Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 augusti 2023

Danmarks lag mot hatbrott andas intelligens


https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wAm2zM/oisin-cantwell-danska-beslutet-far-ingen-betydelse-for-sverige

Den faktuella nyheten var följande:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/onQ237/danmark-vill-forbjuda-skandning-riktad-mot-trossamfund

Aftonbladet har yra dagar: medan stora blänkaren i underrubriken "lugnar" folket med att danskarnas beslut har "ingen betydelse för Sverige" har tillverkaren av lilla blänkaren motsatt uppfattning av Cantwells text, som många andra i ekokammaren också menar, att regeringen Kristerssons maskerade islamofobi absolut får mera tryck på sig nu:
 


*****

AB-Cantwell brukar skriva knivskarpt om juridiska frågor. 2011 läste bloggaren sin första text av honom. Den handlade om att polisens taffliga arbete kring Gryningspyromanen kostat svenska skattebetalare en miljard. Men på kort tid har han nu släppt två minst sagt ljumma texter i anslutning till Sveriges onda arv i folksjälen - hatet mot utlänningen, för tillfället i Koranens skepnad. 

Att han därför sorterar under ateism (eller i värsta fall ett dolt ogillande av "primitiva muslimer") och den enbart politiska människans snäva synvinkel kan tyckas klar. Visar horoskopet något sådant? 

Sideriska fortsätter med fattigmansvarianten när födelsetid saknas och spekulerar här kring en karta för hela dygnet. Märkligt ofta innehåller den signaturer som väl passar aktualiteten eller kändisens senaste groda.

Här gäller nyplatonismens tydliga åtskillnad mellan Världssjälen som är perfekt och gudomlig och de felbara och ibland orena och nedgångna människosjälarna som nu måste jobba sig upp ur sitt fall. 

Skillnaden avgörs om människosjälarna är orienterade uppåt eller ned mot det lägre livet under månen. Med bloggens bruk av hinduernas Chandra lagna - månascendenten - utgår jag spekulativt från nyplatonismens syn på den lägre naturen som saknar Världssjälens relativa perfektion (själen är en avbild av högre principer och därmed en lägre grad av perfektion). Månascendenten relaterar inte till Världssjälen utan den lägre naturens sublunära livsformer med ibland rätt illavarslande kartor. 

Det är sinnet som indikerar att vissa människor kan lika brutala djur mer än människor och likaledes att ypperligt starka månar kan teckna människor på god väg att blir gudamänniskor utan att för den skull verka värst udda på ytan. 

Till exempel har en väninna med Månen i den fruktade Skorpionen som yrkesmänniska gjort gott mot de värnlösa djuren under ett helt liv. Jag tolkar det som att hennes Måne, trots tekniskt "fallen" djupt ner i djurmentalitet faktiskt gynnats av Skorpionhärskaren och olycksplaneten Mars i Vågen i första huset. Månens fundament har dragit psyket tillbaka in i Människans sfär (de tre Luft-tecknen, bl.a. Vågen). Mars, även om svag i Vågen, trivs i första huset och uttrycker sig där fritt (inklusive sexuellt!).

En före detta fallen (sublunär och djurisk) själ som i detta liv "programmerats" via månhärskaren att arbeta sig upp genom hackordningen. Platonismen räknade hårt med denna hackordning som visar varje själ var deras arbetsinsats i detta liv ligger. Denna syn är realistisk och helt fri från det ateistiska Sveriges självförljugna påhitt om allas jämlikhet. I himmelen ja, där människosjälens högre nivå jämlik men inte graden av förfall som vidhäftar den via syndafallet ner i den lägre naturens kretslopp. 

Allt detta som en snabb bakgrundsskiss till bloggens spekulativa men ändå inte helt godtyckliga bruk av en månascendent. Bruket kan slå helt fel pga. kontraindikationer men ofta nog ser men tydligt celebriteters och andras dominanta drag.

Sinnet eller fantasin ger tydlig riktning åt det aktiva livet hos många, särskilt där känd födelsetid skulle avslöja en såväl obskyr Sol som personlig daimon eller hinduernas ungefärliga motsvarighet, atma karaka. Månen är de "reaktiva" varelserna, de som sporras av stimulans utifrån snare än den självgående själen. (Därför är och förblir Månen symbol för menigheten, de styrda massorna, folksjälen, etc.)

I Cantwells lunära horoskop blir Måne och Sol intressanta nyckelplaneter och ur sinnelagets perspektiv ser båda så utslagna ut att man skulle kunna spekulera över att föräldrarna var predestinerade att båda ryckas bort och om barnet placeras i fosterhem. Men realistiskt kan detta inte hävdas. Varenda unge född 28-29 maj detta år kan inte ha berövats sitt första hem. En stor del kan ha gjort det till följd av t.ex. krig och sönderbombade orter, andra via andra orsaker. 

Men dessa dramatiska livsöden förutsätter en födelse under de timmar under månpassagen genom Skytten där "halshuggaren" står och väntar och där Månen intar en dominant position på himlen (som den alltid gör med en sinnelagsascendent). 

Här är inte bara det mottagliga sinnet undertryckt av månnoden, Solen ligger dessa dygn 150 grader isär, dvs. dissociativt. Det här är den maximalt kluvna personligheten som t.o.m. skulle kunna innebära förlust av personlighetskärnan (Solen). Som tur är finns avsevärda styrkor som kompenserar men ett överutvecklat Merkurius/Jupiter-intellekt har gripit sig an juridiska frågor (Jupiter) som sin specialitet, medan på djupet oklarhet råder om "vem man är". 

Har alla på Aftonbladet identitetsstörningar? Inte undrar på att förstasidorna är täckta av HBTQ-propaganda. Tidningen söker påverka en hel befolkning att tro allt är lika friskt och jämlikt, trots att all kunskap från antiken lär ut motsatsen.

Som jag misstänkte ser Cantwells "sublunära utblick" ut att vara REJÄLT religionsfientlig. Solen i Oxen är i grunden ett hedonistiskt tecken och bara de bästa exemplaren lyckas behålla en högre sensibilitet när Solen indikerar vägen ned i den lägre naturen, en villig tjänare av sina fem sinnen. Nötboskapen är till och med fysiologiskt konstruerat att aldrig se upp mot himlavalvet och dess stjärnor utan står och stirrar ner på marken och näringen den idisslar dagen lång.

Det som förundrar kring den indiska traditionen är när den lyckades röra ihop två läror om planetära aspekter och ingen verkar ens kommentera hur ologiskt systemet är. I början av Sideriska (2009) gladdes jag att den hinduiska aspektläran var enklare än den västerländska. 

En planet kunde bara blicka / aspektera framåt i zodiakkretsen. Detta till skillnad från den gamla (och fortfarande) västtraditionen där planeter kan blicka åt höger (latin: dexter) eller medsols relativt DYGNET (snarare än zodiaken) men också vänster (sinister) eller motsols. 

Hinduerna hade också den gåtfulla men djupt meningsfulla läran om vilka planeter som kan kasta vilka aspekter. 

Men gradvis visar det sig att hinduisk astrologi fäster lika stor vikt vid "planeters relativa förhållande", en uppenbart fristående aspektlära som fokuserar tecknens (och husens) relativa förhållande. 

Det är ett sådant relativt förhållande som visar sig i Cantwells dissociation mellan Måne och Sol. Med start vid Månen är detta ett 6-8-förhållande som anses störande. Solen ligger i sjätte steget framför Månen och sinnet uppfattar (så gott det kan trots halshuggningen av Ketu) därför Solen som en sjättehusföreteelse, som Olyckan eller Fienden! 

Går man djupt, står Solen för den egna själen men lyckligtvis är Cantwells Måne "avknäppt" och knappt medveten hur fientligt hans Månen uppfattar Solen på dess djupa nivå: frågor om själens existens och frågan om vårt universum har något solärt logos. Om vår värld har en rationell skapare. 

Skulle man däremot konfrontera detta horoskop med filosofiska och religiösa frågor, då tar det hus i helvete! För nu är det Solen som befinner sig i ett "relativt förhållande"... till 9e religionshuset som abstrakt entitet! (Också månnoderna är abstrakta eller rent matematiska entiteter, men med Platon måste man minnas att det som kan tänkas också existerar, om än bara i den begreppsliga verkligheten, i de intellektsdrivna arketypernas eller formernas högre värld - andevärlden.)

Sektor 9 gapar tom men hinduisk astrologi rör sig som en flyhänt pianist över sina doktriner och ser här 4-10-förhållandet i Jord-tecknet Oxen och Solen mot det nionde och bästa huset, tillfälligt ägd av just Solen. Här är en prima Eld/Jord-krig som förråar eller leder till höjda röster. 

Det går att spinna vidare på detta: 6e sektorn är Trälens eller Slavens område vilket förklarar det hat svenska vänstermänniskor ofta hyser mot Religionen/9e huset - vilket trälar och livegna på Arbetslinjen är så oskolade att de inte kan fatta religion i annat än socialrealistiska termer, som prästerskapet som en privilegierad grupp som klumpas ihop med slavägarna och annan överhet.

Cantwell måste ha haft en barndom färgad av religiösa föreställningar han invände sig mot eller - ännu värre - en islamofobisk tro som kristendomen, se t.ex. Ebba Busch som KD häromdagen sökte skydda från ful-anklagelser om islamofobi. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/690RrW/kd-busch-fultolkas-for-att-klassas-som-islamofob

Den här icke-existerande bloggen nämnde inte, men jag har påpekat att en Busch som tidigare drevat mot moskéers rätt att finnas är samma unkna och maktorienterade kristendom som fick en energirusch när muslimerna trängde in i Europa via Gibraltar sund och slutligen fördrevs (tillsammans med kristendomens andra hatobjekt: judarna). Islamofobin har djupa rötter i Sverige trots att vi fått en frigjord och sekulär fernissa på senare årtionden.

Den otydbara orange-bruna-röran i det bästa huset, filosofins och religionens 9e hus ska alltså illustrera att bara Solen i Jord (och dessutom i det konfliktbenägna 6e huset för trälar, fiender och olyckor) förstör varje sensibel tanke kring andra kulturers Högsta Goda. Solen ser inte klart, särskilt inte i religionsfrågor. Men minns, allt detta från det töcken som råder under månen och där dessutom ena månnoden sägs skapa ett demoniserande sinnelag som heller inte är till någon hjälpt. 

OBS. Månen invid Ketu är här ett mysterium jag saknar erfarenhet av, Cantwell skriver ju ofta så bra! Är det så att månascendenten visserligen varnar för haveri i den sublunära sfären, men allt ovanför töcknet istället kan dra nytta av den förträffliga kombinationen av eldklart intellekt (Merkurius) och därtill osedvanligt expansivt (Jupiter)? Ur Månens eller föreställningens perspektiv befinner sig denna kombination ytterst favoriserad i Solens naturliga hus, härskarens och elitens hus. Låt vara att även Mars-i-Väduren ingår, en våldsamt självhävdande position som förklarar varför Cantwells krönikor ofta har rejäl udd. Han har en vass tunga. 

Men om Månen/sinnet är halshuggen av Ketu finns ju inga sinnliga föreställningar alls? Åtminstone är populistiskt känslosvammel nedtryckt till ett minimum (hans krönikor brukade skilja sig mycket från andra samtidstyckares.) Månen har helt lämnat in, kartan tycks säga "räkna inte med den sublunära sfären", och överlåter all kognitiv verksamhet på Solen (som i vilket fall är den som brukar förse Månen med data). Här verkar det spekulativa i tolkningen ges på båten. Följer man spelreglerna hävdar denna himmel plötsligt att den inte alls är en sublunär dröm utan den övernaturliga världens dom i målet. Fundera på den!

Istället för att kriga mot religionen som högerextremister och kommunister, har Cantwell istället specialiserat sig på juridisk journalistik eller pengaslöseri inom statliga myndigheter med låg verkningsgrad - som polisen när jag upptäckte denna skribent. 

Eld/Jord-kriget, har det sagt, bränner massor av energi utan att producera mycket eller något. Sånt irriterar Cantwell eftersom samma låga effektivitet bor inom honom själv via glappkontakten mellan "känsla och förnuft" (Månen och Solen) och i formen av Solens knepiga förhållande till det nionde huset den råder över.

Här får uttydaren problem, för om Solen inte relaterar väl till 9e, vad händer då med den juridiska aspekten, detta är ju huset som antyder Lagens gudomliga ursprung? Gissningsvis har inte Cantwell ägnat alltför mycket tid åt hur människan kom att anta förekomsten av en universell lag (anad av planeternas gilla gång och många andra repetitiva fenomen). 

Men om han kan juridikens historia tillbaka till de gamla babylonierna är det rätt uppenbart att den Jord-bundna Solens förhållande till Eld-Lagen motsvarar en reduktiv materialists syn. Han struntar helt i de högre frågorna och är nöjd med att läsa tillämpliga delar av Svea Rikes Lag i den takt samhälleliga problem uppstår. I Sverige, med nationalkartans havererade 9e hus, behöver man inte fästa sig vid något utöver den sociala nivån. 

Så mycket vid första påseendet fördelaktig Eld men så hamnar Solen ändå i skottgluggen och problemen att förstå hur detta idisslande kreatur av Jord skulle relatera till någon högre verklighet. Här hjälper inte Cantwells få placeringar i Luft för Venus i Tvillingarna får inget grepp om den undertryckta och oresponsiva Månen. 

Okej, bloggarens bekännelse. Först när jag skrev om att kvinnan/Venus inte går grepp om den undertryckta/halshuggna Månen kom jag mig för att se om svenska Wikipedia hade någon artikel. (Det föregående var skrivet som spekulation.) Många gånger har jag sett namnet undrat om journalisten var en hitflyttad irländare (jag har tänkt "Irland" pga. den retliga accenten i förnamnet som jag alltid glömmer om den är akut eller grav och därför utelämnat helt och hållet). 

Wiki bekräftar delvis: irländsk far och svensk mor, flytt till Sveriges som sexåring. Där är halshuggningen av Månen/Hemmet! Texten säger inget om fadern följde med till Sverige så av horoskopet gissar jag att han stannade. Solen i Fiendens eller Olyckans hus tyder på att svenskan flyttar tillbaka med unge Oisin till följd av olyckliga omständigheter.

Sidoreflektion. En omdömeslös kvinna jag känt flyttade tillfälligt till England bara för att låta sig befruktas en av pojkvän från unga år och lovade att han inte behövde ta något ansvar. Pojken som föddes har typiskt nog Venus (kvinno- eller moderssymbol) i offrets 12e hus och började snart odla kontakt med sin frånvarande far. Det är alla dessa oansvariga föräldrar som skapar HBTQ-problem i västerlandet.

Jag har sett tillräckligt många fall nu, och det är nästan varje gång tydliga MILJÖPROBLEM vid barnets uppväxt. Har tidigare kallat det en samhällssjukdom, en mental smitta och inte något egentligt biologiskt fel. Den här kvinnan var född i vagabonden eller lösdrivarens tecken Fiskarna.

Underligt nog var jag en gång tillsammans med en annan Fisk som jag återsåg för kanske fem år sedan på en tillsättning. Goda minnen kom åter och stolt som ett litet barn förklarade hon, som kom från arbetarstaden till storstaden för att "jobba inom medierna", senare gift sig och bott en tid på Irland (med en svensk son från ett tidigare förhållande). Som om en tid i utlandet var en bragd att skryta om. Vad hon inte sade, men jag senare hörde från annan källa, var att hon skilde sig från irländaren nästan omgående och flyttade hem igen!

Rotlösheten i denna värld är utmärkande för Fiskarnas tecken och båda dessa exempel illustrerar varför tecknet associeras med "världsliga förluster". Detta Vatten-tecken flyter runt och lever för att uppleva. Ett fåtal når upp till hinduismens högt satta ribba: tecknets 12e hus som platsen att rena själen från sitt irrationella sensationalistiska som skapar just dessa "drifters" och diskret lycksökande typer (härskare: Jupiter, lyckans rådare).

Wikipedia berättar också att Cantwell tidigare anklagats för att bagatellisera islamism. Där satt den! Bekräftar mitt intryck att han låtit så avmätt och underlig i två nyliga texter om islam. Samt: "[Journalisten] Sandelin kritiserade också Cantwell för att ha gjort terroråtalade till representanter för muslimer i allmänhet..." 

Skulle ha börjat med att läsa Wikipedia, då hade jag sluppit gnugga geniknölarna så hårt för att få ut något av den här motsägelsefulla månkartan! (Wiki nämner en bok från 2013, "Brott & straff: kolumner i urval" - och tankarna går direkt till Jupiter/Lagen just invid brotts- och krigsplaneten Mars. 

Eventuellt kan man istället placera strafftaxor och lagens exekvering under gränsdragaren Saturnus som symboliskt korrekt håller fast i både Mars och Jupiter via sitt "korta koppel", 60-gradersaspekten. Även denna aspekt reducerar medvetandenivån OM Ketu undertrycker allt som får finnas i subjektets medvetandet till den sublunära, ateistiska sfären. Lämnar man sinnelaget därhän tecknar istället Vattenbärarens kontroll av Vädurens egoböjelse perfekt den gudomliga eller universella lagens uttryckliga krav/vilja! Den frifräsande Väduren måste inlemmas i Mänsklighetens överenskommelse. Både den Kosmiska Människan och det jordiska samhället lyder under samma lag, Den Enes lag eller Dharma.

 

UR ASTROLOGIN VÄXTE MÄNSKLIGHETENS MEDVETENHET OM LAGEN

- Hinduer placerar normalt astrologiämnet under Saturnus. De är betydligt kloklare än västerlänningen som låter astrologin byta ägare lite hur som helst. Det räckte med upptäckten av Uranus så var den planeten plötsligt ämnets "ägare". Men Ouranos (himlavalvet) ansågs evigt så återigen visar sig Väst sakna logiskt grepp om vad de håller på med. Astrologi handlar inte om det eviga utan skeenden i tiden (det är bara den här bloggen sin inte kan förneka att filosofi och astrologi har ett samband). Saturnus som tidens herre och "utportionerare" är tveklöst rätt signifikator.


Inga kommentarer: