Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 maj 2024

Rysslands dominanta planet, Mån-Jupiter, Venus eller Saturnus?

 


Trots ett antal inlägg om Rysslands i grunden passiva horoskop lever västvärldens politiska bedömare i det förflutna och det demoniskt anfäktade psyket kan naturligtvis inte bedöma den som låter sig styras av minnen (hur kan de ha missat denna blogg?). 

Politiska experter levererar mediekonsumenter i väst den dårskap som ytterst underblåses av kommnisthataren USA - förödande att ett så inflytelserikt så ideologiskt låst i sitt blodiga och självförljugna förflutna. Det gör även svenska medier närmast oläsbara:

 https://www.expressen.se/nyheter/varlden/nato-chefen-lat-ukraina-sla-till-i-ryssland/

Politik är lågt rankad på denna blogg, trots att den ligger långt mer till vänster än höger om det krävs ett val. Därför: redan antik filosofi visste att världen är EN (härled ur den ena Guden - källan till att något snarare än inget existerar)- Det gör mänsklighetens uppgift till att utveckla intelligens nog att alla (eller de flesta) kan förstå varför det är Satan (Splittringens princip, finns i flera skepnader) som verkar bakom alla som förordar klasskillnader vilka det gamla kolonial-Europa såg som så självklart. 

Man t.o.m. diktade ihop skrönor att den rike mannan måste ha gjort sig extra förtjänt av vara född med silversked. Själavandringsläran, som finns i många kulturer, medger att karma skiljer sig åt, men hävdar ingenstans att orättfärdiga eller själviska yttringar har gudomlig sanktion.

Att bedöma Rysslands ledande princip blir genast en fråga om synen på själen, trots att födelsetid för 1991 års nationalhoroskop finns. De två klockslagen skiljer bara några minuter och ger båda Krabbans personlighet. Detta är en i grunden defensiv och fredlig personlighet som inte muckar gräl med någon som inte först begått en oförrätt. Och Ryssland är dessutom den kanske bästa sortens Krabba eftersom ascendenthärskaren Månen står i utåtriktade Lejonet kopplad till den Stora Välviljans Jupiter, en planet som är synnerligen lämplig för Krabban. 

Detta omen tecknar en rysk folksjäl med ett stort hjärta och vilja att stödja sina ledare (Solen) även om Rysslands återfödelse inneburit en försvagad Sol - en paria i 6e fiende- och olyckshuset i det internationella sammanhanget (som är den arena man måste bedöma ett nationalhoroskop utifrån).

Solen kämpar dock på för att höja sig från Sovjetunionens sammanbrott och Solen med överambitiösa Rahu är inte ett helt uselt omen eftersom ingen kan klandra ambition om husplaceringen är så svag. Det sjätte är slavens sektor. Det är faktiskt folkdjupet som håller landets ledning vid liv - och detta har även politiska kommentarer i svenska medier tvingats tillstå (exakt som den här bloggen sade från början). 

Cyniker kan se Månen+Jupiter som en oändlig resurs av folk att kalla in i krig, men det är att förringa en fungerande folksjäl. (Sverige har som bekant en skrämmande frakturerad Måne som illustrerar ett folk av med en dominant egoism och blicken fixerad på vad de har att vinna monetärt. Rysslands Mån-Lejon är betydligt mer vuxen än Sveriges Mån-Vädur, Sveriges är ego-nivå medan Lejonet verkar på själens eller individens nivå.)

Men Krabban i öster indikerar Vatten, livets enkla grundförutsättning (så länge inte Vattnet slår över i hämningslöst begär) och grunden i det goda hjärtats Lejon förklaras bäst av Rysslands djupa religiositet. Där har Putin och framtida ledare landets verkliga styrka. En mycket intressant ascendent som tycks balansera Vatten mot klarsynens Eld. (Även Eld kan slå över i hämningslös passion - jag har tidigare pikat ryska kvinnor för deras hämningslöst vulgära klädstil - som det var 1980 och Tina Turners leopardfläckar permanentade. Nå, det kanske ligger några år tillbaka nu, har inte uppdaterat synintrycken på länge...)

Men man kan se folksjälen som mer än en aggregation av enskilda själar och som en egen existens på en högre nivå (en äkta kollektivsjäl - det finns skrämmande många folksjälar som glider in och ur varandras som delmängder - tänk på alla som levat genom tidernas gång!) Med tanken att knyta denna kollektivsjäl till ett land går det att använda hinduismens lära om Atma Karaka (vad själen åstundar), men detta är astrologi på filosofisk nivå och jag har inte sett en enda hinduisk sajt som resonerar på det sättet. 

Sideriska har dock accepterat Rysslands ypperliga AK som omen om att detta kommer att vara världens moraliska härskare en dag eftersom Venus - lustigt nog likt Kinas horoskop) är en dominant. AK och hörnplacerad i 4e sektor för nationens inre liv för Ryssland och i Kina en mäktig placering för Venus i 10e huset för världsherravälde. Morgondagens "multipolära värld" kommer att ledas av Ryssland och Kina och denna värld kommer att vara annorlunda det vi lurades till under USA:s dominans! 

Som alltid bryts omen mot varandra och kräver tolkning. Rysslands ascendent är inte vän med Venus, utan förvandlar tvärtom Venus till en verksam illgörare. Det betyder inte att Venus-Vågen beter sig som en krigshetsande eller splittrande Mars, men mer som en listig kvinna som med "mjuka medel" skaffar sig den position hon nu har. Eftersom Venus i 4e indikerar denna list i rikets inre angelägenheter kan man förställa sig annekteringar av land på "listiga vis".

Men Mars är defensiv och ytterst stark i Skorpionen och stöttar Rysslands rollmask Krabban. Så när man stött och blott alla faktorer en stund inser man att Ryssen inte är så farlig som svenska hökar gjort gällande. Vi är bara språkrör för den amerikanska galenskapen som med Elon Musik fradgar och fräser varje gång ordet "kollektiv" nämns. Ordet har helt försvunnit ur svenska språket under de år nyliberalismen och arbetsgivarna vanstyrt den breda massan. Just nu har vi en helt förlorad generation unga som kommer att fara väldigt illa för att de helt saknar tankekraft att föreställa sig en annan värld.

I Ryssland lever dock kollektivism kvar i sin korrekta och positiva bemärkelse. För vare sig man använder AK-punkten eller inte så finns en planet som dominerar de andra, och det är den långsamma, metodiska, och rättvisesträvande Saturnus i sitt ena härskarläge (Stenbocken) och dessutom i sitt Dig-Bala-läge (planetens starkaste position). 

Saturnus i väster visar att Ryssland må ha fötts med nedsatt vitalitet (Solen) 1991 men kommer att växa i styrka ju längre dess nuvarande horoskop är det gällande. 

Saturnus i Stenbocken är världshärskarens symbol och även här får demoniserande västbedömare en kvarts poäng som ser imperiefantasier hos Putin. Men västbedömare förstår inte att de bara projicerar sitt eget inre på Ryssland och har glömt att det finns en andlig eller vertikal axel också. De är onda och ser därför bara ont. Putin kanske utnyttjar religionen han fick med modersmjölken men i alla utom ateistiska länder som Sverige är den en reell kraft som stärker folksjälen inifrån och skänker stöd och framgång. 

I Rysslands horoskop är det här övertydligt. Det filosofiska och religiösa 9e huset i Fiskarna ägs av helt rätt planet, religionens och välviljans Jupiter, och den planeten står djupt inbäddade i Månen, i folkets inre känslor. (Jämför åter Sverige vars Måne kopplar till en ond Mars/krigare - Bofors/SAAB med flera varumärken - folket är helt dompterat av sin överhet.)

Således: så länge det ryska folket håller sin nuvarande kurs, och förblir det stora hjärtats Lejon, så länge kommer ödes- och tidsherren Saturnus att låga nationen åldras väl och gå mot allt större styrka och eventuellt delat världsherravälde.

Rysslands tid tar tid på sig men de tålmodiga får sin dag!

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ket:  1987-10-11  -  1994-10-11
 Ven:  1994-10-11  -  2014-10-11
 Sun:  2014-10-11  -  2020-10-11
 Moo:  2020-10-11  -  2030-10-12
 Mar:  2030-10-12  -  2037-10-11
 Rah:  2037-10-11  -  2055-10-12
 Jup:  2055-10-12  -  2071-10-12
 Sat:  2071-10-12  -  2090-10-12
 Mer:  2090-10-12  -  2107-10-13


Men varje sub-cykel (en upprepning av Maha Dasha-cykeln i mindre skala) innehåller förstås en period då Saturnus är ledande (precis som Sverige nu har sin urusla Saturnus aktiv som "Lilla döden 2022-25", en tid då allt gled Sverige ur händerna och den värsta regeringen någonsin valdes av ett vilset folk).

En manuell koll av Saturnus sub-perioder (som bör göra Ryssland gott) syns med början i Ketu (halshuggningens månnod) varunder Sovjet halshöggs eller styckades upp:

1992 sep - 1993 okt

2007 aug - 2010 okt

2017 aug - 2018 jul

2025 jan - 2026 aug

2033 feb - 2034 apr

2042 nov - 2045 sep

2057 nov - 2060 jun

2071 okt - 2074 okt "Sat-sat" den intensiva/rena starten på denna period

2105 jan - 2107 okt

Se även taggen
https://siderisk.blogspot.com/search/label/Rysslands%20planet%C3%A4ra%20cykler


Inga kommentarer: