Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 maj 2024

USA proxykrigar nu i två led: Ukraina och knähunden Sverige


https://www.expressen.se/nyheter/varlden/har-ratt-att-forsvar-sig-utanfor-sitt-territorium/

Tur för regeringen Kristersson att svenskarna deltar i här krigspsykosen. Annars skulle folket fatta att deras vilja att låta Ukraina slåss innanför Rysslands gränser är USA som nu proxykrigar på ännu ett listigt sätt. USA är så panikslaget över egna opinionen att man låter andra dö först istället för att riskera sina egna Försvarsministern på bild har just givit Ryssland klartecken: Sverige (egentligen USA) är nu krigförande och ett legitimt mål för kanske i ett mer uppskruvat skede Rysslands taktiska atomvapen. 

Dvs, om inte svenska folket vaknar och revolterar mot sina ledare och de svenska hök-medier som skapat opinion för Sveriges svanesång. Men varför skulle Månens folk revoltera? Det är som nyss nämnt perfekt duperat av Överheten och t.o.m. tar som (virtuella elftehus-) ideal de dekret som utgår från huvudstaden. Alla svenska medier presenterar den här nyheten på ett sätt som undviker att koppla den till att USA i praktiken redan styr svensk krigspolitik, t.o.m. innan DCA-avtalet godkänts av riksdagen.

Bloggen har inte sagt mycket om försvarsminister Pålssons horoskop eftersom det finns saker som talar för dess duglighet. Samtidigt kan inte mycket sägas, i brist på födelsedag och som snabbgranskningen av egyptologen (också nyss) visade kan en helt acceptabel himmel haverera om "fel planeter" ställer sig ofördelaktigt..

Men här en "naturlig zodiak" som säger minimalt om personen och mer om ödets optioner:

Den snabbtänkta oppositionen mellan Tvillingarna och Skytten utgör det fördelaktiga i den här naturliga kartan som enbart tecknar Världssjälen och den Dharma världen vid denna tid har att förhålla sig till. (Och dharma eller plikt blir naturligtvis "öde" om man förstår vad eller vem som är "the Boss" i tillvaron.)

Världssjälen är indifferent för gott och ont eftersom den är evig (I det eviga nuet utgår karma eller orsak och verkan, allt är EN samtidighet). Det är nere på Jorden vi hittar galna politiker, hökar, som tror de agerar på gudarnas nivå och drar vedervärdig ond karma över sig och hela befolkningar.

Men Pål Jonson har ett omen om en krigshetsare aktiv i Världssjälen vilket med lätthet kan fortplanta sig ner på personnivå. Detta tecknas av de två dubbelriktade pilarna.

Den röda oppositionen är pressande, krig ligger i luften till följd av oklarheten om det är krig eller fred (Mars/Venus) som gäller i fråga om motparten som ser expansiv (Jupiter) ut, åtminstone för den med klen mentalitet: Månen är ju hur den blott sinnliga människan uppfattar saker i Platons grotta där de fallna själarna bara gissar. Faktum är som mån- eller sinnelagskarta är detta ett oroväckande omen för den som är försvarsminister. Även om Månen med Jupiter tecknet ett priviligierat barndomshem är detta omen mycket instabilt pga. oppositionen från både Mars och Jupiter. Redan i barndomen föds den blivande höken pga. omständigheter kartan inte kan förklara. (Jag har flera Mars/Venus-horoskop som inneburit mobbing i barndomen, ett utmärkt trauma för en som senare söker revanschera sig=hök.)

OBS. Många månkartor på bloggen har "låtsats" vara det verkliga horoskopet, men det har bara varit i övningssyfte. En månkarta kan t.ex. se ut att ha en föredömligt stark idealitet (11e huset) men det kanske bara är i en febersjuk människas egen inbillning! (Lunacy!)

Den svarta dubbelriktade pilen tecknar ett annat scenario: den handlingskraftiga och agerande Solen fungerar illa med den reflektiva Månen, eftersom de står inkonjunkt (150°) och visar en livsväg som är destinerad att bryta med dess upprinnelse eller gå sönder - sådan är Dharma (ödet). De som väljer högtflygande karriärer (t.ex. försvarsminister) löper större risk att se ett sådant omen slå rot i deras personliga liv. För gemene man är risken mindre, men dåliga beslut är alltid en risk när Sol och Måne inte har bra kontakt.

Dessutom kan man minnas att Sveriges nationalkarta just nu genomlider den verksamt onda Jupiters storcykel (2020-36), så att ha en störd "jupiter-typ" i regeringen i just denna befattning riskerar ju hela befolkningen!

(Händelsevis har också statsministern Ulf Kristersson en högst sannolik opposition mellan Tvillingarna och Skytten och är således också han en säkerhetsrisk för svenska folket, om de inte så villigt låtit sig förminskas som folk.)

Taggen "kognitiv dissonanse" används här på en högre nivå än den materialistiska psykologin känner till. Särskilt i Sverige torde denna oförståndets störning som inskriven i Ödet, en del av Dharma, vara okänd. Men minns att ni läst om Sveriges "lilla död" först på denna blogg och att det var under försvarsminister Jonson den inträffade, om nu utvecklingen går snett för USA i dess dolda krig mot Ryssland. Hultqvist kom undan med blotta förskräckelsen, som inte hade försvarsministerämbetet för tillfället.

 

PS. Missa inte vad ovanstående Dharma-karta säger i 10e makthuset: demonen Rahu - vem äger världen om inte en låg demon! Eftersom demonen fundamentalt vilar på Saturnus och den senare står inkonjunkt med Mån/Jupiter, mörknar bilden ytterligare. Gudarna må småfajtas lite, men på Jorden ser det värre ut. 

"Sveriges lilla död" har just Saturnus som ytterligare en störning inom ramen för den större Jupiter-cykeln. Både landets sub- och huvudcykel! Jonssons "naturliga karta" tycks ha framträtt i precis rättan tid för att besanna Sveriges värsta period i modern tid.



Inga kommentarer: