Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 maj 2024

Ulven Kristerssons ordvrängande (nyspråk)

[Ompublicerad med kort tillägg]

När man via vinstdrivna skolor framskapat den hittills trubbigaste generationen svenskar, är det fritt fram för politikerna att håna medborgarna öppet. Det statsministern här säger, när man avkodat hans undermåliga språk, är: Vi ska värna [vår rätt att hjärntvätta] svenska familjer vil[ja] ha flera barn. 

Genom att tala ren skitsvenska försäkrar sig ULVEN dels att invandrare inte märker det från SD påbjudna invandrarhatet (där gäller i stället att få dem att lämna landet). Men det verkliga sveket i ULVENs uttalande framgår först när man rekonstruerar en  meningsfull utsaga: det han egentligen värnar om är indoktrineringen av folket. De ska "trollas" att knulla på och föda fler arbetsslavar åt de som inbillat eller verkligen sorterar till de högre samhällsklasserna.

Detta är ren ondska, förevigad i en Expressen-rubrik från tisdagen när nymånen i Väduren underströk den svenska nationalsjälens egoism. Det är i själva verket perfekt med krympande födelsetal med tanke på att kapitalismens självförstörelse är överhängande. Vad som behövs är en kunnigare befolkning som konsumerar mindre och en stat som går i fronten för en ny och bantad västerländsk livsstil. Dags låta Asien ta över rodret ett tag nu, Väst gör ju bara tankefel och ägnar sig åt dubbelmoral. Je suis Ulven Kristersson.


Tillägg 8 maj. 

Ny dag och mer nyspråk från Ulven. Hans kommenterar till Kalla Faktas avslöjande att hans allierade SD undergräver den demokrati svenskarna fått lära sig är vår religion, den finten heter duga:

– Det är allvarliga anklagelser och jag ser allvarligt på hela situationen, säger han till TV4 Nyheterna.
– Det ska alla partier hålla sig borta ifrån.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1251230

Vad statsministern gör är att vända medborgarnas fokus till de andra partierna när frågan gäller SD. En falskare statsminister har Sverige aldrig haft. Bloggaren ser sig tvingad att addera taggen "Lögnens ande", en term i persisk zoroastrianism som migrerade till de judiska esséerna och låg till grund för kristendomens rekommendation att följa Sanningens ande, en världsbild Sverige värre än den Stora Satan USA helt förnekar existensen av. I USA existerar en pluralism som helt saknas i Sverige och som spänner från rent hyckleri till verkligt skarpsinne.

Länken till den lättlästa artikeln om zoroastrianisemen börjar med Ahura Mazda (Fadern) som delar sig i Spenda Mainyu (Sanningens eller godhetens ande) och i Angra Mainyu (Orenhetens eller Lögnens ande). Det är exakt samma trenighet i världen som hos de judiska esséerna. Dessa parade också Gud med Godhetens ande fiende till mörker, bluffmakare som Ulven och i generellt ateism/satanism. Den här bloggens enkla grävande lämnar inga tvivel om att zoroastriansmen har nära förbindelse med hinduisk kosmologi.


Inga kommentarer: