Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 maj 2024

DN:s Croneman (och andra) borde läsa den här bloggen

 


Med en veckas mellanrum publicerar DN ledare som säger i stort sett samma (angelägna) sak.

https://www.dn.se/ledare/sd-flyttar-ramarna-for-svensk-demokrati-m-kd-och-l-later-det-ske/

https://www.dn.se/ledare/jimmie-akesson-river-sonder-regelboken-regeringen-tittar-bara-pa/ 

Samtidigt med den senare har DN:s forna tv-recensent och numera allmänna tyckare en fyndighet: det är kanske snarast politikerna som borde bytas ut istället för folket som i den text av Brecht han utgår ifrån. Dvs. han säger inget nytt alls. Vi byter ju redan ut våra representanter vid riksdagsvalen. (Okej, jag gör inte hans resonemang rättvisa - läs själv.)

https://www.dn.se/kultur/johan-croneman-djavulen-far-i-mig-nar-jag-ser-en-svensk-partiledardebatt/

Med 1974 års regeringsform fick Sverige ett nationalhoroskop som nu sjunger på sista versen och som har Vågskålarnas tecken i öster som landets döda ambition att utjämna klasskillnader och skapa jämlikhet (stendöda projekt ju ondare landet med tidens gång blivit). Detta zodiaktecken har en unik egenskap som ledande tecken i ett horoskop: Vågen i öster ger folkets symbol Månen makten eftersom  Krabban (månhärskaren) nu tillfaller 10e makthuset.

"All makt utgår från folket" som heter i landet. Detta är fundamentet vare sig man accepterar astrologin eller inte.

Sedan många år har den här bloggen pekat på att det är folkets psykiska tillstånd som möjliggör för en kryptonazist som Åkesson att företräda landets största borgerliga regering och vidare att nationalkartan från 1974 visar hur socialdemokratin lät arbetarklassen förfalla mentalt så att en Jimmie blev möjligt (Hitlertyskland än en gång!) Eftersom nationalkartan är utredd så många gånger säger jag bara detta:


Folket eller folkligheten är dominant i Sverige, ingen annan planet än Månen har en lika distinkt placering i ett hörnhus (7). Men det är en folklighet som beundrande tittar på eliten (Solen i 5e huset) som lyckats (Jupiter) i storstaden. Senast påpekat för bara några dagar sedan: Hur kunde Sverige avla allt detta...?

Denna förslappade tankeförmåga på folklig nivå beror på att jämlikheten som Vågskålarna utlovade aldrig realiserats. (I själva verket är nationalkartan EN och ett sammanhang, allt bidrar till helheten. Kartan säger egentligen bara, "det är som det är") 

Den prominenta (hörnhus 7) "folkmassan" bedöms outvecklad inte minst måndisponenten (Mars) som ger en klen bas i 8e huset för gammal dålig karma som nationen släpar på. Bara ett exempel på gamla förlopp som ger framtida fortsättning: https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_III:s_ryska_krig

Tecken i tiden? Mage/buk sorterar
under Sveriges defekta Måne
 

Det är notabelt att Jimmie Åkessons horoskop skördar sina framgångar hos de lägsta av de låga just genom att pricka in både Vädur och Oxe och således manar den enklaste svensken att förbittras i sin av eliten tilldelade roll av undersätsig, förslappad nolla. Och folket realiserar villigt den klasstänkande och lika rasistiska eliten. Försök lösa detta, Sveriges goda krafter. 

Bloggaren har tyckt sig se den naturliga vägen "i stjärnorna": landet är döende eller redan dött. Att låta USA ta över 17 militärförläggningar via DCA-avtalet är bara början. Sveriges rollmask av väna Vågskålar spricker upp och därunder börjar reptilen synas. Den Stora Satan i formen av en rultig och skenbart harmlös justitieminister, var det sista sucken av Justitia/Libra - Vågrollen?


Inga kommentarer: