Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 augusti 2023

Notis om politik och astrologi i Juda land och annorstädes samt Plotinos om själens tre delar


Tarot-kort 4 (4= kuben)
- världens (kubens) härskare

Googlade för att se vad om "politisk astrologi" (mundan astrologi) skulle dyka upp. Magert. Landade istället i en kort summering av ett nästan lika kort kapitel det giriga forskarförlaget Brill erbjöd som gratis pdf-fil. (Även i överklassen fortsätter människorna att söka skinnflå varandra på pengar. Ingen heder bland tjuvarna.) Översätter abstraktet även om det är tunt med information - forskarfluff.

Det finns inga belägg för en seriös astrologisk teori i judiska och kristna miljöer före tredje århundradet. Astrologin var en elitens diskurs och bara judar som djupt delaktiga i Roms intellektuella kultur hade en tillräcklig utbildning för att uttryckligen kunna använda sig av astrologin.

Vi kan påvisa att Herodes och till viss utsträckning också Josefus Flavius och Filon från Alexandria hade astrologisk kunskap och tillgång till den astrologiska konstens högsta nivåer. Herodes använde troligen denna kunskap  i sina politiska strategier. Vi kan därför tolka hans handlingar i skenet av astrologin i hans tid.

När det gäller Hasmonéerna och andra judiska grupper, inklusive Jesus tidiga samfund, är förhållandet annorlunda [bloggaren: Hasmonéerna var härskardynastin i Judéen 140-37 fvt, innan landet reducerades till ännu än en romersk provins, som nu Sverige under NATO-USA, Då som nu kände sig eliten mer dragen till den sexiga makten och känslan för det egna landet var noll bland de välbeställda som badade i importerade lyxvaror. Mot denna djävulskap vände sig de nationalistiska esséerna, från vilka den blivande världskändisen Jesus börjat sitt liv].

Här kan vi bättre tala om astral symbolik, vilken här och var blandats samman med rudimentär insikt i astrologisk teori. Det var bara från tredje århundradet och framåt som denna kunskap blev vanligare bland judar och kristna.

https://research.rug.nl/en/publications/stars-and-powers-astrological-thinking-in-imperial-politics-from-

Bristen på belägg före år 200 är naturligtvis rent nys! Dödahavsrullarna gömdes i Qumranöknen inför upproret mot den romerska imperialismen (66 i vår tid, den galna kejsar Neros tolfte regeringsår). Bland rullarna finns astrologiska fragment som är betydligt äldre.

Man kan spekulativt tänka sig att judarna t.o.m. var före grekerna att omfamna astrologin eftersom redan den babyloniska fångenskapen (597 fvt) introducerade den bortförda judiska eliten för en ny kultur. 

Hesekiels "farkost" för t.ex. tankarna till en rund zodiak med alla de fyra "fasta tecknen" avbildade - tre av tecknen känns igen och bara Skorpionen har bytt namn till Örnen/Aquila, en stjärnbild som ligger norr om Skorpionen på natthimlen men dessvärre snarare ovanför Stenbocken/Vattenmannen. Det kanske bäst visar hur dåligt grepp om zodiaken judarna ännu hade - nya inför läran. Om det alls är en litterär utsmyckning via illa förstådd astrologisk symbolik.

Aquila/Örnen t.v. ovanför Capricornus/Stenbocken,
Jerusalem 15 november 2023, Månen ses passera Skorpionen...

Gäckande är också den synagoga i Kairo där så märkliga skriftfynd gjort i dess "gravkammare" för utnötta skrifter som där får vila (inga bokbränningar folk med kultur, inte!) Nämnde nyligen att en dödahavsrulle med esséersektens regelsamling hittades här i 1900-talets början till stor förundran, då skriftfyndet i Qumran ännu låg i framtiden (där ännu en kopia av samma ordensregler klargjorde fyndet i Kairo).

På 1960-gravde forskare vidare i Kairo och fram tittar en Sefer ha-Razim, "Hemligheternas bok" som pusslats ihop av trasiga delar. Boken innehåller en djupt helleniserad form av mystisk judendom som bl.a. nämner Helios och en illustration som påminner om Hesekiels vision av den gudomliga tronen med fyra "väsen" runt omkring. Wikipedia kallar boken är en populistisk och förytligad form som tyder på att judenheten var påverkad av astrologi och spådomskonst kanske redan i 3e århundrandet fvt. 

 


Artiklen kallar illustrationens fyra väktare runt Guds tron för "levande ting" eller "existenser" och det hela påminner starkt om den modell Sideriska använt från första början: de fyra elementen motsvarar fyra världar eller medvetandenivåer, även om liknelsen med Hesekiels fyra väsen som sinnebilder innebär att den fixerade eller mörka modaliteten är den som står vakt kring Guds tron. Hinduisk syn på ljus och mörker är som bekant lite annorlunda... Kalla det dialektala skillnader. "Deva" är t.ex. ett gudomligt väsen i Indien men i Iran har betydelsen glidit och ordet beskriver nu en demon.

De så kallade persiska kungastärnorna ockuperar alla "rätt" konstellationer för att peka på det tidiga politiska bruket av stjärnhimlen som en "fixerad" och rätt kvadratisk spelplan att sia om rikets viktiga angelägenheter. 

Dessa fyra stjärnbilder som zodiaktecken representerar som sagt den "orörliga" eller mörka kvaliteten i Indien. I själva verket faller denna nivå kontinuerligt tillbaka eller bort från från Ljuset och kommer att representera det stabila (tänk bara tecken som Oxen eller Lejonet) men i en annan tankegång det rent ut sagt reaktionära och framstegsfientliga i denna tidsbundna värld. 

Mörker betyder inte samma sak för en andlig individ som för en sekulär person, ständigt livrädd att bli fånge i "något gammalt och nattståndet" och därför är typen som förstör denna värld. Även hinduisk lära om de tre kvaliteterna ser helt balans mellan och inom de tre kvaliteterna. För mycket ljus i andlig mening är för begåvad för att kunna sätta en avtryck i världen. Att upplysa mänskligheten måste tyvärr gå med samma myrsteg som mänsklighetens öde...

Att kalla Mörkrets kvalitet "demonisk" som hinduismen, är schablonmässigt och förenklat! Det går lika lite att stämpla vissa ideologiska riktningar som "mörka" och andra "ljusa", ändå är det just så gudlösa materialister som de sekulära Humanisterna använder begreppen. Den brittiska versionen har utsett sig själv till "ljushuvudena" (Brights) och avslöjar att de som ett sällsynt undantag gör fog för hinduismens demonisering av Mörkrets barn, de som har tappat kontakten och nu söker konsolidera sitt synsätt till varje pris.

Vid omläsning av antike (alt. senantike) filosofen Plotinos kommer jag lägligt fram till ett stycke jag glömt eller aldrig noterat. Det är känt att han var fascinerad av Orientens läror och nog ser han i dessa rader ut att exakt beskriva hinduismens lära om de tre kvaliteterna, Ljuset (som den perfekta själen), den vacklande mellankvaliteten Passion och så dem sämre själen som väljer kroppen hellre än sin evighet, Mörkrets kvalitet. Jag sticker in förtydliganden i parenteser:

Vi måste fastslå det blott existerar ett Intellekt, oföränderligt detsamma, utan något avtagande, som imiterar Fadern (Den Ena) så långt det är möjligt. Och att en del av vår själ alltid är orienterad mot begreppsvärldens realiteter (det gudomliga Intellektet), en annan del mot tingen i den här världen och slutligen en del mellan dessa två. Eftersom själen är en natur men närvarande i varjehanda kraft/förmåga (syn, hörsel, etc), händer det att hela själen färdas i linje med sin bästa del och tillsammans med den genuina existensen (själen är ett med Intellektets värld). 

Men ibland dras den sämre delen (den irrationella själen) nedåt och drar med sig mellandelen [kristendomen tog detta från Plotinos och skapade den teologiska läran om syndafallet]. Det är emellertid inte möjligt för den lägre själen att dra själen som helhet med sig.

Från: Enneaderna II.9

Det sista är intressant: en människa kan således förspilla ett helt liv men det påverkar inte den bästa eller rationella delen av själen, som å andra sidan inget har byggt under detta människoliv. Och återvänder resultatlös till "Fadern" eftersom "kött och blod" aldrig kan ärva (eller bidra till) evigheten. Det är en poänglös transportsträcka enligt kapitalismens "segra eller försvinn", bara att kapitalismen är en lögn, lik all satanism. Själen är evig och i långa loppet segrar Ljuset alltid. "Kvartalskapitalism", det är de dummaste delarna av mänskligheten som ägnar sig åt klipp och snabba vinster. Själens högre del befinner sig bortom tiden och "olönsamma sträckor" bekommer den inte alls.

Plotinos fortsätter diskussionen med att "oturen" som drabbar själen som lutar över mot det sinnliga/kroppsliga beror på att den inte var stadig i "det noblaste", en tanke han direkt övertagit från Platon och körsvennen som inte styr hästarna och solvagnen kompetent. Som så ofta har de satanistiska västsamhällena skapat lögnen att det är människan som har fri vilja och låtsas som att det inte finns något "öde". Platon och senare Plotinos pekar på att det är själen "en våning upp" som har den fria viljan inklusive rätten att köra oskickligt och dra på sig dålig "karma" som måste rättas till via ytterligare jordeliv. 

Romaren säger också att den själ som är orienterat "uppåt" därmed aktiverar sin portion av det gudomliga Intellektet vilket gör dessa människor mer intelligenta än hedonister och ateister. Det finns en uppenbar risk att en låg typ, säg Hitler, korrumperar en sådan modell och vänder den mot en godtycklig grupp som får representera en själ som tappat höjd. Judarna enligt Hitler, muslimerna enligt Jomshof. Den förre har en galen och ostyrig mellanzon (Passionen) och sen senare tydliga problem med den sämsta och mörka själszonen på botten. Jomshof skulle mycket väl kunna ha ett långt lägre IQ än svensken i snitt. (Detta gömmer han genom att läsa på rejält så ingen i regering och riksdag ska märka insufficiensen.)

*****


DN:s anonyma ledare slutar aldrig genera sig. Här använder någon signaturen "Ledare" och använder den just avslutade homofestivalen i Stockholm till att beskriva Ryssland som ett land där förtryck är ett sätt att skapa ett "slutet och totalitärt samhälle", dvs ett samhälle låst av Mörkrets fyra väggar. Ett samhälle de gamla personerna skulle hyllats som det goda universums pålitliga stabilitet, inte minst eftersom att en av kungastjärnorna är Regulus i Lejonhärskarens tecken. En förbehållslös hyllning till den upplyste allhärskaren i världsalltet och hans stand-in (en i varje land på Jorden).

Hur lite hjälp enkla klyschor och deras vinkling ("totalitär") är, ser man av en av Aftonbladets politiska kommentatorer. Jag har tidigare använt Wolfgang Hanssons födelsedygn - inte personliga utan dygnets karta. (En slags fattigmannens astrologi när närmare uppgifter saknas.)

Vad står han egentligen för med en enda planet, Solen, i Ljuset och resten i Mörkret? Är han vägvisaren UR mörkret eller leder han de naiva läsarna rakt in i en mörklagd fälla och världsbild som han själv är tillvand (som gammal före detta USA-korrespondent) och det enda han kan orientera sig inom?

Den här blänkaren stannade jag till för eftersom den lät så ärlig att jag kände stor sympati. Här är skribenten som är AB:s besserwisser i allt amerikanskt, för en gång ställd inför enmansshowen Trump!

Men säg den ärlighet som varar mer än dagen ut. Nästa dygn har Hansson, förmodligen med redaktörs privilegier, själv gått in och justerat sitt material. Nu låter han, nyss "vanlig" som vem som helst, åter som en sociopatiskt distanserad och lite drygt allvetande. Expert-kosmetikan ramlade av men är nästa dag på igen.


Som sagt i tidigare inlägg skulle ett samhälle eller land inte kunna existera om det bestod av enbart Ljusets kvalitet. Dess tid skulle forsa fram med ljusets hastighet och medborgarna vara lastgamla redan som spädbarn. Så snabbt hade de lärt sig allt landet och den här jordvistelsen hade att erbjuda. Hårddraget har himmelska själar inget behov av att återfödas i ett starkt sattviskt land. Det enda de hinner uppleva är en grumlad form av det LIV de hade före förkroppsligandet. 

Eftersom den universella principen "lika attraherar lika" bara gäller i den mån Kretsloppet inte redan är avklarat - struntar "rena" själar i länder som vältrar sig i sin egen skit. Den enda anledningen för rena själar att inkarnera är att göra det i ren och överflödande altruism. 

De föds inte in i familjer till följd av föräldrarnas egoistiska behov att visa något genom avkomma, utan väljer vilka kanaler som helst eftersom de arbetar för en högre sak än politiker och dylika människo-djur och deras hjärteämnen. 

Dessa udda strövare kan kallas den ultimata frisjälarna (de föds som de vill, utanför karmahjulets reglering). Hinduismen har naturligtvis formaliserat även dessa i beteckningen "avatarer" ("de som stiger ner i den lägre världen" - de moderna bruken av "avatar" är ett skämt och ett hån mot den mänsklighet som först formulerade begreppet). Wikipedias artikel innehåller följande som egentligen är allt man behöver veta:

Etymology and meaning

The Sanskrit noun (avatāra, Hindustani: [əʋˈtaːr]) is derived from the Sanskrit prefix ava- (down) and the root tṛ (to cross over).

These roots trace back, states Monier-Williams, to -taritum, -tarati, -rītum. It's cognate to "away" in English, which is root from PIE *au- means "off, away".

Avatar means "descent, alight, to make one's appearance", and refers to the embodiment of the essence of a superhuman being or a deity in another form.

Givet ordets nära koppling till den moderna mytologins "shape-shifter" ligger det nära till hans att betrakta den invasion av UFO:s amerikansk militär åtminstone efter atombomberna i Japan upplever, ligger tanken nära ett denna uppsjö av märkligt designade farkoster (bar en del är tefatsrunda) är avatarer - en högre form av intelligens som nu börjar kontakta de destruktiva delarna av mänskligheten om direkt ge en varning... 

Detta är världspolitik på en högre nivå som ett land som Sverige inte ens kan hantera eftersom vi gjort tanketaket klaustrofobiskt lågt. Alla har en åsikt om vad vi ska göra "med alla invandrare" vi tagit emot, men ingen har tankehöjd nog att hantera dem som presenterar denna fixering vid den låga sociopolitiska verkligheten.

Sverige tycks vara en skyddad verkstad för själar på efterkälken, sådana som f.n. inte når det kollektiva världsmedvetandets snitt. Sveriges nationalhoroskop ser en Merkurius (nyhetsförmedlingen) stadigt i händerna på "de verksamma illgörarna" Solen (makten) och Jupiter (storfinansen) och det kommer att krävas en omåttlig katastrof för att ljuset ska skina in i det här landet. Naturens vedergällning eller följder av NATO-anslutningen, något av dem lär det bli.

Kinesernas Yin/Yang-symbol tyder på att en vit fläck droppas varhelst mörkret är på maximum, men också att Civilisationsförstörarna dyker upp som en svart fläck så fort avatarernas vision nått sitt maximum. En typisk och enbart naturlig process i den "lägre världen" som startar med 3-talet.

Att hinduerna valt TRE KVALITETER med Passionen i mitten där t.ex. Kinas gamla Yin/Yang-lära bara berättar om Mörker/Ljus, är skenbart olika vägval. Men dessa är inte barnsliga kosmologier som numera den moderna och extremt förvirrade astrofysiken (rena gissningsleken!) renderat obsoleta. 

Kinas äldsta kosmologi är Jijing (I-Ching) som gissningsvis är minst 3000 år gammal även om de textuella metaforerna fortsatte att skrivas om och anpassas till sin tid åtminstone under tusen år. Någonstans därefter fixerades bokens form och kom att ingå i den politiska elitens kanon, "de fem konfucianska klassikerna". 

Men redan i det äldsta skiktet finns den indiska astrologins tredelade kosmologi här med. Yang och Yin är bara de två första logiska stegen i varje process och i kapitel 3 introduceras "de tiotusen tingen" vilket symboliserar pluraliteten i vår tredimensionella värld av ting (den materiella världen) - det är denna mellanvärld hinduisk astrologi kallar Passionens modalitet. Själar i "krigszonen".

Från och med 3-talet handlar det alltså om själar i risk att dras ner i den lägre världen av dårens köpiver och naturligtvis har ett telekombolag tagit sitt namn från denna kod för det onda Kretsloppets start för dem som förlorat sin bättre förståelse.

Exakt som i hinduisk kosmologi är 1 och 2 eller Yang och Yin de principer greken Platon hade egna ord för: gudomliga Former och den lägre materia som svarar på himmelen och producerar en sinnligt iakttagbar verklighet. Platon talade om "mixen" i den krater/vinskål där vin och vatten blandades till grekernas dryck. Helt klart är "mixen" kinesernas 3a (tiotusen ting) eller Passionen i hinduernas kosmologi.

För universums diversifiering i otaliga ting hade hinduerna personifierat de två primala principerna som Gud-i-Världen (Purusha) sammanflätat (men ytterst sett inte identisk) med Prakriti, den lägre materien. Modern natur i dess mest nakna ges således inget vidare smickrande bild, "hon" hade inget varit förutom den formförlänande fadern som ger materien liv och egenskaper i den tillfälliga vistelsen i de tiotusen tingens värld. Inte konstigt att rabiata kvinnor uran filosofi har så svårt att fördra patriarkalismen! 

Men varken kvinnor eller män har brytt sig om att ta reda på vad den gamla världsbilden egentligen talade om. Något har gått oerhört snett med människornas föreställningar sedan dessa enkla och tydliga kosmologier såg dagens ljus. Naturligtvis är en gåpåar-aktig kvinna med politiska anlag en Patriark i sitt inre väsen. 

Se bara Ebba Bush, t.o.m. född med Solen (den drivande principen) i Stenbockens tecken, patriarkatets urgamla symbol. Tragiken ligger i att hon sugs ner i det oformliga Vatten-elementet som så att säga döljer hennes kalla maktambitioner i "tjejsnack" och "kompiskramar" (det var innan hon börjat fatta ansvaret som följer med makt).

Språkspel (inte Wittgensteins)

Astrologin ser igenom alla förklädnader, både på politisk och personlig nivå. Många "trevliga" ascendenter rymmer ulvar under ytans spel, många sinnelag (Månen) är så grumliga och samtidigt dominanta att de förnekar de högre principerna tillträde - den människan blir ett ointressant flockdjur utan något eget att säga. Ett annat utfall är Sveriges besatthet av att högakta "individualism" istället för att utveckla någon verklig individualitet hos sin befolkning.

Nationalkartan bekräftar: Solen är stark i sitt eget "naturliga hus" (5e). Var och en sin egen härskare. Men ser man till samspelet mellan Sol och Måne verkar svensken i gemen nästan vara  bakom flötet, Månen behövs för att reflektera över det Solen som spotlight erfar men landets Måne är helt bortkopplad, folket är märkbar men basen för dess reaktioner är oinformerad och rent traumatiserad av gamla Fattigsverige (Månens fundament Mars i 8e huset har kommenterats många gånger tidigare). 

Istället för verkligt samarbete mellan Sol och Måne hittade Sideriska efter bra många inlägg om nationalsjälen ett nedslående omen som säger att folket idoliserar de rika, framgångsrika och mäktiga i sitt eget land! Hinduiska astrologi använder på ett numerologiskt vis husens/livsområdenas betydelser. Och räknat från folkets Måne hittar man i 11e steget de rika och mäktiga i 5e huset. Här är således vart folket stirrar som sitt ideal. (Elfte steget motsvarar 11e idealhuset.)

Och det är klart, låter man släkten Wahlgren och en handfull andra svenska kändisar förekomma i precis varenda sammanhang uppstår en inskränkthet ute i landsorten. Nationalhoroskopet är som skräddarsytt för en överhet av med begränsad utbildning men som lyckats manipulera sig till i den förtrollade inre elitkretsen och utanför den demokratiska vägen (dvs. via marknadsmekanismerna) leder vägen för folkets medvetandenivå.

Detta har sagts många gånger förr, men bloggens utgångspunkt har förändrats över 14 år och den räknar inte med att ens en på 100 tillfälliga besökare någonsin återkommer till ett ämne för svårt och hoppa på tåget i farten. Men något viktigt måste hinna sägas vid denna enda "exponering". Därav upprepningarna.

Bristen på kontakt mellan Sveriges Sol och Måne, ledare och undersåte, försvårar framodlandet av kvalitetspolitiker, ribban är satt så lågt i detta land och de förment Lysande håller sig på avstånd från det mörklagda Folket. 

Jag följer som enda podd amerikanska Weaponized (som just nu ägnar sig åt Pentagons försök att trycka ner sitt eget underrättelsefolk som kommit ut om att privata bolag mjölkar stat och medborgare på kopiösa summor i sina försök att lista ut tekniken i kraschade UFO:s - gissa dominansen det skulle ge USA och till Pentagon anknutna privata företag). Jämfört med svenska politiska diskussioner är t.o.m. en vanlig men senior och erfaren journalist som George Knapp rena geniet. 

Podden ger ett bra tillfälle att kontrollera på vilken nivå den svenska engelskan egentligen befinner sig, för båda programledarna använder många amerikanska idiom ett par nivåer mer avancerade än amerikansk tv-smörja (gatspråk), utan att på något sätt hemfalla åt akademiskt snobbistiska uttryck. 

Men i nyliga episod 30 (The Empire Strikes Back - the Sliming of David Grusch) hörde jag att seniore Kapp var på väg att trassla in sig i en lång, enumerativ tankegång och jag lyssnade uppmärksamhet till hur han skulle lyckas knyta ihop tankecirkeln rent grammatiskt. (Grammatiken i svenska medier är numera så usel att man undrar vad som hänt. Är det datorernas fel? Är det den vinstdrivna skolan som lär ut så undermåligt?)

Har själv spårat ut och misslyckats avsluta längre tankegångar - vilket skulle kunna tyda på för litet arbetsminne. Men George Knapp höll mästerligt i tankegången som bara blev längre och längre och använde knepet att sticka in små fraser som erinrade lyssnaren om utgångspunkten, och kom så småningom till punkt där han med ett enda grammatiskt korrekt ordval knöt ihop meningen perfekt. Gissa om jag var imponerad! Och detta i en dialog med studiokollegan i podd riktad till allmänheten.

[Tillägg. Präktig jungiansk synkronicitet. Bara sex timmar efter det här inläggets publicering - det har skvalpat runt och fyllts på under ett par veckor - lägger DN ut en podd i ämnet:

https://www.dn.se/varlden/podd-pentagons-jakt-pa-ufon-har-visselblasaren-david-grusch-ratt/ ]

En liknande ekvilibristik står sällan att finna på svenska. Ut mot allmänheten skulle det vara senioren Carl Bildt som knastertorrt låter som han talar skriftspråk. Men inte heller här är meningarna värst långa. Antikens filosofer däremot tänkte LÅÅNGT. Plotinos är t.ex. hopplös att läsa om man inte är pigg; en enda tanke kan utgöra uppemot 10-16 rader på en boksida! Vissa dagar klarar jag, 60-plussare, inte längre att följa tänkandet utan boken får vila till nästa dag. Jag kan lätt föreställa mig att en ung generation inte längre kan följa tänkare av den kalibern. Tragiskt men sant.

I Sverige görs tvärtom landets män till harmlösa och lite löjeväckande fånar i reklamfilmerna. De placeras ungefär på en 4-åringsmognadsnivå (se den "populära" ICA-reklamen och de manliga anställda). Är detta vad reklambranschens manusförfattare i Stockholm anser om nivån ute i landet? 

Varför inte ta tillfället i akt och förändra verkligheten "där ute", om den nu är som Sverigehoroskopet antyder. Vem tjänar på att hålla Folket så simpla som möjligt? Den verksamt onda Solen (överheten) i Sverigekartans femte elithus!

Sverigehoroskopet för första gången på bloggen som "naturlig zodiak". Eftersom "folket" eller Månen här står i debutantens eller nybörjarens Vädur (tecken 1) uppstår just exakt idealiseringen av "den vuxna i rummet", Vattenbäraren som Platons idealiska värld. Detta stämmer naturligtvis inte alls med den officiella svenska materialismen ("Arbetslinjen" får folket lära sig).

Men inkluderas den stora rikedomens Jupiter i Vattenbäraren ser man att massornas ideal i "elfte steget" verkligen är "rika solära individer". T.o.m. med grundbilden av enbart zodiaken kommer man rätt nära den svenska verkligheten. Speciellt intressant är hur Sveriges värsta tillkommande - de smärre intellektets Merkurius (språk och logik) här landar i 3e kommunikationshuset. 

Det är något sjukt med vad befolkningen serveras i radio- och tv-sändningar. Södra månnoden (Ketu) undertrycker i de fall där det inte är "payback time" (dålig karma) och ren halshuggning. Drabbad är det större Intellektet. 

Det kan t.ex. antyda att svenskarna sedan kartans start 1974 dragits med halvdålig skolgång, vilket kanhända heller inte riktigt stämmer. Men potentialen till intellektuell kollaps är ständigt närvarande för en som bor i Sverige. Kan de ständiga, enfaldiga och ofta helt falska mediedreven vara exempel på det värre utfallet: att Sverige är landet där man "dödar sina profeter"? Pentagon försöker just detta i UFO-frågan eftersom en sådan skandal nu är på väg att brista att det "inbördeskrig" bloggaren förutspådde för även det landet, kanske blir verklighet. 

Militärindustrin mot det amerikanska folket! Och in denna av alla tider går dåren Sverige och begär medlemskap till Nato, USA:s förtäckta imperialistiska arm.

Vad klockslag och ascendent tillför Sverigekartan är förstås preciseringen: Genom känt tecken i öster förvandlas Solen och Jupiter blir "verksamt onda" i 5e elithuset så att de obildade debutanterna till svenskar avgudar överklassens destruktiva livsstil. En svensk vill också "unna sig" på samma sätt som eliten, och vips uppstår Skandinaviens värsta butikssnattare, som nyheterna för över tio år sedan berättade och som ett blogginlägg kommenterade (finns i någon form kvar i det material som fått taggen "girighet"). 

Dessa osunda inre tillstånd i folksjälen är en följd av det riggade system som politikerna kallar "respektavstånd". Bara de som tar sig in på "arbetslinjen" har rätt att (nätt och jämt) överleva. Men den onda hjärntvätt som medierna ständigt förmedlar är att dessa grundlurade knegare nu kräver ett respektavstånd - det påstås att de inte vill se arbetslösa bidragstagare ha det lika bra utan att jobba. Detta är förstås Eliten som via mediepropagandan sår split i de lägre samhällsskikten med fina ord som "respektavstånd". 

Det går heller inte att förneka att det är svenska staten som skapar invandrarhat just genom dessa manipulationer. För vilka är det som mår illa på sina arbetsplatser om de ens hittar ett jobb? Jo, invandrarna så klart! Omvärlden har rätt: detta är värre än bara ett islamofobiskt land, det är den Stora Satan själv i sin utformning av det kapitalistiska systemet. Sverige är en kulturväxt som utformats över lång tid. Men det blev ingen svagt rosa ros, det blir en tistel.


Inga kommentarer: