Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juli 2024

Med vänner som Leif Östling och Peje Emilsson...


Aftonbladet kör två dagar artiklar om svenska rovkapitalister som blåst folk på "de sista ljuva åren". 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/736np4/pensionarernas-besvikelse-over-miljonarernas-projekt-silver-life

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JbQalb/silver-life-boende-i-vasby-rasande-mot-grundarna-de-ar-gangsters

Leif Östlings svinaktiga arrogans "vad fan får jag för mina skattepengar" kommer tillbaka och biter honom rejält i arslet. Reklamnissen och skolprofitören Peje Emilsson har också kommenterats mer än en gång men bristen på känd födelsetid gör det meningslöst att försöka pressa endera dygnet på mer information. Det kan räcka med att ett nytt zodiaktecken visar sig vid öster och genast uppvisar dygnet en ny "subtyp".

Istället en kortspaning om hur fördummat det svenska folket är/varit som går på sådana här sol-och-vårare. Allt handlar om landets falska demokrati och hur svensken fostrats till en passivt godtrogen natur - en del av Leif Östlings bredsida mot det kollektivistiska landet - ett självgående system där folk passivt spelar med. Men spelar med eftersom tidigare generationer inte var lika själviska som Östling utan faktiskt trodde och upplevde att landets välfärd tilltagit under sossarnas långa välde (att det dominanta partiet blev allt mer självgott och korrupt är sådant den tillvanda inte uppfattar förrän efter lång tid - alla utom extrema idrottsmän lever med kognitivt eftersläp och vanans makt faktiskt blockerar från fullgott deltagande här och nu. 

Dessa psykologiska mekanismer förstår själviska skitstövlar som Östling och Emilsson och skaffar sig fördelar jämfört med dem som bara följer massrörelsen. Bra människor hade agerat mot förfall, men som astrologin berättat i årtusenden är inte alla själar lika goda, det är lättare att förfalla till ett själviskt svin enligt hinduernas realistiska bedömning av människoarten. En "fallen själ" blir inte automatiskt god igen i nästa liv på Jorden. En ond utveckling tenderar att fortsätta i det onda tills karma börjar straffa för att vidga själens medvetande.

I den meningen är alla dessa reportaget som beskriver lurade och svikna svenska pensionärer bara ett konstaterande att de själv avvikit från den goda vägen och blivit korrupta äldre människor som satsade på "guldkant" för egen del de äldre åren och villigt lät sig luras eftersom de levt hela sina liv i tjuvars och bedragares typ av värld.

Från Centrum söker gudomlig Eld sprida sig utåt/nedåt

De fyra hörnhusen 1, 4, 7 och 10 motsvarar KUBEN symbolen för den manifesta omvärlden meden de tre triangulära husen 1, 5 och 9 påminner att att inte förfalla till dumhet och glömma att en andlig högre värld ligger till grund. Denna djupa nivå är idag helt glömd i dekadenta länder som Sverige, vars missbruk av sin andliga potential är förstummande.

Väljer man att ignorera det verkligt upplysta perspektivet (har inget med västerlandets "Upplysning" att göra) kan Sverigehoroskopet sociologiskt delas upp mycket enkelt och utan att behöva gå in på t.ex. Indiens omfattande kastlära. 

För Sverige (som länga nog ljugit för sig självt och sina medborgare om den urgamla polariseringen) räcker det med De Rika och De Fattiga i vår grumliga värld där självbedrägeriet är så utbredd att t.o.m. längre medelklass via bedräglig marknadsföring lurats tro att de tillhör eller via banklån kan konsumera sig in i elitens 5e hus fast de egentligen tillhör tjänstehjonens 6e hus. (Se bara den indiska beteckningen, "den goda karmans" 5e sektor resp "olyckans/fiendens" 6e region).

Femte sektorn har mig veterligen aldrig varit enbart konungens reservat om man tittar sociologiskt på horoskopet, men i äldre tid var det mycket få som platsade där, nästan alla var trälar eller slavar i sjätte huset (serviceyrken kallar vi det i självlögnens tid).

Det är således en fråga om medborgarens ärlighet mot sig själv i självskattningen: är jag verkligen en av den härskande eliten eller bara en övre medelklassare (t.ex. mediamänniska) som uppslukas av någon av de många inbilska myter som driver landet?

Inser jaget att det (också) bara är en servicearbetare, en träl i maskineriet, kan tolkningen utgå från 6e huset som "min sociala position" och studera de svenska trälarnas typiskt finansiella situation som pensionärer: den personliga ekonomin indikeras då av 2a huset från 6e virtuella klass-egohuset.

Man inser att man inte ens är på samma spelplan som sådana som Östling och Emilsson - Sverige-horoskopets rika elit de verkligt rika - den "verksamt onda Jupiter" som skapar landet verkligt ond karma i framtiden. Att riskkapitalisten förstör landet genom sitt klippande är lättare att förutsäga än gissa sig hur deras själars kommande liv på Jorden kommer att se ut. (Så här smutsiga själar gömmer sig normalt bakom ateism för att slippa överblicka ämnets komplexitet.)

"De fattiga har ni alltid omkring er" säger Jesus i Bibeln och som får honom att verka struntviktig och unik. Det finns många lediga ödespositioner för svin som Östling och Emilsson i deras kommande liv, skitliv där de kan begrunda sitt öde och kanske komma på bättre tankar om hur ett samhälle borde vara uppbyggt och att de borde jobba med det istället. 

Nu är bibelstället ännu en pinsam historisk minneslucka. Jesus framställde sig inte alls som någon märkvärdig figur som lärjungarna skulle vara lyckliga att ha givit sig i lag med. "De Fattiga" var ännu ett namn på Jesus modersamfund som praktiserade kommunism och just därför var fattiga=egendomslösa. Nya testamentet är så personfixerat att Jesus sociala kontext är försvagat men det skymtar förbi här och där. Alla som kunde identifiera sig som gruppmedlemmar kunde få mat och härbärge om resande genom landet. Kontexten i Nya Testamentet är att Jesus hintar om att han kommer att dö ung men att anhängarna "alltid har de fattiga" - ebioniternas sociala nätverk att falla tillbaka på när Jesus dött. 

Det mesta tyder på att denna denna "urkristna grupp" som tidiga kristna kyrkofäder inbillade sig att de var, i själva verket är samma folk som i andra texter kallas esséerna som talande nog levde egendomsfritt som ett samhälle i samhället även de. De kom från många samhällsklasser och att Jesus bror Jakob efterlämnade ett brev på grekiska är inget argument mot dess äkthet (och inklusion i Nya Testamentet). Grekiska var den bildade medelhavsmänniskans språk. 

I Jakobs brev hörs hur hård och kompromisslös den här gruppen var som slutligen startade uppror mot ockupationsmatkten Rom. Det är som att läsa rakt ur Dödahavsrullarna och hans storebror Jesus presenteras som nog så aggressiv på många ställen i Nya Testamentet. En fridfull Jesus som håller i ett lamm är tramsig kitsch-konst från en långt senare tid.

Om man således tar av sig sminket och finner sig tillhöra den gråa massan i 6e huset för samhällets alla ringa slavar och underhållsarbetare och går i pension i Sverige, då gäller 6e som ego-ascendent och 7e huset blir motsvarande jagets andra ekonomihus. 

Nu vet alla hur fattiga svenskarna är, även om medierna inte gör något stor sak eftersom ingen vill se revolution är (den onde rike mannen äger dessutom medierna). Berättar då det virtuella ekonomihuset om snittmedborgaren under ålderdomen (som onda andar viskar att vi måste jobba längre för att finansiera eftersom eliten inte vill bidra till allmän välfärd längre). 

Intressant är att Trälen är beroende av en partner (7e huset) för sin ekonomi som gammal och inte längre förvärvsarbetande. Det är vad zodiaken antyder - en människa i ringa position behöver en partner eller mecenat - förutom i rent djävulska länder där den styrande eliten höjer pensionsålder för att själva få det ännu bättre och krama ut slavens arbetsförmåga till sista droppen.

Sverige har dessutom partnertecknet Vågen som ascendent vilket understryker att Sverige åtminstone tidigare stått samarbete som en ledande dygd och som landet dessutom gjorde sig ett namn på under Palme-åren och då landet sågs som en vän till världens fattiga länder (internationalisten Palme vid tiden då gällande Sverige-karta startade). 

Men nationalkartan är extremt kluven och att bete sig som Vågskålarna utåt är som bäst bara halva historien. I den ringa pensionärens ekonomihus (alltjämt hinduns transponering som ger nya zodiaker i zodiaken) befinner sig Månen i Väduren i det 7e. Detta förringar den enkla arbetstagaren ytterligare eftersom Månen är just den ansikts- och medellösa folkmassan - Månen kontrasterad mot Solen, symbol för det starka ansiktet/idolen eller dem i ledarbefattningar (ända upp till statsministern).

Därmed är man åter vid Månen som bloggen skrivit ofta om, eftersom den är så svag. Med sin härskare Mars i Oxen i passiva 8e dödshuset. Lager på lager som tyder på att svenska folket är fattighjon allihopa och med 8e som ett av husen för dålig karma, indikeras att det gamla Fattig-Sverige alltjämt lever och driver svensk inrikespolitik (Månen = det inre). 

De folkvalda som alltid knäböjd inför det verkligt rika fåtalet (som erbjuder arbetstillfällen) - den "verksamt onda" Jupiter i elitens 5e hus - ser till att hålla vanligt folk fattiga intill döden. Läser man Trälens eller Underhållsarbetaren som alla dem som håller Sverige igång har de alltid felfördelats och vid pensionen ser de i månens spegelbild att de är ansiktslösa barn av det gamla Fattig-Sverie (månen styrd av olyckans Mars inifrån 8e döds huset får gammal dålig karma). Det 7e har här antagit bilden av ett rent uselt "ekonomihus" enligt den listiga indiska metoden som kan flytta runt ascendentpunkten och resonera utifrån de nya husomina som uppstår.

Men även lyxpensionärerna i Aftonbladets första artikel, om skrythemmet i Nacka Strand, kan kännas sig dumma, för där handlade det om folk som vant sig vid "viss standard" från tidigare i livet och som Östling och Emilsson nu lovade dem en fortsättning på. Nu måste man istället se på den äkta och/eller inbillade elitens 5e hus och begrunda pensionsårens ekonomiska pott. 

I detta fall blir det istället 6e huset som får agera femtehus-egots andra ekonomihus. Här inträffar det fantastiska att alla de som trott sig tillhöra eliten inser att deras "klasskollegor" sviker och bedrar dem eftersom 6e ägs av den verksamt onda rikedoms-Jupiter på plats just i deras egen inbillade "elitsektor". 

De var alltså inte så mycket elit när allt kom omkring, framför allt så osmarta att de köpt hela borgerlighetens falska reklam - en enda stor fejkad kulissvägg. Det är svårt att känna medlidande med alla dessa falska elit-svenskar (och de är många) som nu sitter på bar backa sedan rovkapitalisterna blåst dem, som i yngre år så lätt köpte Biancas skitsmink och julkalendrar till ockerpris.

Exemplet är väl valt eftersom dumheten startar i unga år (omedvetna föräldrar) och det grupptryck marknaden skapar eftersom unga av medelmåttig intelligens direkt faller för illusionen att kan bara behöver konsumera för att tillhöra "eliten". Aftonbladet räknar med att deras läsare stannat av tidigt i sin kognitiva utveckling och rapporterar gärna om Jan Emanuels eller idrottsmännens sportbilar på ett sätt som lika gärna kan vara en varning som reklam för kapitalismens destruktion av människor och miljö. Mer högervridna läsare kan läsa och uppröras av hur låga men nyrika typer köper sig villa i områden där de inte hör hemma på något sätt, traditionellt eller ens intellektuellt.


Inga kommentarer: