Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 augusti 2023

Förmögenhetsskatten slopad under Satans axel (materialismens förmörkande)

 


Det här horoskopet föddes utifrån radioprat om förslaget att återinföra den förmögenhetsskatt regeringen Reinfeldt slopade som ett nästa steg efter den vid tiden rejält korrupta socialdemokratin som sett till att låta de rika ärva utan beskattning. 

Skatterna hängde nära samman och slopandet gav statens inkomster två käftsmällar i rad. Nu blev det ännu viktigare att sätta blåslampa på samhällets alla lägre klasser, någon måste ju kompensera för att de rika "unnar sig" ännu mer rikedom genom lagförändringarna. "Arbetslinjen" fick en ännu mer fascistisk framtoning genom regeringen Reinfeldts Fas3, i många fall oavlönat slavarbete där dessa osmarta moderater åtsidosatta kapitalismens och marknadens egna spelregler. 

Bloggaren säger inte vad han mer exakt gjorde, men tillhörde vid tiden dem som genom fullgod dataprogrammering mot Fas3-existensminimum gav en detaljist konkurrensfördelar. Efter flerårigt jobbsökande (allt mellan himmel och jord) vidtog en tilldelad Fas3-plats så horribel att bloggaren inom ett par månader tvingades leta upp en drägligare plats - han plockade datakunskaperna från ett tidigare jobb (men svurit på att parkera för gott). Snart nog började det gå märkbart bättre för detaljisten, inledningsvis en liten aktör i sin bransch. Så jo, detta var rent slavarbete förutom att den snedvred doktrinen om konkurrens på lika villkor - allt skapat av en vid tiden synnerligen degenererad svensk stat.)

Denna skildring av Sveriges korrupta system och tveksamma livsduglighet bekräftas av horoskopet för den några år äldre favören åt frälset: gällandedatumet för den borttagna förmögenhetsskatten dubbelexponeras härovan på Sverigehoroskopet (kungörandet av den nya grundlagen) och vad visar sig om inte Sverigehoroskopets "verksamt onda" rikemansplanet Jupiter helt rätt om man tillhör den gruppen i pengarnas 2a hus. 

Dessvärre är Sveriges medfött onda rikemanselit involverad i en OPPOSITION när skattebefrielsen (retroaktivt) träder i kraft. Jupiter och Månen (för hushålleliga och privata sfären) bildar nu den sataniska axeln mellan husen 2 och 8 och indikerar att Sverige nu öppnat portalen till allsköns djävulskap för framtiden. Här börjar klyftorna mellan vanligt folk och de svenska demonerna växa "i andevärlden". 

Detta är ett lika viktigt horoskop som när nyliberalismen i praktiken får grepp om världen via Margaret Thatchers valseger 1979. Ett fult men viktigt horoskop som tyvärr inte många läste, kanske för att rubriken antydde en text om UFO:s. ("Flygande tefat" är ett av många ämnen Sverige saknar kontakt med eftersom inga besökare från högre dimensioner är intresserad av ett land utan filosofi och religion, när siktades ett genuint UFO här senaste? Och det landet dissar förvandlas till ett folk med stora vita fläckar på sina inre kartor. Men studera nyliberalismens karta, den berättar mycket.)

Den sataniska axeln var från början bloggens försök att dramatisera. Nu känns benämningen mest som en oseriös belastning. Kunskapen i Väst har sjunkit så lågt att religiösa terminologi inte anses syfta på något alls, Satan är bara en barnsaga att skrämma de enkla undersåtarna med. Visst använde Kyrkan sina läror på det viset, men allt är långt ifrån fantasier. 

Att Sverige är så urspårat och extremt ses i nationalkartans 9e horoskophus. Utan filosofi och religion är man inkapabel att bedöma särskilt mycket! (Visst i huset är naturligtvis "bara" tradition men till 9e hör också en metalogisk medvetandefakultet som naturligtvis inte heller den anses existera i ett sataniskt land som bara dyrkar "empiri", de resultat man når via kroppens fem sinnen. 

Bloggarens pågående omläsning av 200-talsfilosofen Plotinos kastar tvivel över den här bloggens trubbiga bruk av begreppen "materialism" och "materia". Det är inte helt fel i vardagsspråk men rejält förgrovat att koppla Jord-elementet till det gamla materia-begreppet: också Eld, Luft och Vatten var substanser i den materiella "lägre" världen. (Därutöver förstås de fyra elementen som rena metaforer för t.ex. medvetandeförhållanden.) 

Ett alternativ skulle kunna vara att Jord-elementet närmast relaterar till "kropp" eller "kroppslighet". Det var därför bloggen snart ändrades i tagglistan. "Sataniska principen" har nu försetts med tillägget "(världslighet)", och vår värld utmärks av kroppslighet som åsyftas - se bara kvällspressens ständiga ambition att låsa sina läsare i oanligt, kroppsligt tänkande - en ful rest från det gamla rasbiologiska och hälsohysteriska Sverige. "Fattig och obildad som få, men åtminstone ren och hel."

*****

Satan kan sägas vara den lägsta nivå den högre verkligheten förmår belysa och skänka form åt. Under Satan återstår bara intigheten, man kan säga att satansfiguren är det enda som låter sig förnimmas av det Ultimata Mörkret. Visst är det en sinnebild, men för den sakens skull ingen fantasi.)

Satanism är alltså vad som flödar genom 2/8-husaxeln i nationalhoroskopet denna dag då de rika ytterligare ska berikas. Denna axel har beskrivits under dessa gamla grekisk-romerska beteckning "Tyfons säte" och åtskilliga inlägg etiketterade Tyfon har (i likartade ordalag) beskrivit den i termer av vrede och hat. Att "bara" stå i hus 2, Hades Port må gå an och alltjämt vara förenlig med en trevlig människa, låt vara materialistisk i utblicken (mycket beroende på om planeten är viktig vid tolkningen eller obetydlig). 

Men när båda ändarna i Tyfons axeln är situationen värre:

Dagen då förmögenhetsskatten slopas ingår även Mars i en komplett axel för "de döda som begraver sina döda" (Jesus omdöme om materialisterna enligt ett bibelställe). Det innebär att ytterligare ett problem adderas till själva axeln. Mars, kriget, olyckan och många andra ofördelaktiga ting, opponerar sig här landets medfödda Mars. 

Och i nationalhoroskopet är detta "den lilla människans", Månens fundament och bildar ett "kroppsminne" av det gamla onda Sverige - Fattigsverige där vanligt folk var både obildade och fattiga och inte hade ett enda verktyg för att ändra sin situation. Precis dit den svenska överheten träget jobbat under flera år nu och ser ut att ha renderat all vänster helt tandlös och utan folkligt stöd. Men det är klart, när den falska socialdemokratin uppmuntrar till klassresor och högermentalitet är naturligtvis loppet kört för Sverige. Att landet snart ska slukas i NATO som betjänar USA:s imperiedrömmar är en självklar del av alla dessa sammanhängande trådar.

Den slopade förmögenhetsskatten drabbar via Mars "den lilla medborgaren" eller snarare Månens fundament. De som inget fuck off-kapital får nu se pensionsdagen flyttad framåt och utsikten att få jobba sig ner i graven - allt för att Magdalena Andersson. (Hon var typad efter Göran Persson, en högersosse och korruption av socialism. Svetsaren Löfven var bara utfyllnad medan Kapitalet tänkte ut något bättre för att kontrollera de enkla, arbetande svenskarna.)

Horoskoptolkning är alltid förslag utifrån det man vet om subjektet och om astrologin själv. Sverige har en passiviserad och materialistisk befolkning eller en som sliter ont och knappt något får ut av det. Givet detta senare faktum förstår man hur lätt det är att lura vanliga knegare. Tydligt blir det i valframgångarna för SD - dessa den onda rike mannens verktyg. Mars/stora pengars Jupiter och oppositionen till Månen blir därför en märklig lersörja (via Vatten- och Jord-tecknen). 

Det är svårt i gyttjan att avgöra vad som är vad - hur djupt insyltat är svenska bankväsendet som ser ett gyllene tillfälle att tjäna dem som inget hade för att förmögenhetsskatten slopades - är alla med på Bedrägeriet mot landet och folket? Eller ska skeendet uppfattas som en HELHET som är så här rutten, en process i tiden som pågår som något närmast förutbestämt?. Alla har bidragit och alla är medskyldiga till nationens haveri och en dummerjönsarnas sista dans.

*****

Detta är en förenklad kommentar till omina för förmögenhetsskattens slopande, men inte missvisande.

Venus återkomst till sin position i Resursägaren Stenbocken ser ut som en viktig faktor. Men detta är bara småpengar (Venus) och Jupiter är en viktigare planet med tanke på ämnet, "förmögenhet" (över 1,5 miljoner för en enskild).

Resursägaren Stenbocken gör alltid dess härskare Saturnus till en viktig planet att granska. Intressant nog bildar den vid skattens avskaffande samma förödande oförmåga att hålla gränser, beskatta och allmänt sköta rikets affärer på bästa sätt som i nationalhoroskopet. Saturnus undertryckt av halshuggningens södra månnod. 

Detta är naturligtvis en perfekt signal för liberala som håller hur i elitens 5e hus mittemot den här transiten som tecknar svaghet på alla sätt (I 11e idealhuset spelas Elitens ideal om en svag stat och det globalt rörliga kapitalet).

Eliten, måste upprepas, tecknas i Sverigekartan av Vattenbäraren, som här inte indikerar Mänskligheten som helhet utan ett litet frälse, en liten social grupp som lever som de vore kungar allihopa! (5e elithuset var i äldre tid Konungens sektor, i 1974-kartan "demokratiserad".)

En allmänt hållen artikel hos lobbyisten Timbro är kunnig och intressant för den som vill se på argumenten som segrat, en återgång till det gamla Sverige med mycket individuell frihet för "friherrarna" och en svagare stat. Den lilla människan (Månen) är som vanligt inte ens nämnd.

https://timbro.se/smedjan/1974-ars-regeringsform-ar-ett-misslyckande/

Den här bloggen håller ändå delvis med artikelförfattaren, men på helt andra grunder. Nationalkartan ser hans position som problemet. Solen och Jupiter är båda "verksamt onda" och degraderar vad som annars kunde ha varit ett storsint Vattenbärar-horoskop till en lömsk sekt som använder Luft-tecknets tankegåvor till att inrätta det så bra som möjligt för sig själva.

Folket är som vanligt problemet, något som är svårt att motsäga just i det fall där det fördummats under generationer av den strikt materialistiska världsbild som serverats och vars kulmen kan ses i det tvärdöda 9e religions- och filosofihuset i 1974 års karta. Men denna tankens och samvetets död råkar vara platsen där Elitens fundament (Saturnus) borde ha frodats och vuxit i vishet. 

Så... 1974 års Regeringsform, som i huvudsak är ett socialdemokratiskt verk, visar sig i själva verket se framåt i tiden mot den nästan högerextrema, korkade, materiejagande dåre Sverige kommit att framstå inför världen. Som i Tidernas Ände går med i NATO som kommer att skinna oss på allt vi har eftersom USA tröttnat på att betala för sin egen imperialism!

I det större perspektivet är Timbros kritik från 2019 över sossestaten och dess Regeringsform redan urgammal! Nu kommer Vattenbärarens tidsålder med stormsteg i världen och den form som kommer att rullas ut har ingen väsenslikhet med den hyperkorrupta form som den svenska "elit-versionen" favoriserar.

 

Tillägg

Som nämnt råder djungelns lag inom astrologin om vilka datum som ska användas i mundan astrologi (horoskop för världsliga händelser som en nations födelse eller "pånyttfödelse" genom en större grundlagsändring). Grundregeln förefaller vara "man tager det man haver".

Sideriska har från början satsat på kungörandet (28/2 1974) även om regeringsformen klubbades dagen innan. Med förmögenhetsskattens slopande ser det krångligare ut: klubbslaget var den 17 december 2007 men den här lagändringen beslöts gälla redan från 1 januari 2007. Ytterst gäller det egna omdömet och det sätt som den sataniska axeln tornar upp sig längs med 2a huset för egna pengar och 8e huset för ärvda pengar (som kan resultera i en förmögenhet för några) är bara för bra för att kräva speciell argumentation.

Men det är nu problem tillstöter, för även om den klubbade regeringsformen via "rätt kanal" meddelades folket den 28/2 1974 trädde den i kraft 1/1 1975. När Sideriska bestämde sig för den 28/2 berodde det på att en mängd ändringar av denna grundlägg "trätt i kraft" under åren och jag bestämde att det vägande ögonblicket i historien var kungörelsen, precis som astrologer i äldre tid använt "konungars proklamation" och liknande. I några fall har jag sett hur en radioutsändning till folket tjänat som grund för en nations "pånyttfödelse".

Med detta menas att bloggaren är medveten om att olika logik tillämpas vid valet av födelsetid. Klubbslaget den 27/2 har används av en för en tid känd svensk astrolog, och när Sideriska sent omsider granskade den kartan (nu med Jungfruascendent snarare än Vågascendent) var omdömet med hinduiska regler kanske än mer problematisk än den bild som vuxit fram på den här bloggen de senaste fem åren. 

Fortfarande i "Folksjäl" (2018) sökte jag dölja en del skavanker för att inte nationalkartan skulle se alltför svart ut, men efter det har "de verksamt onda" dominanterna Solen och Jupiter visat sig allt tydligare i samhället och dess skeenden. 

Den växande insikten är nu, att starthoroskopet innehåller så djupgående "misstag" att problemen blir alltmer uppenbara ju äldre landet blir. Här är den hinduiska dasha-läran (planeternas ödescykler) en slags mekanism som frigör mer och mer utmaningar med tiden. Och ingen kapten tycks finnas att kontra Ödets försök att få landet att bekänna sin smygelitism och ta ut en ny kurs.

Demokratin i 10e makthuset ägs visserligen av Månen (demos, folket), men det är den verksamt onda rika eliten som bestämmer valutgångarna genom kontroll över de viktiga medierna. Månen är för "dum" alternativt "passiv" i nationalkartan - se bara Jimmie Åkessons kovändning om välfärdsprofitörer, mutad med en lunch! Och den nyttiga idioten fick med sig hela 20% av befolkningen i ett val. 

Detta var tider när makthungrig och girig demon (norra månnoden) sades illustrera Sveriges tidsanda. (Undviker att säga "influera" eftersom astrologi inte är en kausal lära om hur biljardbollar träffar varandra. Den bygger på tanken om en slags samtidighet i den högre intellektuella verkligheten och den lägre materialistiska världen.)

Inga kommentarer: