Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 maj 2024

Wolodarski tar sig an usla myndighetschefer

Kanske dags att ge DN:s ansvarige utgivare lite kredd för hans reprimand av en viss Magnus Hjort, utvald av preppern skägg-Bohlin i Kristerssons dysfunktionella regering att leda Myndigheten för psykologiskt försvar. 

Det är Hjort som nyligen anmälde TV4/Kalla fakta över en fullständig petitess i samband med kanalens hedervärda gräv om maskerade nazipartiet Sverigedemokraterna och deras manipulation av svenska folket. 

Wolodarski misstänker att Hjort går SD:s ärenden till följd av detta "partis" tyngd vid tillsättanden av tunga ämbetsmän, men jag behövde bara snabbläsa hans presentation för att direkt tänka mig Hjort som en mörkerman i astrologisk bemärkelse.

Och sannerligen! Här är samma astrologiska grundtyp ännu en gång, så frekvens i samband med NATO-hökar och andra reaktionära typer som helt enkelt är födda så ogynnsamt att de tillhör historiens skräphög till följd av oförmågan att vart  Framtiden söker leda oss.

Mörkrets kvalitet är av så grundläggande karaktär att det egentligen inte borde gå att dra några slutsatser, men faktum är att de sätter sina spår. Tänk Trump... Och knappt hinner Mörkrets mini-furste Stollenberg (Nato) öppna för amerikansk bombning på ryskt territorium (sicken lögnare - detta pågår redan!) förrän Wolodarski klargör att Hjort anmälning av TV4 bryter mot svensk grundlag.

Skolboksexempel av Mörkrets kvalitet är Storkorset, där en planet i vart hörn inskärper konservatismen och oförmågan att fatta djupa och komplexa scenarier - jag har kallat typen perfekta pappersvändare på någon myndighet, vilket är precis Hjorts bakgrund. Men Tamas guna kan ta kontroll över en karta även utan att vara lika uppenbar. Hjorts tid att födas kräver åtminstone elementär insikt i de hinduiska resonemangen:

Egentligen går det inte ens att rita upp ett nödtorftigt sinnelagshoroskop då sinnet Måne byter tecken ett par timmar just efter lunch och det blir svårt att ens avgöra hur det reaktionära mörkrets hanteras psykologiskt. Men givet det flagranta tjänstefel som här begåtts talar mer för hetsporren och stridisen Väduren (f.ö. Sverigehoroskopets psykplacering) än den mer reflekterande Månen-i-Fiskarna som gällde tidigare under dygnet. 

Men även Fiskarna är kända för omdömesbrist vid konflikter på himlen, så det här är en kvalificerad gissning som bygger på att han tydligen haft en lyckad tjänstemannakarriär så långt - just vad som kan förväntas av lyckoplaneten Jupiter i samma tecken som den vardagliga slentrianens Måne - en vardaglig tillvaro gynnad av den lyckliga stjärnan...

Med en kanske naiv och i vilket fall ogrundad självsäkerhet (Månen i jagiska Väduren och kopplat till framgångens Jupiter), är det tveklöst så att detta exemplar av Mörkrets kvalitet/Tamas lever föreställningar som tillhör en förgången, nu sönderfallande värld - som USA som fortfarande tror de slåss mot Ryssen som en kommunist som hotar arbetsgivarens allmakt ("fritt entreprenörskap" som den amerikanska imperialismen hellre kallar sitt ensidiga synsätt).

Att den enda placeringen i Ljusets och framförhållningsens kvalitet (Sattva guna) ställts åt sidan i "världsliga förlustens" 12e sektor visar att detta psykhoroskop har ytterligt dålig intellektuell koll och mer går på Mörkrets tendens att oroa sig över nuets hållbarhet än genuin insikt om det tillkommande. 

Att jobba på enheten för "psykologiskt försvar" är bara den här människans själviska självterapi som hela landet tvingas betala dyrt för. Han är en neurotisk kontrollmänniska, mollstämd och ser hotbilder överallt. Att han förtränger eller befarar Ljuset i förlustens 12e har inget med verkligheten att göra. Detta är bara hans egen åsidosatta intellektuella utveckling. Månkartan beskriver bara hans egen ridigitet till följd av omedvetenhet. Demoner som behöver vädras ut och som definitivt skulle framtvinga andra politiska prefererenser.

Rätt avancerat resonemang men eminent logiskt när man begrundar symboliken. För indiern är Ljusets kvalitet allt som behövs för att knäcka mörkrets monster - som flera politiska kommentatorer noterat i samband med Sveriges groteska trollskandal. (Som för övrigt lyfte fram i ljuset Sveriges "skendemokrati" som bloggen talat om i flera år - utan att ens vara i närheten av kommentariatets obefintliga inflytande, lika mycket teater som det som utspelar sig i Riksdagen.)

Tamas guna söker inte insikt utan går igång på repressiva åtgärder för att bevara värden som man kommit att välja sig vid den. Tekniskt talat är detta en ovanlig form av Mörkrets Stora Kors. (Bördan att bära för den som inte vill förstå Tidsherrens diktat.) 

Passande för den svenska makteliten ansluter sig Hjorts soltecken Vattenbäraren till den svenska eliten som tror den vet bäst, fast den idag är gruvligt akterseglad. (Nato-ansökan näst sista spiken i kistan och det speciella avtalet med det sluga och dubbelgardeande USA den sista spiken. Vad som än händer NATO har USA garanterat sig om kunna använda Sverige i händelse av kärnvapenkrig mot Ryssen. Smart! Nytt nationalhoroskop följer i juli när den duperade svenska regeringen accepterar det här fenomenalt olycksbådande DCA-avtalet.)

Det ovanliga med mörkerkorset är att det till hälften utspelar sig i direkt styrkning av den sublunära demonen som tecknas av månnoderna. Dessa noder är bara matematiska eller som Platon sade, "intelligibla" realiteter. En fullständigt sinnesbunden naturmänniska saknar verktyg för att förstå vad som är verkligt i en högre, abstrakt verklighet. (I denna verklighet arbetar halvgudar och demoner - goda och onda - på den naiva människans verklighetsupplevelse.)

I just detta fall ägs både den giriga norra noden och det bestraffade/halshuggna södra noden ("högmod går före fall") av planeter själva placerade i mörkret. Detta ÄR därför ett genuint Storkors i Okunskapens kvalitet, även som mörkret kan sägas självförvånat: båda noderna arbetar för Mörkret (men låtsas värna mot det) via emotionella Venus och Mars som betonar den "sataniska" eller helt materialistiska axeln (Oxe/Skorpion), via sina faktiska opposition mellan Vattenbäraren/Lejonet.

(Ämnet kräver egentligen en filosofisk utvikning om hur satans region är en spegelvändning av den verkliga världen. Denna mytologiskt klingande tvärtomvärld kan skönjas i indisk astrologi där halva zodiaken rör sig framåt och den andra baklänges - den positiva kvaliteten/supralunära världen och den negativa kvaliteten/sublunära världen. De två typerna av hakkors påminner om denna urgamla insikt, och atomfysikern David Bohm - Manhattanprojeket - knyckte bara konceptet för sin metafysiska teori om den "explikata och implikata ordningen".)

Att just krigs- och fredsplaneterna spänner sina krafter mot varandra men via demoniska skuggversioner (nere i vår sublunära värld) visar att Hjort använder falsk matematik, förlitar sig på sataniska tvärtom-resonemang. En falsk värnare som inte alls skyddar Sverige utan hotar dess säkerhet. 

Allt "psykologiskt försvar" som bygger på enbart materialistiska resonemang måste skys som pesten, dessa är den gamla världens villolärare. Men vem förvånas att i Hjort finna ännu en aktör i den serie av nederlag som fick Sideriska att deklarera landets död under denna period. Mannen på gatan märker ingenting, men detta är glidningar som fört Sverige mot en ofri diktatur. Att det gått så enkelt beror på att folket redan var knäckt och omvänd till en "jobba-och-konsumera"-kultur. Penningfolkets verklighet har åter beröringspunkter med "satanism" men kommer att upphöra med den framtida multipolära världen där allianser byggs av människor och inte giriga penninghungrar. Måtten på värde kommer att drastiskt ändras.

Vattenbäraren/Lejonet är en supralunär symbolik värd all respekt och visar hur Förnuftet (Saturnus) konstelleras med och utövar gott inflytande på Solen (den passionerade sinnesvarelse människan är i den här lägre världen). Förnuft och mannamod bland dygderna och i ljuv förening.

Men att noderna kanaliserar en höggradigt metafysisk fråga visar att preppern skägg-Bohlin följde sitt eget destruktiva mörker vid tillsättandet av myndighetschefen. Wolodarski kräver Hjorts avgång, men i sanningens namn borde hela regeringen Kristersson avlägsnas. En statskupp, någon ansvarskännande general?

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2023/09/magnus-hjort-ny-generaldirektor-for-myndigheten-for-psykologiskt-forsvar/

Prepper-Bohlin föddes visserligen under en starkare thanatos (dödsdrift) än man normalt ser: I dödens Skorpion står livets Sol med gränsens (dödens) Saturnus, och borgar för att han inte kommer att få något rätt i sin tjänsteutövning. (Samma kombination som hos Hjort men annat tecken). Ett kan man ge honom: han har satt avtryck genom att skräna om krig. Men så är hans Mörker är passionerat (Rajas) till följd av andra viktiga placeringar...

F.n. 3 inlägg taggade:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Carl-Oskar%20Bohlin


Inga kommentarer: