Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 augusti 2023

När kommer terrorkrigaren Mars?
(Studie i planetära transiter)


Oklar och därför föga använd bild av nationalkartan
ur platoniskt perspektiv. Felaktig då Vattenbäraren i
klarblått framstår som helt rationell. Den underminerande
"röda inflammationen" borde ha missfärgat toppvåningen
och inte bara "blixtra" mot den! Fundamentet till landets
rationalitet är osunt.


Några minuter efter 13.00 den 17 augusti 2023 står det klart att svenska säkerhetsintelligentian höjt till nästhögsta nivå för terrorrisk till följd att världen nu har ögonen på Sveriges och inte bara Väst i största allmänhet.

Så vitt jag kan se, som aldrig före denna blogg varit ett dugg intresserad av astrologiskt siande, har svenska säkerhetsmyndigheter just begått ett kardinalfel. De har ropat "Vargen kommer!" så tidigt att när terrorns Mars går i kritiskt läge i förhållande till Sverigehoroskopet har folk redan glömt presskonferensen. Och det är då Sveriges olycksbådande stjärnor kan slå till. 

Det här inlägget skrivs på kvällen och nästa morgon ser jag vanligtvis intressanta  Cantwell i AB rabbla intetsägande fraser som därmed förekommer och påminner om den här texten. Hans: "Men det [attentatet] behöver inte ske i morgon, inte nästa vecka, inte i år" - är andemeningen i följande framställning om Sverige och planeterna i transit i denna tid.

Säkerhetsexperten Norell, som bloggen tidigare inte haft mycket till övers för, gör den här gången en perfekt analys: presskonferensen var en ren akt av svensk fumlighet. Det är en logisk självmotsägelse att höja hotnivån och samtidigt säga "lev som vanligt". Den här intellektuella nivån hade inte blivit långlivad på ett IT-kontor (som bloggaren har några års minnen från). Norell föddes i Jungfruns tecken vilket förklarar varför hans utfall mot illogiken. Det är ett av de mest analytiska zodiaktecknen.

Analys reducerar dessvärre förmågan att förstå det metalogiska medvetande som ligger till grund för t.ex. världens alla religioner. Således kan den strikta logikern bara ha rätt i småsaker. Intellektet har ett begränsat arbetsområde (illustrerat i astrologin genom kontrasterande 3e och 9e huset). Detta visste man i antiken, men uppenbarligen inte längre i vår tid. Därför har Sverige hamnat i knipa. Vi satsade på det lilla intellektet ("3") och ställde oss främmande inför det stora Intellektet ("9").

*****

Jag upptäckte just ett bekvämt sätt att i astrologiprogrammet hitta kritiska dagar när transiter (planeterna i rörelse) når punkter av intresse i det egna födelsehoroskopet. Efter kanske 12 år med det nu säkert föråldrade gratisprogrammet ser jag att man kan ställa just denna typ av frågor genom att jämföra duala kartor, som födelsehoroskopet och dess transiter. Det är bara att tillfoga en apostrof efter planetens beteckning. Då "vet" programmet att det är den yttre transitringen den "märkta" delen av sökmönstret avser.

*****

Men man måste förstås förstå sitt lands horoskop och öde för att ha någon nytta av kritiska tidpunkter. Transiter är ett kontinuerligt skeende och inte alla planetära passager över bestämda ställen i födelsehoroskopet är lika viktiga. Framför allt är Merkurius och Venus rörelse här och nu rena flugviktarna i jämförelse  med ödesskaparna Jupiter i sjätte himlen och sjunde himlens Saturnus - ofta kallad "Fadern" i den hellenistiska världen. (Romarna trodde för övrigt att judarna dyrkade Saturnus som sin gud eftersom de vilade/hade sin sabbat på lördagen - "Saturday" eller Saturnus dag.)

Men bloggens kvarvarande läsare vet att Sverige nu gått på pumpen när "Vad har du gjort med ditt liv?" - Saturnus - gått in i landets soltecken och pressar nationens alla förståsigpåare under 2½ år. Att regeringen Kristersson är ett fiasko är ett faktum, en monstrositet med ett rasistiskt "underlag". 

Eftersom Saturnus natalt råder över 9e huset som för Sverige inte kan betyda filosofi eller religion -  sådant har de världsliga svenskarna sett till att rensa bort - då återstår av 9e bara triviala världsliga betydelser som "utlandet". Nionde huset är som tullen eller gränserna där Sverige tar slut och världen börjar. Det "högsta goda" blir för en svensk något så patetiskt som en charterresa till någon solig strand utomlands.

Vidare är det inflationstider och folk (utöver den tiondel som kan räknas in i horoskopets 5e elithus) har inte råd med mat längre. Armod och undernäring när ett typiskt uttryck för Saturnus i dess låga manifestationer. Sveriges styrning under många år har nu tagit oss tillbaka till medeltiden där de nya feodalherrarna fått medierna att börja skriva om att äta gräs och annat som växer vilt (fatta överhetens välmenande hån). 

Trots moderatpolitikern Svantessons råd att välja "billigare" varor höjde COOP sin lågpris pastasås med 25% i ett ryck och är nästan ikapp "fina märket" Barilla. Men det senare har en större burk med mer innehåll, så COOP, med högre marginaler på egna märket, har lurat kunderna lika mycket som ICA, som nu sägs tappa kunder och tvingas kämpa för att behålla dem - så att aktieägarna ska kunna sina tjäna pengar på pengar. Rötan i landet är total även från gräsrotens perspektiv.

*****

För sakernas tillstånd räcker det kanske med att anföra Saturnus släpiga transit genom det normalt så lyckliga 5e huset (i Vattenbärarens tecken) - detta tidens tecken drabbar både rik och fattig men mest dem som redan innan inget hade!

Eftersom Saturnus från början är skadad av den sublunära demonens "halshuggande" eller undertryckande södra nod har det moderna Sverige alltid kämpat för att bli del av världen, och villigt stötta frihandel och liknande påfund. 

Att nyliberalism också sorterar under en Ketu-fierad Saturnus gör inte kombinationen mindre olycklig. Detta omen visar att Sverige inte klarar gränsdragningar och definitioner väl, att vi mäter, planerar och reglerar ineffektivt och framför alla inkompetent. Eftersom hela Eliten i 5e huset lutar på Saturnus, är Sverige världens mest sårbara posör i frågan om att glänsa och framstå som ett rikt land. 

Men folket är fattigt, det syns av Månen som vilar ett förkrossande svagt fundament i olycksplaneten Mars i den dåliga karmans 8e hus (Månen i Väduren får Mars, Vädurshärskaren, som sin disponent). Bland folk, utanför storstädernas bättre kvarter, ser man hur mycket Elitens 5e husplacerade rikedoms-Jupiter har fallit som små brödsmulor från den onde rike mannens bord.

"Ond" är inte godtyckligt, det är en astro-teknisk precisering av vad ledar-Solen och finans-Jupiter (båda typiskt nog i Elithuset) egentligen skapar för framtid för landet - Sveriges är en självdestruktiv bomb och 9e religionshuset en definitivt extremt sårbar punkt som slussen in och ut ur landet.

Landet är ett skitland, ett grymt marknadsexperiment som Eliten prövar på en Underklass dit alltfler från Medelklassen rasar ner. En bomb kommer att brisera och egentligen är det egalt om det är våldsbejakande muslimska sekter som står för ett nålstick när massorna behandlas på det sätt som de svenska överherrarna behandlar dem.

*****

Efter denna rekapitulation, vad ger då astrologiprogrammets "förenklande" sökfiness? Det är uppenbart även för nybörjaren att krigsplaneten Mars är den som bör granskas om det nu är terrorattentat man fruktar. I följande sökning följer jag det hinduiska aspektschemat där Mars ensam kan kasta den berömda 90-gradersvinkel som en käpp i hjulet i västtraditionen.

Hinduerna delar också uppfattningen att oppositionen (180°) om möjligt är ännu värre. Sedan har Mars också en "dödsaspekt" där bytet ligger 210° längre fram i zodiaken. Avståndet är enkelt att förstå. Utgångspunkten är alltid hus 1 (jaget/ärendet) och Skorpionens 8e dödshus ligger just 210 grader längre fram. Mars, Jupiter och Saturnus utanför Jorden och med långa omloppsbanor har var och en "specialaspekter" utöver den grundläggande konjunktionen och oppositionen.

Vidare hämtar jag från britten Charles Carters "the law of excitation" insikten att Mars bara är effektiv om den aspekterar sitt natala själv. Samma sak gäller alla planeter, även om Jupiter och Saturnus är så mäktiga att de rör om i grytan vilket tecken/hus de än passerar.

När SÄPO m.fl. tjuvstartar med sin nivå 4 står transiterande Mars kraftlös och rådvill i Lejonets sista och enligt både hinduer och västerlänningar svåra 30e och sista grad. "Tvärdöd alarmism" skulle hindun säga medan västtraditionen har andra men liknande tankar om planetens svaghet i sista graden.

Men minns att Sveriges regering och folket (båda betecknade av Månen, regeringen för att Månen äger makthus 10), och att Månen ägs av terrorplaneten Mars i onda karmans 8e hus - en praktsmäll som bara väntar att hända för ett land vars regering gladeligen exporterat vapen i årtionden och nu väntar på att medlemskapet i krigsklubben Nato ska gå i lås. 

Mars transiter är som Säpo på sina sätt sniffat upp. Saturnus (den Stora Illgöraren) står ju redan positionerad i Vattenbäraren för att radera eller ifrågasätta Sveriges själva existensberättigandet - Solen som vår identitet.

Dessa planetära rörelsen går mot något obevekligt och definitivt ödesstyrt och det är Sveriges politiker under lång tid förberedd denna Saturnus som i Romarriket var en skördeman, en bild som kompletterar den av Fadern som förmodligen kom ända från Babylon. (Benämningen förekommer i de s.k. Kaldéiska oraklen, en hellenistisk text av vilken bara en större mängd citat från andra källor återstår.)

*****

Här nedan den första krisen när Mars efter deklarerad hotnivå 4 slutligen når en plats för hotet att bli verklighet. Minns att astrologi är potentialer och inte nödvändigt huggna i sten. Det finns ett öde men människa kan inte se vad som är fastslaget. För sådan skärpa måste individens högre själ vara klarvaken. Och gudamänniskor är det tunnsått med i ett land där allt handlar om att fösa befolkningen till Arbetslinjen, ett land som enbart bejakar den materialistiska världsbilden - gick vi med vinst eller gick vi back?

Min tanke är att det är den fruktade oppositionen som är den verkliga tiden att minnas det där presskonferenspladdrat om nivå 4. Märk också att Mars här ges en lång tids kritiskt inflytande, helt enkelt för att en aspekt i antiken/senantiken gällde så fort Mars gått in i oppositionstecknet till där den stod vid Sveriges födelse. 

Här är Mars passage genom Skorpionen, dess negativa härskarläge där den härsket motsätter sig svenska Mars-Oxens tydligt materiella fixering och bristfällighet (om man bortser från att Mars indikerar infrusen god karma för folket och detsamma för valfri regering - det är ju landets och inte enskilda partiers horoskop som är under lupp):

Range of search: 1.01.2023 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
MA'.180.MA
 
Realization intervals (begin - end):
17.11.2023  0:00 (GMT+2) - 27.12.2023  0:00 (GMT+2)

Inget förrän alldeles i slutet av året, men när alla ropat "vargen kommer" tillräckligt mycket, DÅ glider planeterna i position. 

Skulle man krympa den kritiska perioden till modern teori (kanske oklokt), då gäller Mars potentiella attack under detta intensifierade intervall:

Range of search: 1.01.2023 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
MA'.180.MA
 
Realization intervals (begin - end):
25.11.2023  0:00 (GMT+2) - 27.11.2023  0:00 (GMT+2)

Detta korta intervall om drygt 2½ dygn är ett resultat av att en transiterande Mars oppositionen bara ges en tillåten avvikelse på ±1°. Den ringa "orben" (av engelskans "orbit") påminner om att detta ändå är en ganska lättviktig transit samt att transiter i sig måste vara väldigt exakta.

Men det innan man infogar stora käftsmällen Saturnus i landet soltecken i sina funderingar. Landet är redan svagt och så ett omen från Mars till det...

(Det finns en metod att bringa programmet att hålla koll på övergångar mellan sommar- och vintertid under sökningen. Här anges svensk sommartid - GMT+2 - ända in i december, men en timma hit eller dit spelar ingen roll i den här frågan. Astrologin brukar reservera sig anger typiskt "siat inträffande" plus-minus 1 dygn.

*****

Men det kunde alltid ha varit värre. Sverige undkommer den totala härdsmältan eftersom transiterande Saturnus inte lägger sig prick på vår Sol förrän kort efter den kritiska Mars...

Sökmetod 1.
Med vetskapen om att Sveriges Sol står i 16e graden kan man göra en enkel sökning:

Range of search: 1.01.2023 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu[16]
 
Realization intervals (begin - end):
25.02.2024  0:00 (GMT+2) -  3.03.2024  0:00 (GMT+2)

Detta veckolånga intervall är alltså den tid det tar Den Långsamme (Saturnus indiska namn) att parvla sig förbi den 16e graden där Sveriges Vattenbärar-Sol befann sig vid födelsen. Den 25 feb ligger den mindre än en halv grad före den perfekta konjunktionen transit/natal planet.

Sökmetod 2.
Förvirring i programmanualen! Den nämnda apostrofen sägs på ett ställe indikera den transiterande planeten men på ett annat markera den natala planeten (här Solen). 

I den andra beskrivningen får man veta det inte oviktiga att födelsekartan öppnas eller beräknas som "Core data" men måste flyttas till "Background data" med en knapp. Och sedan måste ytterligare ett annat knapptryck exekvera bytet. Förinställningarna är så ointuitiva att metod 1 i många fall är lättare, förutsatt att man har födelseplanetens position i minnet!

Här har det konstruktören kallar "den lätta metoden" (det finns en till) utförts, Sverige ligger nu i yttre krets och transiterande Saturnus kommer att vara "Core data" som om och om jämförs med den yttre kretsens "Background data". (Jag tror den ukrainske programkonstruktören lämnat åt andra att översätta manualen till engelska och det är mycket förvirring och motsägelser i hjälptexterna.)

En viss avvikelse jämfört med resultatet i sökmetod 1:

Range of search: 1.01.2021 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
SA.0.SO'
 
Realization intervals (begin - end):
20.02.2024  0:00 (GMT+2) -  7.03.2024  0:00 (GMT+2)

Orben ±1° gäller, så detta Saturnus intervall sträcker sig från en grad före perfekt konjunktion med Sveriges Sol till en grad efter. Jag har genom enkla sökningar verifierat att 20/2 verkligen är 15e graden Vattenbärare och 7/3 är 17 graden.

Manualens andra instruktion om tillvägagångssätt är den korrekta! Det är idiosynkratisk programmering att plötsligt kräva att födelse- och transitkartan byter plats - att transitkretsen ligger ytterst är standard eller praxis...

Skulle det värsta av alla världar sammanstråla har vi alltså en möjlig separat "död" när Liemannen under två veckor pressar svenska solens livskraft.

*****

Som syns undkommer Sverige en EXAKT SAMTIDIG Saturnus- och Marstransit över två av det nationella horoskopets många sorgliga placeringar (som mestadels utspelar sig i Elitens Luftslottsvärld, inbilska människor utan fast grund, klippare, chanstagare - likt den nyrika IT-eliten.)

Men i värsta fall kommer dessa två högriskzoner att "flyta samman" till en enda flera månader långt jätterisk. En sådan prognos är mindre precis än vad astrologer ibland skryter med. Bloggaren får ursäkta sig med sitt senkomna intresse för prognostisk astrologi och den extremt lilla tid den har ägnats (synligt genom besvären att förstå den omständliga logiken i astrologiprogrammet).

Hela Saturnus 2½ år långa vistelse i Vattenbäraren är en svag tid för landet, som noterats tillräckligt ofta. Ska jag gissa (och det är bara en gissning) är det Mars transit man bör vara observant på. Mars är stingande och intensivt smärtsam men övergående som en febertopp. Den är inte långvarig eller t.o.m. kronisk som den Stora Illgöraren (Saturnus) åverkan kan vara. 

Till Mars transit kan man kanske också granska transiterande Månen som ödets "sekundvisare". Intar Månen några kritiska lägen visavi sin medfödda position under Mars mest exakta dagar? (Minns att dessa två dessutom fungerar som folkets eller inrikes säkerhet och dess fundament/Mars.

Månen kan därför ha större betydelse än bara som "sekundvisare": den pekar i Sveriges fall också på den onda karma landet samlat på sig genom att degenerera landets inre säkerhet och välmående inklusive dess numera rejält urartade befolkning - jag syftar på at 20% rasister/invandrarhatare enligt senaste valresultatet.

Bilden nedan är en påminnelse att 8e husets onda karma i penningtecknet Oxen (Guldkalven) också blir regering och riksdag i kraft av Månen förfogas av Mars medan Månen också äger tionde makthuset (dit figurer som Säpo sorterar). Den verkliga makten (som är av ekonomisk natur) ligger dock i 5e elithuset och det här med "all makt från Månen/folket" mest är ett spel för gallerierna. Månen som "sekundvisare" indikerar därtill att riksdagens arbetsplats säkert säkrats maximalt mot tänkbart terrorattentat - och på goda grunder enligt astrologin.


Natalt stod Sveriges Måne i Vädurens 23e grad, och gissa vad? Mars intensiva krisperiod 25/11 2023 sammanfaller med att Månen återvänder till sitt eget tecken Väduren. Vid dygnets början står den i 8e graden. Sen är det enkelt att räkna fram till den exakta Mån-till-Mån-konjunktionen: Vid midnatt den 26 november står den 1° före perfekt konjunktion med sig själv, och Charles Carters omfattande studier av transiter fick honom att döpa detta till "triggeravståndet". Man även han stämde in i reservationen om något dygns felmarginal.

*****

Skulle man ur allt detta resonerande alltså föreslå ett enda tillfälle blir det "småtimmarna söndagen den 26 november 2024". Ta detta som Sveriges potentiella Ground Zero, en produkt av enbart Sveriges flera och mycket ofördelaktiga närmast samtidiga transiter. 

Därutöver också den hinduiska dasha-metoden, ett tänkande i cykler som bygger på helt andra regler men som ominöst menar att Sverige befinner sig i "Lilla dödens tid". Detta kan också läsas som en virtuell död för den svenska majoritet som mjölkas på allt av den charmerande tiondedelen som lever elitens liv. Två olika system inom samma överflödande rika hinduiska tradition. De kommer till lite olika resultat men är ändå förvånansvärt samstämmiga. Sverige står inför att möta sin egen onda karma och den kommer utifrån eftersom det egna folket sövts så effektivt att de låter sig hunsas hur som helst av Eliten.

Tragedin i Sverigeberättelsen är således att det utnyttjade folket allmänt lider av Stockholmssyndromet och ser upp till och idealiserar tanken om framgången i stora staden. Folkets Måne hittar i 11e steget framåt (motsvarande 11e idealhuset) stockholmarna (eller något liknande) i 5e elithuset. Visst är det sorgligt att Överheten så fullständigt lyckats radera ut intelligens och självtillit hos ett helt folk? Ligger det i svenskarnas makt att ta tillbaka sitt land från de superrika som de som räknas? Skulle inte tro det, Franska revolutionen var länge sedan.


PS. Saturnus transit genom Sveriges soltecken har gott om tid kvar. Bra tid för eliten att ställa sig frågor om det goda styret...

Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

Men under denna tid kommer Mars under färd att inta fler aspekter. Men en kris i taget...


Inga kommentarer: