Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 juli 2024

Även dåren kan gissa rätt ibland. Sveriges demonisering av Orbán

 


Sverige har medier lika ägda av Överheten som någon fasciststat när det kommer till överideologin, vilken grundhållnig var journalist förväntas deklarera i sina texter. De förstasidor jag tittar till för min dagliga dos desinformation är DN, AB och Expressen, och alla tycks eniga att Ungerns premiärminister Orbán är den värsta skit världen skådat. Sent omsider hittade han in i bloggarens horoskopsamling, och det med bara några anteckningar som ungefär ringade in hans position:

Han högervred det parti han ledde och därtill i nationalkonservativ riktning vilket förklarar Sverigedemokraternas avvikande favorisering av honom. Öppen med att Turkiet, Kina och Ryssland är förebildliga i deras centralstyrning. För detta bannar honom svenska medier trots att de själva ingår i ett liknande taskspel där svenskarna luras tro på sin demokrati trots att den rika eliten (en stor del amerikanska intressen) är den som bestämmer allt i slutändan.

Orbáns mor har lämnat uppgift om födelsetiden och frågan är om det kompletta horoskopet kan ge Sverige rätt i dess demonisering av ledaren eller om det är som det luktar: smörja från Expressens och andra ledarsidor. Väst är på väg att implodera och Orbán är passande för det karaktärsmord som är det enda svenska journalister tycks ägna sig åt. Det är lönlöst att söka förstå världen genom inhemska medier, det har bloggaren ofta lamenterat och finner t.o.m. antikens astrologi mer informativ.

Jord/Eld-krig som utgår från den onda karmans 8e hus, en självisk skit!
 
Ingen kan förvånas över den extrema tonvikten på JORD och nationalism. Jord binder till det lokala eller som bäst nationella. Här dyker ännu en politiker upp som dessutom  är starkt kopplat till den onda karmans 8e hus, som likt motsvarande tecken (Skorpionen) kämpar MOT något snarare än utvecklar en egen idealitet. Den här varianten av Jord/Eld-friktionen passar väl ihop med nationalkonservatism.

Att Jupiter står i sitt svagaste väderstreck (väster) kan man tydligen ta med ro givet hur framgångsrik Orbán varit. Det visar vådan att blint följa spelreglerna och här kanske den svaga världsliga styrkan kompenseras av att Jupiter står perfekt i sitt negativa härskarläge i Fiskarna, återigen en defensiv placering som välmenande söker andras väl, särskilt som Jupiter påverkar hans Måne/sinnelag att vilja sitt eget folk väl.
 
Detta bekräftas enligt en tolkning av själens signifikator (atma karaka) som står träffsäkert på randen till egna folkets (eller familjens) tecken Krabban och dessutom på randen till 11e ideologihuset. Någon global talang är han inte (likt "Magda") men på det lokala planet är hans välvilja genuin och än ego-motiverad. OBS. Den stränga linjen i indisk astrologi accepterar INTE att en placering på gränsen spelar in i båda husen och då handlar AK enbart om makthunger (10e huset).

Atma karaka visar sig först efter analys av det planetära krig som råder på himlen. Både Saturnus och norra (ambitiösa) månnoden har nått 30e graden i sitt resp. tecken, men Saturnus befinner sig en grad sydlig latitud (nedanför solbanan) medan månnoderna likt solen är på referenslinjen 0°. (Södra månnoden kan aldrig vara AK, men "uppåtsträvande" norra månnoden kan beteckna själen mer noga än Solen.)

Nu är frågan akut: beskriver horoskopet verkligen Orbán som en DEMON (som noderna klassas)? Och vad skillnad gör det, även människosjälen är ju en DAIMON enligt de gamla grekerna. Men daimonen kan (tillspetsat) vara både god och ond när det kommer till dess inverkan i jordelivet. För Orbán blir det avgörande AKs position i Tvillingarna. Astrologin stöder här svenska propagandamedier. 
 
Norra månnoden tar sin färg av värden som är Tvillingarnas härskare Merkurius. Tyvärr står Merkurius i egoprincipens Vädur och i onda karmans 8e hus. Det här är en självisk ledare vilket mer handlar om att den inre daimonen är ogynnsam för världen. Varför blir de värsta människorna så ofta politiker?

Onda 8e dödshuset ägs av Olyckans Mars som visserligen är stark i Lejonet men extremt klent husplacerad, 12e onda huset för världsliga förluster. Daimonens framträdande i denna värld tycks alltså på förhand utdömd, ytterst sett var Orbán förutbetämd att mest skapa problem. Detta är själens eget problem även om hans egoistiska själ drabbar även andra. Även 9e "bästa huset" för samvete är degraderat eftersom Sol-Oxens härskare Venus OCKSÅ sitter fast i onda karmans 8e. 
 
Det är faktiskt inte mycket gott att säga om kartan och man får beklaga de som omdömeslöst fört denna man till makt (småfolk bör inte ha rösträtt, demokrati där en misslyckad styresform). Eftersom jag litar mer på astrologin än vare sig på "folk" eller svenska medier håller jag inne med de salvor jag hade i beredskap för en ledare som Expressens här ovan. Ibland finns det fog för "demoniseringen" även om det kan vara rena slumpen att den maktpolitiskt motiverade smutskastningen har en poäng.
 
 
PS. Orbáns karta kommenterades 2015 och 2022 men detta var första gången Atma Karaka nämndes.

Inga kommentarer: