Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 maj 2024

Månmedvetandets schatteringar och kapitalismens dråpslag mot svenskarna 1985



När Sideriska öppnade 2009 trodde jag inte att en minut någonsin skulle ägnas kapitalismens destruktiva inverkan, såsom den avslöjades i Sveriges nationalhoroskop. I början handlade det bara om att undersöka personhoroskop och se om den sideriska zodiaken från det gamla Babylon och som slog rot i Indien övertygade mer än den västerländska tropiska. (Se just föregående analys av utrikesminister Billströms månhoroskop minus de politiska slängarna, typisk bloggens tidigaste fas.)

När jag såg regeringen Kristerssons tilltagande repression och förvandling av landet till en fasciststat - inte minst statsministerns personliga försök att smita från trollskandalen - slog det mig att döden bl.a. tecknas av Månen i ett personhoroskop ("livets in- och utgång") och undrade om detsamma kunde gälla ett land. 

Sverige har ju dödförklarats på denna blogg sedan ansökan om Nato-inträdet eftersom gränsdragaren Saturnus är så usel i nationalkartan och landet f.n. genomlidet en intensiv period av Liemannen (Saturnus) inom ramen för den onda storfinansens Jupiter (2020-36), allt enligt den hinduiska cykel-läran Vimshottari dasha.

Astrologiprogrammet som underlättar beräkningarna enormt beskriver denna doktrin som att ödet betraktas ur entitetens, person eller nation, sinne ("mind"). Detta betyder att perspektivet är primitivt och lågt, men fattbart för var och en. Att använda cykel-läror som bara kan tillämpas på genier och helgon (ja, hinduisk astrologi gör åtskillnader och hycklar inte som Sverige att jämlikhet råder), är rätt poänglöst. De flesta människor är inte ens medvetna om att de har flera intelligensnivåer i samma själ och den som upptäcker att så är fallet, blir i Sverige stämplad med någon diagnos. 

Se hur mycket den ledande DN numera låter folket bekanta sig med alla de psykiska problem deras liv i Sverige förorsakat (senast var det diagnosen DDD). Alla dessa psykiska problem är en följd av den Ateism som är landets de facto bekänner sig till. Liv är bara materia och du ska gå på arbetslinjen, felfördelas vid pensionen av en stat som inget lägre vill pga. det högervridna klimat, och efter några år dö.

I ett materialistiskt land existerar i dess föreställning inget som en själ eller flera nivåer inom själen. Medan detta underlättar socialiseringsprocessen (samma skola och indoktrinering för alla) begås våld på varenda medborgare som skiljer sig från snittet, dvs närmast hela befolkningen. Till och med de få procenten högintelligenta vurpas från första början genom att med materialismen följer Penningen som en överideologi alla måste bekänna sig till. 

Det finns helt enkelt ingen frihet i västerlandet och i synnerhet inte i drevens Sverige. Samhällskontraktet har gällt i generationer och alla drivs åt samma håll efter marschtrumman. Enligt Sveriges senaste och stendöda 9e filosofihus kan inte ens tanken blomstra i detta land på ett självets förverkligande i andra termer än monetära. Hög IQ i Sverige är en förspilld välsignelse och den enskilda och för landet i alla avseenden förutom att bidra med BNP.

Jag började alltså fundera när Sverige når sin "utgång" (död) till Månen - där låga själar stannar eftersom det är den irrationella begärsnivån, varifrån de sedan hungrigt inväntar en lucka i ödet som de kan fylla för sin nästkommande återfödelse. Jag har kallat en nationalsjäl för något mindre än en verklig själ, den är bara en aggregation av de själar som utgår nationens numerär, men ju mer jag läser nyplatonisten Plotinos (200-talet) dess mer inser jag hur komplex hans världsbild var. 

Och om han medger att även en enkel sinnessnjutare har en högsta själsprincip vars existens han/hon inte ens anar i hela sitt liv som människa. Dvs. synbarliga icke-människor som befinner sig knutna till ren kroppslig konsumtion, har en själ förankrad i Guds självmedvetna Intellekt (den andra principen i Plotinos system, Det Ena är den första och här är Gud men inte ens medveten om sig själv, bara en källa till alla kreationer på en fallande skala).

Not. Det är Plotinus som kristna kyrkan stal så mycket från som gjort kristendomens lära så virrig. ALLA KOMMER TILL HIMLEN sade Plotinos medan kristendomen trasslade till det med förbehåll "lånade" från Egypens balsamering av sina döda. En praxis som jobbades in i kristendom som att man först måste ligga död i graven okänt antal år till "Uppståndelsen" och "Domedagen" då det slutligen bestäms om man tillhör helvetet eller himmelen.

Nu visar det sig att Månen redan haft sin cykel i den 120-år långa Vimshottari och bevisligen finns landet ännu kvar, trots att nationalkartan dras med uttryckligt dålig karma på den folkliga sidan. Fattig-Sveriges kvarvarande skugga har jag förklarat det som. Det är därför materialismen fick ett sådant oerhört genomslag när socialdemokraterna under många årtionden snyggade till landet. 

Men arbetarpartiet var en materiens och ateismens tjänare som bara trodde religion var överhetens sätt att hålla folk i Herrans tukt och förmaning, Låga och obildade själar misstror allt de inte utvecklat sig att förstå. Så Sverige hade lika så många andra länder ett stort hinder i folkets obildning, plus att det delvis var sant, det här om att alla kan användas av eliten för att förtrycka massorna.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-13  -  1979-10-13
 Sun:  1979-10-13  -  1985-10-13
 Moo:  1985-10-13  -  1995-10-14
 Mar:  1995-10-14  -  2002-10-13
 Rah:  2002-10-13  -  2020-10-13
 Jup:  2020-10-13  -  2036-10-13
 Sat:  2036-10-13  -  2055-10-14
 Mer:  2055-10-14  -  2072-10-13
 Ket:  2072-10-13  -  2079-10-14


Men Månen är inte den enda symbolen som kan teckna livslängden, även om Sverige är rätt extremt som också placerar folksjälen i 8e dödshuset som definitivt har med förväntad livslängd att göra, individuellt inkarnerad själ eller diffus folksjäl (grupp själar som av någon anledning kommit samman för att uppleva ett kollektivt öde).

Att Sverige nu får en märklig "hybridgräns" mot omvärlden när 17 militärbaser i landet skänks till USA i DCA-avtalet, stämmer på sitt vridna sätt med att vi nu genomgår "Lilla dödens sub-cykel" 2022-25". Storcykeln är Jupiter (2020-36) men det är uppenbarligen inte Sverige som lycko-expanderar eftersom nationalhoroskopet har en verksamt ond Jupiter som första gången sedan födelsen 1974 når sin egen period. Har får den onda eliten (Jupiter i 5e rikemanshuset) gott om tillfälle att visa sitt slarv med landet.

Kristersson, Billström och den där mästrande preppern skägg-Bohlin är nog det värsta Sverige haft i regering, för att inta tala om att de regerar på fördolda nazikiddsens nåder. Patrasket i nationalsjälen har visat sig perfekt nyttiga idioter för elitens säkrande av sin egen framtid. Nationen har faktiskt dött och trollkrisen är bara ett av de många tecken på den period som just nu genomlevs.

Men jag ville ändå se om Månens tioåriga storcykel innehöll något signifikativt. 1985-1995 sammanfaller väl med att (s)-regeringen tillsätter partisekreteraren Sten Andersson som jag, röstvägrare sedan årtionden ändå upplevde som en gentleman (han hade under en period varit lärare i Arbetarnas Bildningsförbund och kunskapsiver är alltid ett gott tecken). Han tillträdde sekreterarrollen den 14 oktober 1985, bara ett dygn efter cykelstarten.

Månen som Solens sekreterare passar väl och Väduren är otroligt stark i Socialdemokraternas horoskop, liksom folkets Måne är det i nationalkartans prominenta "bisittar-hus" (det 7e för partnern).

Dagen för skrivandet ett lägligt tv-program som berättar att Sverige i januari 1988 hade 10 svenskar bland värdens 50 bästa tennisspelare. Idag är "Björn Borg-effekten" helt borta och Sverige har rasat till plats 193. Tennis sammanfaller väl med att Sveriges Måne står i fysiskt vitala Väduren och 7e huset är som sagt prominent. En bra cykel för Sverige att visa framfötterna på den enklaste arenan: kroppsliga / sportsliga framgångar? Jag hade som evig nybörjare i cykelläran trott allt skulle vara pest när Månen når sin tid, men hinduisk lära innehåller mängder av tillfällen där budskap står mot budskap och uttydaren får ta beslutet. Är det ett mixat läge som bjuder på blandad kompott?

Dessutom har varenda astrologisk symbol ett spektrum av uttryck. Även den kroppsligt livliga Väduren  har en intellektuell nivå, kanske mer sällsynt men den finns. I den mån en medborgare svarar på sitt lands cykler mer aktivt än passivt flyta med i "konjunkturströmmen" är förstås, i detta fall, den egna Månen avgörande. Precis som med transiter triggas horoskopets medfödda tendenser (även om lite framförhållning kan avstyra mycket).

Bloggaren har t.ex. en Luft-Måne och under nationens måncykel genomgick han en intensiv cykel av läsande (Luft) och hittade slutligen en bättre formulering för sin röstvägran än Bob Marleys gettoprimitiva avsky mot den vite rike mannens värld. Månens cykel innebar en period som ung vuxen av litteraturintresse (kortvarig skulle det visa sig) och förnyat intresse för akademiska studier som kommit av sig sedan flera år. 

En senkommen filosofi kandidat-examen sommaren 1995 precis i slutet av Sveriges "absorptiva" måncykel visar en sådan synkronisering med landet att man kanske ska påminna om bloggarens Måne i 1a hörnhuset och Tidsherren i 7e hörnhuset, DHARMA (universums väg) "drar" bloggaren med sig. Mycket nytt tankestoff tillfördes under dessa tio år men för en med Månen i ett "slumrande hus" hände förmodligen inget alls.

Sin nya inställning till politik fick han genom gåtfulle novellförfattaren Jorge Luis Borges, en vältalig författare som inte bara var mystiskt lagd och filosofisk utan också sägs ha sumpat sina chanser till ett Nobelpris i litteratur genom att inte förklara Argentinas politiska ledning illegal. Svenska akademin, politiskt korrekt, kunde inte fördra en författare som inte oreserverat hyllade demokratin!

Det Borges sade till sitt försvar för sin politiska indifferens gjorde intryck: "Det är min förhoppning att världen en dag kommer att förtjäna något bättre än de politiska ledare vi har idag." Och med detta antydde han att diktatorer, militärjuntor eller demokratiska västledare alla vara ohållbart primitiva och otillräckliga för mänsklighetens bästa utveckling. Borges födde bloggarens ännu outtalade mix av antikapitalism och filosofisk idealism som först bröt igenom några år in i pysslandet med Sideriska siktet.

Från "Labyrinths", den första Penguin Modern Classics urval av noveller jag läste ganska prick i mitten av 80-talet (gjorde sådant intryck att jag köpte den till bokhyllan i maj 1987). Här är början på baksidans reklam:

The stories, essays and poems written by Jorge Luis Borges of Argentina "suffices for us to call him great" as André Maurois writes in his preface, "because of their wonderful intelligence, their wealth of invention and their tight, almost mathematical style."

*****

Men verkligt intressant för den svenska måncykelns start är det som Riksbanken i sin korta historielektion kallar "Novemberrevolutionen 1985". USA:s och Storbritanniens nya aggressiva kapitalism spred sin sjuka över världens länder och Sverige föll också till föga. Ett redan obildat och svältfött svenskt folk kunde plötsligt låna ohämmat till boende, och oerfarna själar förköper sig i det för vilket hjärtat klappar. Med lånade pengar bjöd folket över varandra och boendet blev dyrare.

Underklassen belånade sig och hjälpte resursrikt folk bli ännu rikare. Nu är de där igen, fastighetsägarna och söker införa fria marknadshyror och driva ut alla som inte är rika från städer eller stadsdelar de rika med lystna ögon till tillföra sitt elitsystem. Samtidigt är de måttligt intresserade av nybyggnation eftersom det skadar kapitalismens väsen. Ett underskott på marknaden gagnar den som redan har. 

När nu vänstern självdött i ett Sverige med en mer än normalt korkad befolkning (attackerad av smartphone-monstret sedan många år), lär Överheten lyckas söndra landet i fattiga getton och rikemansditon. Det pågår redan social dumpning av oattraktiva medborgare i vissa kommuner, kan man läsa (lagom mycket) om i tidningarna. Hur kom Sverige att bli ett sådant avskräckande exempel på ett skitsamhälle?

Sveriges död tecknas på ännu ett sätt och fascinerande nog kan vi spåra döden direkt till Sverige-kartans Måne, folkdjupet, hushållens och de fysiska hemmens planet. Eftersom Månen ("det interna") står i 7e huset, ett hörnhus, finns en paradox. Visa hörnen kommer saker till individen eller landet och svenskarnas är i princip bara ett hopplock trender som kommit till oss utifrån. Är detta det astrologiska omen som förklarar varför vi är så generande amerikaniserade? Så här såg sannerligen inte nationalkartan från 1809 ut, så 1974 års horoskop cementerar uppenbarligen den långsiktiga effekten av USA:s intervention i Europa under 2a världskriget.

Men man måste betrakta svenska folksjälen som en ren importskapelse från USA. Månen har också ett fundament. Och denna lunära disponent sammanhänger som ett djupare budskap. Här är det Vädurens härskare Mars i 8e huset för "innestående ond karma". Denna djupare sida är dold med mindre men forskar djupt och bloggens förslag är att fattigdomen som ledde till utvandringen till Amerika förklarar denna bas, som dock går djupare och längre tillbaka. I denna landets smutsiga byk finns spår som pekar på de rövande tjuvar vikingarna var och som fortfarande kan ses i Kristerssons extrema själviskhet. Låt SD hållas så länge de inte fuckar med honom!

Hur nämnda formtopp för svensk tennis kunde gynnas av att "ond karma" verkade i bakgrunden är något att fundera över! Var det för att kampsport, man mot man, är i grunden ett uttryck för det onda? (Mars, "den lilla illgöraren")  Romarna skrek hänfört från läktarna när kristna martyrer slaktades på deras arenor. Kollektivet/folksjälen var för blodspillan.

I den skärpta introduktionen till indisk astrologi, "Light on Life" menar författarna att av det obeständiga begärets Vattenelement (husen 4, 8 och 12) är det bara 8e som kallas "ont", 4e huset anknyter till Passionens kvalitet, men i 8e har begäret blivit en dålig vana (Mörkrets kvalitet) och 8e huset (Skorpionens naturliga hus) visar hur de låga själsnivåerna kan driva oss runt i kretsloppet, från död till död. 

Bäst i det avseendet är faktiskt 12e huset, naturligen kopplad till Fiskarna och slutet på ett varv i zodiaken. Det enda Vatten-hus vars naturligt korrelerade tecken går i Ljusets kvalitet och ger även instinktsdrivna människor en klarsyn som genomskådar de vanor och konsumtionsmönster Överheten söker hålla befolkningen fast i. 

Vi lever i ett demoniskt system på alla sätt och därför kan en kapitalistisk regering aldrig göra något gott för mänskligheten. Sådant är vänsterns svek när det först överger tänkandet i metafysiska dimensioner och sen som svenska Vänstern t.o.m. får beröringsskräck inför ordet socialism (det närmaste jordiska statsskick man kan komma änglarnas/människosjälarnas samvaro i Himmelen).

En planetär cykel sägs starta på maximum för att klinga av under åren som följer (har inga bevis för detta), men visst var detta bara några stickprov. Ämnet är fascinerande och för en historiker OCH astrologiintresserad säkert en veckas arbete och inte som här en eller ett par timmars skrivtid...

Det krävs god fattning för att inte tappa bort viktiga delar vid tolkningen. Här glömde jag helt adressera frågan hur ett folk i Passionens våld fungerar om Månen baseras på en disponent som sitter fast i Mörkrets rigida kvalitet. Det drar rimligen ner betyget för "det svenska". Dock har det ämnet behandlats separat på många andra ställen, säkert under taggar om "3 kvaliteterna", "svenskhet" eller "Sveriges horoskop" ...

 *****

Hur man löser man då upp bindningen till det folkliga månmedvetandet och återvinner sin identitet som en fri själ? 

Romaren Plotinus konstaterar att bara meditation (kontemplation) kan göra människan medveten om att hon är mer än pöbel, mer än statens objekt för dess hjärntvätt:

”Kontemplation enbart är och förblir immun mot [samhällets störtflod av] besvärjelser eftersom ingen som är själv-dirigerad kan förtrollas. För han är EN och det han kontemplerar är sig själv och hans skäl är inte grumliga utan han gör det han borde och skapar sitt eget livsverk”
Kort citat från ett längre resonemang om besvärjelse via magi, musik eller yttre influenser i allmänhet (ett annat brottstycke ur samma traktat här). Plotinos låter som han just lärt sig om Österlandets distansering från förtrollningens skenvärld – maya - som kommer under mången falsk flagg, inte minst politik. Den jämställer filosofen som lika outvecklat som dragningen till sex! 

Plotinos var den sista betydande ledaren för Platons akademi men skillnaden med grundaren 500 år tidigare är tydlig. Västerlandet kunde ha utvecklats så mycket bättre om inte makthungriga kyrkomän rört till allt:

https://afkimel.wordpress.com/2015/01/27/the-canons-of-the-synod-of-constantinople-543/


Inga kommentarer: