Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 maj 2024

Norska staten en världsförstörare (Kapitalismen igen)

Den 23 maj, samma dygn som den sataniska fullmånen gick in i exakt läge, visade sig flera tidningsrubriker som illustrerade den monstruösa materialismens destruktivitet. Värst var nästan AB:s politiska kommentar om att i Sverige går numera deltidsanställda i livsmedelsbutik hungriga! 

Att Taylor Swift med fler skinnflår sina fans med extrema biljettpriser (och ohemula summor på banal grannlåt till minne av spelningen, det är en följd av amerikanska Live Nations monopol på biljettförsäljningen, ett monopol nu USA:s regering ifrågasätter, det var en annan klassisk "satanisk" (extremmaterialistisk) nyhet. 

I båda fallen är det kapitalismens räknenissar som jobbar hårt med siffror och anställdas tjänstgöringsschemana för att gynna de få rika. Men ingen nyhet var viktigare än att Världsnaturfondens Norgeavdelning nu gör allvar av sitt hot och drar den tillväxtgalna norska staten inför rätta. 

Ingen av de WWF-relaterade sajterna innehåller publiceringstiden, varken på sidan eller i den bakomliggande källkoden. Nyheten får sorteras som synonym med fullmånedygnet, 00:00. Den toxiska fullmånen mellan Oxe/Skorpion behöver inte förklaras ännu en gång (den var känd och fruktad redan i antiken). Men i en skepnad är hus 2 Dödsrikets port och hus 8 Dödsriket självt. Hus 2 eller Oxen är också ett resurshus medan hus 8 eller Skorpionen har den föga smickrande avunden eller dödligt ha-begär som ett uttryck. (Mer neutralt står 8e också för djup forskning - just det organisationen hävdar att den begärsfyllda norska staten struntat i.)

Dygnet öppnar när 1° Skytten (första graden) stiger över Oslo och placerar den smutsiga sataniska axeln väldigt passande: längsmed 6e huset för Fienden och Olyckan och 12e som står för permanent död eller oåterkallelig förlust. 

Skyttens Jupiter står för rättsliga frågor (lagen) och inte minst den Kosmiska Ordningen (Dharma) så med lite fantasi ser man ett rättsärende som inbegriper den Stora Satan (för en gångs skull inte USA) som har ett finger med i allt destruktivt. Det är definitivt en signatur för Kapitalismen och allt detta system för med sig.

Saturnus kastar sin långa 270-gradersvinkel mot den onda eller extremt olycksbådande fullmånen samtidigt som den materiellt hungrande norska staten illustreras av Solen i Fiendens 6e hus. Där befinner sig också Jupiter som står för stora rikedomar, men eftersom det här horoskopet tar WWF:s synvinkel är det en god och välgörande Jupiter (ascendenthärskaren) som fångats av en Fiende och naturens godhet hotas.

Den som vill kan se den kriminella norska statens glupskhet i hungriga demonen Rahu plus olyckans Mars i djuphavet eller Fiskarna, i 4e huset för "fasta besittningar" (djuphavsbotten som tillhör Norge). Det är ett rysligt horoskop som rimmar väl med WWF:s varningar för denna jakt på mineraler för fortsatt framgång inom det kapitalistiska undergångsprojektet. (Mänskligheten tycks vilja sin egen undergång.)

Tillfälle också att titta på WWF-horoskopet! Organisationen grundades i Schweiz och här är det uppenbart att de fyra elementen är en förenklad astrologi i sig. Var annars skulle en stark betoning av Jord och Vatten ändå tolkas som bra, annat i en miljöorganisation? "Rätt man på rätt plats."

Solen står visserligen i Eld-tecknet Väduren men här i 6e hotade huset, vilket försvagar Solen och illustrerar organisationens ärende, rädda naturens flämtande livslåga. (Skorpionascendenten är också orienterad mot att bekämpa döden.) 

Jorden (Naturens centrala punkt) var i gammal grekisk världsbild (precis som i den egyptiska) det första som framträdde i skapelsens morgon. Jorden är den äldsta av alla gudarna.

 

Dygnets "meny" är perfekt för WWF, se bara hur Dharma-huset 9 ("det bästa huset" lyhört för Universums vilja) rymmer den här positiva och välgörande Skorpionascendentens härskare Mars. Mars Vattensida binder ihop organisationens roll (kämpe mot något/Skorpion) med samma instinkt i Mars-Krabban (bevara naturen från hot och förstörelse). 

Dessutom är Venus i sitt "upphöjda" läge i Fiskarna, platsen där Venus renas! För Skorpionascendenten är Venus visserligen en "verksam illgörare" eftersom astrologins berättelse startar vid Skorpionens kamp mot det toxiska och Venus är en njutare som här inte längre gör något gott utan för Skorpionen ses som en skadlig kraft. Kartan handlar främst om att rädda det som redan är skadat och är således ett fett anti-kapitalistiskt horoskop för den som ser samtidens utmaningar. WWF har dock inte hela bilden, kartan är mer lik en jordnära aktivist än en arkitekt som skissar på morgondagens globala civilisation.

Samtidigt måste Venus ges ett mixat betyg, för den har sitt upphöjda läge och innebär potentiellt en ren eller hållbar njutningsstil och i 5e huset är den ett uttryck för god karma, tyvärr en gräddfil som pga den verksamt onda naturen kallas "brusten god karma" i Indien. Om Venus välfärden leder till överflöd som förstör eller harmlöst gott - om detta handlar striden. 

Att WWF adresserar ett problem ses också på ytterligare sätt. Här räcker det nästan med att peka på den brutna livslinjen (Måne --> Sol). De står i 6-8-förhållande till varandra vilket här är lätt att tyda: Ohållbar livsstil - mänskligheten av idag är dömd att gå under om WWF inte lyckas i sin mission.

OBS. Detta är en efterhandstolkning och bygger på att alla redan vet att WWF tillhör "de goda". Utan den förkunskapen skulle man mycket väl kunna misstänka att det är horoskopägaren som är "samhällets fiende" eller något i den stilen (Solen i 6e, skadegöraren Mars som "mitt högsta goda", med mera.) Men det är viktigt att veta hur 9e husets ägare fungerar och här är Mars visserligen "fallen" och tyder på att en kan ha en alarmistisk sida, men att den gör gott utifrån den enkla naturliga nivå den har som plikt (dharma) att värna. 

Dessutom stärks faktiskt Mars av oppositionerna från Stenbocken, ett tecken som ofta favoriserar det frugala eller måttfulla livet. Just här är Saturnus stark i sitt hemmatecken och förväntas hålla Jupiters extravagans stången. Jupiter å sin sida, är svag i Stenbocken och kan i sig bli en materialistisk skrytmåns och snobbist. Dåliga jupiterianer är de som vill behålla klassamhället för att de själva tjänar på det.

Det är, som sagt, ett svårtolkat horoskop som beskriver västerlandets svårigheter att växa upp. Men jag väljer alarmisten Mars-Krabban i 9e som en som tippar tolkningen i den goda riktningen. Om sedan WWF lyckas i sitt uppsåt är jag inte helt säker på. DHARMA kan ha överraskningar på lager för jordmänskligheten och inte några trevliga sådana... 

Eftersom tidsåldrarna rör sig baklänges (vårdagjämningens precession) kommer denna tid att sluta med Fiskarnas syndaflod eller en materiell brakförlust av något slag innan Vattenbärarens era slussas in i överlevarnas medvetanden. Vi lever i just de tider är människans art (en av Platons många "former") håller på att på lägre nivå programmeras om. Några vet men desto fler är genuint stupida. Öde och Nödvändighet.

 

Tillägg. 

En remarkabel "synkronicitet" att AB:s Markus Larsson bara sex timmar efter inläggets publicering utkommer med en snabbt hoprafsad litania över dyra Swift-biljetter och hur det blir billigare för amerikaner att resa till Sverige för en konsert. Allt inom en löst påhängd ram om ... musikindustrins klimatpåverkan. 

Det är hugget som stucket om psykologen Jungs utdömda naturlag varit framme här eller att Sideriska bjudit en nattvaken journalist på samma kombination av idéer att av-astrologisera och vinkla om.


Inga kommentarer: