Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 juli 2024

Trump och arbetsoxarnas förtroende (Politik & psyke)

Blandad kompott men inte helt utan trådar...


Jag minns svagt tidig bloggkommentar, knappt ens en intuition, om Trump och den positiva kopplingen till arbetarklassen i hans horoskop. Vid hans valseger handlade det mest om affärsmannen Trump.

Åsa Linderborg i AB påminner, kanske lite överflödigt men apropå Trumps utnämning av Vance som vice att man inte vinner några val i USA utan att ha arbetarklassens förtroende. Man kan säga att bloggens astrologiska profetia slog in, men tog några år extra - jag räknar inte det konspirationsslödder Trump fångat upp längs vägen som stöd. Men Vances med sin bakgrund som "dirt poor" arbetarklass lär garantera Ttrump en trygg seger,

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/KMMa27/vance-kommer-att-ata-harris-till-frukost

Att sno ihop förutsägelser på medelmåttig astrologisk grund och med skral politisk insikt är kul och Linderborg råkar själv vara född med Solen i arbets-Oxens tecken. Återstår att se när hon börjar skriva eulogier om Trump. För enligt Martin Gelin i DN är också hon ute och svamlar när det kommer till Vance som ett lokomotivför arbetarröster.

Det finns en IT-fascism i Silicon Valley som han sorterar till och som står för en antidemokrati så långt man kan tänka sig från den demokratikritik Platon levererade och som jag stämmer in på. Platon levde förstås i en enklare värld där inte Penningstyrda djävlar såg ned på demokrati - och kvinnor - eftersom de röstade mer humanistiskt - de röstade inte alls i det gamla Aten om man ska vara petig.

https://www.dn.se/kultur/martin-gelin-silicon-valleys-antidemokratiska-miljardarer-samlas-bakom-jd-vance/

*****

Min tidiga gissning om Trumps dragningskraft på folkligt folk byggde på Jupiter i Jungfrun i 2a huset. Jupiter är "stor rikedom" eller framgång och Jungfrun är ett utpräglat arbetartecken (Jord). Här ockuperas 2a som kan ses som arbetsoxens på det sätt överheten alltid sett arbetarna, som lägre än människor, som verktyg för sitt eget berikande. Andra huset invid ego-sektorn representerar "resurser" (sanskrit "artha" - som i engelskans "artisan", hantverkare). 

Det är en rätt enkelt tydning att se Trumps Lejon-Chefs-ego i öster som baserad på Jupiter-turen att ha service-tecknet Jungfrun som sin näraliggande andrahusresurs. Det är ju knappast något högre självförverkligande Trump syftar på när landet ska återvinna sin storhet. Detta är astrologins lägsta nivå: att leva (Eld) genom att förbruka resurser (här arbetare konverterade till anhängare) enbart för den basala viljan till egots liv (Lejonet). 

Missa inte att Trump inte har något att ge eller några tankar i den tredje universalistiska akten av zodiaken. Han t.o.m. dör (Månen = vaggan till graven) i dödens Skorpion vilket är slutet på andra akten, där den starka Individen gjort sitt och måste offras för att ett blickfång som omfattar alla ska komma istället. Det är därför Trump förefaller så ointresserad av NATO för alla dessa europeiska snyltare på den amerikanska välviljan. Så korkat av de svenska politiker som kämpat för NATO-medlemskap och enbart lyckats öka landets utgifter för glädjen att leka krigiska - likt amerikanerna. Stupida svenskar!

Nu är inte allt hopp ute bara för att sektorn Skytt-Stenbock-Vattenbärare-Fiskarna gapar tom. Dessa fyra ägs ju av de två tunga ödesskaparna Jupiter (expansion) och Saturnus (reglering/avgränsning). Men som synes är Trumps Jupiter extremt hemmabunden och nationalistisk och än mer när man inser att hans svaga Saturnus står i lika hemmabundna och patriotiska Krabban (nationell eller hushållens protektionism). Det är dessa aspekter av Trumps "dynamik" som fått bloggen att för det större goda Trumps seger skulle vara ett säkert tecken på att USA drar sig tillbaka och slutar larva sig som om det vore ett europeiskt land under den kolonialistiska landgrabbar-eran. Trumps inskränkta egocenterring kan faktiskt göra gott för den mänskliga historien. 

Största förloraren blir Sverige vars i hög grad defekta Vattenbärare ENBART tänker åt folket men utan att förstå vad nationens soltecken egentligen representerar. Producerad 2023 kan Viasat History:s tv-serie om Hitler och makten verkligen rekommenderas. Jag har slentrianmässigt slukat en del om Andra världskriget genom åren men aldrig så tydligt sett hur snarlikt Sverige i under regeringen Kristersson beter sig den framväxande fasciststaten ("visitationszoner" och allt). Det går knappt lägre att se var Jimmie Åkesson tar slut och Ulven Kristersson börjar. Och precis som under Hitler är folket idag stendumma och köper och bejakar varje steg mot diktatur och ödeläggelse.

Trump har alltså en ödesroll och varje vettig svensk borde bejaka hans vilja att komma överens med Putin - bara för att snart inse att Trump eller den amerikanska frihetsandan fortfarande är ett problem eftersom de kommer att gå på Kina istället. Världen kanske inte har något val, vägen in i nästa tidsålder kanske går genom att sista avgörande världskrig varefter alla slutligen vänder den misslyckade mänskligheten ryggen och anammar helt nya värderingar som bygger på insikt om balansen mellan egenintresse (krig och kapitalism) och altruism (morgondagens "mind-set"). 

Bara lösa spekulationer, men synbarligen det enda sättet för Vattenbärarens tidsålder att ta form. Den måste dö med den skamfyllda individualismen - jfr Trumps "utgång" i Mån-Skorpionen. Till och med här stödjer astrologin med zodiakens logiska uppbyggnad. Detta skrivs 2024 när Saturnus ännu en tid står stark i sitt positiva hemmatecken Vattenbäraren. Vart riktar det Stora Intellektet sin begränsande blick? 

Här blir det komplext. Enligt hinduerna har Saturnus bara 3 lägen den kontrollerar. Via den för Saturnus unika 60-gradersvinkel hålls Barnet - Ego - Krigaren och Roffaren Väduren under speciell bevakning. Saturnus som generisk "auktoritet" ger logik åt den här specialaspekten (en gissning, jag tror ingen längre vet varför det indiska schemat avviker från den västerländska traditionen). Så länge människorna är så små och egofixerade behövs konstant övervakning för att rädda människobarnen från sig själva.

Saturnus allmänna "opposition" ser till att Trumps Lejon-Ego inte förbryter sig och till den dåliga Solen som i princip bara är en sketen diktator (det enda värre än demokrati enligt den yngre Platons åsikt om diverse styresskick). Man kan också se Vattenbärarens opposition mot Lejonet som att de mångas intresse väger tyngre än de få ledarna och att svenskarna är så fega och bekvämliga och inte revolterar, det är deras val. Folkets själar vet kollektivt med sig att de måste börja betala av dålig karma knuten till det här landet. Kanske Sveriges trettioåriga krig och stormaktstid har skadat nationen mer långsiktigt än någon kan tro (Sverige-kartans nationalsjäl/Månen dominant och via härskaren Mars/kriget/våldet är bojad till sin dåliga karma/8e dödshuset.

Sverige har ett stort mörker sopat under mattan. Det är ungefär samma symbolik som Trumps Mån-Skorpion som kommer att rimma väl med USA:s Skorpionascendent när den dagen kommer. Men det var ju under "Magdastyret" Sveriges mörkaste dödsdrift härjade och under Joe Biden både NATO- och DCA-avtalet ingicks? Vem blir förvånad - Joe Biden har Skorpion-ascendent, han med och på kuppen född i soluppgången! Solens vitalitet räckte till dryga 80 men Skorpionens härskare Mars står svagt, i venusianska Vågen och därtill i 12e huset som kan ha med ohälsa att göra (särskilt vid hög ålder!). 

Eftersom det är klassisk astrologi att alltid betrakta statsöverhuvudets horoskop, säger detta något med vilken urbota usel tajming Sverige allierande sig med världshistoriens största förlorare just som DEN DÖENDE INDIVIDUALISMENS SYMBOL tittar fram lite varstans. 

Jag har tidigare föreslagit att det är en viss bakvändhet när Vågen i öster gör att Lejonets individualistiska 5e hus befolkas av universalistiska Vattenbäraren. Sverige spelar vidsynt och före sin tid men dess soltecken är inte den riktiga Vattenbärare som kommer att råda över världen i morgon. Landets inbilskhet syns särskilt av att både Solen/Ledarskiktet och Jupiter/Storkapitalet i grund och botten bara är 5e elithuset en individ som talar i Vattenbärarens vi-form utan att själv förstå uppblåsthetens natur. 

En individ med Vågascendenten bör inte ha alltför mycket fokus på sin individualitet/5e då Vågen bör vilja kooperation för att vara äkta. På rak hand slår det mig att Vågens härskare i  Lejonet i 11e huset är en mer lyckad symbolik eftersom 11e representerar ett univeralistiskt tillstånd vilket blir mer aptitligt om man "klär upp det" i "rojalistiska" Venus-Lejonet så att Vågascendenten tyr sig till sitt kungliga ideal trots att en universell utblick skada det begränsade egoperspektivet.

Venus i 11e är villig att låta ascendenten agera inom ramen för en elftehusideologi (vilket begränsar egos naturliga tendens). Resonemanget bygger på att alla ascendenttecken förbluffande nog har en husägare till 11e som rankas som "verksam illgörare" - kort sagt det kostar att höja sig till någon form av idealism eller disciplin - så mycket lättare att vara en egocentrisk livsnjutare!

Att denna indiska regel kan ha varit känd även i väst ses i kristendomens tes om att kroppen är antagonistisk i förhållande med högre jaget ("köttet har sak med anden") - exakt som samhällets högsta goda måste komma före den enskildes egenintresse.). Samhällets härskare Stenbocken pösigt uppflugen på zodiakens höjdpunkt är helt ointressant om den inte har båda sina bisittare, Luft-Vattenbäraren och Eld-Skytten, ideologi och vishet respektive. Var placerar det ett land som Sverige som inte ens har någon vishet i sin verklighetsbild? (Sveriges verklighet bottnar i Merkurius "beräkningsbara" eller logiska värld, dvs 1600-talsmaterialism. Vishet representeras generellt av Merkurius motpol Jupiter, eller av det personliga horoskopets tillfälliga ägare till 9e (jupiteriska) huset.

Indisk astrologi visar att Synden (egoförhävelse/hybris) kontrolleras av tidmätaren Saturnus som från sitt hemmaläge i principiella Vattenbäraren anlägger en kontrollaspekt över Skorpionen. Besinna förresten paradoxen: i vår sinnevärld kan Platons "former" uppfattas via förnuftsprinciperna (logos/logoi) i vissa uttrycksformer. Men Saturnus är också en förnuftsprincip och underordnar sig därmed sig själv - Principernas Princip - som en av de andra gudarna/planeterna. Som de gamla kineserna sade för över 2000 år sedan: "Den bäste härskaren vet de andra inte ens om existensen av - folket utropar stolt att de själva gjort det" (Tao Tê Ching, fritt ur minnet). 

Ett annat uttryck för denna Saturnus dubbelhet anas i talet om att som hur resursägaren i denna värld (Saturnus) behandlar underklassen (Saturnus) så har du också gjort "mot Jesus och i slutändan mot dig själv" . har knyts Saturnus lägre och högre sida ihop, den högre Saturnus representerar andesjälens verklighet där alla är förbundna med varandra - bedaabeda/samtidig indivudliatet och icke-individualitet.

Utöver 60-gradersvinkeln är Saturnus andra specialaspekt det 270 graders kvartsvarvet som håller uppsikt på Syndens (Mars) båda extremiteter. Barnet Väduren och sexualitetens och dödens Skorpion. (Samhällets intresse av födelsekontroll)

Ur perspektiv av första ego-huset representerar de den s.k 6/8-relationen vilket återkallar 6e olycks- och 8e dödshuset. "Relationsaspekterna" är en sekundär typ av planetaspekter som gör den hinduiska traditionen ännu mer komplicerad och avslöjar människans felbarhet som systembyggare. Några aspekter återfinns i båda typerna och jag har inte sett någon indisk astrolog förklarar vad som gäller då.

*****

Med detta har bloggen hjälpligt sökt återskapa logiken bakom hinduernas (och västtraditionens) "syndabock". Det är Naturens eller Vatten-Mars (Skorpionens hållplats) som "drar ner så hågade själar" till Jorden genom biologisk reproduktion och lägst av de låga är de själar som "faller" i gudlösa/sekulära länder som Sverige där sex reducerats till de låga arbetarnas enda nöje. Var och en må avgöra om det är detta "biologihat" från antiken som syns i Silicon Valleys penningdjävlar (Elon Musk och andra) och deras fack- och kvinnofientliga antidemokratiska högermentalitet.

Som jag ser det är överheten skyldig till denna degradering av landet så att det blir en monstermagnet för outvecklade själar och Timbro för de som redan är födda och gamla nog att bli ideologiskt fördummade. När en kultur eliminerar filosofi och "sexualiserar" massorna skapas rundgång och en allt djupare dekadans som nu tydligt syns i samhällskroppen där brott och våld tydligt mixar med det socialt acceptabla. Fenomenet är inte unikt svenskt, den globala nöjesindustrin köper och säljer "programkoncept" så att hela västvärlden degenererar sig som en kropp via lokaliserade versioner av underhållning som "Paradise Island", "Bachelor" och liknande.

Häri ligger oförenligheten mellan det döende Väst och det vi kallar hederskulturer (som har sina egna utvecklingslinjer och problem att lösa).

*****

Men så var det frågan om "6-8-relationen" och de andra i den alternativa aspektserien, vilket gör analysen av planeter (natalt eller i transit) komplicerad. 2024 står Saturnus ännu en tid stark i sitt positiva hemmatecken Vattenbäraren. Är det inte typiskt att Joe Bidens duglighet för fyra år till seglar upp när Saturnus-i-tiden FRÅN Vattenbäraren kastar 270-gradersvinkel på hans kroppsliga Skorpionascendent och "den sociala utstötningen" resulterar? 

Även Trumps Mån-Skorpion har - vilket han gnytt om - enligt astrologin varit utsatt för "de låga liberala mediernas förföljelse och fulspel. Fulspelet kanske går ändå upp till toppen under innevarande president. Jag ogillar konspirationsteoretiker redan förgiftade av vår nya informationstäta värld och obefintliga källkritik och lämnar frågan om Demokratiskt fulspel. Det finns säkert men varför förgifta sitt eget psyke genom studier i affekt? Så kapar man all kontakt med den högre förnuftssjäl som antiken inklusive dess astrologer visste en del om. (Saturnus kan diskuteras på många sätt.)

Men Saturnus kan alltså enligt indierna kontakta i princip vad som helst givet deras två aspektsystem. Dessa var kanske skilda traditioner en gång men har nu rörts samman. Jag har sett nätastrologer använda båda men aldrig sett en enda historiskt intresserad astrolog som skänkt någon klarhet. Däremot kompenserar indierna sitt ointresse för historiestudier med en räknenissementalitet som heter duga. Som fattigt land är det lätt att förstå hur databranschen sökte sig dit för billiga programmerare.

Bill Gates tycks dock ha förädlats med åren och jobbar numera med Tredje Världens sanitära problem men han var en gång bara en amerikansk rovgirig kapitalist som fick Microsoft att växa genom uppköp av konkurrenter eller där de hade luckor i egna sortimentet. DN-Gelins exponering av Silicon Valleys tycks åtminstone ha ett undantag, men Sveriges Klarna och Spotify är verksamheter som tagit djävulsbarnen i Kalifornien som sina förebilder. Smittan är global.

Men man kan lugnt säga att demoniska makter tränger ner via dessa IT-direktörer människor även om en del säkert bara tror det är en idéstöld från Hollywoods moderna science fiction. Typ Transformers där teknikfascismen i människornas värld projicerats på dessa fordonsfixerade (Elon Musk!) onda utomjordiska robotar som tycks ha en förkärlek för bilar och truckar som de maskerar sig bakom. Utan att fladdra iväg i lång filmanalys är det svårt avgöra om Transformer-konceptet verkligen avsåg dold civilisationskritik eller bara var falsk yta (men den analysen har säkert gjorts redan). 

Dvs. även i Hollywood är satanism (fatta detta bildligt!) djupt rotad. Här fejkas civilisationskritisk men där amerikansk militär ändå klarar krisen från "Decepticons" (lurendrejarna) tack vare samarbete med den "goda högteknologin", dvs. den i verkligheten onda högerkonservativa tech-eliten i Silicon Valley (som i bloggarens dystopi ligger bakom nästa världskrig.)

Presidentvalet i november ser Jupiter alltjämt kvar i sin årslånga transit genom Oxen. Den har givit Trump tur med Lagen så långt och tur vid publika framträdanden i passagen genom hans 10e hus. Att Jupiter är känd som beskyddaren mot olyckor är känt och det misslyckade mordförsöket tyder på det. 

Nu ska man minnas att Jupiter också är en verksam välgörare för Trumps Lejonascendent medan den för Sveriges Vågascendent sprider gift för framtiden (eller här och nu om landets goda karma runnit ut). För Bidens Skorpionascendent är visserligen Jupiter (tack vare sin vattenaspekt) en tillgång men gamle Joe har hälsoproblem vilket kan tillskrivas Jupiters transit genom hans 8e dödshuset där energin avtar om inte rent av dödar. Jupiter förmåga att ge tur är på botten nu och han kommer naturligtvis att kasta in handsken snart (och det inte redan är gjort).

För Biden befinner sig den konsoliderande T-Saturnus i svag position eftersom den i passage nått hans 4e hus (i Oxen) som har med livets utgång att göra (särskilt om åldern är inne). Biden har också "halshuggningens" månnod Ketu i 4e privata huset. Bidens natala Jupiter i Tvillingarna har ingen lysande placering i 8e dödshuset (eller dålig karma) och han har verkligen en del smutsfläckar i sitt cv. Bidens framgångs-Jupiter är långt svagare än Trumps, och särskilt som transit detta valår.

Det går att fortsätta fingranska förmågan att vinna (Jupiter) eller för Biden förmågan att konsolidera (Saturnus) nuvarande maktinnehavet. Fler och fler faktorer kan dras in men det här får räcka. Mycket lutar som jag hör det att Biden kastar in handduken snart. Han föddes med en envis och stark Saturnus i Oxen, men eftersom expansionens Jupiter passerar Oxen i år är det inget enkelt tolkningsjobb. Saturnus urstark i väster borde ge förmågan att hålla sig fast vid sin position (även om väster normalt är "solnedgångssymbolik"). Men väger man in att han därtill har ett val att VINNA (inte längre en passiv utan en aktiv dygd) då blir plötsligt Saturnus en antites till den transiterande Jupiter i samma tecken. 

Även kunniga politiska astrologer har missat någon diskret aspekt, så jag som inte ens gillar politik avstår från vidare analys. Det här, som började med en kommentar av Åsa Linderborg slutar ändå med några detaljtillägg jämfört med inlägget från i mars:

USA:s presidentval 2024



Bonusspaning


 

I DN-Gelins matnyttiga genomgång av den verkliga fascisthögern runt Trump missminner jag mig ett namn men som vid koll visar sig vara en riktigt ruskig riskkapitalist från Sydafrika, David O. Sacks. Jag brukar undvika ansiktets psykologi (frenologi var ju rätt misslyckade vetenskapsgrenar på sin tid), men här bekräftar stjärnorna varför en ren demon syns ha tagit plats i en mänsklig kropp. 

Kanske är Sacks en av de demoner som inget har emot att det bibliska Harmageddon blir verklighet och kommer att ta steg för världens undergång. (Trump börjar nu också flörta med den extremt kristna högern för att säkra valseger.) Av efternamnet skulle det dock kunna röra sig om en judisk sionist och i så fall en verkligt skruvad sådan eftersom de visserligen blivit fanatiska och militanta sedan sin tidiga socialistiska fas men åtminstone vill behålla sitt Israel och inte se högre makter förinta det. Nej kristen sioniskt kan vara en förflugen idé, men givet Trump i nära kretsen vet inte aldrig.

Som av en händelse DN publicerar en läsvärd text om dess verkliga rötter som antisemitisk kristen sionism. Judehatiska brittiska kapitalister förekom alltså Theodor Herzl med ett smart sätt att bli av med judarna - skicka dem till Palestina, västerlänningarnas fulspel börjar bli outhärdliga!


Starkt Eld/Luft-dominerade kartor taggades i bloggens början "de kreativa" och riskkapitalism kallas ju "kreativ förstörelse" - massa pengar bränns ut utan att ge något igen. Men det är den idé som blir en hit dessa varelser väntar på. 

Eld/Luft placerar dessa själar på hög nivå, mer gudar än människor. Men det finns både onda och goda daimoner och fastän bara en månkarta så talar mycket för en dålig daimon (där väst brukade byta stavning till "demon", utan något verkligt skäl).

Ur det luftiga månpsykets perspektiv råder kommunikationsglapp till Solen i Oxen via den hinduiska 6/8-relationen, dvs en brist på relation mellan Måne och Sol. Det syns som om detta förhållande är vanligt bland politiker och styrker misstanken att det är sociopater som jagar maktpositioner. Som riskkapitallist måste ändå Månen i Vågen ha någon förnimmelse av själens destruktiva väg eftersom Sol-Oxen tå typiska är den hägrande Guldkalven - ingen avsiktlig antisemitism här men olyckligt fungerar astrologins symboler och illustrationer väl här.

Eftersom det är en månkarta är det viktigaste men kan göra är inspektera psykets fundament och här är skälet att jag tippar på en ond daimon som ligger i tiden och drabbades talrika människor under de dygn alla födslar med månpsyket i Vågen har sin Våg-härskare Venus svårt skadad av krigaren Mars.

Månkartan kan inte berätta om andlig status (här krävs födelseminut), men Sacks tror själv han är en bra människa om än en gåpåig typ som tar för sig. Men Venus är svårt felkalibrerad till följd av konjunktionen med omoralens och krigets Mars. Här skulle man kunna gissa att han delar det kvinnoförakt Martin Gelin beskriver hos teknikfascisten eller "övervakningsteknologins chefsideolog" Peter Thiel (ingen rösträtt för kvinnor eftersom deras humana politik kostar mer än oss naziliknande teknikfascisters).

När Mars och Venus delar Luft och särskilt Tvillingarna uppstår en fladdrig typ som blixtsnabbt kan ändra tankemönster, vilket måhända är en fördel för klippar-kapitalister och de som måste kunna fatta snabba beslut. Men Mars-Tvillingarna är en outhärdligt självisk placering. Vore dess 9e-husplacering det verkliga horoskopet, skulle detta vara en totalt bankrutt moral (och Solen i 8e dåliga karmans hus skulle förstärka den iskalla naturen, jämför Putins "svala" Sol+Saturnus fast i ett annat Jord-tecken). Men även i det emotionella månhoroskopet är Mars till skada även om han själv ser sitt "högsta goda" som att "rough it", gå hårt fram.

Oavsett Sacks födelsetimma gäller hela denna dag IT- och räknenisseplaneten Merkurius som signifikator för hans själ (atma karaka). Månen är närmast en hinner aldrig nå 29e graden i sitt tecken. Detta är också en olycklig placering som styrker själens "demoniska" natur eftersom det är den omoraliska Mars som är fundament till Atma Karaka och ger en lömsk och oärlig affärsman, en passande supporter till Trump. 

Sacks kan säkert ha blida ögonblick där han Venus-njuter livets goda men det är en Jekyll & Hyde - plötsligt kan Mars ta över och en djävul visar sig. Jag har flera fall av denna onda och elaka Mars men också stött på ett fall av Mars/Venus på Vågascendenten. Där rankar Venus högre och han var en musiker och mycket logisk men bar på en svag inre fruktan som fick mig att misstänka våldsamma Mars som i 1a kroppshuset kan tyda på genomlidet våld, kanske redan i barndomshemmet... Venus preferenser är inte som Mars.

I ett annat fall av en kolerisk och okontrollerad far som hotade barnen med självmord och de inte var lydiga (!) hade ena barnet Mars i 10e i attack riktat rakt ner mot Venus på Vågascendenten. Detta var en kvinna som kom att ägna hela livet åt att skydda/hjälpa barn, så tydligen karma som syftade att korrigera hennes livsväg. 

Det är lönlöst och inte ens konstruktivt att spekulera över vilken "djävul" den själen kan ha varit i ett föregående liv. Men i nästa exempel är spekulationen redan gjord: Även här Mars i 10e och likt Sacks i Tvillingarna. Kvinnan besökte ett medium som möjligtvis tjuvtittat på hennes horoskop i förväg. Med sig från besöket fick hon berättelsen att hon anfört ett kavalleri i ett tidigare liv och gjort så svåra bedömningsfel att hon fört hela truppen in i döden! Kvinnan lider av någon autistisk överkänslighet och tappar fattningen väldigt lätt men (tror jag) kämpar hårt för att fungera socialt. Mars i Tvillingarna ägs här av Merkurius i 6e sjukdoms- olycks och fiendehuset vilket knappast gynnar den merkuriska Jungfruascendetnen.

Den en här avrundningen är en påminnelse om att maktspråk antyds i zodiaken. Våldets Mars anses vara partiell signifikator till Tvillingarnas naturliga 3e hus och det verkar stämma. "Ljus Luft" med den svarta elden kan ge onda tungor. Mars blir inte genuint intellektuell bara pga tecknet. Men det finns förstås massvis av varianter. Riskkapitalisten Stacks visar att demoni finns både bland den obildade pöbeln och eliten...


Inga kommentarer: