Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 juli 2024

Kamala Harris - för svag för presidentrollen?


Av den amerikanska högern hånas sol-Vågen Kamala Harris som både lat (ett vanligt tillmäle om Vågens tecken, troligen baserat på att ointelligenta människor inte kan uppfatta att Vågen löser många problem rent mentalt eller utan att det ser ut som de anstränger sig). 

Harris har tydligen också öknamnet "Skrattande Kamala" i högerkretsar, men det beror inte på Vågen utan på en svag Mars i Krabban vilket underminerar hennes Mån-Vädur. Svag Måne och dessutom fullmåne visar att det är Krabbans försvarsinstinkt som får henne att skratta nervöst för att avväpna spända lägen (osäkerhet avskys av Krabban). 

Men det är möjligt att politiskt fixerade personer har så dålig varseblivning att de blandar ihop hennes miner. Vågen är ett naturligt lyckligt zodiaktecken (härskare: Venus) och har nära att spricka upp i ett leende!

I vilket fall är Solen svag i Vågen så stackars Harris har oddsen mot sig för politikerkarriären, för många tveksamma placeringar, där Månen/psyket har en tvivelaktig bas i den "fallna" Mars. Bra för den som ständigt måste försvara sig men för det här ämbetet krävs mer.... 

Grattis till Expressen med intelligensen att använda FOX News för att "informera" sina läsare. Bonnier har två skäligen tendentiösa nyhetspublikationer.

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/harris-en-trolig-orsak-till-varfor-biden-ar-kvar/

Den flammande Passionens kvalitet i horoskopet är uppenbar (bara världshärskaren Stenbocken saknar speciell aktivering). Det är den kanske alltför mänskliga kvaliteten som hinduerna därför tillskriver arten dess plågade utvecklingsnivå. Varken försvuren till Ljuset men inte helt avsigkommen i sin utveckling - det stagnanta (självavvecklande) Mörkret.

Men här finns en öppning. Harris fysiska kropp är extremt vitalt (hon är vacker dessutom och påminner mig om sångerskan  Jill Johnsson - lika folkligt amerikansk som nån). Och Tvillingarna i öster visar att Passionen till trots finns dragningen mot Ljuset (kunskapstillägnelse och till och med stigande i nivåerna - själar på långsam rörelse på vägen upp (mot hjältar eller gudar eller annan högre existensform än de dödliga köttmänniskorna).

Västastrologin traderade länge rent trams, som att en bränd Merkurius (nära Solen) skull ge ett slött intellekt och redan hörs kritiken om att Harris pratar slängigt som en substanslös företagsmänniska, klichéfylld och tomtuggande. Men detta beror inte på att Tvillingascendentens Merkuriuus är "bränd" av Solen utan av värdtecknet Vågen som, tyvärr, kan bara plågsamt ytliga och politiskt korrekta. Som sagt, Harris har ett horoskop kritiskt på flera punkter...

Bonusspaning

Jag bedömer Passionens kvalitet, Solen och den klent understödda (av Mars) Månen som så viktiga att en liten sökning bland 12000 kartor på dessa tre kan vara intressanta.

  • Carlos II;6.11.1661;12:00, inavlad och sjuklig spansk kung
  • Alexander Neill;17.10.1883;23:00, pedagog: låt barnen löpa vind för våg
  • Bob Kane;24.10.1915;12:00, medskapare till seriefiguren Batman (sökte först ta hela äran)
  • Clifford Irving;5.11.1930;12:00, skandalfigur, patologisk lögnare
  • Richard Dreyfuss;29.10.1947;18:07, ateistisk skådespelare, bipolär med tre avverkade äktenskap (2016) Citat (2016): "Trump is an intemperate, mean-spirited, lying bully."
  • Frank R. Martire;30.10.1947;12:00, en av världens rikaste, CEO FIS (Fidelity Information Services, finance)
  • Rob Bauer;11.11.1962;12:00, hög militär, Nederländerna. NATO-hök
  • Demi Moore;11.11.1962;14:16, skådespelare
  • Kamala Harris;20.10.1964;21:28:04, fallet
  • Jon Heder;26.10.1977;12:00,  skådespelare. komisk i homo-tintad roll mot Will Ferrell i Blades of Glory (2007)

Från feminine Heder till en macho Nato-hök - här pendlar det vilt. Passionen sägs ha dålig styrkontroll eftersom DETTA ÄR KRETSLOPPETS VÄSEN. Ljuset och Mörkret är det enda givna. Dåligt pålästa ateister inser sällan hur mycket mer än barnsagor Ljuset och Mörkret är. 

Att smått stirrige Richard Dreyfuss var bipolär hade jag glömt men det passar utmärkt med Passionens kvalitet i extremt tillstånd. En snabb koll:

Här tillstöter åtskilliga faktorer utöver en fladdrig grundnatur! Astrologiskt insatta ser varför skådis kanske var allt han kunde bli. Bara ett axplock: ascendenthärskaren Venus är hans egen värsta fiende (placerad med "identitets-solen" i 6e olycks- och fiendehuset). IMDB: "Richard Dreyfuss is an American leading man, who has played his fair share of irritating pests and brash, ambitious hustlers."

Inga kommentarer: