Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 maj 2024

När alla talar om trollens verkstad...

En av SD:s ledande folkförgiftare, någon PR-general, har hamnat i blåsväder och tvingas medge att han och partiet använt troll för att förleda ett beklämmande obildat folk. Denna Wallerstein i Resumé-intervju från 2021 utnyttjar folkets av staten/marknaden framodlade ynklighet som svepskäl för att han alls inte ägnar sig åt att kränga hat och splittring. "Enkelt folk hör om våld nästgårds men har inte tankestruktur eller språk att uttrycka sig bättre i kommentarfälten och den som vill kan tolka det som hat".

Just efter den orealistiska liberalens övningstext i nationsfokuserat hat undertecknat av henne och partiledaren och publicerat i Expressen, hamnar snabbkollen av Wallersteins horoskop perfekt i tiden. Här är ännu en karta på nybörjarnivå och lätt att förstå hur en människa kan utvecklas i så infam riktning. Himmelen bjussade på en av sina mest inskränkta modeller för hågade själar att segna ner till Jorden och ännu en fysisk återfödelse. 

 

 

Den torra mixen av Luft och Jord döptes till "rationalism" i bloggens begynnelse och "torr" är just hur Resumés intervju från hösten 2021 beskriver hans svar på fråga. Intervjun är neutral men det var innan Wallerstains imperium rasade in över honom. Jag kallar det hans eftersom han är registrerad för två aktiebolag, ett som handlar om tv-produktion (Riks YouTube-kanal) och det andra för PR (läs: trollverksamhet).

Rationell behöver den person vara som ska lyckas organisera en verksamhet, men den här kartan är närmast pervers eftersom kommunikatören Tvillingarna (härskare: Merkurius) är extremt överdriven som psykascendent, exakt som den tokliberala Kina-hataren var skadad av överdriftens demon, äregiriga norra månoden.

Om detta är ett mänskligt psyke eller en demon i människokropp avgörs på det enkla psykiska planet (människan är så mycket mer än tankar och känslor), av hur Tvillingarnas härskare beter sig. Och värre för en merkurisk psykascendent än placeringen i det dolska 8e korruptions- och dödshuset blir det knappast. Här avslöjas tendensen till en falsk eller förvirrande information. 

Nu är sinnelaget bara en del i den totala människan, och Solen kan vara en djupare motor som drar i rätt riktning, Men i det här fallet bara ser Solen ut att stå för någon slags moral i 9e huset "mitt bästa". Eftersom Sverigehoroskop drivs av en väldigt sjuk Vattenbärar-Sol, nära knuten till en korrupt storfinans, ser man här en karta med besläktade tendenser. Den här kommunikationstypen är en tjänare av maktelitens mörkaste nivåer. Tyder redan det tyskklingande namnet på någon seglivad koppling till den gamla elitens nazifavorisering?

Varför Jord här resulterar i ett praktiskt förnuft (ut med främmande element från vår mark) syns tydligt i att både Sol och reaktivitetens Måne signalerar akut dissociation från sina respektive grunder: Saturnus i Jungfruns eller tjänaren står disjunkt från sitt uttryck i Solen. Bakom Wallersteins försök att framstå som en hela folkets rösta "skevar" Solen i 150-gradersförhållande till fundamentet Saturnus. Orent mjöl i påsen kan befaras från dem som inte inspekterat denna dunkla del i sina karaktärer! 

Missa inte att Vattenbäraren står för HELA folket (grupptänkande eller mängdlära) medan Jungfrun typiskt maskar av och fixerar sig på enskildheter och projicerar fruktan/hat kring utvalda fenomen. Tecknet har den tråkiga rollen av olyckszon i astrologin. Bra exemplar av Jungfrun blir t.ex läkare eller sjukvårdare och skyddar eller botar "olycka" men sedan finns de improduktiva typer som enbart fuktar pga. överdriven egocentricitet och är lätta byten för onda splittrare.

Samma med Månen som med Solen, dess fundament är intellekt Merkurius (Månen är mer av tänkare än kännare i detta tecken). Psyket skevar disjunkt och är i psykhoroskopets 8e hus extra förrädiskt eftersom sektorn indikerar ting som ofta ligger svåråtkomliga.

Alla tre "naturliga" Vatten-hus representerar det omedvetna och det gäller även 4e Hemmets hus. Men här är oåtkomligheten legitim., Hemmatrygghetens 4e är ett HAREM, ett fredat område och det är typiskt att invandrarhat dyker upp som ett arketypiskt motiv hos dem som har problem med fjärde. I ett så här Luft-mentalt horoskop (och dessutom utan känd födelsetimma) behöver 4e inte alls betyda faktiska problem med trygghetskänslorna, det kan hos verkliga demoner betyda att man själv profiterar på andra som fruktar för sina hem=trygghet. Borgerliga politiker är experter på mild terrorism och SD i synnerhet.

Jag har tonat ner betydelsen av 150-gradaren (hinduisk beteckning: 6-8-förhållandet) men denna aspekt står paradoxalt för bristen på integration mellan två parter och om det handlar om en planet och dess disponent/fundament, blir det mer riskabelt. När dessutom hela livsvägen (Mån -->Sol) drabbas av "osammanhang", då närmar man sig den ondskan inkarnerad i människokropp, utövare av den eller som offer. Den här himlen beskriver symboliskt ett avsiktligt spridande av falsk fakta (Luft = åsikter, Jord = fakta). I detta fall har desinformationen fått ett ansikte.

Kommunikationen handlar inte om verkligheten utan skevande fulvinklingar (150°) och bjuder därför på en långt mer förrädisk typ än tokliberalens Eld/Luft-extremism. Där var äregirighetens demon Rahu visserligen också i farten men någonstans visade Månen med Venus i Vågen ändå att det fanns en frihetsfilosofi, men vanställd. Wallerstein är istället folkets fiende nummer ett. En verklig giftspridare i folkliga led. 

Jämför Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels (4 taggar). Horoskopet skiljer sig från Wallersteins men har också en stor dos "rationalism" där Vågens Luft faller kort eftersom varken de naturliga välgörarna Venus eller Jupiter kommer till full rätt i träldomens Jungfrun. Dessutom hade Goebbels den bekymmersamma anti-aspekten (150°) mellan ascendenthärskaren (Månen) och dess faktiska position i 6e huset för Fienden eller Olyckan. Ett typexempel på ett skevt psyke som hårt projicerar sitt onda på en målgrupp (syndabockar).

Hade den här bloggen haft det minsta av det  inflytande Wallersteins verksamheter så långt haft i landet (vilket bekräftar Sideriska siktets ödesmättade ord om ett intellektuellt dött land) skulle landet ge den här nationella fienden yrkesförbud inom just kommunikation. Allt i kartan talar mot att han kan göra annat än fördärva. 

Till och med sinnelagskartans omen som drömmer om framgångar (Jupiter) allmänt och hos eliten (hus 5) har som fundament den onda karma som kryper i 8e dödshuset. Jupiter i Vågen ägs av Venus sin också representerar en rest av ond karma som ännu försåtligt ligger och gror. Den dåliga karman kanske inte är redo för återbetalning förrän i ett kommande liv: en del horoskop har så föga godhet i sig att det är lönlöst att utlösa Vedergällningen förrän själen samlat åtminstone lite godhet  som hjälp att hantera återbetalningen.


PS. Taggen "Lögnens ande" har fallit i glömska på bloggen. Den går tillbaka på den gamla judiska religionen som långt innan det galna sekulära Israel kände skillnaden på sanning och lögn. Taggen "desinformation" är modern men inte synonym eftersom den bygger på det sekulära samhället som i sig är en delmängd av Lögnens ande!


PS2. Efter att detta angelägna horoskop kommenteras till följd av morgonradions nyheter om trollavslöjandet, riktas blicken mot nätmedierna.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/Gy1VKm/eric-rosen-om-kalla-faktas-granskning-av-sd-och-riks

Läsvärt. Bekräftar att en betydande del av svenskarna sjunkit så lågt att den store Desinformatören nästlat sig in i folksjälen (se femtioelva tidigare inlägg om nationalkartans problem med 8e husets korruption där den lunära folksjälens hatiska Mars ligger och pyr).


Inga kommentarer: