Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 maj 2024

Omedelbar respons

Nerviga missljud och omotiverad arrestering av civila när försvaret förväntansfullt tränar krig mot Ryssen och låter amerikansk trupp passera från Norge mot Finland genom  norra Sverige under någon vecka i övergången april/maj 2024. 

Här passar den hinduiska metoden utmärkt. Även om försvaret inte vill ge närmare uppgifter, där astrologin ofta vill ha exakta klockslag, räcker det utmärkt att veta hur Vimshottari-metoden förutspår Sveriges undergång 2020-36 till följd av Storfinansens (läs: det militär-industriella komplext) ökade roll (och motsvarande decimering av befolkningens tankerörlighet). 


En närmare inzoomning i tidsflödet som det interagerar med Sveriges medfödda öde berättar dessutom att maximal dödlighet för landets besluts och gränsdragarförmåga gäller under den första subcykeln ägd av gränsdragaren Saturnus. (den mentalt handikappade regeringen Kristersson!)

I Sveriges fall är Saturnus natalt ytterst svag vilket ger svenska politiker som ynkliga offer för ljusskygga intressen identifierade som "onda och expansiva jupiterianer" (exakt den bild av USA Putin pekar på, Jupiter är en expansionist eller "globalist" men USA nämns aldrig, enbart Ryssens nyvaknade anspråk på ett storstilat imperium). 

Eftersom Saturnus kopplas till döden döpte jag subcykeln till "Lilla Döden" (varande en undercykel och inte storcykeln (maha dasha) som visserligen står på tur fr.o.m. 2036 och där jag inte kan bestämma mig för ett Tredje världskrig eller någon aspekt av KlimatKatastrofen som rör norra Europa. Poänglöst att sia när världen är så här skakig... Notera ännu en gång hur Sveriges 2020-36 sugs in i och inbillar sig vara en del av någon form av globalist.

Nå, poängen med denna lilla övning (inte "Immediate Response", dvs Sverige som transitland för nya inbillade världsherren Nato - ond frihets-Jupiter, ytterst USA) var att studera vilken som var tredje nivån den korta perioden april-maj. 

Händelsevis är detta andra halvan av det ytterst självdestruktiva ledarskap Sverige drog på sig i och med Regeringsformen 1974 där både ledningen (Solen) och storfinansen (Jupiter) blåste svenska folket på verklig demokrati. Jämför kritiken mot Ulf Kristerssons oförmåga att sätta ner foten sedan högerextremisternas terror för - ja, är det inte en vecka sedan? Just som Solen (tredje cykelnivån) glimrade till som ont omen om landets olagliga ledarskap/Sol?

 Horoskopet för högerextremisternas attack (24/4):

Ketu som demon (tilläggsstudie i transiter)

Det händer inte ofta att (faktiskt kanske bara en gång i ett lands livscykel) att ont ledarskap och stora men onda resurser samtidigt är aktiverade i denna cykellära och pekar tillbaka på landets medfödda potential till dekadens. Är det inte något slags kosmiskt skämt att Sverige är värd för Nato:s "omedelbar respons"-moment just som terrorhögern angriper ett möte och  Ulven Kristersson åter visar sin oförmåga att tillräckligt snabbt svara på och hantera verkligheten. Istället representerar han och justitieministern (han med noll koll på "polisläckorna" och allmänna kappvändaren Åkesson inte att förglömma) en framväxande repressiv fasciststat! Sånt är läget i det lilla. Men samtidigt duperas svenskarna genom den övergripande mediefixeringen  av våldsläget som syftar till att oroa medborgarna och främja den framväxande statsfascismen.

Men denna murkna förvirring hur man än vrider och vänder på landet, siade Sideriska om redan före beslutet att ansöka om Nato-medlemskap. Sverige är redan dött enligt bloggarens jämförelse av de astrologiska omina och händelser. 

Att Vimshottari-metoden bränner till nu under Sveriges nya roll som knähund till vad som kallas Nato men väsentligen är USA:s idé om hur världen ska styras, är en träffsäker aktivering av allt det sagda. Tänk om momentet "Omedelbar respons" faktiskt satte sig i rörelse den 24/4, vore inte det ett ominas Omen? En veckas totalt fokus på det som borde vara ett gott ledarskap (Solen) men en falsk kung stödd av en svensk elit som sedan länge tillhört den Mörka sidan...


Tillägg dagen därpå. Det som här dramatiskt kallats glidningen mot fascism i landet råkar sammanfalla med en DN-publicering 1½ dygn senare. Givetvis (tidningen är borgerlig) nämns även (s) för att inte "Tidö-regeringen" ska tvingas bära hela hundhuvudet för landets svaga ledning (i det gamla Kina tvingades myndighetspersoner leda runt en get, det ultimat förnedrande då och i den kulturen):

https://www.dn.se/debatt/svenska-regeringar-hotar-att-binda-mediernas-hander/

Debattartikelns punktlista är en stilstudie av idioter som försöker agera politiskt, flera av punkterna fick mig att skratta (uppgivet): "Att kväsa debatten är sällan en bra metod för att försvara fri debatt." Det är rena vansinnet och dessutom en perfekt illustration av Sveriges defekta Saturnus (gränsdragare/inskränkare) som just nu är den dominanta subcykeln ("lilla döden").

 Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke hade då redan publicerat sitt, men kanske väl tekniskt:

https://www.expressen.se/kultur/ide/nu-hotas-journalistiken-av-svenska-domstolar/

Inga kommentarer: