Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 juli 2024

Magda ingen global politiker vid Övergången

 


 

Mest vettlös i västvärlden måste Sverige vara. Senast hört via den i hemlandet så populära Magda inför "hotet" att Trump vinner valet och stryper Ukrainakriget (som visat sig så lönsamt för alla med en fot inne i militärindustrin och det är många även i Sverige). Orbans "fredsturné" må vara stora pojkars (och Magdas) fasa och i samma fack kan man lägga Stollenbergs höttande mot Kina som ett hot. Hör döende västs pågående svanesång - inte är den vacker!

Klockslaget för den här extrema högersossen är bittert saknat på Sideriska, för omdömet vore värt en djupstudie och likaså hur EXTREM konventionalitet ser ut i stjärnorna och hur den blockerar från insikt i vart världens väg leder. Kartan för hela dygnet ger vissa indikationer men mycket vill alltid ha mer. Att här syns två stycken "6-8-förhållanden" antyder att något eller båda drar ner gynnsamheten denna dag.


Räknenissesinnet (merkuriala Månen i Tvillingarna) förefaller stämma givet ekonomiutbildningen, men problemet är att psyket står dissociativt till sin egen Sol (150°). Hinduerna kallar dock inte detta en inkonjunktaspekt mellan livslinjens två punkter (Måne --> Sol) utan betraktar förhållandet numerologiskt, genom att läsa in 6e husets olycks- och fiendesymbolik samt 8e husets dödssymbolik i förhållandet mellan Sol och Måne. 

Det är kanske den värsta symboliken av alla om det handlar om att agera som stark ledare över folket. Här tecknas kanske en allmän "disconnect" eller brusten förbindelse i mognaden från nedärvda attityder och hur att senare i livet själv realisera mognaden i solär handling. 

Magna tror i bästa fall hon är "sosse" som vårdar sig om kommunala badhus, men hon är så köpt av Bankvärlden man bli. Det finns inget socialistiskt DNA i den här kartan från det att den omedvetna åttondehussolen (en själ omedveten om vilken väg att gå) knutit an till Storfinansens Jupiter i Krabban. I detta mån- eller sinnelagshoroskop står Jupiter utmärkt i 2a huset för ekonomi vilket innebär att alla symboler för expansion och utveckling här är helt konventionella, inget material dugligt att ingå i en progressiv världsregering som räddar mänskligheten från sig själv, vilket är vad de "utvalda" (det finns ett Öde") redan ägnar sig åt. 

Se bara Kinas väl valda fråga till Väst nyligen om huruvida Väst likt dem själva bygger upp den Tredje Världen och tänker konstruktivt. Den STORA RÖSTEN talar och visar att det åtminstone finns några vuxna i rummet. Väst har således så konventionella aktörer att de kommer att dö i sin egen oförmåga att förnimma vartåt Solen lyser - exakt dilemmat i Magdas månkarta. Hur mänskligheten lyckats välja sig så odugliga ledare tycks ha med världens mödosamma väg mot en ny mänskligheten. De här hybriddjuren måste tillåtas ta kål på sig själva så att "Vattenbärarens tidsålder" kan introducera den nya människan, mindre människa och mer förstånd. (Se "Begär som psykologisk defekt")

 Att Magda är helt snurrig i militära frågor avslöjas genom det andra 6-8-förhållandet (bristande integration) mellan krigaren Mars och organisatören Saturnus. Magdas personliga förvirring kan säkert ha bidragit till att USA så enkelt lyckades "omvända" Sverige från dess (för USA) irriterande neutralitet. Att andra sköter tänkandet åt henne hjälper föga eftersom hon ändå är högsta hönset i oppositionen. Ur psyk-kartans persepektiv är det extra illa att hon alltid drömt maktdrömmar: Saturnus i högsta maktens 10e hus är ytterst olycklig när positionen i Vatten-Fiskarna handlar om hur man abdikerar världslig makt. Hon var menad att gå i nunnekloster men bristen på samverkan mellan Sol och Månen öppnar för idel vanföreställningar. 

Dygnet bjuder INTE på ett politikerämne enligt västerlandets tidiga och kloklare bedömningsgrunder (astrologin). Hur närmast Biden-virrig den här dagen är, märks av att också månascendenten är mörklagd: Merkurius äger Månen och borde fungera väl, bortsett från att Merkurius också är mörklagd i 8e dödshuset. Jag skulle tro att människan antecknar allt för att inte tappa greppet. Människans intellekt är åtminstone partiellt helt mörklagt och tuggar bara gamla käpphästar i brist på verklig integration MED sin själ (med reservation för en födelse just efter midnatt spelar Venus rollen som Atma Karaka här också själen förnekad eller omedveten enligt månascendentens 8e hus. (Jag tycker mig minnas att det fanns senilitet i släkten och det kan vara den som symboliseras genom den utsläckta solen i föreställningsvärldens månkarta.)


PS. Det kan vara en villa men jag tycker att 6-8-störningen ofta dykt upp i svenska politikerhoroskop, som att landet maniskt väljer sig de minst lämpade till ledande roller. Eller är det bara den tidigare finansministern Anders Borgs karta som bitit sig fast? Den dissociationen var på ett sätt mildare eftersom Månen i penning-Oxen saknade solärt framtidsbyggande eftersom Solen i dristiga Skytten var dold i 8e mörklagda huset. Minns hur feg och senfärdig han var i sina beslut - typiskt en Oxes sinnelag när det saknar draghjälp från Solen. Månkartor är inte helt oviktiga - det är Månen som på sinnets inre teaterscen bjuder in de andra aktörerna och både dessa f.d. finansministrar håller Solens NU borta för att istället falla tillbaka på Månens rutiner. "Magda och överskottsmålet". Minns hur även hon ängsligt bet sig fast vid saker hon lärt sig om ung - så avslöjar sig en bristande Sol-kontakt.

Naturligtvis kan Magdas födelsehimmel komma till bruk, det gäller bara hitta rätt nivå och område... Här är loppet redan kört men kanske kan en civilisation uppstå vad det lider, som vet att skapa värdiga liv åt alla...



Inga kommentarer: