Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 juli 2024

Hur programmerat folk sitter det egentligen på viktiga positioner i Sverige?


Klicka bilden och se logiken i artikelns ingress!

Jag tänkte spara in på krutet mot Aftonbladets alla hökar och NATO-hysteriker. Inga överraskningar i den propagandaströmmen. Men så såg jag den mest vilseledande text som tänkas kan av en av mörkrets anförare, f.d. USA-korrespondenten Wolfgang Hansson (gissa sympatierna). 

Antingen är det en halmdocka eller en "non sequitur" (en följesats som desinformativt saknar relation till huvudsatsen) - jag är inte intresserad av att identifiera den fallerade logiken, men det skär som knivar i en intellektuellt redbar läsare (vilket författaren tydligen inte tror sig ha några) . Hur mycket fakta han proppar in till allmän "informering" av massorna är brottet ett faktum från start.

 

"Talande huvud" - artikeln betalspärrad efter bara några
timmar. Tillfälliga förbipasserande slapp indoktrineringen

Samma morgon hade jag sett DN vika utrymme åt MUST-chefen Thomas Nilsson att pladdra på i samma galna anda som ligger över landet (uppgift: frammana hotbilder och skrämma folket att tänka som Överheten vill). Upptäckter att han har samma huvuddrag som AB:s chefspropagandist vilket fick mig att göra undantag för min NÅD FÖRE RÄTT-policy och kokade ihop en snabbspaning. 

Det visar sig nämligen att både MUST-chefen och propagandaverktyget Hansson har samma "kognitiva blindfläck" jag just uppmärksamma i inlägget om Magdalena Anderssons obefintliga kvaliteter som "global politiker". (Här är härskarens högra hand Sol-Jungfrun den skadade kognitiva fläcken.) 

Tänk att direkt därpå hitta två likadana blindstyren som har just har bevakning av världspolitiken som sitt uppdrag! Har Sideriska siktet haft rätt i alla år eller? Antikens metoder för kunskapsinhämtande verkar om något mer avslöjande an dagens där lögn och partisantänkande grumlar nutidsmänniskans förstånd.

Men 12,000 insamlade kartor kanske kan säga något mer utan att bli en tröstlös uppräkning av liknande horoskop?

Jag tröttnade på att samla Nobelpristagare 2015, men en hög om 700 kartor kanske kan användas till något? De får representera välanpassade och genuint begåvade födslar. låt vara att vi nu söker undantagen från regeln att det finns en kognitiv störning där Solen i Jungfrun befinner sig i 6-8-förhållande till Månen i Vattenbäraren.

Med hinduernas flera metoder kan faktiskt Sol och Måne inta 12 möjliga förhållanden till varandra eftersom även vinkelvärden som signalerar dålig integration är ett budskap. Just 6-8-förhållandet måste gälla som lite allvarligare om paret Sol och Måne är inbegripna. En nymåne/konjunktion eller fullmåne/opposition är "kändisarna" men den här hinduiska specialaren är nog så intressant eftersom den pekar ut ett problem att lösa i den medfödda  kartan. Ibland triviala problem men ibland allvarliga. 

Nobelpristagarna borde dela upp sig på 58 per Sol/Mån-relation men det visar sig att de svenska experterna på omvärldens tillstånd är extremt underrepresenterade bland begåvade författare och vetenskapare! Bara fyra stycken hittas (2 författare och 2 biokemister).

Tittar man på alla insamlade födelsedagar, f.n. 11,997 eller 12,000 för enkelhets skull, skulle träffarna bli oöverblickbara, så jag väljer den eggande underkategorin "CRIME". Bara 6 skurkar resulterar med samma kognitiva blindfläck som MUST-chefen och AB-propagandisten. Detta kan vara en av de sol/månkombinationer som faller kort pga. sekundära budskap som går under radarn eftersom klockslag normalt saknas för datum via medierna.

Men kanske hellre ska man tala om hjärntvätt här, det kan uppenbarligen inte handla om ren kognitiv insufficiens då det skulle hindra dem från arbetsuppgifterna. Jag hänvisar tillbaka till Magda-inlägget och tanken att Solen inte förmår jobba konstruktivt med parhästen Månen. Det kan vara så att individen är präglad på månsidan (barndomsmiljön) och vad än Solen jobbar framåt mot dominerar Månen så att det bara blir repetition av den prägling individen tidigt utsatts för eller utsatt sig själv för. 

Saturnus som låter Solen på olika sätt stryper ofta själens/geniets fria kreativitet och låser livsflödet till Saturnus som "historiens gång" eller "tradition". Likt Putins kan sådana horoskop vara intelligenta men det är betingad intelligens inte fria andar. Ibland har jag noterat att Saturnus stryper Solen så hårt att stupiditet resulterar men variablerna är så många...

Men löst kan man anta att dag-till-dag-livets Måne skapar en sublunär varelse utan geni eller förmåga till nytänkande. Geniet tillhör som bekant den supralunära sfären i den antika världsbilden och tecknas faktiskt via Solen enligt indierna (atman). Den som tycker den här bloggen upprepar sig har helt rätt. Bloggarens Måne i öster opponerad av Saturnus i väster är en mycket stark axel, men jag har själv undrat om det är en släng autism här. Jag gräver extremt djupt i ämnen innan jag känner mig färdig med dem...

*****

I denna hm... något förenklade simulation av Platons Idévärld på det lägre bildplanet kanske det roa någon att se vilka de sex brottslingarna med petnoga faktatecknet Sol-Jungfrun var, kombinerade med ett Mån-psyket som generaliserar smärtsamt mycket via Vattenbärarens "saturniska" ambition?

Det är en intressant motsättning att Solen i detaljprecisionens Jungfru inte har det i sig att kasta ljus över helheter som är Vattenbärarens nyckel. Ingens fel utan resultatet ligger i själva kombinationen. Säg att zoomen är är mindre än optimal och dessutom lider av 6-8-förhållandet. 

("Förhållandet" kan vara just den felinställda zoomen och MUST-chefen borde aldrig få sia om framtiden baserat på sin Sols zoomläge. Det kan blir hur galet som helst. Faktum är att astrologin som representation av Bildvärlden visar hur sällsynt siandet är om gåvan ska hålla hög kvalitet.)

  • Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi - politiker, valde självmord/martyrskap inför en räd 2022 utförd av Bidens USA. Denna man kan frikännas från CRIME-stämpeln det är snarare Joe Biden som högsta befälhavare som är mördaren här. (Använder här svenska mediernas metod som ofta är att tillskriva Putin personligen mord. Minns att "demokraten" Biden länge var en "negerhatare" som vägrade rasblandade skolbussar!)
  • George Hennard, amerikansk massmördare, dödade 24 i cafeteria
  • Oscar Engelbert, bedräglig byggherre
  • Thomas Aarås, "skräckens fosterhem" hängde upp fosterbarnen i krokar.
  • Vester Lee Flanagan mördare, förbittrad sparkad anställd på amerikansk tv-station hämnades på sin forna arbetsplats.
  • Silvio Berlusconi, genomkorrupt fd president, Italiens rikaste man.

    Övervikten på amerikanska våldsmän beror förstås på USA:s kulturimperialism i svenska medier, vilka ligger till grund för nästan alla insamlade horoskop.

Kittlande (men billigt) som det är att uppleva vilka skumrasktendenser som bor latenta bakom viktiga svenska propagandaansvariga, måste i sanningens namn påminnas om att Wolfgang Hanssons månplacering mycket väl kan vara ett tecken tidigare. 

Under dygnets första tio timmar gäller den maktorienterade Mån-Stenbocken vilken bland småfolk garanterat alltid håller på den starkaste, och därmed är synnerligen omdömeslös som expert inom geopolitiken. 

Saturnus måste vara ytterst välplacerad och det är den allraminst i Hanssons fall: Saturnus-Skorpion jfr Ebba Busch) med maktgalna norra månnoden. (Jämför planet och tecken i USA-horoskopet.) Månplaceringen kan kanske kvitta i detta fall, maktgalna Rahu-Saturnus styr mån-känslorna hela dygnet. 

Jan Guillous förhållande till USA, för att ta ett annat exempel, är ansträngt men i mina ögon långt mer sakligt och rättvisande. Han representeras också av en imponerande triangel i JORD med en lagom krydda "krigisk Eld" för de distinkta omdömen han fäller. Vilken tidning AB kunnat vara med fler manliga skribenter av hans kaliber!


1 kommentar:

danilo övervikt sa...

Hur stor vikt skall en fladderhaka tillmätas? Landmassan liknar mer än amerikansk shopping mall VIPare än en stridsduglig hanne redo att möta ett fantiserat hot.

Dumfan har med sitt stöd till det omfattande samarbetet säkerställt att det aldrig blir något krig på svensk mark. Det blir endast bortblåsning av storstäder och eldistribution, sedan är den saken klar. Den fantiserade fienden behöver bara vänta några veckor på att svälten skall sätta in och sedan är det klart.

Propagandister kan inte tänka för de utför bara order. De har inte betalt för att tänka - bara att lyda och vidarebefordra.