Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juli 2024

Mordförsöket på Trump (tidsförvirringen!)

Ogiltigt horoskop men får ligga kvar som minne av hur förvirrade dagarna efter mordförsöket var!

Korrekt horoskop här.

 

Aftonbladet tycks ha missförstått uppgiften att mordförsöket på Donald Trump skedde 00:12. Vad som missas i stressen är att det inte alls var 00:12 svensk tid, dvs midnatt, utan 00:12 AM, dvs. lunchtid (vilket är uppenbart från den klarblå himmelen på alla foton).

Men det är inte första gången det uppstår villervalla efter en internationell händelse En titt in i N.Y. Times källkod visar: "datePublished":"2024-07-13T12:18:08.000Z". (Z/Zulu är här markör som anger 24-timmarsformat relativt GMT/UT, dvs lunchtid)

Dubbelkollar amerikanska NBC som är inte vill serva svenska besökare med nyheter. Men deras teknik är så halvhjärtat genomförd  att det bara är att skrolla nerför de mörkade men alltjämt läsbara posterna tills man hittar nyhetsblänkaren att "oväsen" har hörts under Trumps tal.

NBC väljer också GMT men visar i bild att tiden anges enligt som tolvslaget med korrektion (+2 timmar relativt Greenwich). 

Men det är ingen korrektion till amerikansk tid av något slag. Det verkar som om både N.Y. Times och NBC News "vet" att besökaren är från Sverige och oavsett NBC:s förbud för svenskar att följa dem, har deras system redan översatt nyheten till svenskt datumformat!  

Annars hade det stått som astrologiprogrammet visar: Eastern standard time -5h rel GMT vilket minskas till -4h (väster om GMT) under sommartid.

Skotten måste ha fallit mindre än en kvart efter klockan 12 lokal tid i Butler, Pennsylvania. Jag höftar till med 12:05 även om det kan vara något tidigt. Och... det är fullt möjligt att också jag dabbat mig om tidpunkten även om AB:s misstag var väl slarvigt.

Vad beskriver den här kartan? En sammankomst? Talet? (Svensk journalistik är nu så usel att engelska ordet "rally" används i rubrik istället för svenska!)

Intrikat problem eftersom horoskopet ställs utifrån intentionen att studera ett misslyckat mordförsök! Ur det perspektivet är det intressant att HALSHUGGNINGENS SÖDRA MÅNNOD stiger i öster samtidigt som ascendenthärskaren Merkurius (budbäraren) befinner sig i 11e ideologihuset som just ägs av den lunära principen - en trasselhärva. Månen som dominerar så land NATO-fanatiker i Väst - jag påmindes av DN om ännu en av dessa propagandister efter en diger lista häromdagen.

DN bistod med namnet på ännu en "expert" och nu dessutom en nymåne i Krabban. Jag tror inte den fanatiska protektionismens tecken bör ha något att göra med information om hot och risker. De tränar tydligen dygnet runt på att höra faran och skadar landets kollektiva medvetande, perverterar massornas tankeliv. Kort sagt, ödet tycks ge Krabbans princip sin chans att skina och visa hur ensidighet är kontraproduktiv. Allt med måtta.

*****

Kartan för det misslyckade mordförsöket kan delvis ses genom att Venus harmoni saknas för planens lyckosamma utförande. Venus är INTE väl placerad i Krabban (som är alldeles för ängslig och protektionistisk för att kunna harmoniera på basis av objektivitet (som kräver balans/Venus) - den smetar själv ned sig med sin oro.

Det här kan stämma med att skytten bara var 20 och troligen en ung "bottom feeder" utan både kunskap och vett. Ett offer för mediebruset, en idiot. Detta är en ren intuition baserat på att 11e ideologihusets ägare ALLTID är en verksam illgörare för ascendenten och här ligger allas Månen i ascendenthuset. Ideologin "backfires" och drabbar personen som söker utföra dådet (han träffar bara Trumps ytteröra men, dödar istället en oskyldig och får själv betala med sitt liv). När en sluten slinga bildas kan det vara tecken på ett verkligt "systemfel" inskrivet som Öde.

Utifrån minnet av Trumps karta var det här inte hans tid, men visst har han stridighetens Mars stigande i härskarLejonet i öster och visst gick våldets Mars in i Oxen på lördagen, själva attentatsdagen där Oxen är maximalt exponerad i 10e publika huset! Ska man tillskriva Trumps tur Mars + kungastjärnan Regulus i öster. Han är en pervers (om än rätt roligt) figur och representerar perfekt det absoluta bottenläge USA nått och som de dumme svenskarne utan historisk tajming valde att på allvar betjäna just som tidsåldrarna är på väg att skifta.

Det här är inte ens början på en analys men som avslutning är det svårt att missa att gårdagens Måne - ödets sekundvidare - lägger sig perfekt på Trumps lyckoplanet Jupiter (som tycks rädda honom ur den ena knipan efter den andra på sistone). Ruttet dålig planering av skytten å andra sidan. Men missa inte att Trumps födelse innehåller exakt samma figur: Månen med halshuggaren Ketu - den primära symbolen vid skottdramat!

*****

Tillägg

Tänk vad svårt det är med tid! Expressen tror också attentatet skedde på natten! Halvvägs in på söndagen publicerar NY Times samma nyhet men i nya ord. Datakoden visar ny publiceringsdag och nytt klockslag men i texten får journalisten med att attentatet inträffade på lördagen EFTER tolvslaget (men får det ev. att framstå som senare på eftermiddagen):

"It was a sweltering Pennsylvania afternoon, hot enough to keep the medics busy as people wilted in the blazing sun."

 https://www.nytimes.com/live/2024/07/14/us/trump-shooting-election

Svenska medier lyckas överblicka sin värld (USA) så mycket att de ser att både tv-såpakändisen Shannen Doherty och hysteriska fitnessgurun Richard Simmons dog samma dag (13 juli). Lite märkligt att båda visar sig födda med Jungfru-ascendent, den som gällde vid Trumps attentatsförsök.


Inga kommentarer: