Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 maj 2024

Iran sägs planera terror mot lilla Sverige...

Regeromgen och Säkerhetspolisen håller presskonferens 15.45 för att - egentligen - informera hela svenska folket att vi nu är så viktiga att giganten Iran planerar terrorattacker mot landet. Nyheten kommer via Israel så vi kan lugna förstå att detta är en del av USA:s krig mot Ryssland via Ukraina. Lilla Sverige är nu via NATO och DCA-avtalet del av USA:s hundra och en stragegier av precis samma art som Ryssarna dagligen anklagas för via den köpta svenska ...just det ... pressen. 

Eftersom ämnet om Sverigehoroskopets bessummeröogem bristfälliga intelligens (landets otydliga gränsdragare Saturnus) figurerar ofta dessa dagar (Saturnus klarar inte riktigt av att fungera som fundament för Storfinansen och landets Ledning ("verksamt onda" Jupiter och Solen), tycks de infekterade medierna (Merkurius, omringade av Jupiter och Solen) får jobba extra hårt för att "sätta bilden" som främst USA vill ha satt här. Sverige måste verkligen vara positiva till de de kärnvapen vi snart har här. Pressträffen talar om Iranfinansierad terror men handlar troligen om något annat.

Det räcker med en kort blick på pressträffens horoskop för att se hur folket är adressaten till den senaste skrämselpropagandan. För bara ett dygn sedan provades den fördjupade hinduiska prognosmetoden och när idag "vanliga transiter" brukas är det ännu en gång folkets Måne - här som måltavla för en hotfull berättelse.

Troll med omständigheter och hans mobbare / Mer om landets utförsäljning till USA

*****

Om pressträffen. Se Fiendens 6e hus, här är pressträffens ämne: Sverige (ett Vattenbärar-land) har fienden vid sin gräns och Månen (folket) ska känna fruktan (Månen har här mindre än två grader kvar till exakt konjunktion med Sveriges sjuka hjärta/Solen:


Jungfruascendenten är bara den formella pressträffen. Merkuriska Jungfrun är perfekt för de murvlar som skriver all krigs- och terrorsmörja i tidningarna. Dessa informatörer bringar via ascendenthärskaren Merkurius i i 8e onda dödshuset ett ont budskap. 

Eller ... kanske tillkommer sista ordet den halshuggande södra månnoden som stiger samtidigt med pressträffen: Gott folk: hugg huvudet av den här informationen, det är bara ytterligare lite falsk information i avsikt att göra mottagaren rädd och villig till vad än männen med muskler planerar för "lilla Sverige"?

Det kan naturligtvis hända att sluga terrorister kastar en jättelik granat på Stockholm endera dagen... Men då skulle informationens Merkurius ha varit stark. Nu är det en verkligt klen "halshuggare" (månnoden Ketu) i öster vid pressträffen och därför tolkar jag detta som ett tomt hot som den sviktande regeringen Kristersson gör stor sak av. Snacka om nybörjare i frågan om propagandaspridande.... (Se också Mars i Vatten som "viskleken".)

 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8q6AG1/mossad-svenska-natverk-finansieras-av-iran

https://www.dn.se/direkt/2024-05-30/sapo-har-avstyrt-angrepp-mot-sverige-som-planerats-av-iran/

Kanske kan dagens pressträff ses som del tillsammans med gårdagens utspel från den fascistoida Ebba Busch och som hon idag följer upp med "svenska värderingar är inte valfria för muslimer som bor här":

https://www.expressen.se/ledare/ebba-busch-borde--sluta-leka-imam/ 

Regeringen och Säpo skapar på eget bevåg xenofobi och bäddar för just den terror de varnar för! Är inte det i sig brottsligt?

Inga kommentarer: