Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 maj 2024

SD drabbat av onda stjärnan genom Jimmie + ABBA i Brighton som början på slutet

En ledare i Expressen kommenterar Jimmie Åkessons vanliga knep inför problem: stå med tappad haka och se dum ut som en slött idisslande ko:

Jimmie Åkesson har lett Sverigedemokraterna i 20 år. Men så fort partiet drabbas av skandaler är det som att han plötsligt är ny på jobbet igen. Då känner han inte till någonting om det som har hänt och som för övrigt nog inte är så allvarligt.

Efter lång tid med astrologin kan man tycka sig känna igen att vissa ansiktstyper är knutna till zodiaken och därtill att varje tecken har flera sub-typer. Men lärans snåriga regelverk gör det till rena ormgropen att ägna sig åt ytlig "rasbiologi" och bloggen har i princip lagt ned alla försök att förstå hur det funkar. Framtida genforskning är bättre ägnad att lösa den gåtan. Senantikens astrologi åtnjöt prestige hos de skarpaste tänkarna, men varken Platons akademi eller någon annan kände till djurarternas genom. Motsvarigheten var, lite förenklat, idévärldens former som inpräntade sig i materien. 

Men denna obegripliga medvetandebank bortom tid och rum som mänskligheten fegat ur och ersatt med gudlös materialism som inte fyller människornas liv med annat än tom och ångestskapande tillstånd (hela kulturer byggda enbart på skräpmat bryter sönder samhällen - se Sverige som är ledande i Västeuropa på vår stundande civilisationskollaps). 

Platonismen gjorde en åtskillnad mellan de tidlösa formerna och de verksamma krafter som formar världen som den rullas ut i tiden och "härnedan" i vårt hörn styrde universums logos eller förnuftsprincip och tallösa mindre logoi. Människans form är ytterst generell men via förnuftsprinciperna (som astrologin tecknar) byggs enskilda och detaljerade individer. 

Det astrologin i hög grad glömt där den halvdött degraderats  till meningslösa spalter i veckotidningarna är att den har ett anrikt förflutet bland antika genier av samma kaliber som den nyligen så ikoniska Einstein (världen har inte lyckats hitta någon ny sinnebild för geniet eftersom den matematiska fysiken står och stampar med sin kvantmekanik och inte får ihop något nytt paradigm).

Men en aning om hur hela kosmos betraktades som en AVBILD av dessa osynliga förnuftsprinciper - detta kosmiska genom - får man av den skandal Jimmie Åkesson och hans Sverigedemokrater just är efter Kalla Faktas avslöjandet av trollfabriken. Att studera planeternas rörelse genom zodiaken är som att zooma in på detta uråldriga genom och se hur "basparen" organiserar sig och resulterar i avslöjandet hur långlivad den onda karma är som bloggen hänvisat till som det onda blod svenskarna har med sig ändå sedan vikingatid och som bara blivit värre sedan Gustav Vasas stat lade sig som ett reglerande lager över det som i grunden var en ohälsosam utveckling av folksjälen.

Inför partiets trollfabriksskandal som Sverige torde vara hjälplösa att hantera (landet är nu dött eller som bäst en avfyrningsramp för amerikanska atomvapen och gissa om USA har det i sig att starta ett krig i väst när omständigheterna så medger - allt för den västerländska typen av frihet som många länder bittert fått erfara. Bloggarens senaste tanke är att civilisationen börjar vandra österut igen. Skandinavien och brittiska öarna fryser inne när Golfströmmen stannar av samtidigt som den tinande tundran formligen ropar "kom hitåt, kom österut, här är morgondagens civilisationshjärta, finansnissarnas London finns inte mer."

Den expansiva makroförändraren Jupiter rundar zodiaken på tolv år, och som "sjätte himlen" representerar den en kosmisk omgörning. Jupiter är den värld vi ser, ökat välstånd eller skeva perversioner i länder där de rika blir rikare och den vägen gräver sin egen grav. I det osynliga finns förstås "sjunde himlen" eller Saturnus och detta är den högsta bland förnuftsprinciper och återspeglar den egentliga intelligensen - Gud som den stora arkitekten. 

Om dystra klimatförutsägelser slår in och bara en tiondel av mänskligheten återstår på Jorden 100-200 år från nu, då är det Saturnus som skapat en ny snävare kartritning som Jupiter inifrån vår värld anpassar sig till. Jupiter är alltså sinnebild för antikens idé om en Världssjäl - Plotinos ledde den förnyade akademin i Rom på 200-talet och kallade Världssjälen - en gud! - och kallade honom Zeus, som i det nu svunna klassiska Grekland. (Ingen romare kändes vid sitt tölpaktiga språk utan skrev och talade kultiverad grekiska. Grekiska höll ihop Romarriket, som engelska håller samman delar av dagens värld.)

Vad har då detta med Jimmie och den svenska trollmentaliteten att göra? Jo, några få politiker är födda som skönhetsfläckar i folksjälen och Åkessons födelsedygn ser Solen gradexakt passera den onda och bedrägliga stjärnan Algol i penning-kreaturet Oxens 3e grad. Och vilken bättre tid när Satan lurar sitt offer på hela framgången genom att avslöja Åkessons låghet. 

Algol kan också skapa en viss dumhet och SD som trodde sig så smart gick rakt i fällan och avslöjades, Jo då, detta är Algol-tider när Jupiter-bubblan spricker - minns att detta är Jupiters storcykel (2020-36) i den hinduiska ödesläran och om en nation har en korruptionsbenägen Finansman eller framgångssökare, är en Jupiter-transit förbi den onda stjärnan en bra tid att hålla ögonen på. 

Svenskt näringsliv hade genomskådat den loja Oxens favoritämnen perfekt, mat och pengar, när de bjöd den Algol-drabbade Jimmie på affärslunch och genast fick honom positiv till vårdvinsttänkandet. Och med honom följer svenska folket som nu bränner skattemedel till okynnesbesök på nät-KRY och andra privata och vinstdrivande verksamheter. Sverige är ett dårarnas hus och många inlägg har redan studerat den prominenta folkliga Mån-Väduren och dess svaga bas i Mars-i-8e.

Svenska folket har en djupt sittande smärta enligt nationalhoroskopets Mars som känslobas. Detta är baksidan av Mars som hetsare, troll, omoralisk, rövare. Kort sagt, den inbillningssjuka svensk som har sin egocentriska hälsofixering som pseudoreligion eftersom egot aldrig kan nå speciellt högt i sina tankar, detta är den dåliga karma som lever vidare och är landets kollektiva karma sedan dess glansdagar som båtbyggare och rövar-vikingar.

Insikten att skönhetsfläckar syns i ett nationalhoroskop fortfarande tusen år senare, gör själavandringen mer begriplig. Det finns särdrag som inte förändras över en natt, individuellt eller kollektivt. Här är genomet så trasigt att det är svårt att följa sekvensen av nationalhoroskop. Det går inte ens att sätta ett startdatum på vikingarna och Vasa-Sveriges horoskop och 1809 års reformerade land och därefter 1974 (och alltjämt gällande) karta är inte mycket att bygga en "folksjälens historik" utifrån.

Men äldre inlägg har påpekat att Oxen var sol- och venustecknet 1809 och att symboliken passar en äldre tids jordägande elit. Gårdagens jordägare har nu sublimerats till det moderna Luft-tecknet Vattenbäraren och det moderna Sveriges tendens att analysera och sedan imitera saker från omvärlden. 

Max Martin har t.ex. det perfekta horoskopet för den moderna svenskens kliniska förhållningssätt att skapa genom analys och sedan rent maskinell produktion för masskonsumtion. (Likt Sverigekartan har han Sol och intellektuella kalkylers Merkurius i Lufttecknet Vatten-Bäraren. Rationella överväganden bär alltid känslomässiga Vattnet. Den rationelle är en "player" som i usla exemplar spelar med andras känslor.)

Programmet upprepar det anstötliga självskryt och omtag av kommunala musikskolor som förklaring till varför Sverige är "så bra" på popmusik:

https://www.svtplay.se/video/jMd2kgW/secrets-of-swedish-pop

Exportframgångarna är obestridliga men under hela programmet slets jag mellan självpräktighet (smittad av programmets intention) och vämjelse över vilket simpelt propagandatrick jag utsatt mig för. Ovilja inte minst när man inser den djupare nivå av mild politisk styrning som kan effektueras t.o.m. genom något så ytligt som pop. Hyperkapitalisten Ulvaeus, som väl kommer att profitera på ABBA-åren till döddagar, vad säger han om att användas i reklam för "det svenska systemet"? 

Man kan gissa att han är med på tåget, det är en "win-win"-situation för alla inblandade. Minns att den onda rikedoms-Jupiter i Sveriges 1974-horoskop ligger i elitens 5e hus men som normalt kallas "kreativitetshuset" eftersom astrologi svikit sitt uppdrag och blivit avpolitiserad jämfört med antiken. Indisk astrologi är för övrigt noga med att placera "sång och dans" i 3e kommunikationshuset men Sverige-horoskopet låter den onda tillväxtens Jupiter äga tredje så redan där ses risken att landet slirar på orden och troligtvis är avtrubbat och godtroget - Jupiter är inte så noga. 

(Detta är fakta och visar att bloggens nationalkarta stämmer väl. Visst kan teknokraterna när de skärper sig men landet producerar ovanligt mycket skit som inte fungerar som tänkt. Tredje kommunikations- och intellektshuset dras med samma problem som kartans Merkurius som fastnat mellan ont ledarskap och hungern efter stora pengar.)

Lyssna hur många gånger SVT-produktionen hjärntvättar med exakt samma ord: Sverige producerar musik som verkar enkel men döljer stor komplexitet. Försök att ursäkta varför vi är ytliga och ingen filosofi har i landet? Eller återigen bara dåligt intellekt bakom produktionen? Det är självskryt som dessutom knappast gällde all musik som hördes i programmet. Dr Albans gamla hit "It's my life" är medryckande på dansgolvet men "komplicerad"?

I 1809-års horoskop (f.n. 8 taggar) är rikedomens (god eller ond) Jupiter inte en framträdande del. Solen och Venus står visserligen i lyckligt lottade 5e huset men så är Venus heller inte stora pengar utan välmående på mindre skala. Vad verklig jupiterisk rikedom landet nu förfogade över var ont utsäde: Mån-Fiskarna med en verksamt ond Jupiter (redan vid den tiden) omvittnar ett självuppoffrande folk som är uttryckliga förlorare till följd av landets fattigdom och herrar. 

Den som läser fortsättningen i 1974-års karta ser att läget om något förvärrats för Månen (den enklare delen av folksjälen), även om eliten tagit sjumilasteg via Solen och Jupiter som nu imiterat en viss intellektualitet från omvärlden och kombinerat med gamla tekniska traditioner (båtbyggar-vikingarna). Man kan använda nationalkartorna och föreställa sig hur egenskaper kommer och går över långa tider, guppar upp och ned. (Man får generalisera eftersom allt inte alltid funnits).

Jimmie Åkesson representerar botten av nationalsjälen - en femtedel av befolkningen och den elit som vet hur man bedrar massorna via propaganda - och hur begripligt blir det inte att Israels schlagerbidrag fick svenska folkets enda 12-poänare. Israel föddes med Satans stjärna Algol som en bedragare eller frestare eller illgörare och samma omen gällde då Jimmie föddes: Solen konjunkt Algol. Eftersom Jupiter är "sjätte himlen" som fyller ut och antar den form som dikteras från sjunde himlen (formgivaren och arkitekten Saturnus) är det stora saker på gång när Jupiter passerar förbi Algol - en kort period vart tolfte år. Svenska folkets röst för Israel är exakt som ett duperat folk skulle rösta. 

SD själva har ju för tydlighets skull blivit Israel-kramare för att lura högern att det är på samma sida. Antisemitismen av igår har bytts mot folklig islamofobi. Det är just denna falskhet man kan räkna med från Algol och testar trovärdigheten och Jimmie och de som lånar honom sitt öra har har NOLL av den varan. 

Eftersom den svenska nationalsjälen (Månen baserad på Mars-i-Oxen) också gäller som allmän symbol för "inrikes affärer" inser man snart att Sveriges nya ytlighet föddes i februari 1974 fånigt nära i tiden ABBA vann schlagern med "Waterloo" och poppifierade ett trött tävlingsformat. Några gånger har astrologin klingat klockrent och tack vare en årsfärsk artikel i tidningen Vi kan ABBAs segerögonblick återskapas. Framförandet 21.00 i all ära men det är segerögonblicket som gäller. Om tv-sändningen var över 23.30 verkar det inte orimligt att rösträkningen var klar och redovisad 23.00 och då resulterar en Vågascendent i Brighton, motsvarande det nyligen pånyttfödda Sveriges egen rollmask. Bättre blir inte astrologin!

Björn som likt en slav hängt upp sitt fortsatta liv på att repetera ABBA in absurdum hänger dessutom tajt ihop med himlen segerkvällen: hans karta har märkliga axeln som både drar mot girighet och armod, Jungfrun/Fiskarna. Segern vid elvatiden via 24 Sol-Jungfru/24 Mån-Fisk och i Björns horoskop 21 Mån-Jungfru/24 Merkurius-Fisk. 

Hans födelsetid är okänd men man kan skapa en hypotetisk ascendent genom att flytta fram Månen till 24e graden - i högsta grad i Ödets spindelnät, det kan man se av det liv som följde! Och nu blir det intressant: den typiskt musikaliska och poetiska Månen på en Jungfruascendent passar bra och lutar starkt åt hans naivitet som slog över i religionshat efter 9/11. En låg variant av Jungfrun - trälens subtyp - överreagerar på all dramatik det är dess funktion i zodiaken som tillskriver sjätte platsen "olyckan" men pga. de dåliga oddsen också hungern efter framgång som ger trygghet.

Men heller inte en Vågascendent i tecknets första tredjedel sitter fel, tecknen steg långsamt vid denna tid året och det är Vågen i 8e graden redan när ABBA framför sitt numer kl 21.00. Det finns en blid känsla över Björn som påminner om Vågen och eftersom Månen då hamnar i 12e förstärks den introverta sidan (han funkade inte då och inte nu heller i platåskor sjungande Rock Me, försöken att rocka var ABBA:s svagaste sida). Att Vågen ger udda resultat via ascendenthärskaren Venus motsägelsefullhet är det inte tu tal om. Venus är "upphöjd" i Fiskarna (offerläget) men samtidigt nedsänkt i olyckans 6e hus. ABBA:s många vemodiga texter?

Med Venus i olyckans hus tänker jag på att han upprepat valet av en "blond Agnetha" även för andra och tredje hustrun och jag har en karta med Vågsascendent med Mån-Fisk som också förbrukat partners. Vederbörande har också avverkat tre män i sitt liv (en vacker f.d. modell men problem att få Vågen att fungera harmoniskt. 

Joni Mitchell hade också mixen av Våg/Fisk och levde på sin tid ett fritt (osedligt) Kalifornienliv med otaliga relationer. (Tvillingascendent placerar Mån-Fisken på topp - extremt lättrörligt.) Våg/Fisk bildar en dissociativ 150-gradersvinkel vilket tyder på dålig integration mellan handlingar och reaktioner och om Mån-->Sol är livslinjen kan anas abrupta brytningar om något av tecknen har ett prominent hörnhus (som Jonis Måne i 10e).


Eftersom finalen följde så tätt på regeringsformen ser man vilken medvind landet har och tidpunkten visar att dessutom den jupiteriska lagerkransen i 5e lyckosamma huset pekar ut Sverige som vinnare. Det skulle vara osannolikt att något annat land hade lika bra förutsättningar, Venus ljuva toner och Jupiters expansiva, nästan explosivt upptempo "Waterloo"

Men få om ens någon har insett att detta "waterloo" också var när Sverige inledde sin femtioåriga resa mot en intern, nationell död (Sveriges Lilla Död 2022-25). ABBA sjöng på engelska och här är vi 2024 med en fullständigt havererad och ordfattig svenska. Jag såg en rubrik i AB där skribenten valde ett uttryck på engelska i rubriken trots att svensk motsvarighet för en gångs skull var både kortare och snärtigare. Då har folksjälen förfallit rejält...

Hur kan man välja bort "tysta gest" eller
t.o.m. "diskreta gest" och föredra engelska?


PS. För Jupiters transit förbi Algol, se också Värd för schlagern mitt under "Sveriges Lilla död"

PS2. ABBA:s framträdande är en luring! UK hade påbörjat sommartid men Sverige saknade den finessen. Tidningen Vi:s två tidpunkter behöver därför inte korrigeras på något vis. Tid + 1 timma (rel. GMT) gäller i båda länderna.

Inga kommentarer: