Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juli 2024

USA-valet och den förutspådda geo-katastrofen

 

Givet alla världens blickar på presidentvalet, mordförsöket och det plötsliga skiftet från Biden till Harris, är det svårt att missa nyheten att Etna på Sicilien återigen beter sig. Det händer visserligen ofta men i bakhuvudet på många i USA ligger domedagsprofetian från deras berömda siare Edgar Cayce. Även bloggarens domedagsnerv rycker lite.

("Händer ofta" I en tidig version av  Expressens artikel sägs att Etna får utbrott nästan årligen men det är senare borttaget. Väl så, för en väl researchad bok om Cayce av L. Robertson från 1979 - se nedan - berättar att "berget Etna på Sicilien hade senast ett utbrott 1928 men sedan var helt inaktiv till 1951 efter vilken den rapporterats mullra 1971 och 1975." Det är troligt att Expressen kommenterade ett senare tidsspann.)

Cayce kom med en precisering - om Etna i Medelhavet får utbrott SAMTIDIGT som den mördande vulkanen Pelée i östra Karibien, då är problemen för USA överhängande. Det första som händer är att Kaliforniens kust störtar i havet (kanske lite väl skruvat i katastrofilmen San Andreas från 2015, men inte värre än dödsdriftsdrivna amerikanska preppers intalat sig.)

Som obotlig skeptiker kan jag inte undvika att googla på Pelées enorma utbrott 1902 som krävde 30.000 människors död. Cayce, född 1877, måste ha registrerat detta och i synnerhet som vulkanen vaknade på nytt 1929-32, vilket är den tid då han producerade digra varningar om inte bara USA:s framtida öde. (Men hans transförmåga var så mycket mer än ekon av tidningsrubrikerna.)

Eftersom synkronicitets-fenomenet just fördes på tal, ligger det nära till hands att föreställa sig hur det den politiska turbulensen i USA nu nått sitt klimax och att istället för att landet faller sönder i inbördeskrig får andra problem att hantera med - en kataklysm när Naturen signalerar tid för USA att stiga av. 

Cayces spådom sade inte som det felaktigt sprids på nätet (denna ofattbara fördumningsteknik). De båda utbrotten ska ligga inom tre månader från varandra och inte som det upprepas, att USA har 90 dagar på sig att evakuera västkusten. När båda vaknar till liv inom ett kvartal är det redan så dags! Profetian är därför rätt värdelös, det som sker det sker.

Egendomligt hur stiftelsen som bevarar Cayces minne och material verkar missförstå mycket. På deras sajt läser man:

Om ENDERA av dessa två vulkaner får ett utbrott, förutspår Cayce att jordbävningar följer ett kvartal senare vid kusten i södra Kalifornien...

https://content.edgarcayce.org/about-us/blog/blog-posts/predictions-from-edgar-cayce-erupting-volcanoes-and-multiple-earthquakes/

Men profetian har återgivits i flera böcker om fenomenet Cayce och då heter det så här (direkt från stenografens nedteckningar). Efter en "världsföreläsning" i trans ställs frågor:

Fråga 12. Hur snart kommer [de tidigare beskrivna] förändringarna i jordens aktivitet att kunna skönjas?

Svar 12. När "förhållanden" bryts upp i Söderhavet (det avser förvisso södra Stilla havet) och förhållanden som visar sig i sjunkandet eller stigandet i områden närmast motsatt i världen, eller i Medelhavet och Etna-arean. DÅ vet vi att det börjat.

Cayce upprepade sig likartat i flera transläsningar under åtskilliga år men i just det här citatet från "Edgar Cayce on Atlantis" (1968), sammanställd av hans båda söner Edgar Evans och Hugh Lynn) nämner han inte "Mount Pelée". I en senare bok av en Robinson dyker extraktet upp. Här också en kort lokalisering av det sjunkna Atlantis:

Kontinenten Atlantis, påstod Cayce, låg i Nordatlanten och sträckte sig från USA:s västkust ända till Medelhavet [andra har pekat ut att detta skulle göra ö-gruppen Azorerna till bergstopparna i en tidigare mänsklig civilisation]. "Vad som nu är USA:s centrala del, eller Mississippi-sänkan var då helt under vatten och bara högplatån existerade - de regioner som nu är delar av Nevada, Utah och Arizona. Marken längs Atlantkusten utgjorde då den yttre delen eller låglandet på Atlantis." (fall #364-13)

I andra transläsningar visar sig Atlantis vara ett samlingsnamn för landyta som skiftade en smula. Delar av det "första" Atlantis sjönk i omgångar innan det sista försvinner vid slutet av vår istid, typ 12000 år sedan (länkens arkeologiska fynd daterades så gammalt i flera år, men Wikipedia har nu sänkt uppgiften till 9000).

"Om det blir större en aktivitet i Vesuvius, eller Pelée, då kommer områdena mellan Salt Lake och Nevadas södra delar -  inom tre månader [följande dessa aktiviteter] att kunna förvänta sig en översvämning till följd av jordbävningarna." (fall #270-35)

Notera att stiftelsen verkar kommentera denna profetia som dock inte berör relationen mellan Etna och Pelée! Är det möjligt att alla förtiger att Cayce under trans kan ha rört ihop sina uppgifter? Eller handlar det om två skilda profetior som händelsevis båda använder måttet "ett kvartal"?

Som synes av Lytle Robinsons "Is It True What They Say About Edgar Cayce?" förefaller han ha studerat transföreläsningar noga men kommer till ett en annan slutsats (eller refererar till en annan potentiell händelse.). Han nämner också Etna separat i meningen därpå utan att koppla till Pelée. (Irriterande att bara serveras utdrag.) Jag tror han fattat Caycs trassliga syntax rätt fast den ibland är extremt snårig och avhandlar flera saker i samma mening. Tvingas transmedvetandet brottas med futtig mänsklig grammatik? Såg Cayce informationen i "annat format" än det linjära berättandets? Se ut-ur-kroppen-resenären Monroes möte med "kommunikationsblobbar"!)

Under trans svor sig Cayce också fri från närmare tidsangivelser för framtida händelser. Så mycket var i omlopp att enskilda händelser kanske var ödesbestämda men att tidpunkten var flytande. Det förvånar mig att Cayce-stiftelsen framhärdar för profetiorna hade ett öppningsdatum på 1950-talet och mer geologisk dramatik "borde" ha hänt världen vid det här laget... Samtidigt knystade Cayce inte ett ord om människovållad klimatkris...


Inga kommentarer: