Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 juli 2024

Sveriges horoskop, överhetens och undersåtens målföre

 


Ännu en indisk operation där man borrar sig ner i horoskopet genom att skapa nya "virtuella" hus. Ta t.ex. Sveriges kommunikation? Hur låter uttrycker sig landet? Mest generella svar: via Våg-ascendenten. Svenskarna är milda vilket vissa turister enligt mediernas vetenskapliga undersökningar "på stan" (i Stockholm för att få värsta tänkbara omdömen)  En del turister uppfattar dock svenskens/stockholmarens mildhet (ett typisk drag för Våg-ascendenten) som att kylig distans och det stämmer också med Vågen. Tecknet vill ha en "avvägning" först för att kunna tala allisans, sen flödar personligheten fram. Medieundersöknigen (glömt vilket) är egentligen rätt korkad, semestersmörja där man rotar i kända svenska fördomar för att ha något att skriva.

Men ett annat svar ges om man granskar maktens eller 10e husets kommunikation via hinduernas metod att ta maktens 10 som en slags ascendent och därifrån gå till tredje huset som nu tjänar som ett virtuella tredje kommunkationshus. Inget att orda om, www.regeringen.se låter stentrist men det är korrekt och rättstavad svenska. Myndigheter allmänhet har nationalkartans Jungfru som virtuellt kommunikationshus och därmed skriftspråklighetens och precisionens Merkurius. 

Nu kan och bör man visserligen även granska Merkurius själv, en planet nyttig och välgörande för Vågens personlighetstyp. Den som inte kan tala för sig får inte till några allianser! 

(Här kan man förstå kvinnornas frustration eftersom männens Mars är bedrövlig i största allmänhet i nationalkartan. Sveriges kvinnor förefaller långt mer begåvade än männen vilket jag bara kan tolka som det nationella truama vårt krigarförflutna åsamkat nationalsjälen (tänk 30-åriga kriget och stormaktstiden om inte rent av tillbaka till de rövare som kallas vikingarna. Det är en nitlott att födas man i Sverige. Monopol-spelets otursruta "Gå i fängelse" eller "stå över ett kast".)

När det gäller myndighetssveriges kommunikation lider den dock av att Merkurius korrumperas av att de båda verksamt onda Solen och Jupiter omringar budbäraren Merkurius och tvingar den att tala de verkliga härskarnas språk och det är inte alls 10e riksdagshusets språk. Det är den dolda men verkliga maktkoncentrationens 5e hus som talar och där Merkurius övergår i partiska omskrivningar. (En angripen Merkurius förvandlas till Lögnaren eller Desinformatören, etc.) 

Många inlägg om Sverige-horoskopet har reda uttömt ämnet, men här ser vi åter att folket representation inte för sin egen talan utan landets elits. Till och med i kommunikations hör den uppmärksamma att en skendemokrati talar ord, ord, ord.

Sedan kan man pröva en annan ingång: eliten själv då, som social klass eller ekonomisk grupp? Här blir det svensk medelklass vill tro de tillhör eliten, från den grupp som köer märkeskopior utan att fatta hur den verkliga eliten genomskådar alla wannabes. Den svenska självförjugenheten är så utbredd i landet att en mängd "undernivåer" som alla sorterar sig som det lyckligt lottade "elitens femte hus" upplöser sig i en mängd kommunnikativa graderingar. 

Expressen har i ett par år haft språksvaga anställda att deras grammatik och ordval i rubriker tävlat med den här bloggens genomsläpp av ibland grovt felstavade texter. (Dessa avslöjar f.ö. att bloggaren gått från medelålders till gammal under bloggens existens och numera har problem med  fingrarnas rörelse och och hela armarna. Merkurius-systemet hänger inte med medvetandet längre vilket visar att man inte skriver med inte bara Merkurius som intellektet. Vad om 5e som kreativitet eller 9e som ingivelser/intuition?)

Men om man strikt reserverar 5e huset till "eliten" oavsett underklassens fantasier om vilka de blivit tack vare "jämlika Sverige", då räknar man till tredje från femte och hittar de välbeställdas kommunikationsförmåga som den såg ut 1974 när nationalkartan startade. 

Det är naturligtvis ett ont omen att Sverige vinner schlagern med "Waterloo" (Nederlag) nästan samtidigt som senaste nationalhoroskopet "startar om landet" - detta ett år när deltagarländerna hade lov att använda engelska om de så önskade. Sketen svengelska och banalt textinnehåll, sånt var de omina som åtföljde den svenska elit som tjänar alla pengar i Sverige (och här kan man acceptera övre medelklassen som innästlade i 5e elithuset - alla dess barn har garanterat tillbringat tid som utbytesstudenter i USA eller kanske bara Storbritannien och den vägen vässat sin språklighet).

Men inte så det stör, för femtehuselitens kommunikationshus är det normala 7e allianshuset och det huset är inte märkvärdigt i funktionen i sin nya funktion, Månen i Väduren är jobbigt egocentrisk på det sätt alla svenska dagstidningar är helt fixerade vid händelser runt Stureplan i Stockholm.

Och skrapar man på elitens kommunikation verkar GAMLA PENGAR helt försvunna i nationalkartan eftersom Väduren i djupet drivs av den pushiga och osofistikerade Mars i Oxen i 8e huset (i sig en symbol som pekar bakåt mot, gamla hämningar). Det är som dagens elit enbart består av manliga landsortstölpar som flyttat in elitens olika centra utan att behärska kommunikation. Kartan trädde i kraft 1974 före datorer och onlinespel så förmodligen är det flera nivåer av primitivism som 2024 ses i 5e elithusets kommunikation.

Men landets goda författare översättare då? De måste, tror jag, studeras direkt från 3e huset och inte indirekt via sociala skit. Men i så måtto inte svensk kommunikation är framträdande (Sverigekartan är ju en fågelvy av landets framträdande egenskaper) kanske sökandet är förgäves. Alla nationer föder sina kommunikationsfenomen som individuella genier utan att staten har någon skrivarskola. (Nationalhoroskopet handlar inte om enskilda under.)

Folkligt tal utanför den självhypnotiserade eliten skulle kunna studeras via 5e elithusets motbild, det 6e huset för tjänarna som serverar Nobelprismiddagens gäster eller är städhjäp åt en självförjugen medelklass som låtsas vara något de inte är.  Vem vill inte ha en slav att ge order till? Ja, nu handlar det så klart om det tredje räknat från det sjätte för folklig kommunikation

Jag har nyligen använt 5an och 6ans kontraster (herre och tjänare) samt de "virtuella husen" (denna differentierade studie av svensk kommunikation kan ses som en fristående fortsättning):

https://siderisk.blogspot.com/2024/07/med-vanner-som-leif-ostling-och-peje.html

Folklig kommunikation ses alltså i det normala 8e och låter beklämmande lik den moderna svenska eliten, bara lojare och än mindre precis. Mars i Oxen är inte ett höjdarläge och ytterligare en av de placeringar som är ett problem i Sverige-kartan som helhet. 

Möjligen ser man i elitens och folkets lika triviala kommunikation att "jämställdhetsreformen" har lyckats. Du-formen suddade ut formella klasskillnader i tilltalet och nu har hela landet blivit simplare och förlorat i nyansrikedom under den nyrika ytan (där alla ser likadana ut, förutom i snobbsegmentet där man får vara nöjd med den verkliga märkesprodukten  och fler utlandsresor per år och till mer exotiska resmål). 

Till och med svensk elit sitter kvar i samma underklass som pöbeln enligt astrologins antika insikter av hur olika människor kan utvecklas. Här står det klart att Sverige är ett av de länder där Gustav Vasas "enhetskultur" dominerar hög som låg in i Sveriges "atmosfär" går själen för att formpressas och bli en uniform och medelmåttig medborgare.

Varifrån kommer då det glimtar av excellent som syns i landet. Språk och ämnen högsta intellektuella nivå? De få själar som opeererar över det öde som astrologin tecknar. Den nivån finns och 400-talsfilosofen Proklos talar om en himmel i Högsta himmelen tillägnad de befriade. Jag vet inte han översystematiskt skapade en platslös plats efter att ha har hört om buddhismens "nå nirvana"-tanke, men han fyllde greken Platons väldigt sparsamt tecknade kosmologi med många detaljer. Kyrkan stal friskt men missförstod kraftigt och lyckats få det så snett att de placerade änglarnas så högt upp i skapelsen fast Proklos och andra såg dem över människorna (naturligtvis) men också över deimonerna."

Placeringen (om ordet tillåts) för "de befriade" var ett parodiskt missförstånd av Kyrkan eftersom befrielse också innebär frihet bortom existens (exakt som den som nått nirvana - icke-tvåfald). Och änglar existerar och är bara en nivå ovan daimonerna eller andarna....

Och apropå ämnet - änglar kommunicerar inte. De skickar kunskap i färdiga "informationsblobbar" som mottagaren uppfattar med sin förmåga att ta emot telepati. Sedan kan de ta sin lilla tid av "trassla ut" bloggen till något som människospråk/Merkurius kan uppfatta. Amerikanske radiostationsägaren Robert Monre upptäckte på ett plågsamt sätt sina paranormala förmågor och berättar i sina tre böcker kommunikation vis dessa "bloggar". Det är lätt att tänka sig att sci-fi-filmen ARRIVAL (2016) med Amy Adams som hyperbegåvad språkforskare lånat idéer från Monroe - de anländande kommunicerar på ett sätt som kräver medvetenhet bortom den sekventiella tiden!

Monroe tar i andra boken "Far Journeys" tillbaka visst från debutboken eftersom han med tiden börjat förstå  åtminstone något av hur kommunikation på högre nivå fungerade. I sin sista bok har hans älskade hustru dött och man förnimmer en gammal mans tvivel över sitt märkliga liv och om upplevelserna kommer att "hålla" på andra sidan eller om hela detta liv bara varit en enda fantasi alstrad i kroppen. Ett drabbande människoöde ljusår bortom Sveriges "kommunikationsnivå" - enbart för individualister på väg mot universalism.

 

Andra boken, 1984

Monroes horoskop (utan tid) kommenterades bloggens först år 2009, och sedan ytterligare någon gång. Nytt här är bruket av "själens signifikator", Atma Karaka. Och hur intressant är det inte att han man som gav sig in i radiovågornas bransch har Merkurius i Jord stigande i öser som sin AK. Jord-elementet utesluter inte alls paranormala upplevelser trots den antika delningen av Världssjälens lägre och högre halvor.

Merkurius är förstås privilegierad som få genom att båda ha Jungfrun som sitt hemmatecken i den negativa polariteten men också ansedd som "upphöjd" här. Det ämnet har flyktat förbi för mindre än ett år sedan, men här kan man speciellt minns att Merkurius tillhör Ljusets kvalitet och "utvalda" Jungfrur är alls inte självtjänande och skeptiska eller allmänt inkrökta människor utan tvärtom högt utvecklade typer, att döma av poeten och den judiska mystikern Leonard Cohens födelse i soluppgången i den sideriska Jungfrun.

Monroe har också en förträfflig placering i Venus i positivt härskarläge i Vågen (vilket är hur filosofen Plotinos beskriv Själen - dock inte i samband med astrologi). Monroe är unik bland 2000 sparade kartor med upphöjd Merkurius i öster och den finkalibrerade Solen+Venus i Vågen, men kräver man bara Merkurius och Solens placeringar hittas skådisen Ryan Reynolds som i mina ögon utstrålar feminin känslighet och kanske lite misstänksamhet. Men här har Vågens härskare Venus tagit ett steg till, rakt ner i sitt skadade läge i Skorpion. Inga paralleller att påpeka, vad jag kan se. Hans framgångar (speciellt hos det bättre könet) ses lätt av kartan som helhet.

Begär man enbart Merkurius i ascendenthuset (utan att kräva att den också är AK, vilket jag inte vet om det går att söka på med programvaran). Nu blir det blandat kompott, "fina" människor och rena rövare. Michael Shermer är visserligen skeptisk materialist men han argumenterar med vänlighet och klass och inte alls som de dönickar som avslöjar Jungfrun en dålig dag (tecknet är kritiskt - analytikern Merkurius - men istället tycks de tro att livets mening är att förenkla och argumentera mot allting).

  1. Robert Monroe;30.10.1915; 3:30
  2. Frederick Chapman Robbins;25.8.1916; 9:00, Nobel/virolog (otroligt typiskt bakteriefobiska Jungfrun)
  3. Ingemar Johansson;22.9.1932; 8:20, smårasistisk boxare
  4. Robert Blake;18.9.1933; 8:30, skådis i tv-deckaren Baretta med trasslig barndom. Anklagad för mordet på sin hustru men dömd icke skyldig (2005). Sedan var den karriären slut.
  5. Leonard Cohen;21.9.1934; 6:45, singer-songwriter
  6. Silvio Berlusconi;29.9.1936; 5:40 - skurk, politisk
  7. Patrick Kearney;24.9.1939; 7:05 homosexuell massmördare
  8. Daliah Lavi;12.10.1942; 5:00, sångare och fotomodell
  9. Michael Shermer;8.09.1954; 7:30, proffs-skeptiker
  10. David Copperfield;16.9.1956; 7:02, "Las Vegas-magiker", våldstäktsanklagad
  11. Musiker/trumpetare;27.9.1958; 5:00
  12. Tori Amos;22.8.1963;13:10, singer/songwriter
  13. Kristin Kaspersen;30.09.1969; 6:30, allmänkändis från tv
  14. Prins Daniel, Hertig av Västergötland;15.09.1973; 6:54, allmänkändis med gym
  15. Ryan Reynolds;23.10.1976; 4:30, skådis
  16. Romeo Beckham;1.9.2002; 9:40, kändisbarn

Bara Merkurius i 1a huset säger förstås inte mycket, men Jungfruns symbol kan lätt bli "befläckad" och här finns flera solkiga specimen.

Intressant notering: den nobla skeptikern, prins Daniel, Tori Amos, kändisbarnet Beckham och Nobelpristagaren har Solen i Lejonet. Övriga inkl. alla "sunkiga" eller tvivelaktiga har Jungfru-Solen i 1a. Man kan förstå hålla det till Leonard Cohen till last att han var rejält dekadent en period - en solkad Jungfru som förlorat vingarna. (Från Venus härskarläge i Luftens Våg till dess "fall" i Jungfrun tycks vara astrologins infogande av myten om Hades våldtäkt på Persefone - renlighetsfixeringens arketyp.) 

Cohens sjunkna period omvittnas inte minst av hans album sent 1970-tal "Death of a Ladies' Man" som föregick (eller följde på?) hans mors död. Efter det inte bara skrev han metafysiska sångtexter utan ändrade också livsstil, bl.a. gick i kloster en tid. Kloster är typiskt Jungfrun i en renhets- eller hygienneuros. (Kloster representeras egentligen av 12e huset men dess naturliga koppling till Fiskarna att detta är tecknet för Merkurius fall mittemot sitt upphöjda läge. Här tycks astrologin dissa den enbart räknenissiga eller gatsmarta Merkurius genom att låta själens symbol (hos platonisten Plotinos) Venus återigen "upphöjas" i Fiskarna. "Mentalisera mindre och själen återfår sina Merkurius överlägsna egenskaper?)

Berusad Cohen omgiven av två "beundrare"
-fångad på krogen av paparazzi

 

PS. De gamla pengarnas och den verkliga elitens överlägsna kommunikation fick ingen riktig lösning i detta inlägg. Den syns inte men finns uppenbarligen - jag njuter ofta av kulturprogram i basutbudets kanal AxessTV. Ska man nöja sig med det konventionella omdömet att även en "verksamt ond" Jupiter (den högsta klassen) har viss godhet kvar, precis som de särfall där naturliga illgörare typ Saturnus som verkar som "verksamma välgörare" inte kan låta bli att sippra ut lite av sin naturliga ofördelaktighet?

Dekadent och inavlad som sittande statsminister må vara, formulerar hen sig dock väl och den nationens "onda" Sol och Jupiter indikerar att det alltjämt finns minimala fickor som vårdar kommunikationen även om Sverige i stort förlorat 9e husets högre mänskliga kvaliteter eller omfattar i grunden korrumperade versioner av dess ämnen: äkta filosofi reduceras till logik och språkfilosofi och religionen är så klart den i grunden förfalskade kristendomen - originalet överlevde i stort inte judarnas misslyckade uppror mot Rom.


Inga kommentarer: