Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juli 2024

SAAB:s vapendivision: Taking care of bidness


 “Bidness” is a colloquialism, or slang for shady deals and the art of the hustle.
/LinkedIn

Först smögs det om det men sedan kom namnet på den svenska tillverkaren ut. SAAB var företaget som i samarbete med Boeing levererat skitmaterial till Ukraina som lätt kunde störas ut av rysk utrustning så att vapnet snart fick tas ur bruk. 

https://www.businessinsider.com/new-us-bomb-may-have-been-pulled-from-ukraine-vulnerable-to-jamming-2024-7

Sånt lirar inte i mörkrets palats och bland maktens män. Det var här viktigt att komma med positiva besked om svensk duglighet, vilket avsikten tycks vara med pressmeddelandet att ett "anonymt" västland pyntat ut hela 6,6 miljarder kronor för en jätteorder från samma SAAB. 

Det är inte svårt gissa att köparen är USA som gör SAAB en tjänst här, och hjälper dem bygga ny trovärdighet (krigspolitik är bara pengar - se "business"-länkarna här). Kanske också Boeing har ett finger med i den här diffusa nyheten. Företagen har en tradition av mellanhavanden:

https://www.affarsvarlden.se/artikel/saab-far-miljardorder-fran-boeing

Notera att NATO-tjänaren Aftonbladet bara återger låtsasnyheten medan en god tidning åtminstone skulle gräva en smula. För egen del består grävet enbart av kartan för pressmeddelandet och midnattstimman för en ascendent. Det finns viktigare saker att ägna sig åt än det självdestruktiva mörkrets makter.


Om horoskopets enda funktion är att illustrera en lyckad deal fungerar symboliken perfekt. Oxen/Guldkalven (onda Pengar) är det här dygnets tema (för den som alls berörs på denna nivå).

Jaget måste ha en annan att leka affär med och det 7e allianshuset har via naturliga kopplingen till Vågskålarna en handelssymbol som inte behöver förklaras. Våg-alliansens (handelsparternas) Venus står i Krabban vars mest basala innebörd är landets eller individens skydd, men här vägs 3e huset in. Det är också ett handelsmannahus och här finns också Solen för ett lite större deal eller positivt strålkastarljus på handelsbalansen (statsministern/Solen Ulven gläds och är inblandad).

Men missa inte mörkret i bilden, kraftigt betonat och intar "hörnhus" som understryker något konkret inträffande. Den svarta elden (krigets Mars) stiger exakt i öster för den vars egna horoskop rymmer den typen av symbolik. För Oxens tecken stigande är Mars en neutral tillgång och PR- och rikedomsplaneten Jupiter följer i 1a huset och passar bra som omen av en stor order av Dräparens Mars typ. En ohelig allians mellan ont och gott signaleras, bara att BÅDE Mars och Jupiter är "verksamma illgörare" för en Oxe som ska jobba hårt och inte glida med finansfolket. Kartan är helt enkelt rutten.

Det svarta indikerar Mörkrets kvalitet (tamas guna) medan Venus i trygghet på hemmafronten/Krabban så klart är den moraliskt osäkra Passionens kvalitet (rajas guna) som uppenbarligen minglar med Mörkret för att få till stånd ett deal. Men Oxen med dess krigar-Mars i öster är det mindre problemet. Det är den passionerade penninghungern eller viljan att vara en Venus-partner, vara någon till lags, som är den verkliga sänkaren i kartan. För Oxen i öster är Venus en "verksam illgörare" vilket här lätt kan läsas som att säljaren SAAB är en hora för pengarna, en som skamlös kränger DÖD. Som karta för ett svenska exportföretag passar det perfekt att Månen och Saturnus (Liemannen)  mixar för massdöd i 10e ryktbarhetshuset. Möjligen kan man se officiella 10e som pressmeddelandet som för den döda eller hypnotiserade befolkningen signalerar ett trygghetsskapande (inkomstbringande) affärskontrakt.

Jämför själv den här kartan med motsvarande zodiaktecken i USA:s nationalkarta eller för den delen NATO-kartan. Är det en så genomfejkad propagandanyhet att det egentligen är NATO som är slutkund för att skeppa vapen vidare till Ukraina - jag kan inte turerna tillräckligt noga och stannar här innan spekulationerna blir konspiratoriska. Det är egentligen till de tystade svenska journalisterna att förgifta sina psyken med sakkunskaper av detta slag. Men Sverige har på kort tid omformats till en tystnadens diktatur.

 PS. För den som inte orkar leta upp USA-kartan enligt frimuraren Ebenezer Sibly kan nämnas Mörkrets totala välde där samt skyddsmurarnas och självtillräcklighetens Krabba som landets religion. Marknadskrafterna har t.o.m. förgiftat de högsta mänskliga värdena i det landet. Sveriges defekta Vattenbärare förekommer också viktig men via skadad Måne i USA-kartan. Det är rätt sannolikt att jätteordern är med "västlandet" USA. Att SAAB inte vill säga det, visar hur Sverige redan börjat skadas svårt att dumheterna Ulven Kristersson och den tidigare regeringen ställt till med. Staten och kapitalet sitter i samma båt. 

Apropå anonymiteten: pressmeddelandets karta har en numer välkänd "glappkontakt" mellan Sol och Måne i formen av det hinduiska 6/8-förhållandet mellan lilla världens Krabba och stora världens Vattenbärare. Ett perfekt omen om här serverats mindre än hela berättelsen och mycket möjligt att det är rent fulspel ("dissociation") ämnad för Ryssen att notera av skäl jag inte bryr mig om. Ett skithoroskop är det i perspektiv av ämnet. Det har naturligtvis betydelse för Sverige-kartan eftersom nationalsjälen är svårt smutsad av en medfödd Mars-Oxe i dåliga karmans 8e hus som känns igen från Sveriges svinaktiga historia ("från rövarvikingar till stormakt i Europa"). 

Tro inte att en sådan maktfixerad och störd röd tråd bara försvinner. Den ligger där i Sverigekartan som en irriterande smutsfläck i själen (precis som nazismen lever och har hälsan i Tyskland). Sådana skador är svåra att åtgärda så länge staten vilseleder folket. Återbetalningen för gamla synder har våra politiker bestämt till denna tid i historien genom NATO-anslutningen och DAC-avtalet (USA får leka världskrig på vår mark). 

Folket är karmiskt medskyldigt eftersom men inte kan ursäkta okunskap hur långt som helst. Är svenskarna helt oförmögna att se saker bortom mediehusen har de inget existensberättigande. Läs filosofi och mindre dagstidningar så kommer intelligensen så sakta tillbaka. Den här bloggaren helade sig själv så fler måste kunna det. 

Missa inte att DN:s utlovade "3 månaders gratisläsning pga världsläget" är som att ge amerikanska spionmyndigheter dina uppgifter. Du lever i USA nu. Gratisläsningen ger Bonnier bara ut om de får dina uppgifter i utbyte. Profilering är namnet på taskspelet.

Inga kommentarer: