Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 augusti 2023

UFO: Kuben i sfären - Intelligenserna skolmognadstestar mänskligheten

 


Många intressanta kommentarer på YouTube till ett klipp om ett underligt UFO som hangarskeppsbaserade stridspiloter sett i luften. För mig är det uppenbart att "UFO-folket" driver med mänskligheten eller kanske kommunicerar genom att visa sig i kläder som borde leda till eftertanke!

Men den moderna människan och hennes politiker är nu så dumma att dessa trickster-intelligenser inte bara förklär sig till tekniska objekt utan också visar sig som mentala rebusar. 

De flygande objekten som ser ut som en kub inuti en transparent sfär är en sinnebild gammal som gatan och går tillbaka till mänsklighetens tidiga geometriska funderingar och upptäcker.

Framför allt har symbolen ett lika gammalt kosmologiskt värde. Kvadraten är planeten Jorden eller den materiella världen inbäddad i Världssjälen, redan Platon indikerade att själens visuella representation är en sfär!

I alla kulturer verserade i bruket av metafysiska metaforer symboliserade kvadraten materiens och rationalismens "jord", medan cirkeln, som dess form antyder, symboliserar den omkringliggande andens värld, hjärtat och känslan. Denna dualitet söker var människa bringa till samklang i sitt liv.

/Lawrence Blair - Rhythms of Vision (Paladin 1975, en doktorsavhandling så välskriven att ett brittiskt bokförlag gav ut den)

"Utomjordingarna" försöker påminna mänskligheten om att verkligheten inte alls är som skumraskkulturer föreställer sig utan tvärtom har en "övervåning" - ett "övernaturligt skikt". Det är förstås bara övernaturligt för de arter som av egen förskyllan blivit allt dummare genom tidens gång och sänkt tanketaket.

Skivomslag från en gammal rockgrupp högst upp har jag använt tidigare men konceptet stämmer så väl med kuben i sfären. En högre intelligens söker kommunicera med människorna för att kontrollera om de utvecklat någon intelligens alls.

*****

Nu har en skribent i AB  hajat (den första i en större tidning?) och förklarar att det som nu händer i USA är seriöst:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/l30EVA/patrik-syk-om-the-ufo-rabbit-hole-podcast-that-ufo-podcast

Skribenten förminskar dock David Grusch status inom den amerikanska underrättelsetjänsten. Den korrekta historien har i detalj dragits på podden weaponized, vars utgivare dessutom var de första Grusch kontaktade. Hans verkliga betydelse bestod i att han hade insyn i alla USA:s hemliga försvarsprojekt (black ops) och har påkallat "Inspector-Generals" (högsta organ för översyn) uppmärksamhet för de trakasserier Pentagon utsatt honom för i samband med hans visselblåsande. I-G har agerat!

Försök att tysta honom har tagit ny fart efter kongressförhöret under ed, och det finns vittnen som antyder att politiska mord förekommit för att skydda militära hemligheter. USA är t.o.m. snaskigare än arabvärlden och deras "den Store Satan" någonsin kunnat ana. Men här är det alltså politikerna som blivit vilseledda av mycket mörka intressen. "The Deep State", makten bakom makten, är inte längre något som knäppa foliehattar spekulerar om.

Inbördeskrig i USA har Sideriska siat om för längre sedan. Men det kanske kommer på detta vis (kamp inom maktens entiteter) snarare än från gatustrider mellan befolkningens- A och B-lag (vita mot ex-vis latinare och färgade).

Titta på synske amerikanen Edgar Cayces Harmaggeddon-profetia från 1934 igen:

And those that in the inmost recesses of their selves awaken to the spiritual truths that are to be given, and those places that have acted in the capacity of teachers among men, the rottenness of those that have ministered in places will be brought to light, and turmoils and strifes shall enter.

And, as there is the wavering of those that would enter as emissaries, as teachers, from the throne of life, the throne of light, the throne of immortality, and wage war in the air with those of darkness, then know ye the Armageddon is at hand.

For with the great numbers of the gathering of the hosts of those that have hindered and would make for man and his weaknesses stumbling blocks, they shall wage war with the spirits of light that come into the earth for this awakening; that have been and are being called by those of the sons of men into the service of the living God.

Harmageddon kommer att starta när mänskligheten ser att vissa "ruttna" som borde ha berättat istället försökt mörklägga (Pentagon). Här nämns också "ljus eller andar från himmelen" och det liknar i hög grad vår tid.

Det är förstås tidlösa byggstenar i en smaskig korruptionshistoria, men ovanligt tillämplig på "nedslemmandet av David Grusch", som en nylig episod av Weaponized ägnade en hel timma åt.

Hela transmonologen här:

http://ockult.blogspot.com/2009/11/2012-och-profetian-fran-1934.html


PS. Slarvade i mig en fullgod mikropizza medan jag skrev det här och tvingades rätta ovanligt mycket stavfel pga. den splittrade koncentrationen. Ser strax hur lustigt publiceringstiden har ett eget symboliskt budskap: Över Stockholm stiger Vågens 20e grad (bara en grad från nationalkartan) och vilket gör ascendenten extremt mottaglig för den Stora Välgöraren och filosofen Jupiter i 21 graden, exakt sjunkande i väster. 

Inlägget ger svenskarna en chans att öppna ny medvetenhet, men givet att Jupiter sägs ha sitt svagaste läge i väster hade det naturligtvis varit bättre om artikeln legat i en stor tidning än en blogg ingen vet om. Som bäst ger den här placeringen en mix av gott och ont för Vågascendenten.

21a graden Vädur har säkerligen också betydelse för att bloggaren snodde ihop två texter (en för söndagen den 20e) apropå den svenska förvirringen inför befarat terrorangrepp, men framför allt: ännu en transit som visar att landets Vågascendent i 21a graden svarar på tunga transiter. Horoskopet är korrekt. Men eftersom Sverige föddes med en verksamt ond penningklass bereder även Jupiters transiter problem för landet.


Inga kommentarer: