnittligt medskyldiga till världens onda, nyliberalismen och alla andra ord kan kan ringa in fenomenet att lyckobringaren Jupiter var absolut, att den inte hade en en sjunde himmel ovan sig!)

Range of search: 1.01.1959 - 1.01.1964
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.0.sa
 
Realization intervals (begin - end):
11.02.1961 - 17.09.1961
23.01.1960 -  1.02.1961
 8.10.1961 - 24.02.1962

(Bloggaren, född 1959, kan skriva dessa inlägg tack vare ett öde som av någon anledning skonades för Världssjälens värsta förmörkelse. Sant är att på individnivå anlände han med en svag eller "fallen" Sol. Men just därför kombineras "sjunde himlen" med en svag instinkt att "bli någon", att "vinna i IDOL" . Ett typiskt exempel på att astrologins "goda" och "dåliga" omen kan utmynna i oväntade livsöden.)

Kronqvist är således ett i textboken förnämligt Sol-Lejon, i den naturliga zodiaken ett 5e huset som överflödar av allt gott. Men här förleder det långt mindre begåvade sinnet/Månen honom att se landet som hotat/lurat av en Fiende. Utan Solens lyskraft klarar han inte förstå att var själ återföds som människa med sin egen "sanning" - ibland är det så dålig karma som aktiveras att "min sanningen" är långt bort från verkligheten och då hjälper inte ens ett skarpt intellekt i Jungfrun.

Inget tyder på att Solen står starkt de sista graderna av Lejonet heller i ett  horoskop med känd tidpunkt, till liten del kan hinduernas avastha-lära kanske förklara: oavsett tid på dygnet har Solen redan gjort sitt i chefskapets Lejonet, den är strax på väg in i tjänarens tecken.

Spelplanen var riggad från början eftersom världen behöver både skurkar och goda och många som tvärsäkert tror sig står för det goda är egentligen den onda sidans spelbrickor. men tro nu inte att astrologin är någon simpel dualism. 

Precis som Dödahavsrullarna löste dilemmat med "Ljusets och Mörkrets ande" genom att underordna de världsligt aktiva krafterna ett Högsta Väsen som befinner sig utanför världen och göra Ljusets ande till Den Högstes "son" eller "barn", på liknande sätt har också astrologin en högre faktor som verkar genom hus 9, filosofi och religion, och som befinner sig ljusår bortom det databundna intellekt (Merkurius) Kronqvist säkert överutnyttjar svårt.

Eftersom Jord-tecknet Jungfrun är en pragmatiker och har en baktanke ("nyttan av") i allt han/hon gör, kommer en Jupiter som inte kan utvecklas nämnvärt pga. närheten till gränsens Saturnus, tycker redan denna konjunktion på en religionsfientlig attityd under en hel årgång! Ingen av dem är själar som förstår "nyttan" med religionen. 

Det där var förstås en svepande generalisering: under det att Jupiter anträder Jungfrun, möter och passerar förbi Saturnus, kommer många tillfällen att uppstå där just den här kombinationen har en underordnad roll. Vid dessa tidpunkter är det grönt ljus för själar av högre kaliber att födas, och som inte kommer att vara besatta av att antingen blockera andras rätt till tillväxt (Jupiter) eller heroiskt (men kanske förgäves) söka utvidga spelplanen till följd av en trångsynt Övermakt (Saturnus).

Till sist, men inte minst: även kärleken tycks problematisk för denna Ledare. Mars är tekniskt "fallen" i revirtänkandets tecken Krabban (Modersprincipen, Hemmet, etc), men för Kronqvist tycks hotbilderna når paranoikerns dimensioner eftersom demonen (norra månonden) Rahus förstärker denna febrigt nervösa jakt efter tecken på Muslimens maktövertagande. (Ja, det luktar faktiskt extremhögerns världsbild, som lade skribenten stor merkuriuskraft på att hitta spår av Islams övertagande av Sverige.)

Men en neurotisk Mars, som kan förklara det defensiva ansiktsuttrycket på "bilden-vid-sidan-om", slutar inte ställa till problem med en sjuklig omsorg om det egna landet och hemmet (städmani x 100?) - denna vansinniga Mars attackerar också Venus eller kvinnokönet i stort. Det är möjligt att homosexualitet antyds, denna grupp har det inte lätt och är extremt benägna att hitta någon annan att hacka på. 

Kopplingar mellan Mars och Venus kan ha ett antal uttryck. Bloggens tidiga "horan/horkarlen" byttes mot "libido" för att mer allmänt beskriva överenergi som i Lufttecken kan ta sig intellektuella snarare än erotiska uttryck. I det här fallet där Vatten och Luft "icke-möts" har jag ett memorabelt exempel där Mars-i-Vatten stod i 10e offentliga och bildade osunda mentala rörelser kring det öppna, dvs. akut torgskräck eller social fobi.

Därmed är Venus-i-Vågen inte alls så bra som nybörjarböcker hävdar, även om tidpunkt saknas och exakt husposition råder här ett direkt angrepp från den Irrationella Själen (Vatten) och den mentala avvägningsförmågan. Den senare står dessutom i "sinnelagets" 8e hus, en zon medvetenhet på psykets nivå (månascendenten) har väldigt liten inblick i. 

Den här Mån-Fiskarna har dessutom som fundament den Jupiter som redan vid födelsen gått in i Saturnus här påfallande materialistiska vägg! Månens fingertoppskänsla är absorberad av och kanaliserad mot Jord (enligt vattnets naturliga sätt att falla nedåt). Detta är Vattnets offer till förmån för konventionell realism eller "blomstring" av naturens eget slag och motsvarande banala nationalism i kombination med islamofobi som gömmer sig som artikelns undertext.

Fem rader. Så mycket av och om sig själv har Patrik Kronqvist meddelat via svenska Wikipedia. Säger en del, om det är han som tillfogade den artikeln. En tydlig parallell till nyssnämnda torgskräck eller sociala skygghet.

Människan blir enligt den samtidiga överblicken av flera astrofaktorer svårt vinklad eller "biassed" trots att fakta säkerligen alla är korrekta om man betraktar dem som småbitar. Men bloggaren anade som sagt en annan ande i ledartexten. 

Frågan är om ens ett skarpt intellekt i Jungfrun förmår ta ett så stort steg bakåt och förstå i vilken värdkropp budbäraren Merkurius verkar och vad som bara gjort honom till chef över åsiktsmaskiner på Expressen i detta liv? Den här själen har flera kapitel att göra om och göra rätt. Men det blir i andra liv.



Bonusspaning

En småintressant detaljstudie av Solen som "död" har just färdigställts och kommer inom kort. Men här följer en annan spaning.

Solen "död" i Lejonets nästsista grad är knappast en värst effektiv planet (och för sinnelaget knappast symbol för den egna identiteten, snarare problem med den). Här ligger all tonvikt på Merkurius, faktainsamlaren, som invid den låsta Jupiter/Saturnus-konjunktionen kan vara horoskopets viktigaste omen. Visst är Merkurius optimal för ett jobb som journalist! Se bara Jan Guillous start som grävande journalist vilket skickligt följdes av en framgångsrik karriär som författare. 

Men så hade Guillou enligt den kända födelsetiden en perfekt placerad Merkurius som snarare stimulerade hans för skriveri lämpade Tvillingascendent. Med bara månkartan bara förefaller Kronqvist ha samma merkuriska kraft men det kan vara sinnets fantasi om att bli skribent som var dominant och har lyckats realisera sin "dröm". Månkartor kan vara talande, men är ändå bara en nödlösning vid ofullständig födelsedata.

Den här bonusspaningen söker upp andra av Kronqvists "sub-generation", dvs samma härd i Jungfrun. Men inkluderar man Merkurius blir det bara en sektion av denna "årgång" (Jupiter tar cirka 12 månader på sig, medan Saturnus hänger kvar i Jungfrun 2½ år.) Jag ignorerar en handfull äldre födslar och sparar bara dem födda 1981, 14 stycken. Alla är namn som flimrat förbi i medierna:

  • Daniel Karlsson/The Moniker;31.8.1981;12:00, enl. egen utsago djupt andlig sångare - direkt ett fynd som tycks motsäga hela analysen, bortsett från att han har den andliga Solen i Lejonets 15e och mellersta grad. Den bästa positionen enligt hinduisk astrologi
  • Johanna Frändén;31.8.1981;12:00, samma sak gäller förstås AB-skribenten som vad jag vet startade som "bara" sportkommentator men visade sig ha så mycket mer bakom pannbenet. Men tekniskt ingick inte Solen i sökningen, här gäller bara Merkurius med sin paradoxala mix av "expansionens slut"
  • Nina Zanjani;1.9.1981;12:00, skådespererska bl.a. i "Farsan"
  • Beyoncé Giselle Knowles-Carter;4.09.1981;12:00, feministisk singer-songwriter
  • Isabelle Lewenhaupt;6.9.1981;12:00, vid noteringen vd för reklambyrå med Moderaterna som kund
  • Kent Ekeroth;11.9.1981;12:00, paradoxalt judiskättad rasist, järnrörsskandalen verkar ha terminerat hans politiska liv. För den ointegrerade judiskheten kan noteras Månen i "rastecknet" Stenbocken men undertryckt av demonens svans (månnodsaxelns södra Ketu)
  • Dylan Klebold;11.9.1981;12:00, massmördare (1999, Columbine High School)
  • Johannes Wahlström;14.9.1981;12:00, medievetare, vid noteringen Wikileaks-aktivist
  • Sarah Dawn Finer;14.9.1981;12:00, sångartist, har berättat om sin adhd
  • Patrik Kronqvist;15.09.1981;12:00, jämförelseobjektet
  • Alexis Bledel;16.9.1981;12:00, skådespelare (Gilmore Girls, A Handmaid's Tale)
  • Lindsey Vuolo;19.10.1981;12:00, prostituerade sin kropp som utvikningsbrud i Playboy
  • Florian Philippot;24.10.1981;11:20 - fransk rasistisk och homosexuell politiker, stämde media för att ha "outat" honom
  • Tila Nguyen/Tila Tequila;24.10.1981;12:00 bisexuell MTV-värd och "glamourmodell". Menar sig lida av multipel personlighetsstörning och schizofreni (Medialt effektsökeri? Då kommer nästa återfödelse att bli förfärlig!)

Så ser meriterna ut som ges utrymme i dagens medier. Kronqvist är i gott sällskap och extraspaningen visar året tycks bjuda på en problemhärd i Jungfrun som kan förbli det dominanta om inte klockslaget är gynnsamt. Den franske rasistpolitikern är den enda av 14 med känd födelsetid. Men här har tid förflutet och Solen har lämnat sitt "döende" i Lejonet och t.o.m. avverkat hela Jungfrun. Sökmönstret ligger envist kvar men har passerats av en Sol i Vågen.

För denna esteticerande grundtyp blir nu Solens fundament Venus oerhört viktigt, och se hur krigaren Mars angriper Venus i även denna karta, men ur de mycket mer låsta och oförsonliga Lejonet och Skorpionen - två tecken i kamp - tecknen för liv och död respektive. Med Venus i 1a huset blir åtminstone inte jag förvånad över den sexuella läggningen. Solen i 12e tyder på att hela identitetsfrågan är "nedgrävd" eller ett fält politikern inte fördjupat sig i. Enklare att spela ut problemen via rasistiska projektioner av de inre problemen.

Fransmannen avskyr säkert afrikaner i sitt land, men det är sin egen själ (Solen) han hatar! Att HBT-folket lider av självhat bakom den spelade ytan är solklart och tyder på att Solen eller själen faktiskt inte är den högsta medvetenhetsnivån i en människan. Den hafsigt hopsatta nya bloggillustrationen överst påminner besökaren om att den verkliga människan (bortom den jordiska värdkroppen) är en kombination av ett solärt centrum (hjärtat) och intellektuellt omfång (kungakronan just ovan hjässan). 

Var och en gud över sitt eget kungarike och det senare av våldsamt skiftande karaktär och omfång. Men den Rationella Själen (det gudomliga Intellektet) KAN komma på kant med Solen, kungen eller själen om den inte är korrekt orienterad med den universella morallagen (Dharma). Då uppstår en jordisk människa i djup konflikt med sina ledande principer och om hon då lever helt materialistiskt finns ingen räddning. Det blir ett av själens "skitliv" som stoppas undan i Världssjälen utan att hänvisas till ytterligare. Bara det Goda rullas vidare.

 

Inga kommentarer: