Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 juli 2024

Globala IT-strulet som symbol (uppdaterad)

Skrivit i flera timmar på morgondagens inlägg om Trump och Biden och deras ödesplaneter Jupiter och Saturnus.

Efteråt kollar jag Aftonbladets förstasida och noterar GLOBAL IT-STÖRNING och hur 10-slaget korresponderar i princip gradexakt med Saturnus starkaste världsliga läge i väster, just det läge Joe Biden föddes med. Synkronicitet och en maning att inte slött låta händelse susa förbi i nöjesflödet. Här förefaller det dölja sig ett omen.

En symbol eller mer när en alltför viktig säkerhetsutrustning i det globala Väst fallerar? (Som vanligt är det it-nissar som inte klarar att uppdatera sina system och inte har vettiga backup-rutiner för snabb systemåterställning.)

(Överanalysera inte - denna karta är för Sveriges/Stockholms horisont och således knappast världens medelpunkt - var den nu ligger... i en tid som "förlorat sitt centrum".)

Tillägg

DN har tydligare information och vet dessutom att säkerhetsföretagets programeringsfel börjar åtgärdas redan 9.40 (svensk tid). Astrologiskt betyder det inte mycket, 24e Lejonet stiger över Stockholm men det intresasnta är att den solära ascendenten kan gälla som global ascendent eftersom Solen står i 12e huset för världsliga förluster vilket därför bildar en intressant problembild. 

Solens livskraft usel samtidigt som dess ömsesidiga fiende nu är som starkast i väster, i 6/8-förhållande ("glappkontakt) till sin fiende och nu ännu något närmare sitt maximala världsliga styrkeläge ("dig bala")- Notabelt också att IT-planeten Merkurius också befinner sig i 12e förlusthuset, samt Venus som är svag som harmoniskapare för Sol-Krabban. Vidare angrips Lejonascendenten från ovan att Mars med Jupiter i 10e huset, en mycket olycklig Mars eftersom Jupiter sig är en vän till Lejonpersonligheter (Trumps rådande medvind 2024). Microsoft som äger det klantiga teknikbolaget har drabbats av stor prestigeförlust (10e = prestige, ryktbarhet).



UPPDATERAT SAMMA DYGN

Expressen återger ord från en känd IT-expert och om detta var "en (hittills) unik tilldragelse", hur borde man rita en generell karta när problemet är att i princip varje fläck på jorden har sitt eget lokala horoskop?

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/sa-drabbas-varlden-av-globala-it-strulet/

"Världens födelsehoroskop" lär aldrig gå att fastställa, och hur västchauvinistiskt det alltjämt än är har gamla Greenwich Mean Time (nära London) övergått till Universal Coordinated Time (UTC). Trots att t.ex. Kina firat nyår många timmar innan tiden kommit till väst. Men Fader Tid är Herren och kräver att alla underkastar sig. JUST_IN_TIME-kapitalismen dkräver att varenda arbetsför råtta är UNIVERSELLT KOORDINERAD.

UTC har naturligtvis inget med den verkliga Fader Tid att göra - här är - tredje gången gillt - en bra vetenskapshistorisk essä om de jordiska räknenissarnas klocktid kontra den kosmiska tiden. Den här bloggaren genomskådade satanisternas falska klocktid och tog av sig armbandsuret för över 30 år sedan och undvek noga nya manicker den stora IT-fascisten i Underjorden behängt varenda människa med. 

Bara en inbyggd klocka i mikron och tiden på datorn finns att tillgå här hemma, av praktiska skäl. Och en platt-tv som irriterar med numeriska upplysningar i tid och otid (ett bra märke, Sony, men inte går det att knäppa bort umbärlig information).

Eftersom tv-tittande kräver att man underkastar sig det "koordinerade schemat" är det ett mindre problem, frihetskänslan är ändå påtaglig mot den gamla neurotiska människan som tittade mot sin armledsklocka mest hela tiden - samma förstörda och lättdistraherade psyke som nu är så tydligt och förslavar alla som plockar nonstop med sin smartphone - mänskligheten ÄR verkligt sjuk.

Även om man väljer 00.00 UT som tid för Ödets åsikt om teknokratins inverkan på mänskligheten (rätt uppbar och kräver inga astrologer!) får man bara en ögonblicksbild men inget världshoroskop att bedöma ögonblickets krafter mot. Men man får vara nöjd med det lilla...

Korrupt ideologi (hus 11) bunden till klocktid skadar Världen detta dygn

För återkommande läsare kan det knappast förbluffa att det här dygnet på planeten Jorden är orienterad mot Fader Tid (Saturnus) i ideologins 11e hus och hur Saturnus själv prövar människornas inställning till KLOCKTID genom att servera dem en lektion i KOSMISK TID. Den hinduiska Saturnus 60-gradersaspekt träffar här Väduren som är hela världens uppvisade personlighet detta dygn, det förhärdade egot som här är extremt eftersom ascendenthärskaren Mars står i Jord och bildar ett Eld/Jord-krig, typiskt för en komplikation eller en stridighet. Pengar! Resurser! Hjälp, driftstoppet kostar oss små varelser utan högre medvetande!

Men även detta hade bloggaren skrivit om under tidigare under fredagen (tankar om Biden och Trump schemalagda till 20 juli).

Även i "världshoroskopet" för IT-strulet kvarstår teknokraternas Merkurius som symbol för världens själ (atma karaka) eller tidsanda detta dygn.

*****

 Bonusspaning, Jesus ironiserar över denna världens klockmästare (och Just-in-Time-slavarna):

And if Satan cast out Satan, he is divided against himself; how then shall his kingdom stand?


Inga kommentarer: