Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 maj 2024

EU-moderaten Tobé, mörkerman även i den destruktiva idén om evig tillväxt

Två inlägg om moderaten och EU-parlamentarikern Tomas Tobé är för länge sedan avskrivna och nu raderade. Bloggen svävade för 12-14 år på målet och dessutom lyckats lägga till tio dagar på politikerns födelsedatum. 

Efter korrigerad födelsedag visar sig dock den klassiska konventionella Mörker-varelsen ännu en gång som så ofta på bloggen efter Sveriges NATO-ansökan, förödmjukande fördröjning och sedermera livegenskap under USA (eftersom USA såg till att förvissa sig om särskilda fördelar gentemot Sverige, som nu gladeligen köper amerikanska stridshelikoptrar för miljarder för att visa vilka tanklösa ynkryggar vi blivit sedan fornstora dagar då vikingarna åtminstone inte hymlade om vilka rövare de var.)

Mörkrets kvalitet (Tamas guna) är är hökarna och bakåtsträvarna när det verkligen gäller. Mörkret vill eller kan inte tänka progressivt, mot Ljuset, eftersom de fruktar att ljuset ska upplösa deras inbilska tillvaro. Mörkret blir alltså mer lockande dess mer lyckan står en bi. Korruption följer ofta.

Astrologins tre kvaliteter, Mörkret, den fladdriga Passionen och det framåtsträvande Ljuset, tillhör mänsklighetens äldsta kosmologiska struktur, även om Väst missförstod kvaliteterna och såg dem som någon ytterligare årstidsjustering eftersom man redan missuppfattat zodiaken och trodde den var knuten till de fyra årstiderna istället för den sideriska (stjärnbundna) schematik den är. Väst var således urspårat redan för tvåtusen år sedan och utan att längre kunna se var vi står fortsätter missförstånden att dugga rätt. 

Demoniseringen av alla Västs eller Europas "fiender" visar hur skakig den "gamla världen" är.  Men det finns en ännu äldre "gammal värld" som nu har återkommit från sitt långa sabbatsår - Kina i bräschen för en mängd andra ("multipla poler") som Europa på samma sätt skurkförklarar som följd av att Västperspektivet är ett hinder för dess överlevnad i historien. Eftersom vi tänker geometriskt har västerlandets fiende blivit ett set av tre för en stabil geometrisk form: Kina, Ryssland, Iran.

I den gamla hinduiska astrologin tillkommer det enbart Vishnu bevararen eller bland planeterna Guru (Jupiter), att skapa den stabila triangelformen, så man måste anta att Väst är Satan som uppfinner en anti-triangel att styra västerlänningens hat eller ogillande mot. På så sätt gräver Väst sin egen grav och det i linje med Ödets intention. Därför kan inte den här bloggen säga mycket om världspolitiken, vem utom den helt ignorante spiller tid på en Framtid som i vilket fall redan är bestämd? (Framtiden skapas i en högre verklighet som inte ens Sverige befattar sig med, arma och djupt akterseglade bi-håla på Jorden!)

Bloggaren läser så många rubriker han orkar och väger dessa mot Sanatana Dharma, den eviga lagen, som ser var det enskilda hör hemma: bland nuets aktualiteter, framtidens löften eller på historiens skräphög. I princip allt svenska medier skriver om tillhör redan historiens skräphög även om det presenteras som aktualiteter. En torr men talande presentation om Expressens renodlade och djupt osakliga propaganda alltsedan kriget i Ukraina startade:

https://www.parabol.press/tva-ar-med-expressen-586-lop-om-putin-noll-om-folkmordet/

(Men det är inget nytt för den som känner Sverigehoroskopet och medie-Merkurius djupt osunda grannar, storfinansens Jupiter och ledarskapets Sol - båda illgörare enligt hinduisk metod.)

"Lär dig dö innan du dör", är en gammal mänsklig sanning och förklarar varför åtminstone medeltidens välbärgade och medvetna européer praktiserade Ars Moriendi - konsten att dö - innan man blev så gammal och skröplig att man inte längre hade tillräcklig sinnesnärvaro att förstå något. Tibetanska dödsboken lär ut samma sak. 

EU bör lägga sig ner och dö innan hela världscivilisationen krampande lägger ner och ersätts av Ny Tanke, troligen som följd av en ohygglig Klimatkatastrofen typer som Tomas Tobé inte vill höra om eftersom det stör kapitalismens falska grund, läran om evig ekonomisk tillväxt.

*****

Tobés karta är intressant eftersom den är så full av Mörkrets kvalitet, eller total ignorans enligt den stränga tolkningen av vad denna guna representerar. Bara på en punkt lyser Ljuset via frihetliga (liberala) Tvillingarna och detta ser i sinnelagets (Månens) 2a ekonomihus. Det kan vara intressant att se hur djup denna optimistiska tillväxtekonomi egentligen sitter ett annars stockkonservativt horoskop.

Not. Kineserna hade samma dualistiska doktrin men kallade kvaliteterna för Yin och Yang, utan att se hinduernas mellanskikt Passionen som en fristående kvalitet. Hinduismen säger faktiskt också att Passion bara uppstår på krigsskådeplatsen där Ljus och Mörker möts. De passionerade tecknen är den tröstlösa rotation som tecknas av de biologiskt reproducerande Stenbocken/Krabban som i sin förening -Vågen - producerar avkomma - Väduren. Se senaste diskussionen av de tre kvaliteterna i inlägget om vitale 95-åriga artisten Owe Thörnqvist.

Missa inte hur Mörkret verkligen är mörkt. Denna månascendent säger inte mer om hur den jordbundna naturen fungerar för alla födda under cirka två dygn men ger ändå en generell orientering om psyket eller känslornas preferenser.

Månen i Oxen är jordbunden och materialistisk, en politiker inne på sitt femte (sjätte?) år i EU-parlamentet är naturligtvis där för pengarna. För en genuint byråkrat (som Mörkret ringar in), måste detta vara kulmen på en politikerkarriär (intill dessa att den privata sektorn öppnar sina famnar). (Brasklapp: Tobé är Sol-Vattenbärare och öppnar för att han faktiskt har ett genuint intresse att uttryck sig via ämnen som som social organisation och i det ingår förstås även överstatliga EU - astrologin känner inget högre än 10e huset för världslig makt.)

Men Tobés mörka Måne måste avvägas mot dess härskare, som för Oxen är Venus. I denna sinnliga materialists fantasier ser man nu också Venus i ett av de mörka tecknen och dessutom i 10e huset för karriär och makt. (Att han är homosexuell och att sinnets Venus-kärlek tycks bunden till Solen i maktens 10e hus - kan vara ett tecken på att även månkartor säger mer än man först tror. 

Men HBTQ-varianterna och den här sociala sjukdomen muterar dagligen i väst -  det är svårt att ringa in särskilda typer. Det var just det bloggens tidigare år ägnade sig åt via några särpräglade sociala typer, som mördare, rasister och homosexuella. Vissa tendenser sågs, men bloggaren insåg att astrologin bättre undersöks via filosofisk idealism, dvs platonism eller hinduism.)

Solen i Vattenbäraren är tydligt ett tecken om människans sociala dimension eftersom tecknet kontrasterar den enskilda (och starka) individualitetens Lejon. Nu råkar Vattenbärarens härskare Saturnus stå i Lejonet, medan Lejonet äger Solen så MÖRKRET är verkligen kolsvart här. Alice Bah Kuhnke hade i debatt saker att säga om Tobés sätt att mörka och gömma sig när det kommer till högerns "klimatpolitik" och hon är en intelligent kvinna som genomskådat opponenten.

Detta leder rakt till den så vanligt marknadsliberala Tvillingarnas tecken (vars härskare Merkurius har med "merch", med handel och frihandel att göra). Fungerar Tobés andra ekonomihus bakom det massiva och reaktionära mörker som är så viktigt för honom att han till och med "låtsas" äktenskap av en nytillkomna samkönade typen och dessutom utnyttjat en kvinnas livmoder för att fullborda homoversionen "mamma-pappa-barn".

Tobé har den frihetliga Jupiter i 2a ekonomihuset vilket tyder på att han är hungrig på pengar. Hade Mån-Oxen varit en ascendent baserat på jordisk tid hade detta varit en ond Jupiter, precis som den är i Sverigehoroskopet, men med en sinnelagsascendent känner jag inte till några prejudikat. Troligen används planeternas verksamma natur inte, eftersom det "bara" är sinnets föreställningar som tecknas. Att försöka återskapa ett psyke som älskar lätta EU-pengar och samtidigt vet att individen gräver sin egen (eller kommande generationers) grav, är en rejält överlastad hypotes. 

Man får utgå från att Tobé är en naiv framgångsjägare när det kommer till att bygga sin egen ekonomi och naturligtvis döljer sin egen närighet bakom lämplig partiflagg och politik som legitimerar den själviska drivkraften. Dvs.  raka motsatsen till den socialism som skapar samhällen och civilisationer innan vissa via ödet blir mer framgångsrika än andra och den sociala organisationen åter bryts ner under olika konservativa eller reaktionära former. 

(Det är just detta sammanbrott Sverige har upplevt och som kulminerade med valet av den, intressant nog, extremt odugliga regeringen Kristersson men demonen Jimmie i skuggorna -  en logisk förlängning på många år av hårt högervriden "socialdemokrati" där "Jimmie" representerar socialismens svek i Sverige, där man mutat arbetarna med materiella gåvor tills dessa att Marknaden besatte dem totalt, som onda köpdemoner i var mans inre och en ny typ av underklass som såg fientligt på det parti som byggde den position de ändå erövrat.)

Precis som med Tobés sinnelag i Oxen måste denna frimodiga och framgångshungrande Jupiter studeras djupare. I merkantila Tvillingarna blir fundamentet Merkurius och den står i det positiva 9e huset för "mitt högsta goda" (normalt ett hus för religion och filosofi och ting för själen men i Sverige där filosofi saknas annat än att konsumera för konsumtionens skull - tillväxten Tobé tillber).  Men åter frågan om ett sinnelagshoroskop kan användas på denna djupa nivå. Kan en sinnlig Månen i jordbundna Oxen verkligen vara medveten om hur underbyggnaden till dess egen syn på pengapåsen ser ut?

Kan Tobé, så långt som ett praktiskt sinnelag tillåter det, se och bejaka att stora pengar är allt han vill ha och vill jobba för? Kan en människa bli så defekt att man både inser och bejakar en så total korruption av alla de valida livsmål mänskligheten funnit under sin utveckling och sedan stanna på en så vanvettigt primitiv nivå? Om man påminner sig de många inlägg där Sverigehoroskopets folkliga månsida diskuterats och hur folksjälen tycks traumatiserad av gamla Fattigsverige, ger Tobés karta ett exempel på hur ett folk som stannat i utvecklingen fungerar. Buskisfiguren Jan-Emanuel är en annan vars bindning till bilar och prylar omvittnar hur illa det är ställt med landets intellektuella nivå... 

Materialismen har gjort ett helt folk till något mindre än verkliga människor... Inte för att den sekulära Tingens avgudadyrkan hade kunnat avhjälpas via en stärkt statskyrka (snarare än kapade band). Sverige är bara en ovanligt extrem och tidig form av västerlandets stundande nedgång och fall. Att vi vek ned oss så hastigt och valde att bli slav under USA har naturligtvis med nationens intellektuella underskott som till sist blev skriande tydligt med 1974 års nationalhoroskopet.

Men Tobés, Merkurius i 9e goda huset i Stenbocken kanske berättar saker för den observante även om själv inte kan analysera sitt förhållande till Stora Lätta Pengar (Jupiter i 2a) särskilt väl. (Det påstås visserligen att EU-politikerna jobbar hårt, men så heter det alltid där det finns pengar att hämta.) En Merkurius i Stenbocken brukar vara en tillgång eftersom räknenissementaliteten här har Saturnus som sin bas och Saturnus står för ett betydligt större blickfång än Merkurius som linjärt plussar två till två. På en högre astrologi än sinnelagskartan medger, är Saturnus tidsherren och en herre står över sin domän. Saturnus kan i vissa horoskop representera det tidlösa (eviga) förnuftet eller platonismens Rationella Själ. Och står man bortom tiden talar vi om förmågan att blixtsnabbt se och förstå t.o.m. komplexa sammanhang, även om man inte drar in det gudomliga Intellektet som Saturnus är en svag sinnebild nere i Världssjälen och i den individuella själen.

Tobés Stenbocken, här färgad som Passionens orange, svärtas inifrån av Mörkrets kvalitet, som en påminnelse om att Vattenbäraren är en av de orubbliga och konservativa tecknen. Som kosmisk symbol drivs politikern därför av en princip som skulle kunna indikera Sanatana Dharma, rigid och orubblig eftersom det är universums egna lagar Saturnus känner till och vidmakthåller.

Men är inte Tobé ett barn av Sverige med en "trasig" Saturnus och verksamt onda ivrare för kapitalismen? Kan verkligen något gott komma ur den så kolsvart och degenererad del av världen?

Det är här tolkningen måste stanna. Utan födelseminut kan inte kartan roteras rätt och de fyra väderstrecken är inte våra godtyckliga emblem utan motsvarar högre principer som säger något om verkligheten. "Hög eller låg". I universum av tid och rum mäts saker. 

Det är därför de 12 husen i kartan är så viktiga. Deras innehåll indikerar själens "livslott" och hur ödet tenderar att utforma sig, dels som ödet själv vill ha det, men också via människans egen möjligheter. T.ex. är 10e makt- och 3e intellektshuset möjliga att påverka enligt hinduerna. Sjukdomar och olyckor i 6e har inte samma möjlighet, kanske för att själens karma kräver sjukdom eller olycka som ett led i den undervisning en fallen själ måste genomgå från dessa att den bundits till Kretsloppet.

Tobés Ox-sinnelag är en materialistisk njutningsvarelse och njutning kräver kanske stora pengar (Jupiter i 2a). Dessa är enkla saker som även ett konkret psyke av Ox-typ snabbt inser. Med Jupiter (och omoraliska Mars också, om man ser på hela hus 2) är det en fördel att huset drivs av en förslagen Merkurius som individen i bästa fall uppfattar som sin "religiösa" plikt i livet (plikten att berika sig själv). och med, slutligen, Merkurius ankare Saturnus (där tar det stopp) ser man hur allt detta självtjänande förpackas i en lämplig maktanknuten struktur: Saturnus i Vattenbäraren är i sin renaste form en social organisationsmodell - socialism - men ej så hos Tobé. 

Man kan bara spekulera vad som är trasigt i den här gruppen av symboler, kanske är det själva 2a ekonomihuset där Jupiter är "verksamt ond" medan den naturligt onda Mars faktiskt favoriseras av en äkta Ox-ascendent. Mars är motgift mot Oxens lättja och tendens att gå ned sig i sensualism (Venus). Ofta kommer man inte längre än till att placeringen ger mixade resultat. I synnerhet blockerar bristen på känd födelsetid. Här skulle Mars kunna funka som en välgörare: att röra på dödköttet och ligga i. Bara att Mars samtidigt förstärker den korrupta och för Oxen djupt problematiska viljan till njutning och via Jupiter stor framgång med liten ansträngning (EU-traktamenten).

De två ockupanterna i 2a "Ljusa" (sattviska) ekonomihuset ger sammantaget ett långt ifrån genuint Ljus. Och det kan sägas som den simulerade familj han skapat som en imitation av det heterosexuella Paret (Tvillingarna är i Indien Mithuna - ett hetero par). Andra huset har den inte obetydliga primärbetydelsen Familj i indisk astrologi (att skiljda från 4e husets Hem). Andrahusägaren Merkurius känner sig tydligen så konservativ i Stenbocken att han måste demonstrera borgerliga värden som en show ut i det offentliga (Merkurius baserad på Saturnus i 10e). Ett i djupet rätt olyckligt horoskop. Homo och konservatism är en svår kombination. 

Fokus i detta inlägg var på mörkläggningens Tamas guna och efter inspektion är det helt klart att man helt kan glömma Passion och Ljus.

*****


Med anledning av denna puff i Expressen nyligen. Jag har varsamt undvikit den självdegradering Tobbé bjuder på där. Han reducerar sig till en billig propagandist som hugger i för att rädda skinnet på högern/Tidöavvalet genom att rädda kvar demonen Jimmie som moderaterna så desperat behöver. För 10e makthuset är det fler än Tobé som går över lik för att nå/hålla sig kvar i.


Inga kommentarer: