Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 augusti 2023

Sveriges verkliga terrorhot (infrån den egna nationalsjälen)

Ett återkommande ämne i Expressen är problemet med girighetens förstörelse av vad återstår av Sveriges förmåga att "tänka djupt" och problemlösande. 

https://www.expressen.se/ledare/peter-santesson/inte-ens-pa-universitet-far-man-tanka-i-fred/

Expressens skribenter i ämnet talar naturligtvis inte klarspråk: att det är kapitalismen som system som dödar t.o.m. Sveriges allt färre tänkare deras kapacitet i stora, öppna och bullriga kollektiva arbetsrum. Men det är Pengarna vs. Intellektet det handlar om.


Oxen vs. Vattenbäraren. är en motsättning inskriven i zodiaken som har kommenterats en gång tidigare. I samband med de dubbla typer av aspekter hinduismen rör sig med faller teckenparet också under den typ som kallas "4-10-relationen" och aktiveras om en andra planet befinner sig i 4e steget från den första och den första ofrånkomligt befinner sig i 10e steget framför den andra. Senast erinrad i Sataniska axeln kan leda till gott och reprisen av den snåriga tolkningsregeln: 

"Planeter i 1/1, 7/7 och 4/10 påverkar varandra kraftfullt, men på ett sätt som beror på planeternas inre naturer och styrka/svaghet."

Hur stor problematiken pengar/intellektuell förmåga är, beror således på en mängd faktorer och kräver en känd födelsetid - planeternas kraft beror på var på himlen de befinner sig och inte minst deras essentiella natur. Att hitta ett horoskop med hela 5 planeter ihoprörda, som i början av 2023 är en mardröm om man tänka sig skriva något snabbt och enkelt!

Som synes av kartan har under landets 49 år Vågascendenten bara backat 1 grad (precessionen som västastrologin "glömde"). Halshuggaren Ketu i 1a huset visar som alla nu vet en förhöjd hotbild i formen av terrorangrepp mot Sverige.  Den här tidsbundna passagen (13.04.2022 - 30.10.2023) har berörts i ett antal inlägg om Sverige eller dess transiter, och perverterade medborgare som står på kö för att bränna Koranen indikerar mer än väl hur "huvudlöst" detta land f.n. är. 

Den transiterande månnoden är ett helt annat omen än motsättningen mellan Oxe/Pengar och Vattenbärare/Djup tanke, men med en delvis överlappande innebörd. Men här är det inte pengar som förvänder Sverige eller utvalda agenter för landets självmord, utan Sveriges generande brist på filosofi och religion till att börja med. 

För var befanns sig "halshuggaren" då Regeringsformen 1974 kungjordes? I 9e huset för filosofi, religion och förutsättningslöst grundforskning/djuptänkande! Där hugger södra månnoden huvudet av Saturnus - som naturligtvis står för förmågan att tänka djupt och som Vattenbärarens härskare representerar Sveriges tillhörighet (som delmängd) i det universella Intellektet (Guds medvetande) vilket är en obegriplig tankefigur i landet, just till följd med landets intellektuella armod! 

En transit genom landets 1a "kroppsliga hus" återverkar på det hus där den transiterande faktorn natalt befinner sig. En lös gissning är således att ett terrorattentatet - om något - kommer att inträffa mycket snart senast 30 oktober och när detta skrivs är det den 14 augusti.

*****

Men åter till "4-10-relationen". Sverige har all anledning att beklaga sig som valde Pengarna och kastade ut allt vad Djup och Klok tanke ville säga. Billiga snabbfixar och korttänkt petande i rikets lagar är det typiska för landet. Men som himlen såg ut på Sveriges 49-årsdag är lika illa som när jag "spådde" Sveriges död på 48-årsdagen och knöt den till Nato-ansökan.

Jag förmodar att nu bara återstår en plågsam väntan under den inkompetenta regering folket valde sig i Kristersson efter att ha tröttnat på den högervridna regering man haft tidigare. Sent ska syndaren vakna: det blir inte bättre än så här med högerregeringar. (Vad som tyder på Sveriges slut är att inget vettigt finns heller till vänster. Den gamla spelplanen är död, allt är bara banalt maktspel - åtbörder - och penninghunger i detta ynkliga land.)

En liten elit tar för sig allt mer av vad som borde tillkomma de breda massorna. Och "folket" är i allmänhet så obildat att det röstar för mer av det som sänker det ner i armod. För minns från alla inlägg om nationalkartan: Sveriges ledande stjärnor (Solen) befinner sig i Vattenbäraren medan den breda massan söker bottna i de undflyende Oxens Pengar. (Folkets Måne disponeras av en klent placerad Mars i 8e huset för, "andras pengar" och "dålig karma" är husbetydelser som passar väl här.)

Sveriges ledare är således inbegripna i den här snålheten som kostar landet förmågan att tänka Djupt och kreativt. Om man påminner sig att också Storfinansen (Jupiter) befinner sig i Vattenbäraren börjar man ana hur 4-10-förhållandet mellan Vattenbäraren som en Djuptänkare eller ideolog har ett svårt defekt förhållande till temat Pengar, och transitkartan för 28 februari i år ser ut som en klimax, när folket (Månen) står i kontakt mod ond karma och armod i 8e huset. Lort- och fattigsverige hade slutligen kommit åter. Minns man Ebba Busch vimsiga och tomma löften om elkostnadskompensation inser man att kartan stämmer mycket väl med landets situation vid tiden för dess födelsedag.

Vem blir förvånad? Hinduisk astrologi har redan i mer övergripande drag beskrivit "Lilla dödens planetära period" så här samstämmer två tolkningssystem perfekt (transit-läran och dasha-läran). "Lilla döden" är förstås ingen annan än den halshuggna och defekta Saturnus som har en roll som Döden och en annan som gränsdragare. Dessa är åren så Sverige inte klarar att dra gränser eller bedöma någonting. Nato-anslutningen var rena panikreaktionen, om man bortser från att det var USA som viskade saker i örat på Finland och Sverige. 

Men sedan tillstötte för Sverige den svaga Saturnus dåliga omdöme - landet som inte ärvt en gnutta av det "gudomliga Intellektet" utan valt de sataniska kulturernas övertro på människan som alltings mått. Men intelligens kommer inte från hjärnan - den är enbart en radiomottagare för ett universum som är intelligens. Man kan säga att Väst efter Upplysningen slutat lyssna på rätt kanal och reducerat sin värld plågsamt mycket.

Inget nytt här, men givet Sveriges födelsetimma (dygnets öppning då Regeringsformen kungörs) syns vilka hus som är involverade i 4-10-förhållandet och av det sagda om Överheten och Folket framgår exakt vad alla nu upplevt: "den onde rike mannen" (stående uttryck på bloggen sedan många år) har iscensatt den historiskt unik överföring av kapital till sig själv från det enkla folket. Den här komplicerade födelsedagskartan tycks beskriver den oändliga röra regeringen Kristersson försatt svenska folket i. 

Det 5e husets "elit" naturligtvis undantagen. Den eliten sträcker sig från den "ena procenten" ner i övre medelklassen (en tiondel av befolkningen brukar anföras) men inte de breda lager av dårfinkig svensk medelklass som inte sett realistiskt på hur obetydliga de är utan banklånat sig till lika grön gräsmatta som grannen.

Detta är exakt högerpolitikens dröm, att cementera skillnaden på hög och låg och ett finger till den numera självförvållat döda socialdemokratin. (Död i sitt tänkande vill säga, att partiet ännu har "opinion" sammanhänger med frågan om Pengarna vs. förmågan att Djuptänka. Nationen från topp till botten är mer än lovligt korkad för att tillhöra det rika västerlandet.

Vad gäller 4-10-förhållandet existerar det alltså bara som en övergående transit men tjänar också som ett stickprov på hur landet mår. Och här måste trots hela fem planeter i förhållande ändå folkets Måne framhållas. Månen med Mars, bringaren av ofärd och elände, krig inte minst! Och minns att 8e huset är "handikappat" och relativt passivt - "får ta skiten" - här misshandlas folket av eliten! För om Mars är känd som "Lilla Illgöraren" står den här i 4-10-förhållandet konstellerad med nationens "icke-fundament", den skadade Saturnus, känd som "Stora Illgöraren". 

Dessa båda i relation har alltså inre naturer som båda bringar svårmod (i denna världen). Det här 4-10-förhållandet blir än skadligare eftersom Mars är en både naturlig (essentiell) illgörare och Saturnus är skadad av södra månnoden vilket visserligen hämmar dess begränsande inverkan (men också förmåga att begränsa på ett positivt och behövligt sett - tänk Sveriges korttänkta och illa planerade hantering av flyktingmottagande eller basen i Sverigehoroskopets rika befolkningssegment och dess brist på realism och återhållsamhet, skatteavdrag 1,2,3,4,5,6,7...).

Not. En spännande fråga är hur hinduisk astrologi bedömer skillnaden i styrka mellan ifrågavarande "4-10-relation" och den där planeterna är omkastade, så att Mars kastar sin speciella och skadliga 90-gradare framåt och träffar Saturnus som i sin tur kastar sin långa 270-gradersvinkel framåt och träffar Mars. Är detta "modern" till 4-10-relationen? Kan vara, men den här typen av frågor tycks inte bekymra nätets hinduiska astrologisidor, som 9 av 10 (minst!) är upptagna att kopiera samma gamla regler som vore de bokstavtroende och djupt ointellektuella hantverkare. Man har en tradition och med den är man nöjd. Ett förhållningssätt som går tvärtemot Ljusets kvalitet (Sattva guna) som söker förståelse. Tradörer liknar mer Mörkrets barn (Tamas guna), nöjda med att hitta trygghet i en given tradition.

Finns det då ingen guldkant på Sveriges nu genomlidna födelsedag? Storfinansen och tursamhetens Jupiter finns ju i 5e-elithuset. Ska man se himlens 7 kretsar som ett självspelande piano tonar tursamheten för Sverige (främst eliten) ner under denna period eftersom transiterande Jupiter passerar Olyckans/Fiendens 6e hus och visar hur försvagat och utsatt landet är. Jupiters transit genom ett av Sverigekartans sårbara områden startade typiskt nog några månader före riksdagsvalet 2022.

Jupiter/rikedomen genom Sveriges olyckshus: 14.04.2022- 22.04.2023

Valutgången kan, som tidigare noterat, ses som en verkan av "halshuggaren" i 1a huset, den vanvettiga ambitionens norra månnod som vid valet låg exakt på folkets Måne. Till detta kan nu läggas den försvagade rikedomens Jupiter som trädde in i träldomens 6e före valet. Här är en överhet som lurar folk att rösta för träldom och krig, allt inom kort med den bekväma förevändningen att Ryssen rumlar på sitt hörn. 

När så här många tvivelaktiga placeringar adderas börjar det stå klart att Sverige faktiskt dog 2022 som Sideriska lite dramatiskt formerade saken. Men en mer detaljerad analys av båda valdagen och denna 49-årsdag styrker antagandet. Fattar svenskarna ens att fängelsemonstret för flyktingförvaring, Bibby Stockholm, är ett hån mot landet, på samma nivå som svenskarnas Koranbränningar. Att ens inkludera huvudstadens namn i detta förfärliga (men "kostnadseffektiva") bygge är inte avsett att smickra svenskarna - trots morgonradion som låter meddela att Europa befolkningar har en stabil syn på flyktingar, dvs fördomsfull, som om en kristen flykting är mer "skyddsvärd" än t.ex. en muslimsk.

*****

Jupiter har i skrivande stund lämnat den svenska olyckans 6e hus för ett år i 7e allianshuset: 23.04.2023 -  1.05.2024. Hur ska man bedöma den transiten? Detta är ett ämne bloggaren ignorerat under alla år, psykologin snarare än öde har alltid intresserat honom mer.

Men på astrologisk grund ser det här ut som mera skit under den usla Storcykeln Jupiter (2020-36) understruken av subcykeln Lilla döden/Saturnus in i halva 2025. 

Skälen är flera: planeten tillbringar denna tid i ett av de världsligt framhävda hörnhusen (kendra bhava). Det kan göra planeten till den viktigaste enskilda indikatorn om perioden för den som enbart studerar transiterna. 

Men i termer av världsliga placeringar är västra hörnet Jupiters svagaste, denna lycka och rikedom eller andliga sundhet (det senare Jupiters egentliga innebörd förutom i Sverige då) tillfaller inte Sverige som person (hus 1) utan Sveriges partner (hus 7). Ponera nu att Nato/USA kommer att fylla fickorna med allt Sverige måste bekosta för att få vara med i krigsklubben. Sverige återlåts grovt under denna Jupiter-passage genom 7e. 

Jupiter är essentiellt den "Stora Välgöraren" förutom för Sverige där den ger smolk i bägaren som "verksamt ond framgång". Vad än Sverige gör som genererar lycka för främst eliten (5e huset) är samtidigt en draksådd som alstrar elände och spruckna drömmar längre fram.

Se hur den klimatignoranta kapitalismens anhängare som bara känner Jupiters tillväxtmantra kastar sina egna barn in i morgondagens helvete. Det är vad "en verksamt ond" Jupiter kan betyda: en enorm skithög rullas som dålig karma in i framtiden för andra att ta hand om. (Gissa i vilka helveten de själar som levde som Sveriges elit kommer att hänvisas till... för detta land som bara spelade Våg, låtsades leka jämlikhet medan de stora obalanserna fick fortsätta råda.)

Inlägget började med tanken om att Pengarnas Oxe och den Stora Konceptualistens eller djuptänkarens Vattenbärare kan vara ett problematiskt "4-10-förhållande" om de aktiverande planeterna inte fungerar väl i horoskopet. Den farhågan har besannats i Sveriges fall, och på kuppen hann ytterligare några ämnen avhandlats. Så är det med ett horoskop eftersom så många delar hänger ihop.


Tillägg. I AB en synnerligen viktig påminnelse att Sverige faktiskt nyligen har dött: nya spionerilagen och övervakningssamhället!

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/WRBMGG/mattias-beijmo-om-snowden-ellsberg-och-oppenheimer


Inga kommentarer: