Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 maj 2024

Sverigehoroskopet och utförsäljningen till USA

Bloggarens tidigare mödor att hitta ett nytt nationalhoroskop för Sverige i samband med NATO-anslutningen kan ses som en nyttig förövning.

Alla dessa Sverigehoroskop efter USA:s påstötning om NATO

Självklart är det som DN:s allt mer politiska tv-recensent Croneman skriver om - regeringens snara beslut om ev. bifall av DCA-avtalet - som är det perfekta och kuppliknande tillfället för landets "förnyelse". I det förväntade "ja" där Sverige viker ned sig under sin nya Överherre ligger självklart Sveriges "lilla död" (som den här bloggen ordat om i flera år).

https://www.dn.se/kultur/johan-croneman-obegripligt-snomos-av-ebba-busch-om-sveriges-sjalvstandighet-i-svt/

Två vakna röster i AB har redan öppnat ögonen på dess läsare, men det är väl att Croneman söker väcka de bortkollrade svenska borgarna också. Avtalet som Jan Guillou och bara häromdagen Mikael Nyqvist fingranskat finns här:

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/militart-forsvar/avtal-om-forsvarssamarbete-med-usa-dca/

Med omröstningen i juni (datum ej satt) kommer DET NYA SVERIGEHOROSKOPET som ersätter det gamla (Regeringsformen 1974). Givet milstolparna så här långt lär ingen upplyftande karta resultera. Spekulativt kan man ta midnattstimman 1 juni som en "container". Inom detta övergripande omen kommer Tidsherren att finjustera, men som öppningsdrag är utsikterna för Sverige under USA:s överherravälde KOLSVARTA!

Eld/Jord-friktionen visar att Sverige nu
VILL KRIG
och därtill förlora! Självhat?

Jag lämnar kartan nästan utan kommentar. Den med ögon att se (och kunskap om hinduisk astrologi) hittar snabbt de skriande friktionerna. Räcker att säga att den expansiva Jupiter är ascendenthärskare men här står i Fiendens och Olyckans 6e hus. Sverige löper här risk att bejaka historiens stora förlorare som sin nya övermakt!

Kuriöst är detta i stort en upprepning av 1809 års svenska horoskop (8 taggade inlägg): Solen i jordbundna Oxen och Månen (folket) i "de som får offra sig"-Fiskarna. Men den här gången är det Solen (ledarskiktet) som är uppenbar förlorare i det välfyllda 6e huset för USA:s alla slavar! Jämför den här månadens "övergripande omen" med Rysslands horoskop som också har en svag Sol i 6e men å andra sidan stark uppslutning från sitt folk i Månen+välvilliga Jupiter. 

Det är visserligen att blanda horoskopiska äpplen och apelsiner men skulle nya Sverige drivas av Sol/Jupiter från 6e huset skulle det oheliga monstret USA-Sverige förlora en uppgörelse med Ryssland pga den senares folkliga godhet (och i godheten ligger styrkan) medan Sverige självdog och pånyttföddes som bihang till USA.

Förklaring: det svenska folkets svaghet och hur denna svaghet speglades i 1974-kartans "demokratiska" 10e riksdagshus (månägt men med klen måndisponent, Mars, i 8e dödshuset). 

Kristersson blev vår sista statsminister och en påminnelse om hur egoismen i landets ätit upp en åtminstone potentiellt upplyst folkvilja (1809 års svenska Måne var visserligen fattig och inte särskild bildad, men god). Liten påminnelse förstås att det var regeringen Magda som satte bollen i rullning till följd av landets långt gångna högervridning."Från folket via riksdagen tillbaka till folket" - "What goes around comes around"

Det lär bli ett inlägg till när riksdagen fattat sitt ödesdigra beslut om avtal med den Stora Satan. Märk att skriftliga Merkurius står exakt med Satanshuvudet/Algol i Olyckans hus - det är inte så att det saknas varnande signaler dygnet när världen går in i det vi kallar juni månad...

Inga kommentarer: