Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 juli 2024

Trumps attentatsman som missade trots begåvning och saturnisk organisation

 


Efter att Saturnus som den verkliga intelligensens planet i antik kosmologi har flyktat förbi här och där på sistone (som Tidsherren men själv bortom tiden), är det just typiskt att Thomas Crooks har ett närmast perfekt horoskop ut perspektiv av intellektuell redbarhet. Några få ord, även om bristen på födelseminut begränsar.

Starkt Eld/Luft-dominerade kartor ses ibland
för "fanatiker" eller "extremister".
Men vem har kapaciteten att avgöra dessa fall? Det finns
psykopatiska kulturer där hela folket uppvisar
avvikande tankemönster.

Hinduisk astrologi har samma schema som västtraditionen: psyket/sinnet i en levande organism röjer sina organistiska härkomst genom att härska över Krabban/Vatten (naturen). Men Månen sägs "upphöjd" i Oxen/Jord vilket den här bloggen på sina vägar kopplat till Platons liknelse om att den fallna själen är fånge i en jordisk grotta (=individen identifierad med sin kropp). Hans syn på kroppslig identifikation är helt negativ. Bara tankesvaga kulturer tror de är sitt materiella yttre. 

Hinduismen skulle kunna ha tänkt som Platon när de utöver härskarläget och det upphöjda läget favoriserar Månen i Tvillingarna/Luft. Till sin filosofi anknyter också den judiska platonisten Filon an, som bloggen noterat, med sin uttydning av Adam som kroppsmänniskan som bärare av livsluften - strikt talat inte andedräkt utan "livsande", en påminnelse att Adam/människosläktet är en högre livsform som råkat "ramla ner" i den biologiska reproduktionens eller Vattnets värld (indisk astrologi knyter alla fluida ämnen som sperma och blod till Vattenelementet, fast  västerlandets"röda" Mars och blod är en koppling istället baserad på färg. Vilken klassificering som är den mer begåvade är svårt att säga).

När Crooks som så när träffade Trump har den månplacering som hinduerna kallar förträfflig för filosofer eftersom det intellektuella Luft-elementet pekar att något av andevarelsen ledat sig ända ner i den subluära sfären (Platons grottfängelse) betyder det att begränsningarna av intellektet som stoftet eller våra kroppar bidrar med, är reducerade. När den essentiella Luft-planeten Saturnus anknyter till Månen i Tvillingarna uppstår ett "ljushuvud" som väl låter sig beskrivas just som Expressen-texten gör, utan att ha en susning om hur de bekräftar den antika världsbild som Väst hånat och förkastat länge eftersom myten om "framåtskridandet" kräver att den ringa människan trampar på något annan och gör den till syndabock, exakt som sektsammanslutningar av typ Vetenskap och Folktro eller Humanisterna gjort på senare årtionden (samma årtionden Sveriges intellektuella fernissa flagnat allt mer och nu är ett skitland för delar av världen). 

Sverige är inte ensamt (ateismen har en lång historia i likaledes teknokratiska Storbritannien, de kallar sig "ljushuvuden" ("Brigths") för att ingen ska missa, att de är överskattade. Jag såg just att extrema fånar eller möjligen fringe-kulter skapar science fiction av sämsta kvalitet där t.ex. den svarta stenen Kaba (central för islam) liknas vid Saturnus som en kub och använder etymologiskt felaktiga kopplingar mellan Saturnus och Satan demoniserar islam eller vad nu stundens fiende utgörs av. Det här är dårskapen som utgår från mentalsjukdomen "ateism" och som markerar att västerlandet tappat vettet (Väst generellt och inte enbart USA går mot inbördeskrig, handelsekrig och Gud vet allt).

 "The Center is missing" ... som David Byrne och Brian Eno sjöng på något experimentellt album på 1980-talet. Redan Platon var förtjust i fantasifulla etymologier men i vår teknokratiska tid har all begåvning korrumperats (centret har gått förlorat) och allt som återstår nu är idiotrörelser som spinner löskokta konspirationsteorier.

I bloggrubriken häromdagen, Eventuellt för smart för Expressen (Om Merkurius och därbortom), syftar "Merkurius och därbortom" på astrologins förvirrande användning av "intellekt" för både Merkurius men därbortom också den sjunde kretsens Saturnus. Platonismens gudomliga Intellekt visar sig som en avbild på längre nivå som Saturnus i Världssjälen. 

Se f.ö. en läsarkommentar i länken. Den visade sig värdefull eftersom den ledde till en snabbkurs i konspiratoriskt missbruk i politiskt syfte av mytologi (som jag nyss refererade till). Men diskussionskällan läsarkommentaren refererade till innehöll också ett par citat på avancerad nivå av klärvoajante Rudolf Steiner om Saturnus högre och lägre sida, vilka den här bloggen knutit till Platons världsskapare (planetens essens LUFT som metaforiskt andeväsen). Saturnus lägre herrvälde går åter på romarnas agrara JORD-herre Saturnus men har i astrologin kommit att kopplas  "denna världens herre" och kan representera lite vad som helst för den som hyser agg, allt från rika direktörer, till staten, eller, som sagt, t.o.m. Djävulen själv.  

Också hinduerna såg något tvivelaktigt kring Saturnus som denna världens ägare av alla resurser. Saturnus naturliga ägarskap över 10e hus klassades inte ont i kontrast till dess naturliga ägarskap över "det bästa, 9e filosofihus), men det 10e har kallats "ett förbättringsbart hus" och antyder att den indiska traditionen inte ser jordiska styren rätt väg. Utan 9e huset finns alltid plats för förbättrat ledar- och ägarskap.

Det intressanta med ett så rå-ateistiskt och förytligat land som Sverige är hur astrologin fungera genom att först ge landet ett 9e filosofihus med Saturnus i Luft-Tvllingarna vilket påskiner ett extremt högt utvecklat land, bara för att sedan ta all ära från Sverige genom att adderas halshggningens månnod Ketu till Saturnus, låta illgörande planeter störa 9e husägaren "det lägre intellektets" Merkurius och genom alla motbud till Luft (rätt och slätt) säga: det här landet har förlorat sin förmåga att tänka högt och rätt. 

Vad landet sysslar med är en falsk form av religion eller filosofi, sådana dåliga varianter som praktiseras av fångarna i Platons sublunära grotta. Bloggen har ofta pekat på att det är Sveriges elit som är dessa fångar och att självberikande är allt de sysslar med, medan Sveriges medborgare får försöka lappa ihop en mer värdig världsbild efter bästa förmåga. För den officiella berättelsen är att de bara är kreatur som måste inställa sig till livstids tjänstgöring på "arbetslinjen" eftersom den onde rike mannen i detta land är otroligt hungrig. De onda är teknokrater och räknenissar som givit landet falska avgudar i dyrkandet (främst männen) av tekniska lösningar (så kallade "framsteg"). 

*****

Thomas Crooks stämmer med den generella favoriseringen av Eld + Vatten som den briljanta och kreativa supralunära sfären, en berättelse dold i zodiaken om att det finne en högre och lägre nivå i Världssjälen. I denna tvåvärldslära är uppenbart 9e filosofihuset det bästa i den högre världen medan världsliga härskare (10e naturliga Jord-huset) går att förbättra. Hinduerna säger inte mer än att det krävs mer än Jord och Vatten för att förverkliga människans destination.

Men jag undrar om det inte är hans Eld+Jord-konflikt som kom emellan. Materiella/Jord-förhållandet är alltid aversiva till den visionära Elden och en skopa jord räcker för att kulan knappt missar målet, apropå hur nära Trump fick sätta livet till. Men mordförsökets FAKTISKA UTFALL ska inte sökas i ett månhoroskop, så varför tillmäta Eld/Jord-konflikten en bokstavlig friktion?

Det gör jag inte, men nöjer mig med att se den extremt precisa Jungfrun och det yviga  Lejonet som två symboler som inte har högsta synergi. Och det där skottet (och för övrigt hela Crooks) plan, verkar inte ha varit supertajt. Om Månen konjunkt Saturnus dessutom baserar sig på en halvbra disponent (Merkurius), då blir plötsligt även månascendenten av intresse. Psyket kanske tror sig vara vassare än det är? Och från en momentan lapsus i psykets sinnesnärvaro fortplantar sig en inexakthet så att även det klockslagsbaserade horoskopet borde antyda ett misslyckat mordförsök (vad Trump beträffade) som istället slutade i attentatsmannens egen död. Men den yttre världens horoskop (Lagna) saknas f.n.

En sak går att säga utifrån bara dygnet: Crooks själ är sannolikt representerad av hungerdemonen Rahu i Vädurens (Mars/våld) ultimata, 30e grad. En tjugoåring som ville skriva in sig i historien? Hörde han röster/var besatt av en ond demon?

Hade Crooks Tvillingascendent baserats på tidpunkt och inte ett här ovanligt mentalt måntecken, hade själssignifikatorns underliggande disponent varit Mars-i-Vattenbäraren. För Tvillingarna är Mars en verksam illgörare och spekulativt hade en "äkta" Tvillingascendent givit en närmast demonisk själ, en som såg som sitt livs högsta goda (hus 9) att iscensätta ett terror- eller våldsdåd. 

Eftersom Dharma är den universella styrningen frikänns även mördare och terrorister med slik konfiguration. Med f.d. statsministern Reinfeldt var hans Storfinans-Jupiter en verksam illgörare i 9e och han trodde naturligtvis på ond kapitalism  som det högsta goda (ekonomiutbildad och allt), men jag föreslog innan svenskarna genomskådat denna bluff i maktposition att det var Ödet / Dharma som tillsatt Reinfeldt att fördärva svenskarna eller fördärva för dem. 

Den fagra Europa, som våldtogs av Zeus i formen av en tjur, påminner om den romerske skalden Ovidius. Jag gissar att Macron inte tänkte på den sidan av Jupiter/Zeus när han deklarerade i vems efterföljd han vandrade. Reinfeldt, som förklarade sig stor vän av Läckberg-deckare, hade inte samma metaforiska skattkista men lyckades till allmän munterhet likna sig sig själv vid en stridshäst. I det var han garanterat okunnig om att indisk symbollära liknar de simpla sinnena vid hästar vilka måste tyglas av en högre varelse, körsvennen (den rationella själen). Eller var det en av undergångens hästar i Uppenbarelseboken Reinfeldt hade i bakhuvudet?

Hur som helst, ibland måste man bli grundlurad för att vakna upp och blir lite mer medveten, i händelse hemlandets rika elit inte vill ens bästa. Kollektiv karma är s.a.s. ett subset av Dharma. Frågan om Crooks som instrument för Dharma kan synas självklar men frågan är på vilket sätt. Bloggaren har tidigare föreslagit att Trump är "den utvalde" för att snabba på Västcivilisationens avveckling till förmån för den kommande tidsåldernas distinkta genombrott (den multipolära världen).



Minispaning

Mordförsöket på Trump (rätt karta sedan förvirringen lagt sig)

Även utan tidpunkt är det intressant att jämföra med skottögonblicket. Dagen för GÄRNINGEN har Solen i Tvillingarnas 28e grad. Det är en bra början för att rekonstruera hans födelsetimma eftersom den karmiska konsekvensen (hans egen död) borde vara ren bumerangkarma, dvs hans speglande Måne kan ha stått gradexakt vid den sena eftermiddagssolen.

Hans störda Merkurius (som påverkar månpsyket) hade en medfödd konjunktion med lyckosamma Jupiter. Intressant befann sig lyckoplaneten Jupiter GRADEXAKT i störande 90-vinkel mot Jupiter i transit. Dvs. inte gradexakt J till J utan natal Merkurius till transiterande J. Men med Crooks medfödda konjunktion verkar denna kombination som en helhet så att flera dagar bildar ett kritiskt spann. 

Och naturligtvis, M+J befinner sig medfött i ett Eld/Jord-krig med Solen i Jungfrun så vad han än haft emot ledartypen (Solen) Trump, bör det ha varit denna friktion som gjorde att han fallerade i sitt uppsåt.

Efterhandstolkningar, men helt i linje med de vanliga reglerna.



Tillägg 20 juli

Crooks telefon hackad av utredarna och hans sökningar analyseras. Av högsta intresse apropå hans konjunktion mellan tungsinnets/depressionens Saturnus och psykets Måne är detta fynd:

"I april besökte han hemsidor med information om depression och behandling för det, skriver CNN och AP. Utredarna har tidigare sagt att det inte fanns några tendenser till psykisk ohälsa hos Crooks."

https://www.dn.se/varlden/skytten-sokte-pa-bade-biden-och-trump-innan-dadet/ 


Inga kommentarer: