Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 maj 2024

Ulven Krigersson och hans tillskyndare från den Mörka Sidan

AB:s högerhök Wolfgang Hansson har sjunkit till en oläsbar propagandist sedan Ukraina-kriget startade. Han varierar ämnen mer än i krigets början man återkommer alltid till samma grundsyn, som varje god propagandist vet att göra.

Senaste hånar han krigsmotståndare och kallar dem naiva som inte inser implikationerna av att "Nato är en kärnvapenallians". Han tajtar till sin argumentation med att Sverige som medlemsland deltar i Natos kärnvapenplacering. Men att fråga sig om det deltagandet är en följd av det förrädiskt formulerade DCA-avtalet (listigt nog lagt utanför Nato i händelse det opålitliga Sverige får kalla fötter när det gäller), så långt vill inte Hansson att läsarna ska tänka. Risken är att han avslöjar sig som en USA-styrd desinformatör och att det är lika illa som mer sannfärdiga AB-skribenter redan förklarat: Sverige är stenkorkat och har sålt ut sig helt.

Och ska man vara petig startade aldrig Nato som en kärnvapenallians. Först 5-6 år efter grundandet ändrade president Eisenhower spelreglerna så att idag sex medlemsländer (och givetvis Sverige infifflat som ett sjunde via DCA-avtalet som regeringen självklart kommer att rösta genom snart). USA förhåller sig rätten att hantera ALLA KÄRNVAPEN I EUROPA. Inget hindrar USA från att förvara kärnvapen på svenska militärförläggningar även då ingen "krigsrisk" eller öppet krig föreligger. Ulven Krigersson är en slirig rackare. Om kärnvapen, se objektiv översikt från 2021:

https://armscontrolcenter.org/wp-content/uploads/2021/08/NATO_NSNW_factsheet.pdf

Informatörer som Hansson borde snarast fråntas rätten att rapportera om dessa ting, korruption kan smyga sig in i den bäste och visionen om en annan värld förloras i demonins kvalitet, Tamas guna. De hinduiska tre kvaliteterna omtalas t.o.m. nybörjarböcker, men i praktiken ser jag nästan aldrig någon indisk astrologisajt använda dem. Kanske för att Ljus-Passion-Mörker är ett så grovkalibrigt vapen att det vore som att droppa en atombomb över Wolfgang Hanssons karta genom att fästa vikt vid hans dominans av Tamas. Se också inlägget som startar med public service-bantarna Leijonborg och Hägglund (egentligen mest nyttiga idioter) men strax gör över till 8e dödshuset för själens förmåga att förnimma på djupet.

Hökar och Mörkrets kvalitet tycks kopplade till varandra och Hanssons karta har redan kommenterats. Här en kortversion som bara väger in om Ljus eller Passion förmår väga upp några av de Mörka tendenserna.

Utan känd födelsetid och dessutom ett dygn där psyket/sinnet byter tecken efter halva dagen, kan det bli ett sämre utgångsläge att ens kommentera allmänt?

Man får tillgripa sekundära resonemang. Dels passar Månen i Vattenbäraren perfekt för en mångårig skribent i det här Vattenbärarlandets största tidning. Dels är "hen" självskriven med krigets Mars som fyller psyket till febrighet, att vara landets lojale propagandist, varken tidningens Peter Kadhammar eller numera pensionerade Lena Mellin kom i närheten av Hanssons pro-amerikanska inställning mot Ryssland. Men så hade han också marinerats i amerikansk självgodhet under många år som utrikeskorrespondent. 

Missa inte hur djupt suggererad han är som upprepar båda USA:s nyckeltecken i sin egen karta. Även USA har Månen (nationalpsyket) i Vattenbäraren och den krigiska och blodtörstiga Skorpionen som ascendenttecken. Inte alla Skorpioner är blodtörstiga hämndmaskiner men USA har Mars med Solen i dödens 8e hus och lider av betydligt högre självdestruktivitet än Sverigekartans Mars i 8e.

Det som avgör saken till fördel för Månen i Vattenbäraren (snarare än Månen i Stenbocken) är nog den fanatiska viljan till makt som resulterar i 10e makthuset. Lika vek och ynklig som Sveriges förmåga till maktutövande är (Saturnus+Ketu), lika hungrig är Hansson på att få sista ordet i sitt värv som politisk kommentator (Saturnus+Rahu). Jämför den ettriga Ebba Busch som t.o.m. med enbart Saturnus i Skorpionen vägrar medge sina felaktigheter. Fatta då en Saturnus med överdriftens Rahu.

*****

Med sinnets placering ganska säkerställd uppstår nu ett fett problem med den normalt så fina Solen i Jungfrun som här också har intellektets (och mediernas) Merkurius stark i det läge där den samtidigt är både negativ härskare och också "upphöjd" (se nylig kommentar om den saken).

Men allt detta förträffliga Ljus dämpas eller försvinner som tillgång tillsammans med Solen (själv sattvisk eller ljusbärande). Sinnelagets Måne är orienterat mot mörka maktstrukturer och känner sig kallad till att konservativt forma läsarna i reaktionär riktning och söka styra dem bort från Ljusets kvalitet eftersom intelligens alltid hotar den rådande ordningen! Sinnelaget verkar ha en aversion mot Ljuset! Eftersom 8e huset är ett mörkrets hus antyder Månen i mörker att Hansson inte ser sig kallad att ge folket ÄKTA KUNSKAP utan bara fakta i så mån den först filtrerat genom den rådande ordningens intressen. En partiell folkförvillare när det passar sig, men naturligt givet att detta var hans öde.

De skildrade omständigheterna på den attitydmässiga, lunära nivån gör också att det djuriska Lejonet förlorar den gnutta ljus den kunde ha haft om Solen stått i ett sattviskt tecken och därtill i ett gynnsamt hus. (Lejonet/Solen tillhör den irrationella själen i Platons själslära men kan i gynnsamma fall vända sig uppåt och få i det gudomliga Intellektets ledband (Saturnus). 

I praktiken finns här inget förmildrande i sinnelagshoroskopet men dess mer som förklarar hur han från första dag varit värst av alla hökar i rapporteringen av "vår vän" Ukrainas vedermödor med sin "stygga" granne. Det handlar naturligtvis ytterst om att vara lojal med USA och den mörklagda Solen indikerar också att Hanssons mörker är så stort att han inte förstår hur kort tid Väst har kvar, trots att han säkert läser tiotusen gånger mer än den här politiskt ointresserade bloggaren. 

Problemet, misstänker jag, är att delar av år 1956 var närmast perverst mörklagt eller tendentiöst i tankemönstren till följd av det Stora kors som periodvis bildas i Tamas guna. Jag har en gång beräknat (men förlorat) ett anonymt horoskop  där sinnessjukdom gick i släkten och kvinnan hämmade sig själv i kronisk fruktan för att bli galen. Från samma släkt men på andra vägar har jag en födelse på våren, en man (män typiskt) blev en utagerande galning i klammeri med rättvisan och till sist psykvården. Detta var en gång en borgerlig statsministersläkt, apropå Saturnus koppling till maktgalenskapens södra månnod som här dominerar i skribentens sinnelagshoroskop. 

Missa inte att Hansson har en ömsesidig reception mellan de naturliga illgörarna Mars och Saturnus (båda intar den andres hemmatecken), och anses lika stark som en tajt konjunktion. Här dessvärre en kombination mellan två tecken som stöter bort varandra vilket skapar en aparthet eller rent av misstankar om orena eller fjärrstyrda tankemönster. Kombinationen av Skorpion och Vattenbärare symboliserar ibland den utstötta eller marginaliserade utan att individen behöver vara varken galen eller apart. Jag gissar att Wolfgang Hansson INTE LUNCHAR  med tidningens politiska kulturskribenter, i vars sällskap han torde vara en särling.


Inga kommentarer: