Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 augusti 2023

Statens systemfiasko vid löneslaveriets övergång i pension

Först ett enkelt konstaterande som inte kräver nationalekonomiska examina: Istället för att tvinga tillbaks svenskarna i 1800-talet fattigdom skull en stat och regering värda sina namn sluta gynna de rikaste och återinföra en progressiv skatt för dem som har övernog. På så sätt kunde utslitna kroppar få lämna den demoniska Arbetslinjen medan de ännu har förmåga att uppskatta att de andas.

Med vad sker i landet där djävlar har tagit greppet? Jo överheten sänker skatterna alltmer för de rika - och på diaboliska sätt som AB-Lindberg visar:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/690yk3/svantessons-skatteplan-ar-brutalare-an-du-tror

...medan flera arbetsår väntar för vanliga löntagare som inte kan leva på aktieutdelningar. (Denna moraliska överlägsenhet ska inte bestraffas utan belönas!)

Och till råga på allt lyckas Pensionsmyndigheten och andra under Magdalena Anderssons korta tid som statsminister begå fundamentala orättvisor mot alla födda i "fel" årgång!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/nQKMqm/fack-och-organisationer-kompensera-57-orna-ibudgeten

Tillägg. AB-Lindberg ser samma att hans första text behöver fyllas på och skriver  debattartikeln om igen men byter ut vissa tankar och publicerar snabbt:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/wAmkGA/se-upp-svantesson-kan-lura-dig-pa-pensionen

Sideriskas kommentar går ut på ungefär samma sak och läggs ut före plan. Men  allvarliga nyheter blir inaktuella så fort i ytlighetens Sverige...

*****

Uppenbarligen är statsanställda lika usla på grundläggande matematik och helhetsblick som folket och många dataprogrammerare som står på rad att tillverka appar för ekonomiska idioter baserade på elementär matematik. Jag törs nästan lova att den här bloggen efter 14 år använder långt flera variabler och komplicerade scenarion för att komma fram till även ganska modesta kommentarer.

Här följer en granskning av dagen för det förödande klockslaget när Riksdagen klubbade pensionsändringarna och inte en enda politiker hade analyserat förslagets inre logik. 

I äldre tid fanns många astrologiskt besläktade system att slå fast lyckliga och olyckliga dagar och i linje med dessa traditioner är det helt i sin ordning att välja dagens början som startpunkten (i Babylon hade istället solnedgången gällt som början på en ny dag - vilken metafysisk betydelse detta bruk kan ha, har bloggaren aldrig funderat över...). 

Att riksdagen röstar igenom förändringen senare under den 31 maj är en bisak, frågan är beredd och utfallet redan givet när dagen för omröstningen börjar. Politiska horoskop verkar svara på storheten DAG (midnatt) snarare än vår tids fixering vid minut, sekund och millisekund. 

Det är vetenskapernas precision som berövat människor dem förmågan att se större gestalter. Kapitalismens globala monteringsband, där allt sker "just i rätt ögonblick" för att slippa kostnader för lagerhållning, är ett bra exempel på det systemiska självmord västerlandet numera tycks begivet på. Ingen ser längre än näsan räcker, egoism (nationell och individuell) är parollen.

Att det här var ett särdeles olyckligt riksdagsbeslut syns på många sätt. Och sammanvägt blir dessa indikation till ett omen om en verklig skitdag för Sveriges politiker och hela staten:


(Horoskopets titel illa formulerat, beklagar det slarvfelet. Se om du ser grammatikfelet som leder till fel förståelse av vilka som gör vad!)

Dygnet startar i den rika elitens tecken Skytten (Jupiter, Stora pengar). Skytten har alltid varit zodiakens favoriserade tecken och vid en tid då goda skördar tydde på att kungen regerade väl, kom den högsta kasten - Babylons spådomspräster (baru - varav vårt "barometer") - att bli en mäktig grupp. I ett sekulärt samhälle där folkets skadats av marknadstänk gäller inte längre Jupiter för en klass bortom intellektet, Jupiter idag betyder bara Stor Rikedom i materiella termer för dessa de lägsta av platser i världen.

Syftet för staten (definitivt bjässen i elitgruppen) räknar denna dag med massor av ytterligare klirr i kassakistan. 

Har vi ännu skattefinansierad sjukvård som gör att människor lever längre, då ska de fanimej jobba för dessa extra år! Kombinerat med skattesänkningar för de rika inser man lätt att denna stat blivit folkets fiende snarare än det organ via vilket folket "utöver sin makt". Svenskarna har blivit kidnappade av - ytterst sina egna begär efter "det goda livet", numera enbart fattat i materiella termer.

Men den gröna Vatten-fläcken i ascendenthuset (sakfrågan) ger en negativ form av sensationalism (Eld/Vatten-krig ger alltid stora rubriker). Är något allvarligt fel på denna dag?

Ascendenthärskaren Jupiter står i martyrernas och samhällets förlorares tecken, Fiskarna. Bra uttryck är den barmhärtiga samariten (en nu väl närmast bortglömd och poänglös figur från Nya testamentet)

På denna himmel har Lyckoplaneten en helt annan plan än att fylla statskassan och finansierar skattesänkningar åt de redan rika: Här vill Jupiter rädda de svaga och felfördelade genom att befinna sig i sitt andra hemmaläge. 

Hit ansluter sig också krigaren Mars som också inget längre har att vinna i denna värld (zodiakens sista tecken och idealt "utgången" ur den låga själens bundenhet i kretsloppet). Här tycks Mars bli en helig krigare (som svenskarna så hatar via sin skeva bild av islam som idel terrorister). 

Mars kan också indikera en olycka och det skulle då vara den usla planen som klubbades och som gång på gång föredrags i svenska medier. Statens förtroende står på spel. Det som klubbades denna dag är felaktigt.

Och FELET är övertydligt. Penningens tecken är Oxen, plats för de avfallna judarnas dans kring guldkalven. Den expansionslystna Skyttascendenten har inget till övers för en så statisk figur som Oxen (den gamla hederliga formen av ägande) och tänker på det moderna sjuka viset: Jupiter är visserligen den Stora Välgöraren men kan också slå över och bli en girig klippartyp och slarvar sig fram för att kvickt nå stora och lätta pengar.

Det verkar vara detta slarv som ligger bakom den pinsamma orättvisa inblandade myndigheter ställt till. För det kan väl inte vara så att en ond och girig stat avsiktligen sökt dra in en slant på hundratusen svenska lojala arbetares bekostnad? I så fall borde revolutionen vara här hur illa det passiva svenska folket än brukar foga sig i överhetens dekret.

Just som bloggaren haft en period av tvivel över meningen att röra in fixstjärnor i tolkningen - vem behöver kungastjärnan Regulus för att bli stor celebritet - de flesta celebriteter har ju inte någon koppling till Lejonets 6e grad! - just då dyker det här horoskopet upp och visar perfekt via Satans stjärna invid räknenissen Merkurius i pengarnas Oxe hur perfekt en fixstjärna kan fungera i tolkningen. Den "onda stjärnan" Algol visar hur korrupt denna ändring är, matematiska idioter har kommit samman och gjort ett grovt misstag! 

Många planeter i astrologin lastas för omåttlighet och överdrifter men tekniskt är det penningfifflaren Merkurius (marknadsplatsens härskare) som är förknippad (i väst) med dödssynden Girighet. Gissa om den läsarten blir frestande med den falske Satan på rak linje ut i rymden ("sköta miniräknaren som Fan läser bibeln"). 

Och därmed talar vi trots allt om girighet som svenska staten numera är angripen av. "Drivas enligt marknadsmässiga principer" hörs lite här och var Sverige är exakt så moraliskt och etiskt bankrutt som den här bloggen tvingades inse efter en närmare titt på 9e huset för filosofi och religion. Utan något av dessa är ett land dödsdömt.

Oxen, här ett överladdat tecken - projektstartens nymåne till på kuppen - infaller i ett av den indiska astrologins "onda hus", det 6e för ohälsa, otur och rena fiender. Ingen svensk blev väl glad över att år av deras liv plötsligt togs ifrån dem och gavs till de rika som inte behöver arbeta.

Sideriska har döpt 2022 till "året då Sverige dog" men främst till följd av samma högersossars odemokratiska begäran om Nato-inträde. Men den 31 maj kan vara den bättre dödsdagen. Dels har Saturnus här för första gången börjat nosa sig in i landets soltecken Vattenbäraren (en vistelse på cirka 2½ år effektiv speltid). Saturnus kärvar, sinkar och har en moralisk nivå. Den ställer just i år med brinnande Koraner frågan till folk och stat: Är detta allt ni var värda, är detta er "nivå" bland världens folk, fattiga och hatiska? Hur snabbt detta nationella förfall i mentalitet inträffade!

Och ytterligare pensionssvekets dag svenska folksjälen fast bakvänd: 1974-horoskopets folkliga Månen i Väduren visar på sitt rätt lamslagna fundament Mars i Oxen i den onda karmans 8e hus. När staten ytterligare berövar folket på livskvalitet är faktorerna spegelvända: Nu Månen i Oxen i trälens 6e hus (det hårda slitet) och Månens fundament Venus i egocentriska Väduren. Det förrådande Eld/Jord-kriget eftersom tecknen ingen synergi med varandra har.

"Vad fan får jag ut av att leva för och jobba i Sverige?"

Leif Östlings snarlika fras blev ett bevingat ord just för att det låg nära det svenska sentimentet. Intressant därför att notera hans Måne kan ligga i Väduren - i så fall samma som i nationalhoroskopet. Men att denna rika och mäktiga man spelar falskt för att vinna den stackares enkelspåriga svensken syns på att sinnet hans är ett helt annat än svenskheten. 

Östlings position i Väduren ger en flyktig likhet till den egocentriska svensken som främst ser till sitt eget - se t.ex. Ulf Kristerssons snåla vägran att ge den ukrainske clownen krigsflyg med hänvisning till att Sverige är "så stort". (Jag skriver "clown" bara för att jag inte gitter kontrollera stavningen på det där Z-namnet.) 

Men Östlings egoistiska sinne - om i Väduren - är inte "genomsnittssvenskens". Hans Måne vilar inte på dragdjuret Oxen utan på den snabbtänkta och intellektuella Mars i Tvillingarna, en stark figur för "entreprenörstypen". Tyvärr också en notoriskt elak position som dessutom lätt kan bli "marknadsplatsens tjuv" en kriminell siffertrixare.... 

Jämfört med falske leenden och ränksmideri är "standardsvensken" trevligare och drabbad av olycka bara genom att födas här (eller flytta hit). De är enkla därför att staten berövar massorna en god utbildning i landet. Det vill säga, landet behöver folk som gör skitjobben. 

Det fanns en gång... en borgerlig utbildningsminister som ville skapa praktiska yrkeslinjer som förslavar arbetsboskapen intill döden. I planen ingick att linjerna var "definitiva", de berättigade inte till högre studier längre fram. Förstå vilka djävlar som tänker ut sånt. Den globala demonkapitalismen som vill ha "just-in-time-leveranser" av arbetare/kugghjul till just det årets typ av maskiner.

Till den nya taggen "riksdagsbeslut - fiasko" kunde åtskilliga äldre inlägg knytas. Årets klubbade lag om "utlandsspioneri" inte minst.


Inga kommentarer: