Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 28 augusti 2011

Algol och homosexualitet

Idén kommer för mig att pröva materialet från hbt-testet mot fixstjärnan Algol, synbarligen en "rackare" som kan ställa till förtret på olika sätt.

Jag glömde spara de 120 hbt-horoskopen från den ursprungliga studien och vid förnyad sökning genom den stadigt växande datasamlingen har också den här gruppen ökat, till för närvarande 176 stycken.

Detta är en pilotstudie i syfte att upptäcka om någon av de sju planeterna är mer benägen till homosexualitet i närheten av gycklaren, förvrängaren och oroshärden Algol. Stjärnan kallades alltså al-Ghul av araberna - ett ord som finns i engelskan ("ghoul") med innebörden vålnad eller ond ande. Judarna kallade den "Satans huvud" rakt av - en riktig "vrångskalle".

Att den ligger i början av Taurus, tjuren, leder också till funderingar om huruvida Algol själv bidragit till traditionen om Oxens tjurskallighet...

Att Väduren och Oxen är zodiakens med marginal mest kriminella soltecken är också en möjlig pusselbit. Antikens stjärnskådare kan ha sett "ondskan" komma från det här 60-graderssegmentet av zodiaken och valt Algol som fokuspunkt eller "syndabock", nästan exakt placerad som den är i mitten av segmentet (2°18' Oxe).

Jag har ännu inte fått något riktigt grepp om den här fixstjärnan genom det som skrivits om den på nätet, och utför på bloggen en serie små studier för att se om någon egen bild växer fram...

Som tidigare nämnt har jag valt en vid orb på ±7½ grad då detta var praxis i de äldsta texterna. Under renässansen hade området före och efter stjärnan krympt till fem grader och förvalda inställningen i ett modernt astrologiprogram som ZET är ynka ±1°20'!

Var antikens astrologer för slappa eller är det vi som blivit alltmer millimeterhysteriska ju närmare vår teknokratiska civilisationstyp vi kommit? Jag röstar för att antikens stjärnskådare hade bättre kontakt med livet än dagens datornördar som troligen aldrig ens varit ute och observerat stjärnorna (det gäller mig också, fast som barn minns jag hur fascinerad av himlen jag var - gick alltid och stirrade rakt upp när det mörknat).

Med sagda orb har vi ett 15° brett segment av zodiaken inom vilket planeter "färgas" av Algols sattyg. Oddsen för att en planet ska ligga i den här zonen är 24:1 eller i procent, cirka 4,16. Som statistiskt signifikant avvikelse är som vanligt resultat vid eller utanför ±50% relativt genomsnittet.

Låt oss först granska 300 slumpgenererade födelsedagar (referensen). Här råder totalt "vitt brus" men låt oss för säkerhets skull försäkra oss om det:

300 slumpgenererade
födelsedatum
7 klassiska
planeterna
Konjunktion med Algol (±7½°)
Solen 14
Månen 11
Merkurius 18
Venus 13
Mars 12
Jupiter 13
Saturnus 8
Anmärkn.
Orb ±7½°=
4,16% av 360° (24:1)
Snitt: 12,5
Signif. avvik
(±50%):
~ 6-19

Jag avrundar här gränserna för signifikant avvikelse till heltal - med 300 datapunkter är 6 eller färre och 19 eller fler en avvikelse. Som synes ligger samtliga planeter inom den förväntade slumpvariationen.

Eftersom Merkurius alltid ligger mycket nära Solen förvånar det inte att se en liten kovariation mellan dessa två himlakroppar. De 300 födelsedagarna är inom ett tillräckligt långt intervall för att Saturnus ska hinna flera varv på sin 29½ år långa bana runt Solen, att så få som åtta Saturnus låg inom Algols räckvidd får ändå betraktas som en ren slumpavvikelse.

Och nu - med viss spänning - de 176 hbt-horoskopen:

176 homo, bi, trans
& queerhoroskop
7 klassiska
planeterna
Konjunktion
med Algol (±7½°)
Solen 9
Månen 3
Merkurius 3
Venus 12
Mars 8
Jupiter 6
Saturnus 9
Anmärkn.
Orb ±7½°=
4,16% av 360° (24:1)
Snitt: 7,33
Signif. avvik
(±50%):
~ 4-11

Det kan kvitta att ingen hypotes uppställdes i förväg. Alla som kan sin astrologiska tradition ser vad som hände här!

Liderliga Venus - den sinnliga kärlekens (och prostitutionens) signifikator "tände" till när Satan eggade den!

Men lika intressant är att homosexuella företrädesvis föds när sinnets/reflektionens Måne och intelligensens Merkurius håller sig utanför Algols domän. Vad detta ska betyda har jag dock ingen teori om, och det behövs heller inte.

Testet är tydligt i det att just den planet man i förväg skulle kunna misstänka vid "sexuell perversion", som indiska astrologerna de Fouw/Svoboda kallar saken i sin "Light on Life". Homosexuella födslar har i högre grad än referensgruppen sin syn på kärleken korrumperad av Den Hånfulle, av Satan.

Så otroligt olyckligt, detta fynd, efter homosexualitetens avkriminalisering och numera också försök att skapa mer homo ungdomar än nödvändigt genom intensivt lobbande för sexuell förvirring. Astrologin visar att antikens människoskådare (tidiga psykologer) sett och förstått världens gång väldigt väl.

Här vill jag åter bekänna att jag svävat lite på målet om Mars som sexualitetens signifikator. Det är den som sagt alls inte i indisk tradition. Men västastrologin är inte entydig och jag har alltid undrat vad som egentligen gällde. För vissa författare tycktes Mars definitivt representera sexualitet, och det färgade av sig på den här bloggen då jag betecknade Mars kombinerad med Venus som förhöjd libido.

Och det stämmer, men bara för att Mars är en energisk planet. Dess innersta väsen är brutalt och i salomoniska försök att få någon rätsida på saken har jag beskrivit Mars - via dess härskarskap över Skorpionen som ju är relaterad till sexualiteten - som en blind drift till skillnad från Venus som ser tvåsamheten i erotiken. En individ helt dominerad av Mars och med föga Venus i sig, kan misstänkas vara en usel älskare/älskarinna, gåpåig, hårdhänt och själviskt jagande sin egen orgasm.

Det här testet bevisar att den indiska astrologin har en bättre blick för vad planeterna står för, just för att vi här har Venus och enbart den, överrepresenterad i samband med den vrånga och distorderande Algol. Satan som hånar alla värden inklusive Venus som attraktionen som leder till fortplantning (och håller kretsloppet snurrande).

*****

Eftersom det här var ett statistiskt test är de enskilda individerna i sig inte viktiga. Jag har namnen här för den som vill ha underlaget, men jag lägger inte ut dem som jag brukar vid vissa kvantitativa undersökningar. Jag har noga rensat bort felträffar, som t.ex. egennamnet "Gaylord" eller "homofob", "anti-gay kommentarer" ur sökresultatet (kommenterar kort vad horoskopen är kända för, därav dessa kommentarer).

Likväl kan jag inte låta bli att titta på vilka personerna var som hjälpte avslöja Satan som en kärlekens perverterare.

 • Amber Heard - skådespelerska
 • Eva Nazemson - tv-värdinnan som spydde i direktsändning
 • Gösta Adrian-Nilsson - konstnär
 • Jean Cocteau - konstnär
 • Jeffrey Dahmer - massmördare och kannibal
 • John Waters - skådespelare "King of Trash"
 • Leonardo da Vinci - konstnär, universalgeni
 • Magnus Carlsson - sångare
 • Peter Jöback - sångare
 • Peter North - porrskådespelare
 • Rickard Söderberg - sångare
 • Steven Hill - porrskådespelare, mördare
Det är ganska symptomatiskt att vi har en rejäl överrepresentation på artistiska yrken i den här gruppen! Artisteri är ju traditionellt en tillflyktsort för de homosexuella som har åtminstone någon talang.

Till gruppens upprättelse och tröst finns förstås också geniet da Vinci, men vad Peter Jöback sysslar med, det förstår jag inte. Hans ständiga bekännelser i kvällspressen luktar inte friskt. Han både anser sig ha blivit utsatt för sexuella övergrepp från en homo men sedan verkar han glömma bort sig och hävdar närapå skrytsamt att han var mycket tidig och intensiv i sina homosexuella behov!

Med både Venus, Merkurius och Saturnus inom Satan/Algols räckfång kan nog Jöback utkoras till den kvintessentiella sexperverten. Bortom honom hittar vi de verkligt allvarliga fallen, som t.ex. kannibalen Dahmer. (Även Solen i klorna på Algol).

Algol har som synes ingenting alls att göra med förmågan att lyckas i denna världen. Det är tvärtom så att Djävulen tycks hjälpa sina egna. Charlie Sheen, med Algol konjunkt med sin Ox-ascendent var världens bäst betalda tv-skådespelare! Notera också där en total (hetero-)sexuell perversion.

3 kommentarer:

 1. Att Månen är exalterad bara ca 2 grader ifrån Satans Huvud, vad säger det?

  Kan man tolka det som att ens psyke ändå på något sätt mår bra av att liera sig med Hin Håle?

  SvaraRadera
 2. Å, jag är långt ifrån klar över dessa ting!

  Se bloggen som ett synligt spår efter en långsamt pågående datainsamling. Jag redovisar intryck vartefter. Men just den här observationen (överrepresentation bland gay personer) är just bara en av många.

  Och i verklig indisk astrologi är vissa exemplar av Månen i Oxen en "verksam välgörare" medan i andra horoskop den är till besvär (därför att den enligt indiskt synsätt äger ett av de onda husen).

  Skulle Månen vara en kanal till problem (vilket är aningen kritiskt eftersom den är sinnelagets härskare), då kommer också inkommande "Algol-effekt" rimligen att ta sig en mörkare ton.

  Tyvärr har vara en liten del av mina insamlade födelsehoroskop klockslag och utan en äkta ascendent kan man inte avgöra om Månens hus (i ifrågavarande horoskop) är gott eller ont.

  Därför är kunskapsbyggandet på denna blogg en så långsam och harvande process. Jag har ännu inte fått tillräckligt allsidig belysning på denna Algol.

  Det positiva jag sett så här långt, är att Algol skulle kunna beskriva "den ironiska generationen", den tycks (ibland) ha distans till sina egna ord och därför har jag fastnad för dess beteende som en tillgång för Gycklare - som den onekligen roliga busfröet Charlie Sheen. Men i hans fall ligger det roliga i huvudsak i en eldig och föga allvarsam Måne (Skytten). Algol i hans första ego-hus blir nog mer en liten push att vrida sin roll en liten bit extra...

  SvaraRadera
 3. PS. Jag har redan studerat Månen i närheten av Algol, men minns inte var! Det var i samband med vetenskapsmän eller författare, tror jag. Pröva TEMASTUDIER-länken högst upp. Kanske finns inlägget sparat där.

  SvaraRadera