Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 maj 2024

Mer studium av NATO-hökar och UFO-intelligenser ...

DN-foto av Roger Turesson

De stekta sparvarna flyger in munnen och det är bara att prova deras tuggmotstånd. Krigspositiva (minst sagt) Bonnier fortsätter leverera personporträtt på hökar från andra länder och efter den galna passionens amerikan Frederick Hodges (i Expressen, horoskop här) serverar nu Bonnier-DN Rob Bauer, en holländsk amiral och NATO:s högste militär. 

Notera: "militär" och inte ideolog. Man kan därför räkna med ett begränsat perspektiv och när Rob Bauer understryker det allmänheten ska tro, att NATO enbart är en försvarsorganisation, är detta inte det högsta tillgängliga perspektivet. För direktivet bakom detta ståhej är ju att USA en gång för alla vill knäcka Ryssland. 

Märkligt att inte nederländske Bauer är inläst på vad USA:s politiska höjdare sade redan i Ukraina-krigets inledningsskede... Bidens famösa uttalande om att blöda ihjäl allt motstånd mot USA:s "säkerhetstänk för Europa".

Jag sparade den omdömesgille Hans Blix ord från samma DN i höstas:

'Man måste ju ändå försöka begripa Putins agerande [mot Ukraina]. Där menar jag att expansionen av Nato spelar roll. Nato började ju som ett nordatlantiskt försvar. Sedan har denna Nordatlantpakt kommit att dominera Östersjön. Och nu snart kanske Svarta havet också. Om jag kliver in i Putins skor kan jag förstå att han och Ryssland känner sig inringade'

Och tänka sig! Det visar sig att också amiral Bauer representerades av den bara alltför typiska "galna passionen" på sin födelsedag. (Här blir exakt klockslag viktigt för att avgöra hur drabbad individen är.)

 

Hinduismen hävdar inte att Rajas Guna (en kosmisk grundkvalitet, del av den första treenigheten) är galenskap i sig, den mänskliga arten sorterar under Rajas men problemet är att Passion är detsamma som inbilskhet. Passionen är den obestämda zon där Ljuset och Mörkrets möts och där mänsklig erfarenhet blir till och skepnader går att förnimma tack vara kontrastverkan. Passionen påminner om det mer kända hinduiska begreppet Maya, världen är en illusion och bara en sämre kopia härledd ur det Platon (säkert genom indisk påverkan) beskrev som Idéernas värld - där allt finns i en renare form. Människans Form finns på högsta ort men om vi ska ha fem fingrar eller fyra (som våra kusiner utomjordingarna) avgörs på lägre verklighetsnivåer. Allt utifrån den större vishet människan en gång besatt.

Österlandets tänkande skapade Västerlandet som tackat genom att köra allt verkligt vetande i botten. Den siste store ledaren för Platons akademi var Proklos (400-talet). I hans avancerade metafysik, baserad på idel triader eller treenigheter (minns att Platon långt tidigare sett atomerna som byggda av trianglar), kommer i Livets triad det faktiska livet först som tredje steg, inte olikt den indiska tanken att Passionen är mixen av de första två komponenterna. (Astrologin gör flitigt bruk av triaden, men utan filosofi tänker man inte så mycket på den saken.) 

Från Proklos till diskussioner om astrologin som bara söker teckna grundprinciperna inne i Världssjälen (den själ dagens mänsklighet likt primitiva apor stirrar upp mot som en världsrymd eller som ännu mer korkade apor försöker erövra ytan av - Elon Musk och hans vision om att sätta fot på Mars).

Det är Passionens fyra tecken, Väduren, Krabban, Vågen och Stenbocken som indikerar fortplantningsprocessen som håller själarna trollbundna och låsta till kretsloppet och en värre skada än den universum har i beredskap vid Rob Bauers födelse kan knappast tänkas. Krigaren Mars i Krabban är i sitt "fallna" läge eftersom Krig i Husfridens och Trygghetens Krabba är en så ensidig bild av vad Mars handlar om. Inte undra på att Bauer köpt myten om att NATO bara är till för fred och försvar! 

Han har krigets Mars krypande inuti sin kropp och känner sig kallas att vara en av dem som kontrollerar och reglerar denna överutvecklade alarmism, Mars-Krabban är extremt känsliga och nästan söker anledningar att få sätta igång Naturens alla försvarsmekanismer (lika dödliga som dess attackmekanismer). Men verkliga problem blir det först när placeringen anknyter till annat i horoskopet och se med vilken fruktan och defensivitet Mars skadar balansens Vågskålar. Inte pålitlig som domare utan här kan månens faser skapa dagar då individen är farligt omdömeslös. Här är en distinkt varning för att instinktiva Vatten grumlar Luftens intellektuella klarhet.

Således en klassisk patriot eller Europavän som gärna startar ett tredje världskrig som del av en hjärntvättat folkmassa: irrationell instinkt snedvrider perspektiv och världsbild. Han är som vilken räddhågsen borgare som helst (bakom sin skyddande stadsmur), bara med lite mer makt att skapa ofred än de flesta. 

Viktigt med Mars funktion i astrologin är att den kan representera hjältemod (Mars härskar i Väduren) men i huvudsak sänker den tanketaket - perfekt för ett särintresse som en hög NATO-militär som lever för att ta order och sedan effektuera dem. Jag har noterat att även Mars i Luft visserligen sublimerar energin till det intellektuella men likväl skapar intellektuell turbulens och risken för förhastade omdömen. Bloggaren tackar sin lyckliga stjärna för att hans Sol+Mars i Luft får mothugg från Månen+Saturnus som söker kontrollera och tämja eldhalvan. Ibland rusar elden iväg och det är då bloggens få läsare tvingas utstå inlägg som aldrig blev språkkontrollerade och rättstavade...

Sverigehoroskopets Mars (i Oxen i 8e onda huset) är så defekt att det inte är märkligt landet låtit sig dras in i den här uppgörelsen USA/Ryssland lurat delar av Europa av delta i. Hitlers galna Passion (ja, tydlig på den kartan också!) visade sig leda fram till ett potentiellt tredje och sista världskrig och det tycks vara Rajas guna som leder mot avveckling av nuvarande fas av mänskligheten.

En ny art kan stå för dörren - det har varit märkligt stirrigt och obeslutsamt i frågan om UFO:s det senaste årtiondet. Inte bara Pentagon (där det tycks pågå inbördeskrig mellan olika fraktioner, de som vill släppa mer information och de som inte vågar riskera USA:s inbillade överhöghet i världen genom att dela med sig), utan också helomvändningar även från andra länder som Japan. (Tidigare förnekare men medger nu att de också registrerar UFO-händelser). 

För att inte tala om enskilda höga politiker i olika länder som kommit med märkliga yttranden om att "utomjordingar" redan tagit kontakt med ledande regeringar på Jorden. Foliehattsserien "Ancient Aliens" på amerikanska History Channel (kabel-tv) innehåller mellan skitavsnitt som bär de tidiga jönsarnas prägel sällsynta avsnitt som är välgjorda och man slipper alla höra idioterna härleda minsta lilla mänskliga uppfinning till "utomjordingar". De bättre episoderna kan vara väl underbyggda, innehåller verkliga gåtor och arkeologiska anomalier och inte minst, går in på politiken bakom det massan får eller inte får veta. (Serien har väl löpt sitt lopp, bloggaren har senare sett repriser.)

Ur detta moras av spännande information blandat med banal idioti har jag funnit uppgiften nästan rimlig att "de Andra" inte vill att världens insatta ledare släpper nyheten om "Första kontakten" ännu av skälet att mänskligheten är för primitiv. Kvardröjande skepsis är att samma påstående var USA:s eget när man beslöt mörklägga UFO-rapporterna med hänvisning till risken för "allmän panik". 

Så hur trolig är den uppgiften att aliens ber världsledare ligga lågt i väntan på att mänskligheten evolutionärt ska skärpa till sig? Minns dessa tokiga evolutionsbiologer som när det passar hänvisar till att mänsklighetens gener inte är anpassade till den moderna världen, att vi fortfarande lever ute på savannen! Jag lyssnar inte till ett ord av evolutionsbiologens sagor, de har trängt ut gamla och viktiga sanniningar i mytens form och ersatt med sina egen lama fantasier. Samma skepsis bör man hysa till allt NATO-hökarna säger.

Om alla UFO-siktanden över världen (och de är många) är till för att mjukstarta en ny och vettigare mänsklighet än NATO-folket och alla hökar är metoden som utomjordingarna föredrar, är det då Passionen som gör arten ovärdig att ingå i en större kosmisk gemenskap? Själva den Passion som definierar det biologiskt reproducerade djuret människa är alltså skälet att UFO-folket håller sig avvaktande? Då kommer arternas möte aldrig att ske eller UFO-fenomenet tillhör enbart dem med ett mått av Ljusets kvalitet i sina horoskop.

Morgondagens mänsklighet kanske kommer odlas fram genetiskt bara forskningen klarar att mappa de tre kvaliteterna mot det man nu vet om genetikens betydligt lägre och därför mer komplicerade system... Möjligen krävs en större civilisationskollaps innan nästa eras rasbiologer sjösätter den planen...

Hökarnas koppling till Mörkrets kvalitet (Tamas guna) som dryftats många gånger, är en annan psykologisk dimension och diskussion (notera hur "proto-ontologi" i ett senare skapelseskede återkommer som psykologiska kvaliteter). Det är de minst företagsamma, som naturligen sjunker ner i mörker och okunskap som skriker värst på upprustning och anslutning. 

Mörkret är grunden för all konservativ mentalitet och om inte universum var som det är enligt den gamla indiska kosmologin, skulle en värld av enbart Ljus vara det man önskade alla (Sattva guna)! Klara, medvetna och inte ett "troll" i sikte eftersom ingen är så inskränkt att gå på desinformation i en sattvisk värld.

I Sverige har dock Lögnens ande tagit sig ändå in i kärnan av den borgerliga regeringen. Och Sveriges dominanta kvalitet är naturligtvis tamasisk, mest benägen av alla platser att självförvållat låta sig duperas. Ljuset styr alltid horoskopets 9e filosofihus för exceptionella god omvärldskunskap, men på den här punkten är Sverige stendött. "Sveriges lilla död 2022-25" enligt hinduisk lära om ödets cykler är åren när det här landet lät sig luras en gång för mycket till följd av sin inskränkta filosofiska förmåga. Alla utan en handfull medborgare kan ta åt sig.

 

Extraspaning

Var namnet Giuseppe Conte snappades upp har jag glömt. En italiensk jurist och fd premiärminister som rekommenderat fredssamtal med Putin istället för NATO-hökarnas monomani: vapen och mera vapen och NU (Bauer, m.fl.). 

Högintelligente Conti 2018, fotot
visar merkurierns typiskt
"överrörliga" minspel

Contes karta ser märklig ut men kan man sina zodiaktecken anar man hur han naturligt och evolutionärt är en högre utvecklad människa än de många kombinationer som mynnar ut i primitiv hök-mentalitet. Och här är det viktigt att kartan får klartecken bara därför att födelsetiden är känd, så att uttydningen av några kritiska placeringar kan finjusteras.

Rakt på sak: är inte norra månoden eller det demoniska Drakhuvudet/Rahu verkligt ryslig, stigande i öster? Här syns ju också krigaren bekämpa Venus!

Tes: det goda vinner alltid över det onda.

Tvillingarna i öster är ett intellektuellt Luft-tecken vilket i sig är en fördel jämfört med primitiva instinktstyper. "Låt oss förhandla istället för att skicka missiler mot varandra". Kriget utkämpat i intellektets domän hellre än grov-fysiskt.

Mars är alltid stark i öster, men är inte bara en naturlig förstörare utan också en "verksamt ond" kraft för Tvillingpersonligheten. (Av nyssnämnda skäl.) Venus positiva härskarläge är Luft-Vågen och därmed också en av Tvillingarnas bästa vänner. Tvillingarna är en älskare och inte en krigare och därmed står det klart att Venus här låter sig betjänas av Mars som energi. Mars går Venus väg: förhandling istället för krigshandlingar.

Men den så ofta överambitiösa demonen Rahu då? Jo, är en av de få gånger den är omvänd till en välgörare eftersom dess fundament är en ypperligt välplacerad intellekts-Merkurius i dominanten Lejonet och därtill ytterligt stark då Merkurius står i sitt eget naturliga 3e intellekts- och kommunikationshus. Detta är en extraordinärt intelligent och lyckosamt födelseögonblick. 

Nu är det visserligen också nymåne i den protektionistiska och jämförelsevis inskränkta Krabban. (Vatten i Passion i den begränsade sublunära sfären blir nationalism och andra "små utblickar" av typen jag är mig närmast och mitt hem eller land är mitt skyddspansar - hökar anspelar alltid på denna vanliga svaghet, vilken ibland staten avsiktigt odlar fram hos sina medborgare, särskilt högern gillar att skrämma folk till lydnad).

Men hos italienaren är är fullmåne vilket bränner bort Månens inflytande (kombust planet) och gör att Solen inte agerar på den irrationella Månens order. Krabbans tecken spelar därför inte något viktig roll här. Man kan lugnt säga att Drakhuvudet ger extra och god kraft åt en som förordar intelligent kommunikation i syfte att nå Venus samförstånd eller fred.

Men ack, hur många människor når den här nivån. Släktet som sådant är Passion och saknar karaktär.

När jag noterade Giuseppe Conti bland cirka hundra kartor som kommenterats "nato" (för eller emot) såg jag kontrasten till amiralen som vill krig-krig-krig, och tänkte inte mer. Men som motbild fungerar italienarens karta även som exempel på Ljusets kvalitet. Rahu, Venus och Mars i sattviska Tvillingarna är kartans styrka. 

En Sol som bränt bort sitt beroende av instinktiva Mån-Krabban är ett märkligt solärt budskap. Krabban visserligen bakgrunden men Solen som sattvisk planet ger här intelligens som söker genomlysa Krabbans begränsning, dess instinktiva vatten och dess provinsiella natur. I vart tecken Solen passerar söker den kasta ljus över sitt värdteckens tillgångar och begränsningar.

Conti som jurist passar perfekt för vad är Merkurius/Tvillingarna om inte intellektet och logikens tecken - mer så än Jungfrun vars härskare Merkurius istället binder till Jord. Tecknet saknar därför Tvillingarnas frihet att intellektuellt ge sig i kast med vad som helst. Jungfruns jordnära disposition kan ibland beröva den allt intresse förutom det praktiska eller prylorienterade... 

Jungfrun utan förmildrande omständigheter erinrar om ateism utan intresse för spekulation - kanske därför Jungfrun redan i antiken klassades som en träl, kuvad under sin husbonde och i princip bara ett verktyg för den rike mannen. Se det svenska sosseriets dominanta torftighet och materliasm utan tro på något högre. Slaven förblir en slav under materialistisk socialism, arbetarrörelsen skapade "arbetslinjen" som nu blivit folkets fängelse. I Sverige berättar morgonradion i skrivande stund att arbetstidsförkortning ska drivas hårdare. Omvändelse under galgen när vi "arbetat och konsumerat" en otippad känsligt balanserad moder Jord intill en gigantisk krasch... Det är lätt förstå om UFO-intelligenserna tycker arten saknar mognad...


PS. Efter att demokratihotet SD fått allt utrymme anknyter igår och idag Solen till den onda Satansstjärnan (Algol) som redan verkade med full styrka i vår värld via den passerande Jupiter (exannsionskraften).

Ingen kan väl förvåna sig att DN publicerar sin intervjun med NATO-amerikanen när djävulens krafter tecknas maximalt? Så klart Jimmies galna respons till Kalla fakta talade om förvillande påverkan från "vänstern", men han ser naturligtvis inte att han redan ett steg tidigare är det redskap Djävulen valt att testa Sveirges högerpartier med. Det är ett episkt sammanbrott vi nu väntar på att alla ska inse men som medierna kommer att söka tona ned. 

Troligen kommer världspressen att uppsnappa det här förr än vi själva, alla medskyldiga till "Sveriges död" (en effekt av Sveriges intellektuella och filosofiska tomhet).


Inga kommentarer: